בהמשך לשאלה של הילית: איזה אוכל

אתי@

New member
בהמשך לשאלה של הילית: איזה אוכל

אתם מכינים שאפשר לאכול אותו במשך כמה ימים? כלומר אוכל שלא חייב לצאת טרי-טרי מהמחבת? אני עושה הרבה פשטידות, בדיוק בגלל שזה אוכל שנשמר ימים ואפילו שבוע. מה עוד אפשר?
 

jess ועוד

New member
אני אוהבת לבשל תבשילים לא קוויקים

אז תמיד יש שניצלים במקפיא
 

jess ועוד

New member
חחחח...

תמיד יש משהו זריז ליד זה אורז פסטה פתיתים פלפלים ממולאים איטריות מוקפצות כל מיני אבל אלו אני עושה קצת ובדרך כלל עם ירקות (שעועית ירוקה , אפונה ,לקט נורמנדי ...)
 

kisses

New member
אני לא אוהבת לאכול אוכל לא טרי

ככה שפשטידות זה בסדר למרות שאני כמעט ולא עושה. וכמו אצל גסי תמיד אפשר לממצוא אצלי או שניצלים מוכנים רק להכניס לתנור או FISH FINGERS. דרך אגב אתי מהי הפשטידה שיצאה הכי מוצלחת אצלך?
 

אתי@

New member
יש לי פשטידת בצל מדהימה אבל

לוקח שעות להכין אותה וכבר אין לי כוח אליה... ויש את הטארט צנוברים ועשבי תיבול שהיא טובה מאוד ולא קשה. ויש לי פשטידת גבינות וזיתים (שאני המצאתי
) - קלי קלות - שכל מי שטועם מתלהב ממנה מאוד.
 

שמופית

New member
גם אנחנו אוהבים לאכול רק טרי....

אני לא מצליחה לחשוב על משהו (חוץ ממרק) שנשאר טוב כמה ימים. אגב, בתואר האוכל הגרוע ביותר אחרי יומיים במקרר, זוכה אצלי הפירה !
 

אתי@

New member
נכון ../images/Emo31.gif פירה אי אפשר לאכול אפילו

שעתיים אחרי ההכנה
פשוט בגלל שאי אפשר לחמם אותו, החימום הורס!!!
 

הילית*

New member
אין אצלי הרבה דברים כאלו כי אצלי

בד"כ האוכל מחזיק מעמד לא יותר מיום אחד ! אבל פשטידות זה באמת משהו שיכול להחזיק קצת יותר...או תפו"א עם רוזמרין מחזיקים אצלי יומיים שלושה (תלוי בכמות שאני עושה) אני גם קונה קישים אישיים ממישהי בעבודה שלי ומקפיאה אותם וכך תמיד יש לי
 

אופה3

New member
אז ממני המומחית , בבקשה קבלו אוכל

שאפשר להשאיר הרבה ימים במקרר, ואני מדברת על לפחות שלושה ימים, קודם כל ספגטי ברוטב בולונז, שאני עושה, עם בזיליקום, שום ואורגנו, יכול להשאר שלושה ימים במקרר, ורק משתבח עם הטעם. דבר שני עוף בתנור עם תפו"א, ובצד אורז, יכול להשאר מיום חמישי ועד יום שבת, אם הוא לא נגמר. למי שאין זמן לבשל, אפשר לטגן שניצלים, לעטוף אותם בנייר כסף, ואז להקפיא, חימום קצר במיקרו, משאיר אותם טריים ופריכים כאילו רק יצאו עכשיו מהטיגון. כדורי בשר עם תפו"א יכולים להיות גם שלושה ימים במקרר. כנפיים מתובלות בכל הרטבים, או בשר על האש יכול להיות יומיים במקרר, ולא מאבד מהטעם שלו. דגים ברוטב, חריף או רגיל, עד שלושה ימים, אם זה דג חריף, אחרי יום יומיים במקרר הוא מקבל יותר חריפות, אבל הטעם נשאר טעים. שקשוקה גם יכולה להשאר יומיים, אבל להכניס אותה מיד למקרר שהיא מתקררת מפרום עם קוסקוס, יכול להשאר עד ארבעה ימים וכל מיני סוגים של פשטידות, או מרקים. וגם חמין, שישבת , וגם ביום ראשון, אם נשאר בכלל. כל זה מניסיון, כי אני מבשלת אוכל בימי חמישי, מה שלא עשיתי היום, כי השבת אני עושה מוקפץ, עם רוטב סויה. והאוכל נשאר עד יום שבת, ואפילו לפעמים עד יום ראשון. ומי שבאמת רוצה, אני יכולה ללמד אותה להכין מפרום, שחצי מהכמות מכינים באותו היום, וחצי מקפיאים, וככה אם אין זמן לבשל, פשוט מוצאים שמים בסיר עם הרוטב ומבשלים,ויש לכם ארוחה בשרית לשבת ומי שרוצה ללמוד ממני בכייף, אני יכולה ללמד. בתאבון ממני האופה
 

אתי@

New member
ווא, תודה רבה על כל הרעיונות../images/Emo140.gif

הבעיה היא שכל מה שנשאר כמה ימיםם הוא משמין
דווקא הדברים הרזים הם אלה שצריך לאכול מעכשיו לעכשיו. בעסה
 

fila

New member
לצערי אנחנו ממש מעדיפים

אוכל טרי כל יום . אבל אני תמיד מחזיקה במקרר סיר עם עוף שעשיתי ביום שישי ובמשך השבוע אפשר להכין אותו עם תוספות שונות .(זה מה שגם אמא שלי עושה) מתכון עוף מעולה: בסיר לשים מעט שמן לטגן בתוכו 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות. את הבצל לטגן רק עד שיהיה שקוף לא זהוב! להוסיף עגבניה רכה קצוצה. תבלינים מלח מרק עוף פלפל לבן כרכום לערבב להוסיף שוקיים וכרעיים של עוף לערבב ולבשל על אש קטנה ועם סיר מכוסה עד שהעוף ממש מתרכך. זה יכול להשאר בפריזר או במקרר וכשאת מחממת את זה על הגז זה ממש כמו טרי. לעוף שתוכלי לעשות בווריאציה שונה אז את יכולה לעשות את אותו המתכון בלי העגבניה ועם בצל אחד בלבד. ובאמצע השבוע את פשוט מוציאה ויכולה לצלות בתנור עם תפו"א או לבד ולהכין תוספת קלה לבחירתך מבטיחה שזה יוצא מעולה!
 
למעלה