בהמשך לשאלה שנשאלה כאן קודם על

בהמשך לשאלה שנשאלה כאן קודם על

אדריכל. אולי שאלה קצת דבילית אז אני מתנצלת מראש, פשוט רק עכשיו התחלנו עם תהליך הבנייה ואנחנו בנתיים מנסים לצוף. אנחנו מחפשים עכשיו אדריכל/אדריכלית לתיכנון הבית. זה באמת לא משהו כזה חיוני ? מי מתכנן איך יעבור החשמל, צנרת וכד' ? מי מכין כתב כמויות לתימחור של קבלן מפתח ? זה לא האדריכל ? האם פיתרון בעיות על ידי אדריכל לא חוסך כסף בסופו של דבר ? איך נכנס מהנדס קונסטרוקציה לתוך כל העסק הזה ? מה העלויות ? ואיך, לעזאזל, עושים מינימום טעויות בתהליך ? יש איזה ספר שמומלץ לעבוד איתו ?
 
רומא לא נבנתה ביום אחד

שלב ראשון הוא בחירת וקניית המגרש . שלב שני הוא לקבל את התכנית של המגרש עם המידות של המגרש ונקודות החשמל המים והביוב המרכזיים . שלב שלישי הוא לסכם עם עצמכם מה אתם רוצים שיהיה בתוך הבית כמה חדרים גודלם כמה מקלחות וכו' . שלב רביעי הוא ללכת ולסגור עם אדריכל וקונסטרוקטור ( האדריכל בדרך כלל ינחה אותכם לאיזה קונסטרוקטור ללכת או שהוא יכלול את הקונסטרוקטור המחיר והוא ידאג לנושא הזה ) לאחר שהתכניות מוכנות ומוגשות לרשויות ומקבלים אישור בניה מתחיל השלב של הקבלן , עד שמגיעים לשלב הזה עברו כבר כמה חודשים .
 

4tis

New member
תשובה לאמא אדמונית

אדריכל הוא בהחלט אחד מהגורמים הכי חשובים בכל התהליך של בנית בית! ולמה? תפקידו(או תפקידה...) להבין ב א מ ת את צרכיכם ורצונותיכם ולתרגם אותם באופן מקצועי/פרקטי/אסטטי וכו... לידי ביטוי ,הוא גם אחראי לתאום בין כל הפונקציות והתשתיות (חלקן הקטן הזכרת ) , ההחלטות החשובות הן מהותיות ורבות ובהחלט אדריכל טוב יחסוך לך כסף ולעיתים אף את עלות שכרו בהחלטות נכונות אלה, תכנון ובנית בית הינו מקצוע לא לחינם וטוב תעשי אם קודם תבחרי אדריכל לפני רכישת הקרקע, בניגוד למה שהומלץ לך -אני מניח שהדיעה המקצועית תתבטא גם כאן ותחשפי לרעיונות ונתונים שלא העלית בדעתך ויכולים לשנות את התמונה, זכרי את עומדת להשקיע סכום כסף גבוה מאוד ועלות האדריכל זניחה בסך הכל הכולל והכרחית לגמרי בדרך לבית חלומותיך
 

איריסג

New member
קודם כל - קחי נשימה עמוקה

את עומדת בםתחו של תהליך ארוך - אבל מאד מהנה לדעתי... ועכשיו לעסק... אני אתחיל מהסוף - אם את מחפשת ספר או קורס שיעשה לך קצת סדר בדברים - את יכולה לגשת למרכז הבניה "בילדינג" בגעש. יש להם גם קורסים לבונים ומשפצים, שקצת נותנים בסיס להבין מי נגד מי. אפשר (כמו שאנחנו עשינו) רק לרכוש מהם את ה"קודקס" לבונה והמשפץ - זה ספר שהם הכינו, שיש בו המון מידע על שלבי הבניה השונים, דוגמאות לחוזים, סדר הפעולות - וטבלאות שמכילות כל מרכיב אפשרי בבניה (מהברגים ועד הרעפים...עם כל מה שבא בדרך) שמאפשר להכין קטבץ של מעקב תקציבי. אני גם לקחתי קורס קצר של "בניין ודיור" שנמשך 12 פגישות של שעתיים כל פגישה. הקורס נקרא "עיצוב פנים למתחילים" והוא ממש מומלץ - זה אומנם על קצה המזלג אבל זה עושה סדר ונותן רעיונות וכו' (זה כמובן לא יכשיר אותך להיות מעצבת פנים בעצמך - אבל זה בהחלט יכניס אותך לעניינים וילמד אותך לקרוא תוכניות ולבדוק כל מיני דברים וכו') חוץ מזה - שבי עם האיש שלך, ותכינו מה שנקרא "פרוגרמה" - זו מעין "רשימת מכולת" של כל הצרכים, החלומות והדברים שחשוב לכם שיהיו בבית, על פי סדר עדיפויות ובהתאם לאורח החיים שלכם. תעברו חדר - חדר בבית הנוכחי שלכם ותכתבו כל מה שאתם אוהבים ורוצים שיהיה גם בבית החדש וגם את הדברים שחסרים לכם, או שאתם חולמים עליהם. למשל - אנחנו ידענו שאנחנו נרצה שמרכז החיים של הבית החדש שלנו יהיה המטבח ושתהיה צמודה אליו פינת משפחה מרווחת - ואת זה כתבנו כסעיף ראשון בפרוגרמה... תכתבי כמה מקלחות את רוצה, כמה חדרי שירותים, האם את רוצה יחידת הורים עם שירותים וחדר ארונות, האם אתם מעדיפים בית שטוח או עם מפלסים וכו' וכו'. כל מה שעולה בדעתכם. עם הפרוגרמה הראשונית הזו תלכו לאדריכל. לפני האדריכל כמובן צריך לקנות מגרש, ואל האדריכל מגיעים כשיש בידיכם את תוכניות המגרש - כי רק ככה הוא יוכל לראות מה גבולות הבניין המותרים, כמה אחוזי בניה יש - ויוכל להתחיל להכין סקיצות. אם אתם בונים במקרה באזור השרון, את מוזמנת לפנות אלי במסר ולקבל המלצה חמה על אדריכלית ממש לא יקרה. האדריכל הוא זה שיכין , בסופו של דבר את תוכניות החשמל, הצנרת, את כתב הכמויות וכו'. אנחנו בחרנו גם לערב מתחילת התהליך מעצבת פנים - אבל זה ממש לא חובה (למרות שבמקרה שלנו זה הסתבר בהחלטה מאד נבונה). כמו שאמרו לך - את הקונסטרוקטור בהרבה מקרים מביא האדריכל (או האדריכלית) - ורצוי שזהיהיה מישהוא שהם מכירים וסומכים עליו ועובדים איתו בהרמוניה. אחרי שיש תוכניות מגישים אותן לוועדה (בשלב הזה עוד לא צריכים כתבי כמויות וכו') - ומחכים לאישור. בזמן שמחכים לאישור מתחילים לחפש קבלן - אנחנו למשל חשבנו בהתחלה ללכת על "קבלן מפתח" אבל ככל שאנחנו לומדים את התחום כנראה שננסה לחסוך בעניין הזה כסף (במחיר של כאב ראש יותר גדול) וניקח מלווה בניה ולא קבלן מפתח. אני גם מציעה לך שתוך כדי התהליך הראשוני, כבר תלכו לרחרח ולראות עלויות של כל מיני דברים, כדי שתוכלו לפחות בגדול להבין בפני איזה סדר גודל תקציבי אתם עומדים. אנחנו לדוגמה הסתובבנו בחנויות של כלים סניטרים, פרקטים, מטבחים וכו' - כדי להבין מה העלויות של הדברים העיקריים, על מנת לא למצוא את עצמנו בונים שלד ענקי - ונתקעים בלי תקציב לסיים אותו.
 
תודה לכולם

קצת נשמתי... אני רוצה לערוך מכרז בין קבלני מפתח. האם לא כדאי להכין כתב כמויות לפני ולסגור קודם על המחיר כי לפני אישור הועדה עוד אפשר לשנות דברים במידה ואנחנו לא עומדים בתקציב ? עד כמה אדריכל מלווה את הבנייה ? האם ברגע שהתוכניות מאושרות התפקיד שלו נגמר ? אני מנסה להבין מה אני אמורה לסגור עם האדריכל, מה המחיר שלו כולל? איריסג - אנחנו בונים בצפון. ראינו עבודות של כמה אדריכלים שאהבנו וניפגש עם 3-4 על מנת להחליט עם מי לעבוד. ישבנו והכנו כבר רשימת מכולת של מה שהיינו רוצים בבית וניקח את זה לפגישה עם האדריכלים.
 

איריסג

New member
את לא יכולה לערוך מכרז בין קבלנים

לפני שיש לך תוכנית סגורה. כי כתב כמויות זה לא רק כמות הבטונים.. כאשר מדובר על קבלן מפתח - הוא אמור לתת לך הצעה שכוללת הכל - גם חומרים "לבנים" - זאת אומרת כלים סניטרים, קרמיקות, ריצופים , דלתות פנים, אלומיניום... ואת זה יהיה לך רק אם תהיה לך תוכנית גמורה. אני יכולה לתת לך קנה מידה ממש ראשוני - כדי שתוכלו לפחות לעבוד סביבו כאשר אתם יושבים עם האדריכלית או האדריכל שתבחרו: סדר גודל של בניה בסטנדרט נחמד, מסתובב באזור ה 1000 דולר למטר, פלוס-מינוס... אנחנו רוצים סטנדרט גבוה יחסית מהממוצע (זאת אומרת מטבח יקר יחסית, פרקט עץ - לא לימינציה - ברוב הבית, חוץ מהאזורים הרטובים, אלומיניום בלגי של קליל וכו' - ואנחנו מתנהלים עם התקציב לפי סדר גודל של 1200 דולר למטר. אם זה ייצא פחות - זו תהיה הפתעה נעימה (שתאפשר לנו לקחת משכנתא יותר קטנה ואולי גם לקנות ריהוט חדש....). ממה שאני יודעת - המחירים בצפון זולים יותר - כך שאולי אתם יכולים לקחת בחשבון 800-1000 דולר למטר. המחירים האלה לא כוללים עלויות תכנון ומיסים - אלא רק "בניה נטו" - זאת אומרת שלד וגמר. האדריכל מלווה את הבניה ברמה שתסכמי איתו - בעיקרון, הוא עושה "פיקוח על" - זאת אומרת מגיע לנקודות החשובות, אבל לא נמצא כל הזמן באתר. כמובן שאפשר לסכם איתו על תוספת תשלום ושהוא גם יעשה פיקוח יותר הדוק, אבל אני לא חושבת שצריך. אני בהחלט מציעה לכם להמתין עם עניין בחירת הקבלן, להכנס יותר לעניינים, לבחור אדריכל, להתחיל לעבוד איתו על תוכניות, ואחרי שתרגישו שאתם יותר "שוחים" בחומר - תוכלו להחליט אם אתם בכל זאת רוצים קבלן מפתח , או שאתם מוכנים לקצת יותר כאב ראש, וללכת על מלווה בניה ומפקח - ואז אולי באותה עלות - לבנות בית בסטנדרט יותר גבוה, או לחילופין - לקבל את הסטנדרט הסביר - במחיר הרבה יותר טוב.
 
למעלה