בהמשך לשאלתי על עבודה בסין...

blabla ha

New member
האם זה נפוץ?

לפני כשבוע שלחתי אימייל עם קורות החיים לחברה בסין, כעיקרון התחלנו להתכתב ונראה שהדבר רציני, האם זה הגיוני לשאול אותם מה משכורת החודשית לפני שאני מגיע לסין (ואולי לחינם)? תודה

blabla ha

New member
ואם כבר אז כבר.....

החברה כעיקרון שלחה אותי להוציא וויזת לשנה בהנוג קונג. לפי מה שאני מבין זאת אמורה להיות וויזת עבודה, והם אמורים לארגן את זה? כלומר הם אחראים להיות ה ספונסרים שלי, בסין (אלה אם כן זה לא חוקי)

sweet pita

New member
נראה לי שהם צריכים לארגן לך הכול

ועל חשבונם : אבל הייתי שואלת בפורום ישראלים באסיה ואולי גם ישראלים בחו"ל. שם יש יותר אנשים על ויזות עבודה.

sweet pita

New member
אני לא יודעת לגבי סין..

מי משלם על הנסיעה לסין? הסיבה שאני שואלת כי שהציעו לי עבודה בניו-יורק הזמינו אותי לראיון אבל רק בראיון עצמו דיברנו על משכורת. מצד שני הם שלמו את הנסיעה אז בכול מקרה הרווחתי סיבוב בניו יורק.

blabla ha

New member
כעיקרון...

אני משלם על הכרטיסי טיסה, ככה שזה נראה לי דיי הגיוני לשאול אותם. גם מפחיד אותי שזה לא חוקי, כי הם דרשו שאני אוציא וויזה רגילה לשנה בהונג קונג

sweet pita

New member
לדעתי האישית stay away

לעבוד בצורה לא חוקית זה תמיד מתכון לצרות. אם הם כול כך רוצים אותך : צריך ויזה, צריך חוזה ןצריך עלויות מעבר ברמה זו או אחרת.

blabla ha

New member
זהו אז התנאים שלי הם לא כאלה...

וכנראה שאת הטיסה לסין אני לא אקבל. . . הפחד שלי היא מהבדלים של המשכורת הממצועת בשוק הסיני לישראלי, לפי מה שאני מבין אצלנו זה יותר, ואני מפחד שאני אגיע עד לשם בשביל 2000 שקל. החברה אומרת שהיא גם תספק לי דירה, זה אומר משהו על התנאים, שווה להסתכן ולנסח מכתב ואפשהו לרמוז על משכורת?

sweet pita

New member
קשה לי לעזור לך

מצד אחד זאת הזדמנות מצד שני יש כמה דברים שלא מסתדרים. אני לא יודעת מה אופי ההתכתבות אבל מש שאני הייתי עושה זה : ללחוץ בנושא ויזת העבודה והחוזה : כאשר אתה שואל על חוזה לכמה זמן ומה התשלום. שוב רק דעתי האישית ומתוך המידע שכתבת ב ה צ ל ח ה

Benkok

New member
דעתי האישית...

כל הפרטים אמורים להיות ברורים לפני שאתה עולה על מטוס. משכורת, הטבות נוספות, ויזה וכו'. לא הייתי דואג מהקטע של אישור עבודה - הגיוני לי שהם לא מתחייבים לספק לך אישור עבודה בשביל הראיון...אישור עבודה עולה כסף ואין טעם להתחיל בהליך לפני שסגרו איתך הכל. (אם זה כמו כאן, אז אתה פשוט צריך להוציא ויזת עסקים ומהפלטפורמה הזאת אתה מגיש בקשה לאישור עבודה - כמובן שזה באחריות החברה) חברה רצינית שמזמנת עובד פוטנציאלי לראיון עבודה בצד השני של העולם אמורה לדעתי לממן לו את הטיסה והשהות לפחות. אני מסרב להאמין שחברה רוצה להעסיק עובד זר בסין ואין לה 2,000-3,000 דולר להוציא על להביא אותו לשם. אם זימנו אותך לראיון זה אומר שהם רוצים אותך, אחרת זה ממש לא רציני מצידם להגיד לך לבוא על חשבונך ו"נראה מה יהיה"... אם המצב כזה הייתי מתרחק מהם כמו מאש. בהצלחה

blabla ha

New member
בהמשך לשאלתי על עבודה בסין...

אני צריך להבין משהו ע לעבודה בסין. . . כמו שאמרתי לפני כן היו לי התכתבויות רבות עם החברה בסין, ובאימייל האחרון שאלתי אותם על צורת התשלום ועל הוויזת עבודה, בשביל להסביר יותר טוב אדביק קטע מהאימייל שקיבלתי מהחברה ----------------------------------------------------------- 1. To work officially here you indeed need a working permit, but we as most of the other companies have only a hong kong regisered company. That means that we are paying in cash. Sounds untypical, but it is quite normal here. Nonetheless we are also in the progress of founding a shanghai company which takes unfortunately a long time. To sum up one may say, that this is by far the easiest way for all persons involved. --------------------------------------------------------- האם זה באמת אופייני צורת התשלום הזו? האם אני יכול לפתוח חשבון בנק בסין ולהכניס את הכסף הזה? ושאלה רשמית, האם זה חוקי או לא?? כל הערה הארה יתקבלו

zoti

New member
אני מבקש לשרשר. כל ההודעות עוסקות

באותו נושא.

למעלה