בהמשך לשאלתי-

יעל192

New member
בהמשך לשאלתי-

לד"ר שלום, תודה על תשובתך. אפרט קצת יותר על מצבי. לפני כ 10 שנים היה לי היה לי התקף יחיד שנמשך במשך שנה . במהלכו יצאה לי הדלקת מהמעיים לאפצס מחוצה למעיים. האפצס נוקז ולא היה צורך בניתוח לקחתי סטראודים ואנטיביטוקה והדלקת נרגעה מאז אני ברימיסיה אך מידי פעם יש כאבים .לפני כחצי שנה עשיתי סי טי לצורך מעקב ובסי טי נראה שבאיזור האילאום הטרמינלי יש פיסטולות למעיים הדקים ולסגמואיד קולון. אני מרגישה נהדר ואין לי כאבים.גם מדדי דלקת תקינים. האם אתה חושב שיש סיכון בהכנסת טבעת? אודה לתשובתך יעל

קרון וטבעת

תודה על המידע הנוסף. לפי תאורך כנראה שמחלת הקרון בשליטה לפחות מבחינת הסימפטומים. פיסטולות בין מעי דק למעי דק לא בהכרח דורשות ניתוח אם המחלה והסימפטומים בשליטה. לגבי פיסטולה לסיגמואיד קולון תלוי במקרה. לכן דרוש מעקב רופא גסטרו וכירורג מומחה לעניין באופן סדיר. לגבי ניתוח טבעת. התייעצתי גם בד"ר סובחי אבו עביד מנהל השרות להשמנת יתר באיכילוב והנטייה שלו היא להמנע מניתוחי טבעת בחולי קרון וכאשר יש סיבוכי פיסטולה הנטייה אף מתחזקת בשל החשש לזיהום ההתקן. קיימים סוגים נוספים של ניתוחים להשמנה שאולי יתאימו יותר במקרה שלך, אך שוב נדרשת הערכה גם של כירורג מומחה למחלת קרון וגם כירורג של השמנת יתר. ד"ר קריב

למעלה