אני אלך עם החידוד שלך, אבל לצערי
נגיע לאותו מקום. ראשית אני מסכים איתך לחלוטין, מצב מפתיע הוא מצב מפתיע. עכשיו בוא נעשה פירוט קל, כדי שנוכל לקדם את הנושא : 1. נניח שניכנס אליי קבלן מישנה עם החלטה כמעט מוגמרת להכות אותי במוט ברזל, ל"כושר המנטלי" שלי יש השפעה על המצב. אולי בזכות ה"כושר", אשאר טיפונת יותר רגוע ושקול ואוכל למנוע ממנו להכות אותי. 2. אם הקבלן נכנס עם מוכנות מלאה להכות אותי עם מוט ברזל, אז לכושר המנטלי אין הרבה ערך כמובן, כמו לניסיוני בקרבות מגע מסוג זה או אחר. 3. נניח שעברנו את האירוע וחטפנו מכות. ל"כושר המנטלי" יש משמעות אדירה בהחלמה שלנו בבית חולים. ביכולת שלנו לחזור לעבודה ולא לפחד מאנשים שאנו עובדים איתם. זאת אומרת ש"כושר מנטלי, נועד למצבי איזון בעיקר ולעיתים יכול להשפיע על מצב קיצוני, אבל זה תלוי בעיקר במזל. תכלס הטענה שלי היא שהחיים אינם מורכבים ממצבי קיצון. רוב ההפתעות הם בגדר הסביר. וגם אם יש "תאונה" השמעות העיקרית היא בשנתיים אחרי האונה ולא בתאונה עצמה. וזה נכון לתאונת דרכים או לאירוע שמכים אותך או לאירוע עם מחלה קשה או אירוע אלימות כלפיי ילד שלך או שוד וכולי. החיים הם מה שקורה לך לאור האירועים הטראומה שגורמת לך להיתכנס מול צמיחה שמאפשרת לך ללמוד. לגביי מצבים שהם הרבה פחות קיצוניים כמו ילד שמתחצף לפתע מול קהל או עושה בלאגן בקניון או מעביד שמדבר אלייך לא יפה. במצבים אלו ל"כושר המנטלי" יש ערך אפילו שהמצב הפתיע אותך. "כושר מנטלי" לעולם לא יספק הגנה מכל רע, זה לא חלק מהחיים. אבל הוא מה שעוזר לנו לחזור למרכז של עצמנו ביתר קלות ואפילו לצמוח מקשיים במקום לסגור עצמנו בגינם. אותו מקרה שהיה לי היה יכול לגרום לי להיסגר לחיים ולאבד את האמונה בדרכי הרוחנית, או ללמוד מהטעויות ולצמוח פי 5. תחושתי האישית היא שכמה שהאירוע היה נורא באותם שבועיים, הוא היה ברכה במבט לאחור.