בהמשך לשיחתנו, ברק שלום .

l i 7 5

New member
בהמשך לשיחתנו, ברק שלום .

בדרך לאזן את הרגש ישנה הפחתה בעוצמות, ואז תהיה גם החמצה מסויימת, לחוות את העוצמה האולטימטיבית של רגש.. ההחמצה הזו בלתי נמנעת לא כך? לי
.

hilabarak

New member
אני מאמין שכן ומההתנסות שלי זה אכן

כך. אבל תסתכלי עלייך מול הנרקומן, את לכאורה מפסידה כי הוא נכנס לעוצמות "היי, שאת לא חווה. אבל לך יש חיים שלו אין. חוסר איזון רגשי מתאים לגילאים מסויימים בהם אין אחריות. ילד יכול להרשות לעצמו חוסר איזון. הוא לא צריך ללת תפוקות בעבודה או לחנך ילדים. הוא נורא מאושר ולפעמים בוכה משטויות. האיזון הוא כורך הגיל ולא משהו אחר. אדם מבוגר שרוצה משפחה חייב איזון. ללא ספק פחות "היי" ו"דאון". מצד שני יש גמולים של מפשחה ויציבות שווים המון. ההסבר קצת עם אינטואציה, אבל אני מאמין שהכיוון הובהר. את יכולה לשאול ביתר פירוט אם פספסתי משהו.

l i 7 5

New member
ברק,

אהבתי את הדרך בה הצגת את הדברים עם הנמשל לנרקומן, חידוד אולטימטיבי
. הצדק איתך ומובן גם לי, רק רציתי להעיר שכל מה שחלקתי איתך בנוגע לרגש וכו' לא מתבטא בפניי, משמע: כלפי חוץ אני מגישה שליטה עצמית כמעט מוחלטת (נאמר עלי) ובמצבים לחוצים אם בחיי היום יום או ביחסים רומנטים. במישור המיקצועי זה אחד הדברים שגורם לאנשים לסמוך עלי, ידוע וכבר הוכח ש- לי מסוגלת להתמודד עם מצבי לחץ בצורה הכי נעימה שיש. המועקה הפנימית שפתחתי לפנייך כשמה כן היא פנימית. רק אני ואתה יודעים על קיומה החשאי
. תודה על ההיתייחסות . לי.

hilabarak

New member
לי זה בסדר, אצל רוב האנשים המאוזנים

זה ככה. סערות בפנים ויציבות כלפיי חוץ.

l i 7 5

New member
יודעת אך לא איכפת ממש עכשיו../images/Emo99.gif

כרגע אני בעד עצמי
, במסע היתקשרויות וירטואליות שבמהלכן אני מרגישה שאני מיתגבשת לחיוביות בראשונה כלפי עצמי
. ניכנסתי בעולם זה לפני כחודשיים... והעיניין מסעיר ומפתח
. בידידות
. לי.

l i 7 5

New member
הי סר מיכאל ../images/Emo13.gif .

עולם של תיקשורת מלל עם מס' לא מבוטל של בני אדם, מכך חשיפה לתפיסות שונות ולעיתים משונות שעיקרן לגביי הוא ההיתפתחות המנטלית שהן מאפשרות, היות ותפיסות שונות אלו מעוררות אותי לחשיבה וליצירת תגובות חדשות הבאות בעקבות הבנות חדשות מכאן היתפתחות.
. לי.

nehud

New member
האם זו ההגדרה לאנשים מאוזנים

ואו אפשר יציבות פנימית לסערות חיצוניות? באהבה אהוד

hilabarak

New member
אני חושב שאי אפשר בדיוק להגדיר

אנשים מאוזנים. אדם יכול להעיד על עצמו אם הוא מאוזן. מאוזן בעיני זה אדם שמרגיש שלם עם העשייה שלו במרבית התחומים. נניח שהאדם עוסק במקצוע שהוא די מתאים לו, יש בת זוג שמתאימה לו וילדים במידה המתאימה לו (או שהוא חי חיי בדידות שמתאימים לו) הוא יוצא ונהנה במידה המתאימה לו ועוסק בשעות הפנאי בדברים המתאימים לו וכולי. ככל שאתה שלם עם יותר תחומים, הרי אתה יותר מאוזן. אני אתן דוגמא שולית עליי. יש לי ילדה בת 5 ותינוקת בת שנה. אני ואישתי מצאנו עצמנו לאורך השנים מתאימים בילויים לילדות ולא לעצמנו. לפתע אתה מרגיש שזה תחום שאתה לא מאוזן בו. אז עכשיו החלטנו להתאמץ ולצור בילויים ארוכים (בית מלון) עם חברים מאוד טובים שהילדים קצת יותר קטנים וביתי הבכורה לא מוצאת איתם שפה משותפת. וזה מחזיר אותנו לאיזון כי הרגשנו שאותם חברים (אלו שני זוגות שהיינו איתם תמיד בקשר טוב) חסרים לנו. אז מצד אחד אנחנו מתחשבים בילדה ומוצאים בילויים עם חברים שפחות מתאימים כי יש ילדים בגיל ומצד שני דואגים לנו - יצירת איזון. אם תשליך את הדוגמא על שינויי מקצועי למשהו שיותר מתאים לך (לא חייב להיות משהו דרסטי, לפעמים באותו מקצוע למצוא משהו שדורש יותר א' ופחות מב' )או שיפור הזוגיות ככה שיותר תתאים לך או להביא שלושה ילדים לעולם במקום שניים כי אתה מרגיש שלמרות המעמסה זה יאזן אותך בטווח הארוך (פשוט שיחה שעולה אצלי בחברה לא מעט על שני ילדים או שלושה) וכו' אז תאזן עצמך עוד ועוד. אבל אתה מבין שרק את תוכל להעיד כל כך.

nehud

New member
להרגיש שלם עם העשייה....

לא בהכרח הופך אדם למאוזן ובעל יכולת להעיד על עצמו כמאוזן. דוגמאות בהקצנה כמובן- רוצח שכיר, סוכן CIA, פתולוג, לס-אמסטרונג הדוגמאות שסיפקת מתייחסות לפעילות חיצונית אשר אינה בהכרח מעידה על איזון וכמובן איזון פנימי (לטעמי) אין קשר בין איזון למספר הילדים שתביא לעולם (יש לי שלושה + ילדה מאומצת)ואו אורך החופשה מיקומה והחברים שהרי במרבית הזמן ההוויה הקיומית אינה נמצאת בשליטתנו! האם גם במצבים אלו האדם מאוזן? באהבה אהוד

hilabarak

New member
אנחנו נכנסים כאן לעניין של אמונה

בעלת גוון דתי. אני אתקשה מאוד להאמין שרוצח שכיר יכול להרגיש שלם עם עצמו, אולי הוא יטען שכן, אבל אני לא אאמין לו. לפי אמונתי ה"דתית" מהות האדם היא אהבה וחמלה, איזון יורגש רק כשיש איזון בין האהבה לאגו האישי שלך. כשאמרתי אדם יעיד על עצמו, לא התכוונתי שנאמין לו, אלא שרק הוא יכול להעיד על עצמו. אנחנו לעולם מבחוץ לא נוכל להגיד למישהו "שמע, מבחינתנו אתה מאוזן". לגביי נושא הפעולות החיצוניות, אני עדיין חושב שאדם שמתאים את הפעולות שהוא עושה לאיזון האישי שלו (שתלוי כמובן באישיות, בחברה בה נולד, בגנטיקה באמונות שלו וכו') נוצר האיזון. בעיני נזיר בודהיסטי ללא ילדים יכול להיות מאוזן יותר מאדם שרוצה ארבעה ילדים אך אישתו מתעקשת על שתיים. הנזיר בחר חיים שמאזנים אותו (שוב רק הוא יכול להעיד על כך) ואותו אחד שרוצה ארבעה ילדים ונאלץ להסתפק בשניים מרגיש תמיד שמשהו חסר לו. לגבייך למלש אינני טוען שאתה מאוזן בזכות כמות הילדים, אולי אפילו להיפך. אולי אתה אדם שמתאים ל8 ילדים או רק ל2 ולכן הינך מחוץ לאיזון שלך. רק אתה בעולם יודע את התשובות. אני אבל שב ומדגיש שבעיני איזון נוצר רק מעשייה שתואמת אותך. אדם לא יכול להיות מאזון רגשית אם הוא בדואי בנשמה ואוהב לנדוד ומוצא עצמו עובד כמהנדס בעיר. העולם כמובן מורכב יותר וחוץ מסוג חיים יש גם כמות ילדים וזוגיות ומקצוע ספציפי וכולי. ככל שהאדם יותר מדוייק עם עצמו ביותר תחומים לדעתי הוא יותר מאוזן.

nehud

New member
האם אפשר "ללמוד" על האיזון

באופן איכותי יותר מול המצבים המפתעיים ואלו שאינם מתוכננים על ידינו ומופעים בהוויתנו? באהבה אהוד

hilabarak

New member
אהוד שלום, הפתעה תלוייה בעיקר בידע.

או שאני אגדיר הפוך, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות נגד הפתעות זה לצבור עוד ידע הבנה והתנסות שיאפשרו לך להתמודד הכי טוב שאפשר. לא תמנע הפתעות, אבל ככל שתבין יותר את טבע החיים ואת טבעך שלך, תוכל לעבור את ההפתעה ביתר קלות. אני נתקלתי במצב קשה מאוד מאוד בחיים (עברתי גם פיטורים בחיי והמצב הזה שאני מדבר עליו הפך את הפיטורין לבדיחה). ביום הראשון הרגשתי שממש חיי נחרבו ותאמין לי שאני שמאוד לא קל להוציא מאיזון. אפילו כשהודיעו לי שפוטרתי (הייתי כבר אב לילדים) הייתי יחסית שקול (בהלם כמובן), אבל לא הרגשתי שעולמי חרב. בקיצור אחרי יום שלם, הידע וההבנה נתנו אותותיהם. הצלילות החלה לחזור, הידיעה מה לעשות כדי לקדם החלה לחזור, ההבנה שאכן דברים יכולים להסתדר חזרה, הניסיון שהראה לי מצבים אחרים שלי ושל אנשים שחנכתי שיצאו מהם חזרו וכולי. בקיצור בעיני זה כמו כושר. לא מודדים לאיזה דופק הגעת בזמן הריצה, מודדים כמה זמן לקח לך לחזור לדופק סדיר לאחר הריצה. ורק אדם בעל כושר חוזר מהר לאיתנו. כושר מנטלי בנוי מידע הבנה התנסות שמובילים לרגיעה בגרות ושימחה (לפחות מהניסיון שלי).

nehud

New member
אנסה לחדד את דברי

הפתעה היא הפתעה היא הפתעה כלומר אותו משהוא שהוא מחוץ לידע הבנה והתנסות אשר צברת עד כה!!! כלומר הדימוי לכושר שסיפקת אינו מתאים כי הדופק הקובע הוא בעת ההתנסות ויתכן כי לא יהיה באפשרותך כלל להסדיר אותו בפרק זמן קצר או ארוך כי הוא "הדופק" יכריע אותך ברגע ההתנסות!! האיזון עליו אני מנסה לדבר הוא זה ברגע ההתנסות ולא במצב "המתמיד" (לאחר זמן)גם כאשר ההתנסות הינה חדשה לחלוטין שהרי (בהקצנה) יש כאלו המקבלים פיטורים קשה, פוגעים במודיע ההודעה ולאחר מכן מבינים שאפשר להסתדר גם אחרת אך את הפגיעה אין להשיב. באהבה אהוד שאלה: כיצד היתה תגובתך עם למשרדך נכנס קבלן משנה ובוחר ללא הודעה מראש להכות אותך במוט ברזל (ומכה אותך)? מה היה משמח אותך לאחר מעשה?

hilabarak

New member
אני אלך עם החידוד שלך, אבל לצערי

נגיע לאותו מקום. ראשית אני מסכים איתך לחלוטין, מצב מפתיע הוא מצב מפתיע. עכשיו בוא נעשה פירוט קל, כדי שנוכל לקדם את הנושא : 1. נניח שניכנס אליי קבלן מישנה עם החלטה כמעט מוגמרת להכות אותי במוט ברזל, ל"כושר המנטלי" שלי יש השפעה על המצב. אולי בזכות ה"כושר", אשאר טיפונת יותר רגוע ושקול ואוכל למנוע ממנו להכות אותי. 2. אם הקבלן נכנס עם מוכנות מלאה להכות אותי עם מוט ברזל, אז לכושר המנטלי אין הרבה ערך כמובן, כמו לניסיוני בקרבות מגע מסוג זה או אחר. 3. נניח שעברנו את האירוע וחטפנו מכות. ל"כושר המנטלי" יש משמעות אדירה בהחלמה שלנו בבית חולים. ביכולת שלנו לחזור לעבודה ולא לפחד מאנשים שאנו עובדים איתם. זאת אומרת ש"כושר מנטלי, נועד למצבי איזון בעיקר ולעיתים יכול להשפיע על מצב קיצוני, אבל זה תלוי בעיקר במזל. תכלס הטענה שלי היא שהחיים אינם מורכבים ממצבי קיצון. רוב ההפתעות הם בגדר הסביר. וגם אם יש "תאונה" השמעות העיקרית היא בשנתיים אחרי האונה ולא בתאונה עצמה. וזה נכון לתאונת דרכים או לאירוע שמכים אותך או לאירוע עם מחלה קשה או אירוע אלימות כלפיי ילד שלך או שוד וכולי. החיים הם מה שקורה לך לאור האירועים הטראומה שגורמת לך להיתכנס מול צמיחה שמאפשרת לך ללמוד. לגביי מצבים שהם הרבה פחות קיצוניים כמו ילד שמתחצף לפתע מול קהל או עושה בלאגן בקניון או מעביד שמדבר אלייך לא יפה. במצבים אלו ל"כושר המנטלי" יש ערך אפילו שהמצב הפתיע אותך. "כושר מנטלי" לעולם לא יספק הגנה מכל רע, זה לא חלק מהחיים. אבל הוא מה שעוזר לנו לחזור למרכז של עצמנו ביתר קלות ואפילו לצמוח מקשיים במקום לסגור עצמנו בגינם. אותו מקרה שהיה לי היה יכול לגרום לי להיסגר לחיים ולאבד את האמונה בדרכי הרוחנית, או ללמוד מהטעויות ולצמוח פי 5. תחושתי האישית היא שכמה שהאירוע היה נורא באותם שבועיים, הוא היה ברכה במבט לאחור.

nehud

New member
כמובן "שכושר מנטלי" מאפשר

להתמודד טוב יותר למצבים בהם הוא מאומן, כפי שהוא מונע התמודדות ולעיתים אף פוגע בהתמודדות בהם אינו מאומן אך מבקש לעשות שימוש בשיטות והגישות להם הוא מאומן. לדוגמה סעיף 2 הקבלן אכן הגיע נחוש ועם כוונה מלאה אך הותיר "מספיק זמן" לבחון בין האפשרות לסגת או לספוג את המכה ומה ההשלכות של כל בחירה !! הבחירה היתה לספוג את המכה.....(אין לי כל הכשרה בקרב מגע ואו נסיון מעשי) באהבה אהוד

hilabarak

New member
אם אתה עדיין איתנו, אז אני מניח

שהמכה לא היתה קשה מידי.

nehud

New member
לאיזה מהמכות אתה מתכוון

לפיזית, המנטלית ואו הרוחנית באהבה אהוד

nehud

New member
המכה היתה בעוצמה הנכונה.....

בכדי לאסוף כמה תובנות חדשות. כלומר לא חלשה וגם לא כזאת אשר עושה נזק פיזי לאורך זמן. באהבה אהוד

למעלה