בהמשך לשירשור המדיטציה

MemphisRaines

New member
בהמשך לשירשור המדיטציה

שהביא עימו אינקה והוצאי מאיתנו המון דברים ( אני פשוט לא מוצא את ידי ואת רגלי בשירשור הזה ) כל אחד מאיתנו מוצא את הדרכים להתרגע אישית היגעתי למדיטציה לפני כמה חודשים ואני מוצא בה דרך נהדרת להתרגע הרוגע הזה הוא הכוח שלי להמשיך את היום , גם כשכולם משגעים אותי גם כשעצוב לי וגם כשלא בא לי לעשות כלום מה עושה לכם רגוע מה עושה לכם טוב על הלב ? שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה אתה לא מוצא?

מה לא מובן? איפה הבעייה? אחר כך גם נדבר על המדיטציה...

MemphisRaines

New member
בתור לקוי למידה

אני פשוט לא מוצא את ההתחלה האמצע והסוף אני קורא משהו קורא עוד משהו ואז לא זוכר היכן להגיב שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זו אשמתי ../images/Emo8.gif

יש לי נטייה לכתוב בפירוט ובאריכות...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה כן הבנת?

השרשור עצמו אינו חשוב, רק מה שמבינים מתוכו. ספר לי מה הבנת ומה מסתבך, ואנסה להפשיט אותו עבורך.

MemphisRaines

New member
ההבנה העיקרית היא שאני

לא מבין כלום ( הישג בפני עצמו
) ומעבר לזה הבנתי שהמדיטציה חשובה לי שהיא עוזרת לי לפרוק מתח עוזרת לי לבנות ריכוז ברגעים בהם אני צריך ובכלל עושה לי טוב בחיים
שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif איך אתה עושה מדיטציה?

אכפת לך לספר מהי הטכניקה בה אתה משתמש?

MemphisRaines

New member
אני לא ממוחה גדול למדיטציה

כך שאני לא ממש מכרי שמות של טכניקות אני תופס לי עמדה היכן שהוא בבית במקום שקט לפעמים עם מוסיקה ולפעמים בלי ישוב ועוצם עיניים מנסה להגדיר מראש במה להתמקד לפעמים במשהו שראיתי לפעמים באיבר בגוף לעיתים משהשוה שעשיתי או בצבע מסוים נותן להצמי להרגע נושם לאט ורגוע לרוב משך המדיטציות שלי הוא כמה דקות לעיתים אני ממושך קצת יותר כשאני מטיס טיסנים אני נוהג לפני כל טיסה לשבת בצד לעצום עיניים ולהתמקד במה שאני רוצה לעשות במהלך הטיסה רואה את הטיסן מול עיני מבצע את הדבר המרכזי בטיסה ובסיום אני קם ממקומי ומטיס לרוב אני מגלה שאני עושה את מה שתיכננתי בצורה ממש טובה וכמו ןכ רמת העייפות הרבה יורת נמוכה שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה

בגדול, מה שתיארת כאן הוא ריכוז. ניתן לאפיין את ההבדל בין ריכוז למדיטציה בכך שבמדיטציה אתה מתרכז במשהו עד שזה הופך להיות קל וטבעי, ואחר כך מתרכז בריכוז עצמו. יש אובייקטים לריכוז שמביאים את המודט לריכוז עצמי טבעי, דוגמה כזו היא ההקשבה לנשימה, שיש לה גם השלכות בריאותיות אדירות בעיסוי האיברים הפנימיים, הזרמת חמצן מאוזנת, ותחומים רבים נוספים הכוללים עלייה ברמת המודעות ומצב הרוח. את ההקשבה לשימה יש לעשות באופן טבעי ונינוח וללא מאמץ - כבדרך אגב.

MemphisRaines

New member
בגדול אני לא המודט הכי בעולם

אבל גיליתי את מה שזה נותן לי בחיי וזה דיי הרבה בעבר הייתי נשפך בסיום יום הטסה וכיום אני מסוגל למשוך שעות רבות אח"כ מעבר לכך אני הרבה יורת מרוכז במהלך היום וכתוצאה מכך מסוגל לעשות את אותה עבודה בזמן מועט יותר ולפנות זמן רב יותר לדברים שבאמת עושים לי טוב וכיף ומעבר לכך לפעמים כמה דקות של מדיטציה יכולות להפוך את היום מיום של עצבנות וחוסר שקט ל יום שליו ומדהים שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אין מודטים גדולים

יש רק מדיטה.
ועכשיו אתה יכול גם להוסיף למדיטציה שלך איכויות חדשות: להביט בתהליך ההתרכזות עצמו בזמן שהוא מתרחש.

MemphisRaines

New member
הסבר פרט ונמק

כמו שאמרתי אני לא ממש מבין בד"כ אני מציב לעצמי מטרה מסוימת בתחילת המדיטציה כמו למשל להתמקד בחפץ מסוים שראיתי או באדם וכו... למה הכוונה להביט בהתרכזות ?
שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להביט בהתרכזות

אחרי שכמה זמן את "מתבונן" במשהו, תתחיל לשים לב לעצמך - לתחושות והרגשות העולים בך. שים לב גם לעובדה שאתה שם לב, והתמקד בתחושה הנובעת מפעולה זו.

MemphisRaines

New member
ניסיתי את זה , זה עתה

וזה אכן עשה ךי משהו עשתי צדיטציה דיי ארוכה ( מעל 20 דקות ) היו רגעים שהרגשתי רמת ריכוז מדהימה ברגעים אחרים ריחפתי מעל המקום בו ישבתי אח"כ חזרתי למטה אבל הרגשתי כיאלו הכל עובר דרכי התמקדתי בנשימה והרגשתי כיצד האויר נכנס לגופי , מתי הריאות משחררות את האויר הכלוא בתוכן היה מדהים
שרון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

יופי! נגעת במשהו מהמדיטציה! התמד בכך... הרעיון העילאי הוא להיות במדיטציה כל הזמן... ועדיין לתפקד בעולם באופן מושלם. סליחה, הסדר של הדברים בדיוק הפוך: רק כאתה כל הזמן ב"מדיטציה" אתה יכול "לתפקד" בעולם באופן מושלם!
נ.ב. אני בכלל לא נכנס כאן להשלכות הבריאותיות האדירת של התהליך הזה, נראה לי שזה ברור מאליו.

blg

New member
כן, ארוך, השירשור האם אפשר

לקצר אותו על ידי מחיקת הודעות שימוש מהסוג שאני כותבת הרבה כמו: איך מתחברים, מי בא לצ´ט וכו´ אני לא יכולה להחליט לאחרים אבל את אלו שאני כתבתי אתה יכול למחוק.

למעלה