בהמשך לשרשור הסימטריה

בהמשך לשרשור הסימטריה

אני נמצאת במעבדה שחוקרת נושאים של תפיסת פרצופים. בחודש האחרון צילמו הרבה סטודנטים בזוויות שונות, במטרה ליצור מאגר גירויים חדש מאוכלוסיה ישראלית. הצילומים התחילו מצילום פרונטלי, ואז תנועות קלות של 30 מעלות עד לפרופיל. היום עברנו על התיקיות... ואני הצטערתי שהחבר'ה שדיברו על סימטריה מושלמת בפנים לא היו שם. אוי, הזוועה. גיליתי שאנשים שאני מכירה מזה שנתיים ורואה כמה פעמים בשבוע, הם לא רק שלא סימטריים אלא ממש עקומים. עברנו אחת אחת על התמונות, ורוב האנשים אפילו לא הראו סימטריה סבירה! אזניים לא באותו הגובה, עיניים לא באותו הגובה, עיניים שהולכות ממש בקו אלכסוני יחסית לשאר הפרצוף, קווי לסת שונים, גשר אף שהולך הצידה, והרשימה ממשיכה... אני התפלאתי איך מעולם לא שמתי לב לזה אצלם (רוב המצולמים הם אנשים שאני מכירה). לאחד המצולמים, אדם שאני באמת מתראה איתו יחסית הרבה, יש קו עיניים פשוט עקום, בזווית אלכסונית ממש עקומה יחסית לשאר הפנים. משהו שבצילום הפרונטלי, וגם באחרים, כל כך בלט שלא ניתן בכלל להתעלם מזה. ואני מעולם לא הבחנתי בכך... מוזר למדי. אני מניחה שמעכשיו אני אשים לב לזה בכל פעם שאראה אותו, אבל עד היום לא הייתי מודעת לכך. מעניין איך באופן לא מודע, אנחנו כן בוחנים חוסר סימטריה (שכן ידוע שאנשים סימטריים נתפסים כמושכים יותר, כך שאנחנו כן בוחנים את העניין), אבל ברמה המודעת אנחנו מרגישים שרוב האנשים סביבנו סימטריים לחלוטין, ונבחין באופן מודע רק בפגמים משמעותיים.

יכול להיות שאנחנו באופן אוטומטי

עושים "אופסט" לפרצופים לא סימטרים? בערך כמו שכשאנחנו רואים מישהו עם חולצה (שנניח שמתחת לחולצה הוא כרסתן אבל לא שמן במיוחד) - אז אנחנו אוטומטית רואים אותו כרזה? מעניין מה באמת היתרון בנקודה העיוורת הזאת - אולי אנחנו פשוט מעדיפים לתת לאנשים יותר קרדיט ממה שמגיע לנו כי אנחנו בעצמנו לא כל כך סימטרים ואם נגעל מכל מקרה של אי-סימטריה כפי שהוא באמת, בחיים לא נמצא בן זוג.

Wolverchenus

New member
אני יכול לשער

שזה חיסכון באינפורמציה. המוח שלך מקבל את האי סימטריה בשביל חישובי "מושך \ לא מושך" ואז אתה מתעלם מזה לגמרי כדי לחסוך בכמות המידע שאתה צריך לעבד בכל רגע נתון שאתה רואה פרצוף.

הממ - זה הסבר אלגנטי, אבל

עדיין קשה לי להאמין שאנחנו מתעלמים ממה שאלפקה מתארת כfacial deformities - היא טוענת שהיא אשכרה לא שמה לב שהיו אנשים שהעיניים שלהם היו פרקטית באלכסון אחת לשנייה. מאוד מוזר.

22ק ו ס ם

New member
זה עניין של זווית ראייה

אין בהכרח סתירה בין הדברים. כשאתה מסתכל על פנים בצורה ישרה חוסר הסימטריה פחות בולט כי אין לך למשל למה להשוות את העיניים. מהצד אתה יכול לראות שהם לא על קו ישר עם האף בצורה יותר בולטת. גם האוזניים למשל נסתרות ואין שום דבר לידם שתוכל להשוות ולכן בתור ברירת מחדל המוח לא קולט את חוסר הסימטריה.

בעצם הוא לא קולט אותה כי היא

לא נמצאת שם בזווית הזאת. מה שמעלה את השאלה - האם זה בעצם מה שמאפשר וריאציה כל כך גדולה באי-סימטריות? הרי אם זה היה יותר בולט מן הסתם היה לחץ ברירתי חזק יותר על סימטריה (ולא משנה מאיזה זווית)

22ק ו ס ם

New member
השאלה מה זה בדיוק לקלוט

יש הרבה דברים שאנשים לא קולטים ברמה המודעת, אבל ברמות עמוקות יותר הם כם קולטים. זה דווקא יכול להיות פיתרון טוב לשיחרור משאבים של המוח לדברים אחרים כי זה לא כל כך חשוב לדעת האם מישהו סימטרי או לא כל הזמן.

אני משער שישנם רגעים קריטיים

שבהם אדם "מודד" את הפנים והגוף של - ברגעים האלה הוא בכל זאת לא שם לב לפרטי אי-סימטריה - את זה אני מוצא תמוה.

Wolverchenus

New member
הוא יכול לשים לב בצורה לא מודעת

כמו שאתה מודד מרחקים בראש גם בלי "לנסות לחשב"

22ק ו ס ם

New member
ברוכה הבאה לעולם של חוסר הסימטריה

יש דברים שאפשר לראות עם עין קצת יותר מאומנת, אבל לפי מה שאת מתארת הסימטריה די בולטת רק מזווית הצילום השונה. זה אומר שהסימטריה די בולטת. חכי מה שתגלי כשתתחילי להסתכל על סימטריה בגוף. עשו אפילו מחקרים על שדיים וגילו חוסר סימטריה בולט (שלא לדבר על גדלים שונים). כשיש כל כך הרבה פרטים בפנים קשה להבחין בסיטמטריה במבט ישר כי תחושת העומק מטעה וגם המוח שלנו נוטה לפצה על כך ו"להכריח" אותנו לראות דברים כסימטריים כי זה הרבה יותר נוח ודורש פחות עיבוד. אבל ברמות אחרות זה עדיין עובד. האם מצאת קשר בין מידת חוסר הסימטריה למידת האטרקטיביות שאת מוצאת באותם אנשים?

האמת שאותו אחד עם קו עיניים

מאוד עקום, הוא גם אדם שאני מוצאת באמת מ-א-ו-ד לא מושך. (חן, רוצה לנסות לנחש מי זה?
) אני תמיד ייחסתי את זה לדברים שאני מודעת אליהם, כמו הקרחה קלה ושפתיים דקות מדי וקצת שעירות... אבל מכיוון שאני ממש מוצאת אותו בלתי מושך בעליל, כנראה שיש גם השפעה של הסימטריה. ואגב, אכן האנשים שאני חושבת שהם יותר מושכים, הם אלה שמצאנו שהם יותר סימטריים. הם עדיין נראו מאוד מוזר בזווית הפרונטלית, ואגב ממש לא נראו יפים או מושכים במיוחד - שזה היה מפתיע מאוד - זווית פרונטלית גורמת לפרצוף להיראות מאוד שונה מאיך שרגילים לראות אותו, קו הלסת נהיה אחר, העיניים... הכול מוזר בצורה מטרידה. אז יפים הם כבר לא היו, אבל סימטריים באופן יחסי - כן. באופן בולט, הזווית הפרונטלית עם הפרצוף הניטרלי מבחינת הבעה, היא זו שנראית על כולם הכי מוזרה, והכי מבליטה פגמים ואי סימטריה. היא יוצרת תחושה מוזרה וגם קצת לא נעימה, כי זו דרך מאוד לא שגרתית להסתכל על מישהו - לרוב במבט ישיר בפרצוף, הוא לא נשאר סטטי ועם הבעה ניטרלית, אלא כל הזמן יש דיבור, הבעות, חיוכים, מחוות, תנועה. וזו כמובן זווית שממש מבליטה חוסר סימטריה, כי רואים בו זמנית את שני הצדדים עם קו האמצע. אזניים שאינן באותו גובה למשל, זה דבר שקשה לראות בכל זווית אחרת מלבד זו. בזוויות שאינן פרונטליות פגמים של סימטריה בלטו פחות ופחות, עד לפרופיל שם כמובן אין בעיות של סימטריה בכלל.

Wolverchenus

New member
בוודאות סימטריה טובה מעידה על בריאות?

יש איזשהו מאמר שמראה שבאמת אנשים שחולים יותר בילדותם פחות סימטריים בבגרותם? היה ניסיון לבדוק את זה בצורה מבוקרת לסיבות גנטיות מול סביבתיות? אני פשוט מתעניין כי אחיינית שלי בת שנה ונורא נורא חולה כבר כמה חודשים ואני פוחד על הסימטריה שלה
אגב כך, בזמנו כשעלו על התיאוריה בדקו את קלינטון ומצאו שהוא מאוד מאוד סימטרי.. מעניין אם הוא היה נשיא אם לא..

22ק ו ס ם

New member
בוודאות עד כמה שמדע וודאי

זה לא מצביע רק על חולי אלא גם על פוריות. אגב, לא כל המחלות יפגמו בסימטריה. הקשר שנמצא הוא למחלות זיהומיות בעיקר.

22ק ו ס ם

New member
זאת בדיוק הנקודה

אנשים לא רואים אנשים אחרים בזוויות שאת ראית ולכן כל תפיסת הפנים שונה לגמרי ונראית מוזרה. יש הרבה יתרונות לראייה ישירה של הפנים. למשל, זה עוזר בהבנת הדיבור למרות שרוב האנשים לא מודעים לכך.

22ק ו ס ם

New member
אגב חשוב להבהיר

שמדידות של סימטריה מאוד מסובכות. מה שמודדים בעצם זה את מידת חוסר הסימטריה שיש לכל אחד (fluctuating symmetry) ומדידה כזו חייבת כמעט תמיד, להיערך פנים אל פנים. במדידה כזו חשוב מאוד דיוק של מילימטרים ולכן זה דורש הרבה אימון ומהימנות בין שופטים גבוהה. מניסיון שלי, לוקח בערך 20 דקות למדוד מישהו מכף רגל ועד ראש (אם בודקים רק פנים אז זה הרבה יותר קצר).

למעלה