בהמשך לשרשור הקורונה, קישור לסיפור קצר ומומלץ מאוד:

metm98

New member
בהמשך לשרשור הקורונה, קישור לסיפור קצר ומומלץ מאוד:

http://www.lightspeedmagazine.com/fiction/patient-zero/

__

מאוד מטרידה אותי הגזענות ושנאת האחר שהמגיפה הזאת חושפת. כמו שבסיפור מפילים איכשהו את האשמה על הילד ג'יי, כך גם כל מני מומחים מטעם עצמם מסבירים למה הסינים "הביאו את זה על עצמם". (מצטער בוסטון, אבל גם תיאורית הנחש לא סבירה כמו סתם פרי שנגס בו עטלף ואיש נחמד, תרבותי, וחסר מזל אכל את השאר).

danakama10

New member
האמת שהסיפור לא רק שלא קצר אלא ארוך מאוד

וכרגע אין לי זמן לקרוא אותו. אקרא אחר כך.
אני כן כועסת שבזמן שיש נגיף כזה שמשתולל, מוסדות הבריאות באיזור שלי (bay area) מתעניינים יותר שלא יהיה "גזענות" מאשר להגן על הציבור. מסתבר שאחד החולים הלך לשני בתי חולים באיזור. משרד הבריאות של הקאונטי הודיע שהאחיות שטיפלו בו בבידוד כפוי של שבועיים, אבל כל מי שבא איתו במגע בבי"ח (חולים אחרים ועובדים אחרים בבית החולים) לא נחשב בסיכון כי צריך מגע ארוך של פנים מול פנים איתו במשך שעות או ימים. אם אתה יושב לידו בחדר המתנה נניח והוא מתעטש, אתה לא בסיכון על פי דבריהם. הם טורחים להדגיש שחוץ מאותן אחיות אף אחד לא היה בסיכון ממנו והם מקווים שאנשים לא יפתחו discrimination.
אותי מזעזע לקרוא שמשרד שאמון על בריאות הציבור מתעסק ב discrimination כן או לא.

אגב, אנשים תרבותיים לא נוהגים לאכול תפוחים נגוסים.

metm98

New member
אם ההתעסקות באי-אפליה לא גורעת מהשמירה על הבריאות - למה לא?

אני בהחלט יכול להבין את הדאגה הכפולה של הרשויות - במידה ונתקלו באנשים שמתייחסים בגסות לאסייתים בחדרי ההמתנה. פגע הגזענות חמור במיוחד כי מספיק אחד ממאה כדי לגרום למושא הגזענות לחוות אותה היטב.

וגם - נראה לי ש:די קשה להבחין בשאריות רוק או הפרשה של עטלף על פרי. ובכל מקרה אני לא טוען שכך היה, אלא הבאתי את זה רק לצורך דוגמא יותר סבירה ופחות גזענית לדרך ההדבקה.

דיסקליימר - כותב שורות אלה אכל יותר מפעם אחת פירות שלא נשטפו ביסודיות במים חמים ובסבון. אבל בטח אני היחיד בפורום הזה שעשה זאת.

danakama10

New member
אבל ההתעסקות באי אפליה בהחלטת גורעת מהשמירה על הבריאות

לך זה נשמע הגיוני שאדם שיושב בחדר המתנה בבית חולים ויושב לידו אדם נגוע לא ידבק ממנו אם הנ"ל השתעל? מדוע הם טוענים שרק אם אתה יושב פנים מול פנים במשך שעות או ימים אתה עשוי להדבק?
לא מאמין?
הנה:
https://www.musd.org/district-news/...message-from-the-county-public-health-officer

What is a close contact? A close contact is someone who spent time face-to-face with a confirmed case for an extended period, such as days or hours.
....
Patients, visitors, vendors and other workers who were in waiting rooms or shared indoor spaces with a confirmed novel coronavirus case are not close contacts. Walking by the person or being briefly in the same room is not considered close contact.

ובאותה נשימה

It is critical that Bay Area residents take reasonable precautions but not let their fears lead to discrimination.

אם אלו האנשים האמונים על בריאותי וזה מה שיש להם להגיד, אני מפחדת.
אי אגלה לך סוד, גם אסייאתים שגרים פה לא רוצים להתקרב לאסייאים אחרים כי הם אינם יודעים מי היה בסין לאחרונה, יש על זה פה הרבה כתבות. קוראים לזה לא לקחת סיכונים.

אני לא מבינה מה גזעני בלהגיד שהמחלה התפרצה בשוק החיות בסין שם מוכרים חיות בר ללא אמצעי פיקוח והיגינה. להגיד את האמת זה גזעני?

תפוחים אני שוטפת רק במים (אולי הגיע הזמן בכלל לקלף בעקבות הוירוס...), אבל חלילה לא אוכל תפוח שיש בו כבר ביס.

placid1

New member
כבר מזמן, עוד לפני ארועי הקורונה, הגעתי למסקנה

המצערת שבמשרדי ה public health הממשלתיים יושבים אנשים שלא מבינים כלום או שהם סתם טכנוקרטים חסרי מעוף. הוכחה נוספת התקבלה בשבוע שעבר, כשהם כינסו אסיפת עיתונאים לאור המקרה הראשון של הקורונה בטורונטו. מדובר היה בנוסע ואשתו ששבו בטיסה מסין והגבר חלה ראשון ואחרי מספר ימים גם אשתו. כשנציגי המשרד נשאלו באיזה אמצעי זהירות הם נוקטים, הם הודיעו שהם בודקים את הנוסעים שישבו במרחק שני מטר מהזוג. וזהו! כשנשאלו איך לא בודקים את כל המטוס ומה אם החולים הסתובבו במטוס, למשל הלכו לשירותים, התשובה היתה שאין צורך כי הסכנה נמוכה.....

placid1

New member
אתה לא לבד!

מעולם לא שטפתי שום פרי או ירק עם סבון וגם על מים אני לעתים קרובות מוותרת

ולעניין, אני נמנעת מללכת למסעדות בזמן האחרון, ואין סיכוי שתתפוס אותי במסעדה סינית (לא כי האוכל מלוכלך אלא כי יש יותר סיכוי שיהיה שם מישהו שבא במגע עם מישהו שנדבק). ממה שאני שומעת בתקשורת, עסקים בבעלות סינים, בעיקר מסעדות אבל לא רק, מאד סובלים בשבועות האחרונים, עד כדי סכנת סגירה וזה מצער מאד. אני לא בטוחה שזה בגלל גזענות בהכרח, אלא יותר חשש ופחד ובעיקר אי אמון של הציבור ב״שלטונות״ שכל הזמן מפמפמים שהסכנה מאד נמוכה אבל התגובות שלהם למקרי ההדבקות שהתגלו כאן לא היו בונות אמון במיוחד. מצד שני, הילדים שלי לומדים במוסדות שבהם יש הרבה תלמידים סינים ולא נראה שלאף אחד יש בעיה עם זה וגם אני, בעבודתי, מטפלת בילדים צעירים, כולל סינים, במגע קרוב מאד, וסופגת רסיסי נזלת ורוק ומעבר למסיכה, משקפיים וכפפות שחובה בכל עת, לא חל שום שינוי ולא שמעתי על אף סיני שסורב טיפול. מצד שלישי, אני שומעת איך אנשים, כולל כאלה שחשבתי שהם אינטליגנטים והגונים, מדברים בפינת הקפה על סינים, אוכל ולכלוך והמסקנה היא שבורות וגזענות לא פסו מן העולם. עצוב.....

למעלה