בהמשך לשרשור השליפים!

בהמשך לשרשור השליפים!

נו תגידו - מה נתנו לנו חצי מהדברים שלמדנו בבית ספר? מה נתנו לי שיעורי הגיאוגרפיה?!?!... לא היה עדיף להשקיע את כל המאמץ והכסף הזה בלימודים קצת יותר קשורים לחיים ומועילים?!? לדעתי יש לעשות רפורמה בכל השיטה ולהוסיף כל מיני שיעורי חובה שבאמת חשובים לחינוך ילדים לחייהם כמבוגרים: קצת שיעורי פסיכולוגיה לא יזיקו לאף אחד! פסיכולוגיה חברתית למשל! או פסיכולוגיה על הבדלי מינים!... אולי הילדים יגדלו ככה להיות אנשים קצת יותר טובים ופחות מתוסבכים! קצת שיעורים על דברים פרקטים של החיים - איך לנהל כספים, מה זה בנקים... איך בוחרים מקצוע.... הגיע הזמן לחבר קצת בין מה שלומדים ב"מערכת החינוך" לחינוך לחיים האמיתיים - לא?!?

רחלילי

New member
לא נעים לומר אבל

כאילו את צודקת במידה מסויימת אבל איפה שאני למדתי ניסו גם להכין אותנו לחיים לפחות בקטע של להיות אזרחים יותר מעורבים במה שקורה במדינה לא שנהייתי אחת כזו אבל ניסו לפחות ולגבי שיעורי פסיכולוגיה לדעתי לא זה מה שיגרום לאנשים להיות יותר טובים לא הלימוד התיאורטי של הדברים אלא החוויה לדוגמא אם יש מורה שהוא אישיות או הורה שהוא אישיות אז זה עוזר שהילד יצא גם נורמאלי. אני מכירה הרבה שלמדו פסיכולוגיה ולא עזר הם עדיין בני אדם דפוקים.

אתי@

New member
מסכימה איתך, אבל...

גם גאוגרפיה זה חשוב ויש עוד מקצועות שבזמן שאנחנו בי"ס נראים לנו לא חשובים, אבל כשמתבגרים רואים את חשיבותם. בסך הכל זה תורם לידע הכללי שלנו. וזה גם חשוב. בקיצור - כדי לקבל את המלצותייך (החכמות!) צריך להוסיף עוד כמה שעות לימוד שבועיות, ולשם כך צריך כסף
דרך אגב, יש לי אחות קטנה, שעולה עכשיו לכיתה ח´, ושמתי לב שתוכנית הלימודים שלהם שונה משלנו. הם לומדים הרבה יותר מקצועות רלוונטיים שאנחנו לא למדנו (למשל מדעים ועוד).

שמופית

New member
אני חושבת שלימודים ובי"ס זה חשוב

מאוד, אבל בהחלט לא במתכונתם כפי שהיו כשאני למדתי... למרות שאני מאוד שמחה על 4 שנים שלמדתי צרפתית, ובטיול לפני שנה לצרפת הזדמן לי סוף סוף לגמגם קצת בצרפתית ונורא נהניתי מזה (חוץ מזה שגם כשטיילתי חודש בספרד, הצרפתית עזרה לי כי השפות מאוד דומות
) חוץ מזה שאנגלית זה מאוד חשוב... אני בהחלט מקווה שעידכנו מאז את תוכנית הלימודים, למרות שככל שאני חושבת, הכל נראה לי חשוב (אז אני לא משתמשת ביום יום בידע בהנדסה או בהיסטוריה, אבל חשוב לדעת את הדברים האלה)...

למעלה