בהמשך לשרשור על הוצאת דרכון ישראלי...

youvalss

New member
אני דווקא לא בעניין של לוותר על אזרחות ישראלית

אני רק מנסה לברר את הפרוצדורה עבור הצאצא ורוצה לוודא שאני פועל נכון. אנחנו לא גרים בטורנטו, אבל יש פה נוטריון מקומי שמאושר ע"י הקונסוליה בטורונטו וזה חוסך לנו לנסוע לשם. בכל מקרה, אני לא רוצה לעשות את הפרוצדורה פעמיים ולכן חשוב לי לעשות את זה נכון.

youvalss

New member
בהמשך לשרשור על הוצאת דרכון ישראלי...

לאלה מכם שהם הורים לתינוקות שנולדו בקנדה, האם הוצאתם להם אזרחות ישראלית ודרכון ישראלי, או שיש להם דרכון קנדי בלבד? לפי הבנתי צריך קודם לרשום את הילד כאזרח ישראלי ורק אז ניתן להגיש בקשה לדרכון.
מה היתרונות ומה החסרונות, והאם יש בעיה לבקר בארץ עם פעוט/ילד שיש לו רק דרכון קנדי?

תודה!

SupermanZW

Well-known member
אין יתרונות אך החוק הישראלי מחייב

החסרונות הם שיתכן שיהיה צורך להסדיר שהילד לא יצטרך לשרת בצה"ל אם יתכנן לבקר בישראל אחרי גיל 16.
&nbsp
בכל מקרה, יש מוצא: אם יש לך או לאשתך שמות ישראלים החליפו אותם רשמית (בכל פרובינציה חוץ מאונטאריו, כי החוק באונטאריו מחייב לעדכן גם את ארץ הלידה, בשאר הפרובינציות זה לא כך) לילדיכם הוציאו רק פספורטים קנדים וגם בכם לא יחשדו שאתם ישראלים אם בפספורטים הקנדים שלכם יופיעו שמות שלא מופיעים במרשם האוכלוסין בישראל או במרשם האזרחים של ישראל.
&nbsp
זה די פשוט.

PuffDragon

New member
אז ככה

קודם כל מזל טוב. הילד הוא אזרח ישראלי באופן אוטומטי ובלי שאף אחד שואל מה דעתכם בנושא. אזרחי ישראל חייבים להכנס ולצאת מישראל רק עם דרכון ישראלי. אם תנחתו בנתב"ג עם דרכון קנדי לתינוק, יכניסו אתכם. אבל לא יתכנו לכם לצאת בלי דרכון ישראלי, מנסיון (לא נתנו לנו לצאת עם דרכון של ילד שפג תוקפו).
&nbsp
&nbsp

למעלה