בהמשך לשרשור

בהמשך לשרשור

שעסק ברוכבים שעובדים לפי תוכנית אימון ואינם מתאימים עצמם לשיעור. קצת באיחור כי יצאתי לחופשה ולא הייתי בקשר עם העולם החיצון אבל ..... ראשית, לצערי רוב הרוכבים המקוצעיים ( ומקצועי מוגדר כרוכב מנוסה בעל עבר או הווה תחרותי ) יודעים יותר על רכיבה מאשר חלק מדריכי הספינינג, למה ? כי יש להם ניסיון רב ברכיבה, מכירים את הגוף שלהם הרבה יותר טוב מהמדריך, מקבלים תוכנית אימון שמותאמת רק להם ומתוכנת למהלך עונה תחרותית עם תחרויות יעד, מטרות ותת מטרות רבות ומבוססת על המון ידע שיש למאמן שלהם ולמדריך הספינינג לא, בנוסף לזה יצא לי להכיר המון מדריכי ספינינג שבכלל לא רוכבים ואין להם שום ניסיון או ידע על עולם האופניים, לדעתי זה אבסורד !!! עוד משהו בתור מדריך ספינינג ומדריך רכיבה של קבוצות תחרותיות, אני מזמין רוכבים להכנס לשיעורים שלי ואפילו מבקש מהם לעבוד לפי התוכנית שלהם ולא לפי מהלך השיעור שלי, יש לזה הרבה סיבות אבל אחת עיקרית היא שהרבה פעמים השיעור אינו מתאים באופיו לתקופה (במהלך העונה) לפי תוכנית האימונים לדוגמא: מהלך שיעור של אימון עליות או הפוגות נרחבות, ולפי תוכנית האימון של הרוכב הוא בכלל בשלב הבסיס. ולעניין ההצעה לעבור שיעור מעשי ברכיבת כביש, אז זה יכול לתת מושג קטן על מה זה לרכב אבל בכדי לקבל באמת את הכלים הנכונים הדרך הנכונה היא לעשות קורס מדריכי רכיבה אמנם ארוך ויקר אבל נותן את כל הידע שצריך. מצטער שזה נשמע קצת תוקפני אבל יש משמעות עצומה לעבודה עם תוכנית אימון וכל חריגה מהתוכנית יכולה להביא את המתאמן למצבים שהחזרה מהם עלולה לגרום להפסד של עונה תחרותית ( לצערי אני מדבר מניסיון ) סיון

adiu2

New member
סיוון אתה צודק בגישתך אבל

לא זו היתה השאלה. כנראה שלא היה מפריע למדריך או למדריכה אם יהיו אחד או שניים שכמוך שיתאמנו על בסיס התוכנית שלהם על אף שיש לי הערה אחת בנושא ישנם מספיק שעות בהן חדרי הספינינג אינם פעילים ואני לא מדבר על שעות הבוקר המאוחרות או שעות הצהריים המוקדמות אבל נחזור לנושא כל מה שהתבקש הוא שמתאמן שלא נוהג לפי הנחיות המדריך יישב במקום הכי צדדי על מנת לא לפגום בשיעור וזו לדעתי בקשה לגיטימית

בקשה כזו היא אכן לגיטימית

אני מתנצל אם זה לא הובן מדברי, אבל לי היתה התחושה שבגלל הכבוד שנרמס כי לא מקשיבים ל"מדריך/כה" או לא עובדים לפי תוכנית השיעור עליה עמל המדריך/כה שעות רבות וזה מרגיז אז המדריך/כה מעדיפים שלא יכנסו אנשים שלא עושים מה שהוא/יא אומרים. ומה לגבי רוכבים חדשים שבשיעורים הראשונים כואב להם הישבן ( מי לא מכיר את זה ? ) מה עושים איתם מעיפים אותם עד שהתחת יסתדר ? אני במקרה כזה מיידע מראש כל רוכב חדש שהוא הולך לעבור את החוויה הזו לפחות בשיעורים הראשונים ורצוי שמידיי פעם יעבור לעמידה גם ללא הוראה שלי בכדי להקל על התהליך. סיון

סיון, לא מבינה את ההתמרמרות/תוקפנות שלך.

אף אחד לא אמר שהכבוד שלי או של מדריך אחר נרמס אם לא עובדים לפי התוכנית שלי! שאלתי שאלה לגיטימית לגבי אחריות המדריך אם מתאמנים לא לפי התוכנית שלי וכן איך מדריכים אחרים היו מגיבים לכך, במיוחד לאור העובדה שתוך כדי שיעור אני לא יכולה לדעת אם המתאמן הוא אכן מקצועי או לא, לא כל אחד שלובש בגדי רכיבה מקצועיים הוא מקצוען שמכיר את הגוף שלו ויש לו תוכנית אימונים מסודרת. ואני תוך כדי שיעור לא יכולה להכיר כל אחד, ולדעת מי מקצוען. אחרי השיעור הרוכבים הגיעו ודיברו איתי והעלתי את השאלה כאן לפורום כייעוץ, ואכן קיבלתי תשובות לעיניין. ותודה לכל מי שענה לי
לא נראה לי שבשיעור ספינינג כל אחד יכול לעשות מה שבא לו כי בכל זאת לי כמדריכה יש אחריות על מי שנמצא בשיעור שלי, ואם משהו קורה למתאמן זה לא יעניין אף אחד אם הוא היה רוכב מקצועי או לא! לגבי רוכבים חדשים שכתבת: אף אחד לא מעיף משיעור רוכב מתחיל שכואב לו התחת, אבל בהחלט אמליץ להם להיות בכמה שיעורי מתחילים לפני שהם נכנסים לשיעור שלי, וגם אני מייעצת בדיוק מה שכתבת לכל רוכב מתחיל- לעבור לעמידה גם ללא הוראה שלי שכואב שם העיניינים....ואין שום קשר בין זה למה שאני שאלתי לגבי רוכבים מקצועיים. ובלי קשר, לגבי רכיבה בחוץ, לדעתי אין שום חובה לרכב על אופניים בכביש או בשטח בשביל להיות מדריך ספינינג (אני במקרה רוכבת שטח אז זה לא מהתגוננות), זה יכול להועיל אם מכירים רכיבה בחוץ אבל בהחלט לא גורע מהמקצועיות אם אתה לא רוכב בחוץ. ודי כבר עם התוקפנות הזאת בפורום ! למה אי אפשר לשאול שאלה מקצועית בלי "לחטוף" ביקורת ?

למעלה