בהמשך לתכנית "חם באוזן" של 11.02

בהמשך לתכנית "חם באוזן" של 11.02

במהלך התכנית, סיפרתי על הכביש הישן לאילת שעבר פעם דרך מצפה רמון ואחר כך כשסללו את כביש הערבה בשנות השישים, מצפה רמון ירדה מגדולתה. תוך כדי, אמרתי שאם האדונים הנכבדים מוועד העצמאים באילת, שכטר ומשה חזן, היו גרים אז, במצפה רמון, קרוב לוודאי שהם היו מוציאים צו מניעה על כביש הערבה וכולנו היינו נגררים בדרך הישנה והמפותלת עד עצם היום הזה. אחרי ההקדמה הזו, הייתי רוצה להבהיר ואפילו להתנצל בפני שני המוזכרים למעלה ולאמר שהביקורת עליהם היא לא אישית. שניהם ביחד וכל אחד לחוד, הם רבי פעלים וגם אנשים חמים וסימפטיים. רק מפריע לי שבגללם הכביש העוקף באילת, עדיין סגור. אז חזן ושכטר, הביקורת איננה אישית ובבקשה, קחו את זה באופן ספורטיבי, כמו שאומרים. ותודה.

שלום יעקבי

לאור הערתך והערותיך בעבר אני חייב לציין מבלי לפגוע בך אישית , בעסקים אתה לא מבין , זה בהמשך לעמדתך בנושא מרכז ה"ביג" . תנסה ללמוד משהו על עסקים ממישהו שאתה מעריך ומכיר ואז אולי תבין את נושא הכביש העוקף ומרכז הביג . בהצלחה .

בעסקים, אולי לא - בצרכנות, כן !!!

גיא שלום, קודם כל תודה על התיחסותך. יתכן ויש צדק בדבריך ויש לי מה לשפר בתחום העסקים. ברם, את דברי אמרתי כצרכן ולא כאיש עסקים. התחרות רק תשפר את מצבנו כצרכנים ועם כל הצער שבדבר, איני דואג למאזנם של בעלי העסקים אלא למאזנם של הצרכנים. גם פלאפון היו מאד שמחים להשאר לבדם בשוק ולא לקבל מתחרים אגרסיביים וגם בזק היו מאד מרוצים ממחירי השיחות לחו"ל, כשהיו יחידים בשוק. אבל לנו, לצרכנים, התחרות הועילה מאד. תקן אותי עם אני טועה. בברכה ובכבוד רב שמואל יעקבי

צד

New member
יעקובי אתה צודק!!!

כשבעלי העסקים מרוויחים כסף טוב, אנחנו לא שותפים איתם ברווחים. מחירים בעננים ומספרים לנו שזה עבור הובלה, הריחוק. די נמאס רוצים תחרות הוגנת להנות כמו הצפונים. אין כמו תחרות בשוק החופשי. ושיפסיקו כולם ליילל.

תגובה באיחור

מצטער על תגובתי המאוחרת . מכירים את התחרות בין הלווין לכבלים ? נכון , אנו הצרכנים מרוויחים בכך שהמחירים ירדו עבור החבילות אבל... אם הלווין ייפול ויפשוט רגל , מה יקרה ? אתם ואני נשלם יותר כסף על החבילה !!! מתי הכבלים הורידו את המחירים ? רק שהלווין נכנס !!! המדינה רוצה להקל עלינו בנושא בזק ( שיחות פנים ארציות ) , לפתוח את השוק לתחרות ומה קרה ? חברת אופק בבעלות יורוקום תקשרות , השקיעה 30 מליון שקל וראתה כי המדינה לא מפריטה וסגרה את שעריה , מה יקרה עכשיו ? אתם תמשיכו לשלם 75 שקלים לכל קו טלפון על "תחזוקה" עד... שתתחיל התחרות. למה בזק לא רוצה תחרות ? התייעלות תגרום לפיטורי עובדים וברור לכולם שחברת בזק מנופחת במשרות . לעיניינו : יוקם ביג . המחירים יירדו עוד קצת ( ממש לא הרבה כי המפץ הגדול קרה בהקמת הסופרים ההאחרים , היפרנטו , סופרסנטר והשאר ) , כל החנויות בעיר , כל המכולות , הקיוסקים , אטליזים , השכנים שלכם ושלי , חברים שלכם , שלי , הורים של החברים של הילדים שלכם ועוד כל מיני , יפסידו את המכנסיים ( דרך אגב , אם מישהו מהם עושה הרבה כסף אני מבין שאתם מעדיפים שלא יעשה )יאלצו לסגור את העסקים שלהם , או רק לצמצם כוח אדם כי אין עבודה , עוד אבטלה , כאילו שאין מספיק . לסיום , כל דבר טוב צריך להיות באיזון , עובדה שהוחלט כאן באילת על איסור להקים מלונות חמישה כוכבים מאחר ויש יותר מידיי , עובדה ולכן העיר אילת נכון להיום לא מסוגלת לפרנס עוד בתי מסחר ובוודאי לא ביג . מומלץ לפרנסי העיר להשקיע במחשבה כיצד לשפר את המסחר המרכז העיר ולהטיב את תושביהם המשלמים ארנונה ולא קבלים תמורה הולמת , גם אתם לא . בכבוד רב ,גיא

למעלה