בהמשך ל"חשבון נפש של איל תמיר"|שמש

omry brotshtein

New member
בהמשך ל"חשבון נפש של איל תמיר"|שמש

אמנם מעט מאוחר..... (בהמשך להודעה מ 11/11/03 חשבון נפש) איל הוא בהחלט לא עסק כלכלי!! אין חשיבות כלל לעלות הכספית האלטרנטיבית ברגע שמתקבלת ההחלטה לבצע פרוייקטים בהתנדבות!! לאחר מעשה חשוב לחשוב הלאה,אם צריך להעלות את נושא ההתנדבות והכסויים הבטוחיים בהתכנסות של הועד-זה עניין רציני דיו ואני מניח שהועד ידע לבצע אותו. ההתנדבות, הבניה והעשיה שלנו היא חלק מההויה ב"כפר אורנים", צריך להשתמש בפרוייקט "בית החוגים" כמנוף לפרוייקטים נוספים בעתיד ולא משנה הויכוח בין אם היתה הצדקה למיקום שלו במתחם בו עתיד להיות בית ספר או לא, מי שלא לקח חלק ביזמה בתכנון ובהקמה עדיף שיברך ויודה לאלה אשר לקחו חלק במלאכה. שוב, קל מאד לבקר עשיה של אחרים לאחר מעשה איפה הייתם בשלב התכנון והיזמה.... גם הפעם, בשלב הפרוק של המבנה לצורך פנוי שטח להקמת בית הספר הופיעו אותן ידיים עובדות אותם פרצופים מוכרים, הגיע הזמן לרענן כוחות אנחנו כבר כ 500 משפחות בישוב!! ואני בטוח שכל אחד יכול לתרום מעט מזמנו, אני בטוח שלכלם חשוב היכן אנו חיים ומהי איכות החיים שניתן לילדנו ולנו... אני מאמין שכמעט הכל בזכות עצמנו....(בד"כ בזכות ידנו) בואו נלמד, לא נכעס וננסה להושיט יד בפעם הבאה. חייבת להיות יותר ערנות מעורבות ויזמה בפרוייקים שנעשים ביישוב. עמרי ברוטשטיין

אליבקר

New member
יש להפריד בין הדברים

ההתנדבות היא אכן חלק מן הכיף לגור בישוב שלנו אבל בדיוק בגלל זה חשוב שאלה שיוזמים את הפרוייקט ישקלו טוב טוב לפני ששולחים את המתנדבים לביצוע כדי שעבודתם לא תרד לטמיון וירגישו שהכל בוזבז. אני די חדש ולא בקיא בפרטים של מבנה החוגים - לצערי חוץ ממושי שגם די טרי אף אחד מאלה שהחליטו על המיקום לא רואה לעצמו לנכון לתת הסבר שביקשתי באתר . שאלתי מספר אנשים ומרגיז לשמוע שהיו כאלה שהתריאו שהמיקום שגוי (וועדת תשתיות) ובכל זאת החליטו על מיקום זה. בישוב דל תקציבים כמו שלנו אסור שזה יקרה במיוחד כאשר הנתונים היו ידועים. תחקיר המקרה רק יעזור להפעיל מתנדבים בעתיד בצורה יעילה יותר ולא להפך.

omry brotshtein

New member
אני איתך...

המסקנה החשובה ביותר בעיני היא דוקא העובדה שלמרות חוסר ההסכמה הגורפת לגבי המיקום של מבנה החוגים הקימו ופרקו אותו לאחר שנה ולילדים ולנו היה היכן להתכנס בתקופה שהמקום עמד... ללא קשר למקרה הספציפי,יש לקבל החלטות רציונליות פרגמטיות ונכונות עד כמה שניתן ,אני מאלה שחשוב להם מי ולמה קיבלו את ההחלטה על הקמתו של המבנה עד לשלב ההחלטה, אבל לא פחות חשוב להם שמרגע שנתקבלה החלטה, והתקבלה החלטה להקימו באמצעות מתנדבים, חשוב היה שיהיה מי שיקימו אותו, ופה האכזבה שלי.... אם אתה חלק מחברי העמותה או חושב שהוא יכול לרכז סביבו קבוצה של משפחות שיכולות לתרום מזמנן לטובת פרוייקטים כנ"ל אשמח להיות אתך בקשר... הטלפון שלי 052441031

ronpel

New member
אז בואו נעשה תוכנית

עומרי שלום נראה לי שהדרך הטובה ביותר ( כפי שלמדתי מנתן שהיה אחראי על התרבות ) בהפעלת מתנדבים היא: גיבוש רעיון שאפשר לבצע ע"י מתנדבים בזמן קצר יחסית. מציאת אחראי/ אחראים לניהול הנושא הם כבר ידעו לגייס את הסביבה הקרובה להם לעזרה. ע"י מציאת "מנהלים" חדשים מפזרים את ה"עומס" בין הרבה תושבים. אני מתכוון להציע בוועד במסגרת תקציב ותוכנית עבודה 2004 לשלב גם פרוייקטים המבוססים על מתנדבים בתקווה שנמצא ראש פרוייקט לכל אחד מהם. אשמח לקבל רעיונות לפרוייקטים - תרבות , חזות הישוב , איכות סביבה ועוד. ביי רונן

פרויקט ההתנדבות הגדול ביותר

מכוון שבהתנדבות אנו עוסקים ברצוני להזכיר פעם נוספת את הפרוייקט הגדול מכולם שרץ כבר כ-4 שנים,כתת הכוננות.18 תושבים שכבר זמן רב תורמים מזמנם מירצם וכישוריהם לטובת הכלל. בשקט, בצינע ובנאמנות.תושבים שנקראים לדגל בכל פעם שיש צורך אם לפעילות בטחונית או להמשך הכשרה אימון ותרגול.אני חייב לציין כי בלעדי מתנדבים אלו בטחונינו היה שונה.חשוב להזכיר באותה נשימה גם את כל האנשים הנוספים המעורבים בהתנדבות בעשיה הביטחונית,צוות חמ"ל הישוב, צוותי החבירה והחסימה,צוות ע"ר,ומזה כמה חודשים צוות החירום הישובי על עשרות מתנדביו האמורים לתת מענה אזרחי חברתי אירגוני בשעת משבר בישוב.כאחראי על הביטחון בישוב ברצוני להודות פעם נוספת לכל המתנדבים העושים במלאכה.ולקרוא ליתר התושבים להמשך פעילות התנדבותית בכל תחומי חיינו כקהילה.

טלכספי

New member
אם כבר...

רונן שלום, אם כבר מוזכרת חזות הישוב, נראה לי ששלט אטרקטיבי בכניסה לישוב - "ברוכים הבאים לכפר האורנים" (בהנחה שזו אכן הכניסה לישוב בשנים הקרובות...) זה פשוט דבר מתבקש. אפשר לעצב אותו בצמחיה (כמו במקומות רבים אחרים) בעלות נמוכה יחסית ובעזרתם של מתנדבים ללא ידע מיוחד, או לחילופין לפי כל רעיון אחר שעליו יוחלט.

למעלה