בהמשך ל- CUBE

lin23

New member
בהמשך ל- CUBE

טוב, אז לדעתי הסרט מעביר ביקורת על הממסד/"האח הגדול" :מעין ניסוי על אנשים שאף אחד למעשה לא יודע מה טיבו... לגבי הדמויות יש משמעות לשמות שלהן-רק שלא הבנתי את המשמעות של כולם. מאוד אהבתי את הסרט ואת הרעיונות שנמשכים לכל אורכו רק שהסוף לדעתי היה הסוף הכי אידיוטי שיכול להיות (ראיתי את הסרט פעמיים ולא הבנתי את המשפט הדבילי שנאמר שם-"למה אתה לא יוצא?! תשובה: "בגלל הטיפשות האינסופית". כאילו, לא בא לכם פשוט לחבוט במי שכתב את זה?!) ביי

TomerZimmermann

New member
תשובה ועוד

בקשר למשפט שהוא אומר.. לדעתי הוא התכוון לאגוצנטריות של העולם. לאף אחד לא אכפת מה קורה מסביבו כל עוד זה לא קורה לו. הוא בעצמו היה חלק מבהיית הקוביה ולא טרח לשאול למה הוא בונה את זה. מאוחר יותר הוא גילה שמכניסים לשם אנשים (וכנראה גם ידע שהוא נהרגים) אבל לא טרח לעשות שום דבר בנושא. הטיפשות שהוא מדבר עליה אמנם נכונה לגבי כל האנושות אבל הוא דיבר על עצמו. הוא פשוט רוצה למות, להתאבד... הוא רואה את עצמו כאחראי על בניית מכונת הריגה והוא לא יכול לחיות עם זה.. בקשר לכל הקונספירציות של מה מי ולמה... לדעתי זה מיותר לנסות לנחש (למרות שזה יכול להיות כיף). אין שום רמז בסרט לתשובה ואני מאמין (או יותר נכון מקווה) שגם בסרט השני לא יהיה. מטרת הסרט היא בכלל שונה. כל הסרט מתעסק עם התמודדות. כל אחד מהדמויות מתמודד עם המצב בצורה שונה לחלוטין. זה כאילו שפתחו ספר פסיכולוגיה תחת הכותרת "התמודדות עם מצבי לחץ" בחרו כמה טיפוסים שונים ומנוגדים ובנו דמות על פיהם. לא יודע אם זה מעניין אותכם, אבל זה מעניין אותי אז אני אכתוב פה כמה מילים על ההתנהגות של כל אחד מהדמויות (אני לא בטוח לגבי כל הדמויות אז אני ארשום ליד כל אחד משהו שמתאר אותו) קוונטין (השוטר הכושי)- הוא מתעלם לחלוטין מהעובדה שאין לו מושג מה קורה מסביבו. הוא מתמקד בדבר אחד, לצאת משם! לא אפכת לו איך ומה יקרה בדרך, הוא רק רוצה לצאת. הוא מוכן לעשות כל דבר כולל רצח בשביל להגיע לשם. הוא לא מוכן להראות לאף אחד שהוא מפחד ואפילו לעצמו הוא לא יודה בזה. הוא מרגיש צורך ל"שלוט" על הקבוצה (כמובן שהוא בוחר בעצמו מי זכאי להיות בקבוצה) לאוון (הילדה) - היא מאד פאסיבית. היא מפחדת ולא אכפת לה להראות את זה (היא בוכה). היא לא יודעת איך להתמודד עם המצב ובגלל זה היא נותנת לאחרים לשלוט ורק מבצעת מה שמבקשים ממנה (היא לא מתנגדת לקוונטין שמנסה לחטוף אותה למרות שהיא יודעת שהוא מנייאק ושעדיף לה עם וורת´). הולווי (המבוגרת) - היא מתאימה בדיוק לפורום הזה. לא אכפת לה איך הם יצאו משם, רק אכפת לה איך הם נכנסו לשם. היא רוצה לצאת בעיקר בשביל לספר לעולם. גם היא די פאסיבית ונותנת לאחרים להחליט מה עושים. קאזן (האוטיסט) - טוב, אין הרבה מה להגיד. הוא לא בדיוק יודע מה קורה מסביבו. אבל בניגוד ללאוון הוא לא נותר לכל אחד לשלוט בו. הוא יודע שקוונטין רע ומפחד ממנו. אלדרסון - אתם בטח אומרים מי?! הוא זה שנהרג בתחילת הסרט. קשה לנתח את הדמות שלו אז נוותר... רן (המומחה לחיישנים) - הוא בחור פרקטי. הוא יודע שאין טעם לחשוב על איך הם נכנסו לשם (היחיד שלא אומר מילה בנושא) ומיד מנסה לחשוב על איך לצאת. מוצא תוכנית פעולה ומתחיל לפעול על פיה. וורת´ (זה שנשאר בפנים בסוף) - הוא לא יודע איך להתמודד עם המצב וזה הופך אותו לדי ציני. בהתחלה הוא לא עושה שום דבר ונותן לאחרים לשלוט. בנתיים הוא חושב ומתכנן תוכנית פעולה. הוא מנסה לא להתבלט אבל בעצם הוא המנהיג של החברה, ברגעים החשובים הוא עומד על שלו. הוא מרגיש אשם על זה שכולם שם ומפחד לספר להם על חלקו בבניית הקוביה (ולכן מתאבד בלה בלה שכתוב למעלה). זהו בעצם... שאלה מעניינת לי אליכם למי אתם חושבים שאתם הכי דומים? לדעתי אני דומה לוורת´. רק שאני לא הייתי מתאבד בסוף. אני אוהב ל"שלוט" במצבים קשים אבל לא אוהב שמסתכלים עלי כעל המנהיג. אני מאד ציני (ככה אומרים לי לפחות).

lin23

New member
תגובה

אני מוצאת את הולווי הכי דומה לצורת הראייה שלי את העולם-ז"א, אני בטוחה שהכל זו קונספירציה אחת גדולה ולמעשה אני רק מחכה להזדמנות להוכיח לעולם את טענתי... שוב, גם אני דיי פאסיבית מלבד השתתפותי בפורומים שכאלה.

IC4

New member
אני לוואן רק בלי הכישרון

יש בעיתיות בדרך שאתה מגדיר את הדמויות דבר ראשון בלי קשר אליך בא לי להזכיר שזה שמות של בתי כלא san QUENTIEN LEVENSWORTH וכו´ דבר שני שוב לא קשור הייתי בטוח שזה סרט סטודנטים אבל השחקנים שבו (בדוק על לוואן, נדמה לי אחרים גם) הם שחקנים מלפני ואחרי גם דבר שלישי וסוף סוף קשור- בקשר להגדרת הדמויות - הוללוואי לא כזאת פאסיבית ואם איני טועה לוואן כן מתנגדת לכושי הפדופיל כשהוא לוקח אותה הצידה ומספר לה שהוא רואה את שאר הקבוצה בתור אויב. ולמה אני לוואן ? בגלל הפאסיביות. אני לא יודע אם להתבייש בזה אבל יש בי דואליות ששולטת בי וממנה נובעת חוסר החלטיות כלומר את הרעיון של באם להשאיר את קזאן עם הקבוצה או לא , לא הייתי נוקט עמדה = כמוה. כי שני הצדדים צודקים. הנאצי/השוטר (קוונטין השחור) שחושב רק על מה שטוב לו ולשאר הקבוצה שכמוהו = לא מפגרים מנטאלית, בעד לנטוש את המוגבל שיגביל ויסכן אותם. הוללוואי (הלן) הרופאה מאמינה ש""הם"" יכולים לעשות להם זאת (לקחת אותם באמצע הלילה ולתקוע אותם בקיוב) אבל הם לא יכולים לשלול מהם את האנושיות , שזה הדבר האחרון שעוד נשאר בהם (מזכיר לי שיעורי היסטוריה על השואה והגטאות, לעוד מישהו?). כלומר לדעתה צריך לשמור על כל בן אדם , גם אם האחרים לא רואים בו כמועיל. אגב כמו שמענין מי אחראי לקיוב , מענין אותי מה אלארסון היה .. אם היה לו גם "תפקיד". אבל צריך להסתכל על זה רק בתור סרט ולא יותר התפקיד שלו זה להכניס אותנו לאוירה. כמו שבעבר חשבתי שהשינוי במצב הנפשי / רצח שביצע קוונטין היה ממש מוגזם... אבל זה רק כדי להציג את הדמות באופן קיצוני. כמו גם הסוף שמסמל את הזניחה של וורת´ מהקונספט שנקרא "אנושות". כמו גם בכלל איך לעזאזל כולם מצאו את כולם באותו חדר

TomerZimmermann

New member
נראה לי כולם שיחקו כבר לפני...

למיטב ידיעתי זה לא סרט סטודנטים... לוואן בהחלט לא מרוצה מזה שקוונטין חטף אותה אבל היא לא עושה שום דבר מעשי כדי להתנגד אליו. היא מתכווצת לה ומנסה כאילו להעלם ואת זה היא עושה מפחד... הוללואי לא פאסיבית? מה היא עושה בסרט חוץ מלצעוק על קונספירציות ולדבר? הדבר היחיד שהיא עושה שהוא לא פאסיבי זה להתנדב להיות זאת שיורדת דרך הדלת וזה לא ממש הופך אותה לאקטיבית כי להשתמש במילותיה "זה גם ככה תורי" לא חשבתי על זה עד עכשיו אבל זה בהחלט מזכיר שיעורי היסטוריה. למען האמת אני לא נמצא הרבה בשיעורי היסטוריה (המורה מעיף אותי חצי מהפעמים כי אף פעם אין לי שיעורי בית) אבל זה מזכיר לי שבזמן שהייתי במשלחת לפולין עשינו דיון דומה כזה. רק שבמקום מפגרת מנטאלית דיברנו על תינוק שבוכה... אני מאמין שלעולם לא הייתי יכול לנטוש מישהו מאוחר גם אם זה מסכן אותי (אבל זה הרבה יותר קל לי להגיד את זה עכשיו כשאני לא באמת צריך לעשות את זה). בקשר לסרט ההמשך...לא מצאתי עליו מידע באיאמבידי... למה? ועוד שאלה... ידוע לי שיש אנשים מפגרים מנטאלים שהוכיחו יכולות מתמטיות מדהימות (כמעט בלתי אנושי) אבל האם באמת היכולות שלהם כל כך מדהימות כמו של קאזן? (או רייןמן)

IC4

New member
פושטק לא מכין שיעורי בית :)

בגלל זה מזל שאצלנו לא היה שיעורי בית בהיסטוריה, רק מקסימום לקרוא משונה שלא רשום על כך בIMDB אולי בעצם אין קיוב שתיים אבל אני זוכר שעברה שמועה על סרט שכזה לא תחת כותרת קיוב 2 אלא HYPERCUBE או משהו דומה ואני מאמין שאוטיסטים מסוגלים לעשות כאלה דברים המוכשרים מביניהם לא אלה שאתה משחק איתם פינג פונג במחויבות אישית באיל"ן מה שקצת מציק לי בסרט זה שהדמויות לא חשבו להשתמש בגופה של ראן כדי לזרוק אותה כל פעם לחדר הבא למרות שבעצם גם אם הם כן היו עושים זאת אז אחרי החדר הראשון שהיה קורה לו משהו הם היו מאבדים אותו/ה

TomerZimmermann

New member
צודק

הסרט נקרא hypercube :cube 2 אין עליו הרבה פרטים כי הוא אמור לצאת מתישהו ב2000 מה שכן, הקטע בסרט הוא שהקוביה היא בעלת 4 מימדים (לא מימד הזמן אלא 4 מימדי מרחב). צריך להיות נחמד. אני רק מקווה שלא יסבכו את זה יותר מדיי.

TomerZimmermann

New member
לא מימד מרחב אלא מימדי מרחב

אנחנו מכירים שלושה מימדי מרחב : אורך רוחב ועמוק. בקוביה בסרט תכיל מימד נוסף אותו אנחנו לא מכירים.

RedStorm

New member
אני ......וורת´....

אני מזדהה איתו...... כי לפעמים אני יכול להיות דיי אקטיבי...בדברים שאנ ירוצה אבל אני םג יכול להיות כל כך לא מאלה שיושבים בצד...וחולמים

למעלה