תשובה ועוד
בקשר למשפט שהוא אומר.. לדעתי הוא התכוון לאגוצנטריות של העולם. לאף אחד לא אכפת מה קורה מסביבו כל עוד זה לא קורה לו. הוא בעצמו היה חלק מבהיית הקוביה ולא טרח לשאול למה הוא בונה את זה. מאוחר יותר הוא גילה שמכניסים לשם אנשים (וכנראה גם ידע שהוא נהרגים) אבל לא טרח לעשות שום דבר בנושא. הטיפשות שהוא מדבר עליה אמנם נכונה לגבי כל האנושות אבל הוא דיבר על עצמו. הוא פשוט רוצה למות, להתאבד... הוא רואה את עצמו כאחראי על בניית מכונת הריגה והוא לא יכול לחיות עם זה.. בקשר לכל הקונספירציות של מה מי ולמה... לדעתי זה מיותר לנסות לנחש (למרות שזה יכול להיות כיף). אין שום רמז בסרט לתשובה ואני מאמין (או יותר נכון מקווה) שגם בסרט השני לא יהיה. מטרת הסרט היא בכלל שונה. כל הסרט מתעסק עם התמודדות. כל אחד מהדמויות מתמודד עם המצב בצורה שונה לחלוטין. זה כאילו שפתחו ספר פסיכולוגיה תחת הכותרת "התמודדות עם מצבי לחץ" בחרו כמה טיפוסים שונים ומנוגדים ובנו דמות על פיהם. לא יודע אם זה מעניין אותכם, אבל זה מעניין אותי אז אני אכתוב פה כמה מילים על ההתנהגות של כל אחד מהדמויות (אני לא בטוח לגבי כל הדמויות אז אני ארשום ליד כל אחד משהו שמתאר אותו) קוונטין (השוטר הכושי)- הוא מתעלם לחלוטין מהעובדה שאין לו מושג מה קורה מסביבו. הוא מתמקד בדבר אחד, לצאת משם! לא אפכת לו איך ומה יקרה בדרך, הוא רק רוצה לצאת. הוא מוכן לעשות כל דבר כולל רצח בשביל להגיע לשם. הוא לא מוכן להראות לאף אחד שהוא מפחד ואפילו לעצמו הוא לא יודה בזה. הוא מרגיש צורך ל"שלוט" על הקבוצה (כמובן שהוא בוחר בעצמו מי זכאי להיות בקבוצה) לאוון (הילדה) - היא מאד פאסיבית. היא מפחדת ולא אכפת לה להראות את זה (היא בוכה). היא לא יודעת איך להתמודד עם המצב ובגלל זה היא נותנת לאחרים לשלוט ורק מבצעת מה שמבקשים ממנה (היא לא מתנגדת לקוונטין שמנסה לחטוף אותה למרות שהיא יודעת שהוא מנייאק ושעדיף לה עם וורת´). הולווי (המבוגרת) - היא מתאימה בדיוק לפורום הזה. לא אכפת לה איך הם יצאו משם, רק אכפת לה איך הם נכנסו לשם. היא רוצה לצאת בעיקר בשביל לספר לעולם. גם היא די פאסיבית ונותנת לאחרים להחליט מה עושים. קאזן (האוטיסט) - טוב, אין הרבה מה להגיד. הוא לא בדיוק יודע מה קורה מסביבו. אבל בניגוד ללאוון הוא לא נותר לכל אחד לשלוט בו. הוא יודע שקוונטין רע ומפחד ממנו. אלדרסון - אתם בטח אומרים מי?! הוא זה שנהרג בתחילת הסרט. קשה לנתח את הדמות שלו אז נוותר... רן (המומחה לחיישנים) - הוא בחור פרקטי. הוא יודע שאין טעם לחשוב על איך הם נכנסו לשם (היחיד שלא אומר מילה בנושא) ומיד מנסה לחשוב על איך לצאת. מוצא תוכנית פעולה ומתחיל לפעול על פיה. וורת´ (זה שנשאר בפנים בסוף) - הוא לא יודע איך להתמודד עם המצב וזה הופך אותו לדי ציני. בהתחלה הוא לא עושה שום דבר ונותן לאחרים לשלוט. בנתיים הוא חושב ומתכנן תוכנית פעולה. הוא מנסה לא להתבלט אבל בעצם הוא המנהיג של החברה, ברגעים החשובים הוא עומד על שלו. הוא מרגיש אשם על זה שכולם שם ומפחד לספר להם על חלקו בבניית הקוביה (ולכן מתאבד בלה בלה שכתוב למעלה). זהו בעצם... שאלה מעניינת לי אליכם למי אתם חושבים שאתם הכי דומים? לדעתי אני דומה לוורת´. רק שאני לא הייתי מתאבד בסוף. אני אוהב ל"שלוט" במצבים קשים אבל לא אוהב שמסתכלים עלי כעל המנהיג. אני מאד ציני (ככה אומרים לי לפחות).