בהנחה שצפע מזריק כ10% מכמות

בהנחה שצפע מזריק כ10% מכמות

א. הארס שלו בהכשה בודדת, זה אומר שתיאורטית, ההכשה הרצופה ה11 תהיה על יבש? ב. האם הכשה מנחש שהכיש כרגע 100 פעם, עדיין תהיה קטלנית? ג. האם גוף האדם מסוגל לייצר נוגדנים לכמות ארס מזערית? אם לדוגמא, צפע שרט אותי עם שיני הארס שלו. ממש סריטה שטחית כזו, אבל ממש ממש מעט ארס נכנס למחזור הדם שלי דרך השריטה. מה צפוי לי? ברור שבהכשה רגילה, כמות ארס גדולה חודרת לגוף ואז מתחיל פירוק חלבונים, נמק, וכו וכו. השאלה מה קורה כשממש חלקיק המ"ג נכנס? איך יגיב הגוף? ומה לגבי בליעה של ארס? האם המיתוס הנודע על יעקב סלע ז"ל , ש"הרגיל" את הגוף שלו לארס נחשים ע"י הזרקת ארס או נסיוב הוא אמיתי? אם כן, איך עשה זאת? ארס או נסיוב? כל השאלות מתייחסות לצפע א"י. יש כאן מישהו שמבין (מבין באמת אבל) בנחשים ארסיים? אה כן, והכל תיאורטי. אל תדאגו, אני לא מחזיק צפע, ולא קרה לי כלום.
 

naja

New member
א. לא.

ב. יכול להיות. ג.כן,לגבי כמות קטנה של ארס.
 

Nailicq

New member
הכשות

א. אין כללים בהכשות, בהכשה בודדת יכולה להיות מופרשת כמות גדולה או קטנה של ארס, ישנה אינטראקציה בין הנחש, התנאים וכמות הארס, מחקרים מראים שישה שליטה מסויימת של הנחש בכמות הארס. ניסויים הראו למשל שכמות הארס המופרשת בתגובת התגוננות גבוהה יותר מהכמות המופרשת באת הכשת טרף לצרכי מזון. בץ ייתכן, גם נחשים ש"נחלבו" עדיין היו מסוגלים לייצר רמות קטלניות של הכשות, דרך אגב, לפרק הסמן מההכשה הקודמת יש חשיבות על כמות הארס בבלוטות... ארס זו מילה כוללנית.. ארס הוא למעשה קוקטייל של חלבונים, ארסים שונים מורכבים לפעמים מעשרות חלבונים ואנזימים שונים. בגדול נחלקים לשלוש קבוצות עירקיות- ציטוטוקסיים, המשפיעים על הרקמה והם הגורם העיקרי ל"נמק" או נקרוזיס. המתוטוקסיים- המשפיעים על מערכת הדם, בעיקר על חדירות דפנות כלי הדם נוירוטוקסיים- המשפיעים בעיקר על מערכת העצבים. בנחשים שונים מרכיבים שונים דומיננטיים מהאחרים. שוב יש תלות בנחש, בנחשים מסויימים גם חסיפה לכמות מזערית יכולה להביא למוותף באחרים לא, יש חשיבות גם לתגובה הספציפית של הקורבן, רגישותו, חשיפתו בעבר לארס וכדומה. מכייון שארס הוא קוקטייל של חלבונים, ובד"כ לא לחשיה חד פעמית, כשם שחיסון אינו לכל החיים וחיסונים מסויימים יש לחזור מספר פעמים על התהליך. חשיפה לכמויות קטנות יכולה לעורר ייצור נוגדים לחלק מהמרכיבים, רובם, או כולם. יידועים מקרים למשל בהודו של מקומיים שנקטו בשיטה זו ואז במקרה הכשה תגובת הגוף לא היתה קטלנית. נ.ב לכותב רקע אקדמי בבעלי חיים ופתולוגיה. דוד ב.
 

Nailicq

New member
השאלה נותרה ללא מענה במכוון

עכב העובדה שאני מכיר את האדם המדובר, הן בחייו והן בנסיבות מותו, אני נמנע מלהכנס לנושא בכללות, הנושא והאיש נידונו בעבר כולל דעות לשני הכיוונים מחסידים ומתנגדים. לגופו של עניין לגבי האפשרות התיאורטית לפתח חסינות לארס של צפע (viper), טכנית בטכניקה המתוארת זה אפשרי, עם כי בשימוש לא מושכל או ברגישות ייתר לאחד ממרכיבי הארס יכול להביא למוות. יתרה מכך, חלק מהחלבונים נאגרים בכבד- מחסן הרעלים של הגוף, ועלולים להשתחרר למחזור הדם בנסיבות של עקה גופנית קיצונית, או מקרה הכשה נוסף. דוד ב.
 

gaichuk

New member
מה הקשר לדעות של אנשים לגבי יעקב ?

השאלה היתה פשוטה ואין סיבה לא לתת תשובה פשוטה. יעקב סלע חטף עשרות הכשות של צפעים שבחלק נכבד מהן הייתי נוכח . חלקן קלות ונראו כמו עקיצות יתושים ברצף (יותר שריטה עם שן הארס מאשר חדירה והזרקה) וחלקם ניפחו אותו כמו שצריך ושלחו אותו לנמנם. מי שזוכר אותו לקראת סוף דרכו,זוכר את האצבעות המעוותות עם הצלקות. הוא טען שקיבל הכשות גם מהבייבי קוברות אבל לדעתי ההכשות היו מהעכסנים. אין קשר לחסידים שלו ולשונאיו. אין כאן ענין של דיעה. עובדות נטו.
 

naja

New member
שבועות לא רואים אותו בפורום.....

....רק תזכירו לו את "יעקב נחשים ועקרבים" והוא מיד מתייצב
. גיאצ'וק, קבל שירשור נוסטלגי לכבוד החג.......
 
לעזאזל.... קראתי עכשיו את כל

השרשור ההזוי הזה.... אני בשוק. (קודם כל מזה שקראתי את כולו, ואחר כך מהתוכן)
 

רן333

New member
בהחלט שרשור הזוי...

ותגידו, ה"ליידי סנו" הזו, שמופיעה בחלק מהתמונות - זו לא במקרה רבקה שהייתה מטפלת בחיות בגן הזואולוגי באבו-כביר בשנות השמונים?
 

רן333

New member
מכיר במובן של "יודע מי זו".

אני לא מכיר אותה מעבר לכך.
 

tesnake

New member
מסכים איתך בקשר ליעקב ומקווה

ששואל השאלה לא מתכוון לעשות שטויות עם הצפע בייבי שהועלתה תמונה שלו לפורום...
 
למעלה