בהנקה מלאה והתאומים לא עולים מספיק במשקל

בהנקה מלאה והתאומים לא עולים מספיק במשקל

התאומים שלי, בן ובת בני 6.5 שבועות.
אני מאכילה בהנקה מלאה ובדרך כלל הולך טוב.
לעיתים רחוקות (פעם ב-3 ימים) הבן זוג שלי נותן בלילה שאוב.
הבת נולדה במשקל 2.480 וכרגע אחרי חודש וחצי שוקלת 3.550 ק"ג
הבן נולד 2.630 וכעת אחרי חודש וחצי שוקל 3.500 ק"ג
גם טיפת חלב וגם רופאת הילדים קבעו שלא עלו מספיק במשקל והמליצו שאשלב מטרנה פעמיים ביום. הרופאה אמרה שעליי לתת כ- 120 CC בשלב הזה מה שנראה לי המון.
בכל מקרה אני רוצה להמשיך להניק מלא. זה חשוב לי. לכן אני לא ממש מיישמת בינתיים את העצה, קבעתי תור לדאטנית של פעוטות לעוד שבועיים בעצת הרופאה ואחרי התור אחליט.

אני מניקה את 2 התאומים ביחד ובזמן האחרון הבת מתעצבנת ומתפתלת בזמן ההנקה ויש לי תחושה שהיא לא מקבלת מספיק אוכל מההנקה עצמה
בקיצור מה עושים? לשלב מטרנה? האם מישהי יש מושג אם המשקלים באמת מדאיגים? האם ייתכן שהם יונקים אבל לא מקבלים מספיק חלב ממני?
רוצה לעשות את הטוב ביותר עבורם אבל מבולבלת...

תשובה חלקית

איך החיתולים שלהם?
האם הילדים עצמם רגועים ?
אני ממש לא מוסמכת לתת לך תשובה של כן או לא - אבל אם החיתולים רטובים אז אני לא רואה סיבה מיידית לדאגה, הייתי בהחלט מתייעצת עם גורם מוסמך יותר כפי שאת מתכוונת לעשות, נראה לי יותר בכיוון של תזונאית או יועצת הנקה.
העקומות של יונקים שונות מעקומות של תינוקות, תינוקות יונקים עולים בקצב איטי יותר וזה דבר ידוע.
אגב, יכול להיות שהיא מתעצבנת כי יש לה זרם חזק מידי של חלב, זה לא בהכרח אין חלב

ואגב, גם לי בשלב מסוים המליצו להוסיף תמ"ל והתעלמתי (אחרי בירורים וכו' )

חשוב חשוב

חשוב לזכור שמה שצריך לבדוק זה את האחוזנים ושיש גרפים שונים בין תינוקות יונקים לאוכלי אבקות.
וגם שבדיוק בגגל זה יונקים בעלי סיכוי נמוך יותר לסבול מהשמנת יתר.
אל תתיאשי ומוזמנת לבקר באתר שלנו לקרוא עוד. בהצלחה!

הי,

אני גם חושבת שהעקומות לא צריכות להדאיג אותך. תקשיבי להם ולעצמך. כמו שאמרו לך כאן - תשימי לב לטיטולים ולמצב הרוח שלהם.
אני יכולה לספר לך שהיו תקופות (האמת נראה לי שזה היה סביב שלושה חודשים) שגם אצלינו היה קצת חוסר שקט. אח"כ הבנתי שזאת קפיצת גדילה כנראה. בכל מקרה בחוסר שקט היו כמה פעמים שהכנתי בקבוקים וניסיתי לתת להם, והם בכלל לא רצו... אני חושבת שהידיעה שיש אפשרות כזאת הרגיעה אותי לפעמים, אם כי לא תמיד זה יושם. גם אם את טרודה במשהו זה יכול לגרום לחוסר שקט שלהם. בקיצור, תנסי להרפות קצת, ותתייעצי לדעתי עם מישהו "לא קונבנציונלי" אם ההנקה חשובה לך כמו שכתבת. הבנתי שיש גם רופאה שהיא גם יועצת הנקה - דיברו עליה כאן.
אני הגעתי למסקנה שאמונה בעצמך ובגוף שלך, זאת התרופה הכי טובה. למרות שאני ממש מבינה את הספקות (לפני כמה ימים עברנו עוד תקופה של ספקות- הם בני 7 חודשים עכשיו...)
סליחה על הכתיבה המבולגנת. הקטנה עלי והקטן קורא לי...
עוד עצה שגיליתי לאחרונה: מנשאים!!! בעיקר מנשא גב (לא בטוחה שמתאים לגיל של הקטנים שלך עדיין). מאוד עוזר להרגיע, אותם ואותך... בהצלחה רבה!

הצילו!!! התינוקת סובלת מריפלוקס

טוב אז אחרי ביקור אצל רופא, מסתבר שהתאומה סובלת מריפלוקס ובגלל זה היא בוכה תוך כדיהנקה וצורחת.
המלצת הרופא היא להניק בישיבה, מה שלא כל כך הבנתי איך עושים, ובכל מקרה מצריך הנקה בנפרד להבנתי.עד כה הנקתי את שניהם במקביל על כרית הנקה. הנקה בנפרד- נראה לי ממש משימה קשה.
האם יש כאן מישהי עם תאום שסובל מריפלוקס? איך מניקים שניים כשאחד סובל מזה?
אולי מישהי מכירה יועצת הנקה שמתמחה בריפלוקס ובתאומים?

shigatox

New member
לנו היה רפלוקס

הדבר שהכי הרגיע את ירדן היה פשוט ציצי ולכן הוא ינק המון (ופלט המון) ובגדול היה מחובר לציצי הרבה, ולפעמים ארבל הייתה מצטרפת...
אני מבינה שאצלך דווקא ההנקה מציקה לה, אז אולי באמת תנסו שינוי תנוחה לא הבנתי ישיבה של מי אבל אם את אמורה לשבת אז תנסי לשבת אולי במיטה.
מצטערת שלא יכולה לעזור יותר...
תרגישו טוב ותזכרי ,הפורמולה הכי טובה לרפלקסים היא חלב אם

הנקה עם ריפלוקס

הי אושר

אני מתנצלת אבל כתבתי לך תשובה כבר לפני כמה ימים ופתאום עכשיו ראיתי שזה בכלל לא מופיע!! כמה מעצבן!!!

ראשית - לעניין המשקל.
חשוב לי להציג את המספרים כדי לנסות לעשות קצת סדר:
הקטנה - עלתה מלידתה 1070 גרם, ובחלוקה לששה שבועות - זה בערך 179 גרם בשבוע.
הקטן - עלה מלידתו 780 גרם ובחלוקה לששה שבועות - זה בערך 140 גרם לשבוע.

לא כתבת באיזה שבוע הם נולדו וגם לא כמה הם ירדו במשקל אחרי הלידה. שני גורמים אלה יכולים להשפיע. תינוק אמור לחזור למשקל הלידה לאחר 10 ימים עד שבועיים.
באופן כללי - תינוק אמור לעלות (אחרי שחזר למשקל הלידה שלו) סביב 150-170 גרם בשבוע. אבל !!!! - אל תיבהלי.
אני כותבת את זה כדי שיהיה לך מושג כללי וגם כדי שאמהות אחרות שקוראות - תדענה באופן כללי.
העקומות המפורסמות של אחוזי הגדילה שת התינוקות היו מבוססות בעבר על נתוני תינוקות שקיבלו בקבוקי תמ"ל ולא על נתוני תינוקות יונקים.
אני מצרפת את הקישור לעקומות הגדילה המעודכנות לתינוקות יונקים מתוך האתר של WHO - ארגון הבריאות העולמי.
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/

חשוב גם להסתכל עלייך ועל בן זוגך כי גם לגנטיקה יש פה תפקיד, אם אתם לא אנשים גדולים - גם הקטנים כנראה לא..

מדוע לא להניק יותר אלא מייד לתת תחליף חלב ??
באמת 120 סיסי זה די הרבה כמו שכתבת.

כמו שהבנות כתבו - אני מציעה לך להמשיך להקשיב לעצמך ולא למהר עם תוספות.
ובעיקר לא אם יש ריפלוקס.
זה גיל די צעיר לאבחון ריפלוקס אבל אני חלילה לא מתווכחת עם רופא.

כתבתי לא מזמן על הנקה עם ריפלוקס - את יכולה לעשות פה חיפוש בפורום "הנקה אנכית" או "הנקה בישיבה "זו התנוחה שכדאי לנסות להניק בה אם באמת יש ריפלוקס כי אז התינוקת אנכית ולא אופקית כמו בדרך כלל בהנקה.
אני מצרפת פה תמונה של זה, במקרה זו שירלי המתוקה מהפורום שלנו, שהניקה את התאומות הבובות שלה לאורך הרבה זמן.

http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://i.yti...
הרעיון הוא לשבת זקוף ולהושיב ממש את התינוק עלייך כדי שיינק כמעט יושב ולא שוכב.
כדאי להניק אותה יותר הנקות קצרות מאשר מעט הנקות ארוכות.
הרבה פעמים היניקה והשטיפה של הוושט עם החלב עוזרים להרגיע את הכאב ותחושת השריפה בגרון.
ויש פה עוד קטע מספר של קת'י ג'נה בעניין (יועצת הנקה מארהב)

http://books.google.co.il/books?id=Z9Xw3-pkz1YC&pg...

המשיכי לעדכן,
תרגישו טוב

הקישור לא פועל+ תשובות

הקישור של התמונה לא פועל. אשמח אם תשלחי לי תמונה נוספת כי אני ממש אובדת עצות, לא הולך לי עם ההנקה בישיבה. שאלה נוספת- האם יש גרך שהיא תשב ואחיה יינק במקביל. עד כה הנקתי את שניהם על ממאסיטה במקביל, מה שחסך לי הרבה זמן. הנקה בנפרד נראית לי משימה קש מדיי
ילדתי אותם בקיסרי חרום בשבוע 39, תוך כשבוע שניהם חזרו למשקל הלידה.
אני קטנה יחסית- גובה 1.58 בן זוגי גבוה ורחב 1.80 מ
אגב- שמתי לב שהיא ממש רוצה לאכול הרבה בימים האחרונים דווקא בלילה, כשהריפלוקס מציק לה. חזרתי להניק את שניהם על המאמסיטה במקביל כי לא הסתדרתי עם הנקה בישיבה. עד כה היה נראה שאינה סובלת, ודווקא כרגע נראה שיש לה התקף. ואגב- היא בכלל לא פולטת, האבחנה של הריפלוקס על ידי הרופא היתה רק על סמך מה שאני תיארתי- שהיא נראית סובלת ובוכה בחלק מההנקות.
אני גם שואלת אגב למה אחיות טיפת חלב מייד ממליצות לתת תחליף חלב. נראה שידם קלה על ההדק. בכל מקרה אני לא עושה את זה אלא אך ורק מניקה- ובשוליים (מעט מאוד) נותנת שאוב.

מנצלת.. כי יש לי סיפור דומה

הבנות שלי בנות 4 חודשים ועד עכשיו עלו ממש יפה בהנקה.
במדידה האחרונה היה מאכזב כשגילינו שהן עלו רק 200 גר' בכמעט חודש האחות טיפת חלב ישר נכנסה בי שיש גבול לכמות החלב שאני יכולה לייצר. ושאולי כדאי לשקול הוספת בקבוק וכו'...

בהתחלה התרגשתי ונפגעתי אבל בעלי עודד אותי והוחלט לשקול אותם עוד שבועיים.
האם ע"י מדידה חד פעמית (והקודמת היתה במרפאה אחרת- משקלים שונים) אפשר לקבוע שהן לא עולות מספיק וישר לשנות הרגלים?
מה כדאי לעשות במידה והן באמת לא יעלו יפה עד המדידה הבאה?

היי

כמה נקודות שיכולות לעזור.

1.תינוקות יונקים לא עולים בקצב של תינוקות מתומלים והעקומות של טפ"ח לא מתאימות ליונקים (את יכולה לראות באתר הבריאות העולמי יש טבלות גדילה ליונקים).
2.בשלב מסוים (נדמה לי שבאיזור 4 חודשים) קצב העליה של יונקים מתמתן בין היתר כי הם מתחילים להיות פעיליים יותר ולהוציא יותר אנרגיה
3. אין גבול להספק החלב שאת יכולה לייצר, הגוף מייצר לפי דרישה - ואם אין בעיה ספציפית אז אין סיבה שלא יהיה לך מספיק חלב.
4. לא מסתכלים רק על עקומות משקל, צריך להסתכל מה קורה גם מבחינת גובה
5. תינוקות אמורים להכפיל את משקל הלידה שלהם עד גיל חצי שנה
6.אחיות טפ"ח נוהגות לפקפק בכמויות החלב של מניקות גם יחידים...
לדעתי אם החיתולים מספיק רטובים התינוק רגוע אין לך סיבה ממשית לדאגה. בקרוב את גם תתחילי טעימות.
ומניסיוני האישי מאחר ובאופן מפתיע גם קיבלתי את ההמלצות הנ"ל, פשוט התעלמתי, כל עוד הן עולות ואין משהו דרסטי שיעלו בקצב שלהן.
בפעם הראשונה התרגשתי ממנה, מאז אני הולכת בקביעות למפגשי ללה לצה זה עוזר לי להתאזן
יש להם גם קו תמיכה טלפוני שאת יכולה להיעזר בו.

ועוד דבר קטן

בשרשור למעלה יש שני קישורים שצירפה אמא לתאומים, יש שם מידע שעשוי להועיל

תודה

אני לא חושבת שאין לי מספיק חלב אבל אולי חסר להן ארוחות.. הן אוכלות 6 ארוחות ביום מ6 בבוקר ועד 21 בערב.
הן כבר הכפילו את משקל הלידה. והן גובהות יפה וגם הראש גדל. רק המשקל פתאום בקושי עלה.
באמת שהן רגועות ושמחות כל היום ולכן בינתיים התעלמתי. אבל אני מפחדת לפגוע בהן. אני לא יודעת כמה קלוריות המוח שלהן צריך להתפתח ואני לא רוצה שיחסר להן

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת, בדיוק אותה מחשבה שהטרידה את מוחי לפני כחודשיים, הייתי ממש בסרטים ונראה לי שזה בעיקר נובע מהקושי שלנו לסמוך על עצמנו ועל המנגוננים הטבעיים שלנו, בעולם שבו כמעט כל דבר מדיד והנקה היא לא, והאחריות העצומה שנמצאת על ראשנו (או שמה נאמר שדינו
) אז כל סימן קטן מערער וגורם לחששות וחרדות + הסביבה לא ממש תומכת, זה קשה אבל היום אני כבר סומכת עליהם יותר ופחות מוטרדת מהמשקל, ועדיין לפעמים החששות של אולי זה לא מספיק צפים שוב.
אולי את יכולה ליזום עוד הנקה במהלך היום בשביל השקט הנפשי

למעלה