בהסבר לסרטון על רכיבה בירושלים - הלוואי שנוכל לחזור לרכב ..

ariasdo

New member
בהסבר לסרטון על רכיבה בירושלים - הלוואי שנוכל לחזור לרכב ..

במנסורה - שזה הר הזתים .

אתמול ראיתי בפיסבוק מצורף תמונה לנ"ל .
הסרטון מ 2010 פורסם שוב .15 10. 14. הרלוונטיות קשורה למצב שהתחיל הבלגן בירושלים ובשאר הארץ .

המשפט הנכון שכתב בעברית
תשארו בבקשה (כולנו ) את המלחמות לעליות .

המשפט הלא מדויק כתוב באנגלית .
wars for the uphills (28%), it is painful and difficult enough (even for cars)
המשפט הלא מדויק מתפרש ממנו שהשיפוע זה 28% ממוצע ל 600 מ' זה אומר שהגובה זה 168 מ'
בפועל הגובה כ 100 מ' על 560 מ' אורך זה ממוצע כ 18% יש אומנם הרבה נקודות טופ שמגעות ליותר 24% ואפילו 28% .
אבל זה נקודתי ויוצר מצב שיש גם נקודות פחות מ 18% .
בתקופות היותר שקטות מבחינה בטחונית הייתי שם פעמים .

אני יודע שהפוסט הזה ואחרים שאני כותב לפעמים בעקיפין יוצרים פרסום אבל כל הכוונה שלי .
להראות את הנתונים הנכונים , או רלוונטיות לנושא מסוים .

לינק למי שמעוניין לראות את הסרטון ביוטיוב אחלה סרטון .
https://www.youtube.com/watch?v=YzHP69BK9iw&feature=youtu.be

אריה סדובניק

YotamKa

New member
בירושלים לא מסוכן יותר עכשיו מאשר לפני חודשיים או

לפני שנה. להזכירך לפני שנה נרצחו שישה (האחרון נפטר השבוע) בעת תפילה בבית כנסת בהר-נוף שזו השכונה המערבית ביותר בירושלים (!). היו גם מקבצים של אירועי דריסה לאורך קו הגבול הישן (שער מנדלבאום) עוד לפני הגל הנוכחי. הבטונדות שהוצבו בארמון הנציב הם נגד זריקות אבנים וירי זיקוקים שהתקיימו במשך כל 2015. כנ"ל זיקוקים וכו בעיר דוד ובעיר העתיקה.

פשוט האירועים התפשטו לערים אחרות בישראל, והיה מקבץ אירועים גם בירושלים, אז הרושם של תושבי יתר הארץ הוא שבירושלים יותר מסוכן עכשיו מאשר קודם.

באיזור מנסוריה כבר שנתיים בערך אין שקט, מכוניות שנוסעות שם למעלה להר הזיתים היו נרגמות על בסיס יומי. מצבות נשברות מדי יום כמעט. וכל זה לפני הגל הנוכחי. דווקא עכשיו יש שוטרים וחיילים כל מטר כאן, והתיירות הנוצרית קיימת בכמות נורמלית כמעט.

ariasdo

New member
לגבי רכיבה זה פחות בעיתי כי רוב המסלולים הסטנדרטים ...

הם רק באזור פרוורי ירושלים
הרכיבה הספציפית למנסורה מחייבת לעבור ממש בתוך ירושלים .

לגבי המצב הכללי - נכון שתמיד היה מסוכן אבל בתקופה זו באווירה שנוצרה זה בולט משמעותית .

פעם זה היה בתת מודע היום מודעם לזה כולם והסכנה התרחבה לכל מקום בארץ .
מה שקורה עכשיו בירושלים כדי להחזיר הרגשת ביטחון יש שמירה יותר מוגברת של שוטרים וחיילים .

לגבי החלק שנוגע לקושי העליות בארץ ובחו"ל יש תכונה לחלק מהכותבים להגזים ב % השיפוע כדי להמחיש קושי בטיפוס ( בסרטון ובהסבר יכול להיות שזה טעות סופר שנגררה ) .

אני הפכתי להיות שומר הסף של % השיפוע בעליות ובקירות .

אריה סדובניק

למעלה