בהצלחה בפורום החדש!

RTשוק

New member
בהצלחה בפורום החדש!

ושאלה: למה אנחנו מסכימות לקבל כל כך מעט תשלום בעבור העבודה שלנו? זה די מרתיח, המשכורות העלובות שעובדים סוציאלים מרוויחים בארצישרואל. אני אחרי תקופה קצרה של חיפוש עבודה כעו"ס באיזור המרכז, והיו כמה דברים שממש ממש מצאו חן בעיני, ולחלק מן המקומות אפילו היה לי סיכוי די טוב להתקבל, אבל ברגע שנוהלה שיחת השכר המוצע, עוד לפני השלבים הסופיים, התברר שכעו"ס בבי"ח ממשלתי אקבל שכר של בין 2500 ל-3000 ש"ח, למשרה מלאה(!), ומכיון שזה מתחת לשכר המינימום - יש השלמה של משרד הבריאות לשכר מינימום כ-3300 ש"ח. או לחילופין, במקום עבודה אחר, פרטי ולא ממשלתי, תמורת שבוע עבודה מלא של 42 שעות, וגם זמינות כמעט מוחלטת מחוץ לשעות העבודה, הוצע לי שכר של 5500 ברוטו (כ4300 נטו). ממה עו"ס אמורה להתקיים? בכוונה הדברים נכתבים בלשון נקבה, גם כי רוב העו"סים שנתקלתי בהם היו עו"סיות, וגם כי נדמה לי שחלק מהתשובה לשאלה נעוצה בעובדה שע"ס היא לרוב מקצוע נשי, וככזה המשכורת היא משכורת שניה בבית, וכשהבעל עובד היי-טק/מהנדס/מליונר/מקבל שכר הוגן בעבור עבודתו, להלן ברור שהאישה לא אמורה להרוויח יותר ממה שבסופו של דבר יגיע לידי המטפלת, לא? סליחה על הנימה הלוחמנית, בכ"ז פורום חדש, וחגים, וברכות וכו', אבל זה כל כך כל כך מציק שבמקום להיות עובדת סומציאלית אני מרגישה קצת מקרה סוציאלי...

SuperGirl 25

New member
לצערי...

את כ"כ צודקת
השאלה איך עושים את השינוי? אנו עוזרים לפונים שלנו לעבור העצמה, להתקדם, להילחם על זכויותיהם ובינתיים אנו נשארים באותו המקום מבחינת תנאים.

וזה קשור להודעה של atushzp

כאן בדף. איש לא יתנדב מרצונו לשלם משכורת גבוהה יותר כי הוא "מכיר בחשיבות העבודה שלנו". זה עניין של כוח והזדקקות לשירות שאנו נותנים לחברה (כאשר מדובר במסגרות ציבוריות). כאשר המצב הוא כזה בו כל שנה יוצאים לשוק עוס"ים צעירים מחפשי עבודה המסכימים לעבוד גם בשכר מינימום, מדוע שמישהו ישלם מרצונו שכר גבוה יותר מכך? ראו מה קרה כאשר היה ביקוש גדול לעובדי הייטק והיה מעט היצע של עובדים - משכורותיהם טיפסו לשמיים, אך צנחו חזרה כאשר הביקוש קטן. במצב כזה הפיתרון הוא באמת בהתאגדות בעלת כוח, כאשר רוב העו"סים שייכים אליה ופועלים על פי הנחיותיה, לובי שיצליח להביא לשינוי תנאי העבודה במסגרות בציבוריות, וכו'. במסגרות פרטיות הבעיה קשה יותר, אבל מי שפונה למסגרת פרטית כדאי שיקח בחשבון שהוא מכניס עצמו למשחק של כוחות השוק החופשי...

swguy

New member
אכן...

זה בדיוק העניין. יכול להיות שמההודעות שלי בפורום נוצר רושם של פסימיזם מוחלט... זה בעיקר ביטוי לתסכול שלי, כי כמו שאבי אומר אני ואנשים אחרים שנכנסים עכשיו או יכנסו בקרוב למעגל התעסוקה - חייבים להסכים לתנאים הנוכחיים, הרי אם נעמוד על שלנו בנחישות לעולם לא נמצא עבודה (אלא אם נתקל במקרה במקום תעסוקה הוגן)... יוצא מצב שדווקא העו"סים הוותיקים שבטוחים במקום תעסוקתם מתאימים יותר להוביל את השינוי...

זה לא הכרח המציאות

גם עוס"ים צעירים יכולים להוביל שינוי או לפחות להצטרף אליו. "כוח במספרים" קשור למספר האנשים, לא להשכלה ולותק שלהם...

swguy

New member
נכון, אבל...

מאבק הוא אפשרי מצידנו רק אם נגיד - עד שימולאו דרישותנו אף אחד לא מתחיל לעבוד בשום מקום... כמובן שזה לא יעבוד. אני התכוונתי בהודעה למי שרק סיים את הלימודים או שניסיונו בשטח מועט ומנסה להיכנס לעיניינים. עמדת הנחיתות הזו לא מאפשררת להיות בררן ולעמוד על זכויותיך (משמע מלכוד 22)... ניסיתי לומר שיש פה בעיה - עיקר האי-צדק נעשה עם עו"סים ותיקים פחות, ואלו מתקשים להתארגן ונקוט צעדי מחאה מהסיבה שציינתי. הרבה מהדור הותיק יותר אולי אינם חשים את המצוקה כרגע בתנאי העסקה, כשכבר מוצאים עבודה.

למעלה