בהצלחה! + שאלה על שיטת A.I.T

טובה13

New member
בהצלחה! + שאלה על שיטת A.I.T

קודם כל תבורכו על הקמת פורום מסוג זה ואני בטוחה שיהווה מקור לעזרה גדולה עבור כולנו. אני מחפשת חומר בעיברית על שיטת בראד (A.I.T) בארץ. לא הצלחתי למצוא אתר בעיברית או כל חומר אחר. לבני בן השנתיים ו 8 חודשים יש קושי גדול כאשר צועקים או בוכים לידו בכל מקום שהוא (הוא ישר מתחיל לבכות ולא קל להרגיע אותו) וחשבתי לטפל דרך אחת השיטות של השמעת מוסיקה וצלילים באוזניים. אשמח לשמוע חוויות והמלצות אם יש על אחת מהשיטות. תודה רבה

SHRONBZ

New member
שלום לך לגבי טיפול בערוץ השמיעתי

אמנם אין לי ניסיון עם AIT ובארד. יש לי עם טומטיס (מוצרט) נסיון טוב מאוד. אם את תושבת המרכז שווה מאוד לבדוק אותם. לנו עזר מאוד עם הילדים הפרטיים שלי גם ל-PDD וגם לבן עם בעיות ויסות. עזר באופן מדהים בכל התחומים. מכירה עוד שני ילדים על הספקטרום שנעזרו בשיטה זו מאוד. באופן כללי יותר כל השיטות הנ"ל הן לא באופן מיוחד לויסות הערוץ השמיעתי. אלא שימוש בערוץ השמיעתי לויסות, המשפיע על המון תחומים אחרים. אם תרצי עוד פרטים אשמח לענות.

שר19

New member
הי, האם את יכולה לפרט?

לבן שלי יש בעיות בעיבוד שמיעתי, ורגישות יתר שמיעתית, האם זה עוזר? מה עושים בטומטיס, ואיפה מטפלים? אנחנו מהרצליה. תודה

SHRONBZ

New member
טומטיס על קצה המזלג

יש להם מרכז בכפ"ס. ואפשר גם לקבל פרטים באתר שלהם. צריך לחפש טומטיס. הרעיון הוא שאפשר לעזור למצבים של חוסר איזון תחושתי וריגשי ועוד ע"י מוזיקה. כאשר המוזיקה המועדפת היא מוצרט. ונעשה גם שימוש במוזיקה של מקהלות גרגוריניות(טוענים שמותאמת לקצב הגוף של מרבית האנשים) כי זו שירה גברית איטית. אנחנו פנינו לטיפול שם אחרי שראיתי שיפור גדול שחל בשני ילדים שהיכרתי מהספקטרום. ולקחתי לשם את הבת עם הPDD . הטיפול שם עזר לה מאוד בתחום של הויסות השמיעתי. דיבור בטון נכון ומותאם יותר. מוטוריקה עדינה(ציור וכתיבה). שליפה. ובכלל כיוון אותה להיות יותר איתנו. והשינוי היה דרמטי אפילו לילדה שמוגדרת גבוהה. לאור זאת לקחנו גם את הבן שיש לו בעיות ויסות (הוא לא PDD) וגם לו עזר מאוד בגמישות, אלרגיה. יכולת הכלה סדר ואירגון.בתכלס באים לשם לאיבחון המוכר ע"י קופ"ח כללית. ולאחר מכן הטיפולים עצמם נעשים בסדרות של 30 או 15 שעות האזנה למוזיקה. כאשר כל מפגש נמשך שעתיים עד להשלמה של מכסת השעות לאותו טיפול. בזמן הטפול עצמו הילד נמצא בחדר משחקים עם מלווה מטעמם הדואגת להעסיק אותו ולמוזיקה. וההורה יכול גם הוא להאזין למוזיקה בחדר אחר על כורסה נוחה ולהתרווח. לא יכולה לפרט יותר כי הילדה רוצה עזרה בפליסטישן, אם תרצי פרטים נוספים תשלחי לי מסר אישי.

שלום לך טובה

בני טופל בשיטה AIT וכרגע יש בארץ שני מוקדים אשר מטפלים בשיטה זו אחד בירושלים לצערי אין לי את הפרטים שלה אך אנסה לברר עבורך אם זה רלוונטי לך. השני לורי ברננה ושם בני טופל ממליצה בחום רב. אני מצרפת לך קישור למסמך שלורי כתבה ושלחה לי בזמנו באימייל

שיטת בראד

קראתי את המסמך האם לדעתך השיטה מתאימה גם להיפוסנסטיביות בשמיעה?

Igallat

New member
AIT

We did AIT with our son a year ago (he was 3.5 at the time). Can’t even start to describe how well it effected him. He had some language before but started to put full sentences together and express ideas after the sessions. It also helped him significantly with behavioral and aggression. Screaming and tantrums had almost completely disappeared. I know few parents who reported similar or better results. We are about to do it again this summer but might consider Tomatis this time I’m not sure yet. Here in NY there is a considerable price difference between AIT and Tomatis (Full Tomatis Session is around $8,000 and AIT is “only” $2,000). I have an intuition that Tomatis might be even more effective but I can’t support it since I never found any methodical research that presents empirical results. You also need to take into consideration that in many cases repetitive sessions are required. Good luck !

טובה13

New member
דיברתי עם לורי ../images/Emo7.gif

תודה רבה על האינפורמציה. דיברתי אתמול עם לורי , אישה מקסימה ונעימה. לצערי בחצי שנה הקרובה היא לא יכולה לטפל. יכול להיות שאבדוק גם את טומטיס זה גם קרוב לי הביתה.

SHRONBZ

New member
לגבי עלויות טומטיס לפחות

ידוע לי שהרבה פחות מאשר בארה"ב.ויש השתתפות מהמושלם של קופ"ח כללית לילדים עד גיל 10 לא כולל. ואפשר לקרוא שם חומר על שלושת השיטות.לפחות ממה שאני קראתי אצלם, גרינשפאן הכי ממליץ עליהם. אבל מכיוון שקראתי את זה אצלם הייתי לוקחת הצהרה זו בהסתייגות. מעבר לכך באמת, למי ששיטות אלו עוזרות הן יכולות לחולל פלאים.

אמא לבן6

New member
שמעתי שהשיטה יכולה לגרום

לרגרסיה ואני שמעתי על הפיכת הילד לאלים . האם תתכן רגרסיה ?

SHRONBZ

New member
כמו בכל שיטה צריך לבדוק אם היא

מתאימה לכם או לא. וכמו בכל שיטה אם לא מנסים לא יודעים. לגבי ריגרסיה ואלימות. בהרבה שיטות יראו בתחילה ריגרסיה ורק לאחר מכן שיפור. לגבי אלימות, שוב, כמו בטיפולים אחרים, גם כאן יכולה להיות תגובה חזקה שתתבטה באופנים שונים. וזה לאו דווקא סימן רע. יתכן והילד הממושמע והפסיבי שראינו עד עכשיו, מתחיל לגלות את האישיות שלו בעיקבות הטיפול, ומכאן באה ההתנהגות הקיצונית שתלך ותדעך ככל שתהליך הויסות שהטיפול נותן יתקבע.

Igallat

New member
Regression in AIT Program

All the AIT metods guarentee that there are no long term regression or negative side affects. There could be, however, short term negative symptoms that will vanish few weeks after the sessions are over. Of all the peapole I know that had it done, no one had reported on negative affects on the long run.Again for kids that identified with auditory processing issues, highly recommneded from our experience.

היי טובה ../images/Emo140.gif

הסיפור שלך מאוד הזכיר את הסיפור של בתי ולכן החלטתי לכתוב לך, טיפלתי בה באמצעות תמציות באך, היום אי אפשר להכירה והפידבקים שהיא מקבלת מהגננת עולים על כל שיעור. אולי רצוי לשקול גם את האופציה הזו. מאחלת לך בהצלחה,

תקוות

New member
שאלות על באך:

האם זה תובעני ? (באיזו תדירות נותנים,האם קשה לתת לילד? האם זה לזמן מוגבל?) אם אנחנו מטופלים אצל הומאופט- האם זה סותר?

היי תקוות ../images/Emo20.gif

1. התדירות משתנה בהתאם למצבו של הילד, בדר"כ מטפטפים 4 טיפות 4 פעמים ביום. 2. אין קושי לתת לילדים (שלי שתיהן קבלו ורצו תמיד עוד
). 3. הזמן אינו מוגבל, הטיפול נמשך עד שמצבו של הילד מוטב. 4. הומאופטים לא אוהבים לערבב (אם הפוטנץ-כמות הדילול של הריימדי-תרופה הומאופטית גבוה(מגה או יותר), לא רצוי לשלב, אם הפוטנץ נמוך (בודדים) מנסיוני יש מקום לשלב. מקווה שעזרתי,

למעלה