בהריון אחרי הזרעה (שבוע8)- איך עוזבים את רופא הפוריות ?

שושי2017

New member
בהריון אחרי הזרעה (שבוע8)- איך עוזבים את רופא הפוריות ?

היי
אז מזל טוב לי, אני בהריון! כבר שבוע 8 :)
הרופא שעשה לנו את ההזרעה ביקש שאחזור אליו לבדיקת דופק ואכן כך עשינו למרות שלא הכי הבנו מדוע אי אפשר להמשיך כבר עם רופא נשים מהקופה (שבעצם הוא בחינם).
אבל בגלל הספק ומרוב שקראתי שכולן אומרות שאחרי הדופק הרופא משחרר אותך לדרכך, החלטתי ששווה לי לשלם עוד 1000 שקלים ולעשות את זה "נכון".

עכשיו שעשינו את בדיקת הדופק, הרופא ביקש שנחזור שוב עוד 3 שבועות לביקורת, ונראה שהוא רוצה שכל מעקב ההריון יהיה דרכו.
לנו זה נראה קצת בזבוז כסף, היות ולא מדובר בהריון בסיכון ולשלם כל חודש 1000 ש"ח+ בדיקות נוספות זה קצת מטורף.

השאלה המרכזית היא האם יש צורך להמשיל במעקב איתו ?
האם לגיטימי לבטל את התור ולחזור רק ברצון להיכנס להריון #2 (בתקווה שלא יהיה צורך)?
נראה פשוט שזה הדרך לעשות על מטופלים שלא נעים להם להגיד "לא" עוד כמה אלפי שקלים....

מה אומרות ?

giraffelle

New member
אין שום צורך להמשיך אצלו וברור שלגיטימי לעזוב את הרופא

אני לא רואה סיבה לעשות מעקב הריון אצל רופא פרטי בדרך כלל. ואם כבר רופא פרטי, אז לא רופא פוריות אלא רופא שעיקר עיסוקו הוא מעקב הריון.

malina83

New member
אין שום סיבה להשאר אצלו

לי נשמע שהרופא לא הגון ומנצל את מצבכם. אני מאוד מקווה שאני טועה לגביו.
כשטופלתי בציבורי ( לא נקלטתי) כל הזמן שמעתי ממטופלות שנקלטו ב ivf שהן במעקב עד שבוע 7.
הרופא הפרטי שאצלו אני נקלטתי בדק לי דופק בשבוע 6.4 ומיד שלח אותי לדרכי.
בשבוע 7 וקצת כבר הייתי אצל רופא בקופה.
אם לא נעים לך מהרופא שלך לפי דעתי לגיטימי לשאול אותו האם יש צורך מיוחד להיות צמודים אליו. להודות לו על ההריון ובאותה נשימה להפרד כידידים ולהסביר שזה יקר להיות אצלו במעקב.
בילד הבא את תצטרכי את תמיד תוכלי לחזור אליו אם תפרדו יפה. ואם לא- יש עוד הרבה רופאים.
אם נקלטת בהזרעה ז״א שהמצב לא כל כך גרוע ואולי באמת תצליחו טבעי בפעם הבאה.

שיהיה הריון קל ויסתיים בידיים מלאות!

שושי2017

New member
תודה רבה!

מה שחשבתי
אשלח את הבן זוג לעשות את העבודה הפחות נעימה - לשאול ולבטל את התור הנוסף :)
&nbsp
וכן בגלל שזאת הזרעה (סיבוב 2) נראה לי תמוהה שצריכה להיות במעקב שלו .
&nbsp
שוב תודה לכן :)

בשעה טובה!

אצלי הרופא סילק אותי
אבל עדיין שומרים על קשר והוא מבקש תמונות ועדכונים מידי פעם.
&nbsp
בגדול אין שום סיבה להמשיך אצל רופא פוריות את מעקב ההריון ואפילו עדיף להפריד. אנחנו עברנו לרופא נשים ולרופא של הריון בסיכון סביב שבוע 10 נדמה לי.
משכנו את זה קצת עם הרופא פוריות רק בגלל שבמקביל הייתי גם אצל רופא של הריון בסיכון כי חשדו שזה חוץ רחמי ואז עזבתי רשמית את רופא הפוריות ועברתי לרופא נשים ואני מזגזגת בין רופא נשים לרופא של הריון בסיכון- כל אחד ובדיקותיו

hatalya

New member
הוא לקח 1000₪ לבדיקת דופק?!?

תעזבי אותו! הרופאה שלי לא לקחה שקל נוסף על בדיקת דופק. בדיקה מרגשת ומשמחת שלוקחת 5 דקות שלא צריך שום מיומנות מיוחדת בשבילה.

למעלה