בהריון שלישייה רציתי להתייעץ אתכם

בהריון שלישייה רציתי להתייעץ אתכם

בעז"ה אמורה ללדת בשבוע 34 נקווה שנגיע לשם בעז"ה כלומר שהשלישייה שלי יהיו פגים.
יש לי בן בכור בן שנתיים וחצי שאותו הנקתי עד גיל שבעה חודשים הנקה מלאה וברוך השם הלך לי טוב עם ההנקה והיה לי הרבה חבל וגם הוא היה אוכל כל שלוש שעות.
עכשו מעוניינת מאוד להניק עם לא את כולם אז לפחות שתיים הנקה מלאה.
הבנתי שבגלל שהם פגים אז צריך לשאוב להם בהתחלה ולתת להם את החלב בזונדה.
יש לי משאבה הנקת ידנית של מדלה שהייתי מאוד מרוצה ממנה אני יודעת שהצטרך משאבה טובה יותר כלומר חשמלית.
השאלה איזו משאבה לקנות? האם לקנות מעכשו כדי שיהיה לי בבית חולים ? או להשאיל מעכשו משאבה?
איזה משאבות יש בבית חולים אני זוכרת שהחלקים שם לא היו כל כך סטרלים אז צריך לקנות חלקים איפה ומאיפה אני יודעת איזה משאבה יש להם בבית חולים פשוט רוצה להגיע מוכנה. אני ילד בעז"ה בבית חולים וולפסון.
והאם כדי להפגש עם יועצת הנקה מוסכמת?
האם יש לכם המלצות ליועצת הנקה מוסמכת שמתמחה בפגים ותאומים אומ שלישיות.

תודה רבה למי שהגיע עד כן.

ויקסי3

New member
משאבת הנקה מיד שרה

הי,
דבר ראשון שיהיה המשך הריון קל ולידה במועד.
אני לא יודעת לענות על רוב השאלות רק רציתי לציין שניתן להשאיל משאבה חשמלית גדולה וטובה מיד שרה ולקנות בכמה עשרות שקלים בודדים את החלקים הנלווים. בעקרון זה לחצי שנה אבל אפשר להאריך את מועד ההחזרה בשיחת טלפון ( עם הבת הגדולה המשאבה היתה אצלי שנה ).
שתהייה לך הקנה קלה ומספקת

הנקת שלישיה

הי חיים של אמא

ברוכה הבאה אלינו, איזה יופי!!!!
לא כתבת באיזה שבוע את עכשיו.. מעניין לשמוע איך עובר הריון שלישיה.. האם את שוכבת או מסתובבת?

נהדר שיש לך נסיון טוב בהנקה, זה מאוד יכול להקל את העניינים גם עכשיו, למרות שאין ספק שיש הבדלים לא קטנים.. :)

ממליצה לך לפנות "לשלישה 6" - היא מיקירות הפורום שלנו ומנהלת פורום הריון מרובה עוברים ובעצמה גם אמא לשלישייה שינקה. יש לה הרבה מאוד נסיון בעניין. (שלישה - השמיעי קול..
)

חוץ מזה -
בבתי החולים יש משאבות טובות וחשמליות, כדאי באמת להצטייד מראש בחלקים. ברובם יש משאבות לקטינה של חבקת מדלה, אבל שווה להתקשר קודם ולבדוק בפגיה מה יש להם (יכולה להיות גם משאבה של חברת אמדה או של
חברה אחרת וצריך לקנות את החלקים בהתאם). לרוב - יש את החלקים בשילב ליד בית החולים (לא מכירה את וולפסון כדי לדעת אם יש שם שילב).
לא מחייב שתצטרכי לתת להם בזונדה. זה תלוי בשבוע שבו הם יוולדו ובמצבם ובמשקלם. (זה גם תלוי בפרוטוקול בית החולים).
בכל מקרה- כדאי מאוד להתחיל לשאוב כמה שיותר מהר כדי לעודד את ייצור החלב.
אין ספק שתצטרכי משאבה חזקה יותר מאשר ידנית..
אני ממליצה מאוד על "לקטינה" של מדלה. היא חשמלית, יכולה להיות גם כפולה וחזקה מאוד. לקנייה היא יקרה מאוד (סביב 5000 ש"ח).
שווה לבדוק באתרים כמו "יד2" כדי לראות אולי במקרה יש מישהי שמוכרת. בנוסף - כדאי להרים טלפון לנרקיס מחברת מדלה ולשאול אותה אם יש להם למכירה משאבה , זה יכול להיות זול יותר. ( - טלפון - 054-3157611/ 09-9727611 )
ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה , לפני או אחרי הלידה ורצי מישהי שמבינה בתאומים . מאיזה איזור את בארץ ?

בכל מקרה -
שיהיה לך המשך הריון קל ומשעמם עד כמה שניתן..
תעדכני אותנו , וכמובן שאת מוזמנת להשתתף ולשאול שאלות תמיד.

בהצלחה

תודה רבה על התשובה המפורטת.

התקשרתי לפגיה של ווולפסון והם אמרו לי להביא מיד שרה את ספקטרה נדמה לי. אבל הבנתי שהיא לא כל כך טובה אני זוכרת שיש להם בוולפסון חדר הנקה עם משאבות גדולות כאלה. אולי באמת כדי לי לגשת לשם ולראות בדיוק את סוג המשאבה. ולקנות לפני חלקים כי בוולפסון אין חנות של שילב.
אני גרה באיזור חולון אז עם את מכירה יועצת הנקה שמתמחה בתאומים וגם בפגים אני ישמח.
שמחתי מאוד לשמוע שלא בטוח שהם יאכלו מהתחלה עם זונדה אז איזו דרך עוד אפשרית?
ולגבי המשאבה לא כדי פשוט לקנות אחת כזאת יש לי החזר ממכבי של 2000 שח?
ההריון עובר בסדר ברוך השם אני בשמירה כבר חודש משום שלא יכולה לתפקד ובקושי יכולה ללכת. אין לי צירים או משהו בסגנון ומקווה בעז"ה לסחוב עד שבוע 34.
כרגע אני בשבוע 26.- כלומר נשאר לי עוד 8 שבועות ללידה בעז"ה.

המשך

בוקר טוב

משאבת הספקטרה שנמצאת ביד שרה לא חזקה מספיק (ברוב המקרים גם לא לתאומים, למרות שיש אמהות שמסתדרות איתה נהדר) אבל בוודאי לא לשלישיה. לכן - אני ממש לא ממליצה עליה בשבליך.
נסי להתקשר לתינוקיה ולשאול איזה משאבות יש להם שם.
ההזנה שלהם בהתחלה תלויה בשבוע שבו יוולדו ובמשקל שלהם. יכול להיות שאפשר יהיה לתת להם בבקבוקים ללא הזונדה.
תבדקי טוב טוב במכבי אם ההחזר הוא גם למשאבת לקטינה של מדלה. ממליצה להתקשר בכל מקרה לנרקיס (את יכולה לומר לה שאני שלחתי אותך אליה, היא מקסימה ותדע לייעץ לך גם לגבי ההחזר של קופת החולים).

טוב מאוד שאת בשמירה, בוודאי עם כל מה שאת סוחבת..
נסי להנות מהמזגן והמנוחה, כמה חבל שאי אפשר "לצבור" שעות מנוחה ושינה לאחר כך.. :)

המשיכי לבקר ולשאול פה, וכמובן לעדכן אותנו איך הולך .

המון בהצלחה.

(אני עובדת גם באיזור חולון, את יכולה לפנות אלי בפרטי לפרטים).

תודה רבה על התשובות

אני יהיה איתך בקשר לגבי ההמשך ושוב תודה רבה על היחס והתשובות המפורטות.

שלישה6

New member
מנסה לעזור.... ארוך!!!

שלום,

אכן, הצלחתי להניק חלקית עד שהשלישייה הייתה בת חמשה וחצי חודשים. אחרי זה, התבקשתי על ידי בעלי להפסיק, כי זה פשוט דרש מאיתנו המון. באותה תקופה עברנו דירה, לא היתה לנו מטפלת והתרחקנו מהמשפחה (בחירה שלנו, כי שילמנו על הקירבה אליהם בדם לפני זה).

כדי להניק שלישייה מלא צריך גב מאוד חזק של תמיכה- וגם להיות מוכנה מראש להקל על עצמך ולהיות ריאלית- כדי שיהיה לנו חלב צריך לאכול נכון, לישון טוב ולהיות זמינים, בייחוד בהתחלה 72/7- לא טעיתי- בהנקת יחיד צריך 24/7, מים 48/7 ולשלישייה... כבר עשיתי את החשבון. זה אפשרי, הכל אפשרי, אבל צריך להיות מוכנה להקל על עצמך במידה שלא- ולהיות מוכנה להקל על עצמך. הכוונה שלי היא לא שתהיה מוכנה להפסיק, אלא שתהיי מוכנה לתת כמה שאת יכולה כמיטב יכולתך- יש לך גם ילד קטן/גדול בבית, והוא צריך אותך, הפשרה שלך תצטרך להתנייד דרך המחוייבויות שיש לך כלפי כל אחד מהמשפחה- ואל תשכחי את עצמך.

אני ממליצה לך על כמה דברים:
1. להתקשר כבר עכשיו ליד שרה ולומר שאת עתידה ללדת שלישייה בתאריך (לפי שבוע 34). ושאת מבקשת שישמרו לך משאבה (לקטינה היא באמת הכי סבירה ממה שאפשר לקבל הביתה, אישית לא יכלתי לקבל לקטינה ונסוגתי לשאיבה ידנית, מה שהקטין משמעותית את הכמויות...
2. לבקש מבית החולים לשדך לך יועצת הנקה שלהם עם מומחיות בתאומים. הסיבה- כשהילדים יהיו בפגייה לא תוכלי להכניס יועצת הנקה פרטית, לכן את צריכה מישהי שתוכל ללוות אותך בתוך חדרי הפגייה.
3. כשאת בפגייה שואבת חלב- נסי את כל סוגי המשאבות ובדקי מה הכי מוצלח עבורך- תמני מישהי מהחברות /קרובות משפחה ליצור קשר עם כל הסניפים האפשריים של יד שרה עד שהיא מוצאת לך את המשאבה שנוחה לך.
4. תתחילי כבר עכשיו- להכין לעצמך מערך של עזרה על מנת שתוכלי להתפנות להנקה מלאה + שאיבת חלב לשעות אחר צהריים והערב (אגב- רוב העזרה שצריך היא בשעות הערב, הבוקר יחסית רגוע ונסי להשאיר לעצמך קצת זמן לבד... שקט זה דבר חשוב), כדי שתוכלי להתפנות גם לילד הגדול. זה מה שהכי הפריע לי אחרי הלידה של גאיה- למצוא את הזמן אל הגדולים.

את מוזמנת לפנות אליי בפרטי ואשמח לתת לך את הטלפון שלי אם תרצי עוד פרטים/ מידע או סתם לפרוק ... אני כאן.

ונוס 26

New member
כמו שכתבתי למעלה - לקטינה עדיף להשיג

מליונס הוד השרון, ולא מיד שרה.אני התקשרתי לעשרה סניפים ופשוט לא היתה אחת פנויה. אין מה להפסיד מלנסות ולהשיג מיד שרה, אבל כדאי גם מיד לפנות לליונס - אמנם אצלם בשימוש מעל 3 חודשים את משלמת, אבל זה עדיין סכום סמלי יחסית

אותה התלבטות

שלום שלישה 6,

גם אני כמובן באותה דילמה כמו חיים של אמא היקרה ורציתי לשאול אם תמיד הנקת את השלישייה באמצעות בקבוק או לעיתים גם ישירות מהשד?
מה הדרך הממולצת בעיניך?
לי אין עדיין את ניסיון ההנקה בכלל אבל אני מאוד רוצה להניק אותם לפחות חצי שעה ראשונה.
אני כבר בשבוע 31 ולפי ההתכתבויות שלכם פה, אני מבינה שאני צריכה להזדרז ולהתארגן לנושא במידה ואני רוצה שזה יצליח.. וכמובן בתקווה שיתאפשר לי

חיים של אמא - שולחת לך הודעה בפרטי... :)

שלישה6

New member
וואוו בייביבום - סליחה שעונה רק עכשיו

אנחנו במעבר דירה ואני בדיוק סיימתי קורס יועצות שינה והכל ביחד עם טיפול בארבעה קטנים לא השאיר כמעט זמן לטפל בפורום הריון מרובה, בטח שלא לבקר כאן...
את הבנות לא הנקתי ישירות- ניסיתי בפגייה ואחר כך כמה פעמים בבית ולא הצלחתי, העדפתי לאוב להן מאשר לשאוב מעצמי מאמצים נוספים ולהתיש את עצמי. את אדם הנקתי לפחות פעם ביום., אם היתה לי עזרה יעילה- פעמיים- ואז יכולתי לתת יותר חלב שאוב לבנות.

בהצלחה!

זה בסדר. תודה על התשובה

ילדתי בשבוע 34+4 ב1.8 ומאז גם לי לא היה ממש זמן להתחבר לאינטרנט (או לכל דבר אחר חוץ מלילדים.. :) )
הצלחתי לשאוב חלב חודש וקצת ואח"כ זה היה קשה מידי כי לא היה לי זמן לנוח או לאכול כמו שצריך כך שבאופן טבעי החלב התחיל להיגמר.
אבל אני שמחה שלפחות הצלחתי לתת משהו

למעלה