בהריון שני - מנסה להכין את עצמי לויב״ק ואשמח לעצותיכן :)

Adip6381

New member
בהריון שני - מנסה להכין את עצמי לויב״ק ואשמח לעצותיכן :)

שלום לכולן,
אני בהריון שני, שבוע 17.

לידה קודמת לפני כשנה וחמישה חודשים הסתיימה בקיסרי חירום עקב האטות דופק - התחילה בירידת מים וצירים שנפסקו עם אישפוזי בהיי ריסק כי סירבתי לזירוז פיטוצין ורציתי להמתין להתפתחות לידה בתקווה שתהיה לידה טבעית.
בסופו של דבר כעבור יומיים אשפוז ומוניטור עם האטות דופק בשילוב עם פתיחה קטנה - קיבלתי פיטוצין לזירוז, אפידורל, האטות הדופק החמירו ומשם הדרך לניתוח היתה קצרצרה :/

אקצר ואומר שהניתוח שלי הסתבך ולאחר הוצאת התינוקת המקסימה שלי הרדימו אותי לטיפול בדימום המאסיבי שהתרחש תוך כדי הניתוח, מה גם שמספר ימים לאחר הלידה - נפתחו לי התפרים והייתי כארבעה חודשים עם בטן פתוחה וטיפולים אחת לשבוע - עד שנותחתי בשנית וכעבור שבועות מספר החתך נסגר סופסוף ויכולתי ללבוש מכנסיים בשעה טובה וגם לצאת מהבית למקום שאינו בית החולים. בדיעבד מסתבר שהגוף שלי פיתח אלרגיה לסוג החוט שאיתו תפרו אותי ופשוט דחה אותו.

את כל ההקדמה הזו אני מספרת רק לצורך המחשה כמה אני מוכנה לעשות (באמת!). ה-כ-ל על מנת להימנע מניתוח נוסף.

ועכשיו כמה שאלות:

1. אשמח לעצותיכן איך להתכונן ללידה שכזו, בעיקר נפשית.
מאז תסריט הלידה הקודמת אני בתחושה שכל כך פחדתי מהלידה שבאופן לא מודע המוח של חסם את הגוף שלי מלקדם את הלידה ואולי אפילו באיזה אופן השפיע על העוברית, מה שגרם להאטות בדופק ולכל השתלשלות העניינים.

2. לניאדו - מרכז לידה טבעית - אני מתכננת להגיש בקשה ללידה במרכז הטבעי, מתוך ידיעה שהמקום נותן מיילדת צמודה (גם אם מתחלפת במשמרות) ושתהיה איתי דולה. מקווה מאוד שתאושר עקב הנסיבות.
אשמח לחוות דעת על המקום ממי שמכירה, החל מהקבלה (האם נכון שגם אם אני מגיעה עם צירים אין כניסה לבן הזוג למיון יולדות???)
ועד הצוות והחוויה בחדר הלידה הטבעית. האם הקשיבו לכן? נתנו לשהות במים בעת הצירים? המיילדת אכן מעסה ועוזרת בעת הצירים? מאפשרים תנועתיות גם עם חיבור למוניטור?

3. עוד לניאדו - בשל מה שעברתי בלידה הקודמת ובניתוח - אני חייבת גם להיות מוכנה לאופציה הפחות אופטימית ויודעת שזה צריך להיות חלק מהשיקולים בבחירת מקום הלידה: אני מאוד מאוד חוששת מכך שקראתי ברחבי האינטרנט על כך שבלניאדו אין בנק דם. מה קורה אם חו״ח אני נאלצת בסופו של עניין כן להיכנס לחדר הניתוח - האם בית החולים ערוך למתן מנות דם בעת הניתוח??
(האם יש כאן במקרה מישהי שעברה שם משהו דומה? או מישהי מצוות בית החולים שיוכלו לענות לי על כך?)

4. דולה בלידה - בלידה הראשונה היתה איתי דולה מצוינת שהקלה עלי מאוד בעת צירי הפיטוצין. הקושי היחידי שלי עם זה הוא שהיא נפגשת עימי רק עם הכניסה לבית החולים ולא מגיעה הביתה לפני כן על מנת למשוך את הצירים קודם בבית..... מהי החשיבות של הישארות ארוכה בבית לפני ההגעה לבית החולים? עד כמה זה שיקול?? ומניסיונכן - עד כמה הקלה שהות של דולה איתכן בבית לפני ההגעה לבית היולדות?
(במידה ולדעתכן אכן זה צריך להיות שיקול מרכזי אשמח מאוד מאוד להמלצות על דולות באיזור השרון ועמק חפר שגם מלוות בבית...)

הרבה תודה וסליחה על האורך .... 3>

כמה הצעות:

הכנה: אני חושבת שאת צריכה להתכונן ללידה הזאת, גם עיבוד הלידה הקודמת וגם ממש ממש להתכונן, להציף את הפחדים, ללמוד טכניקות
שיאפשרו לך להירגע ולהרפות. באופן אישי אני מאד מאמינה ואוהבת את ההיפנובירת' אבל יש עוד מגוון שיטות (שיטת K שיטה בשם B.O.Tׂ). מאד הגיוני שהפחד שלך כיווץ את הגוף ועצר את הצירים ואת הפתיחה, כל הכבוד על ההבחנה וההבנה, זאת התחלה מעולה.

לניאדו: מכירה היטב את בית החולים ואת המרכז. מלווה שם הרבה וילדתי שם בעצמי.הקבלה היא ללא בן הזוג (אין כניסה למלווים למיון בעיקר לא לגברים) וגם אם את יולדת במקרה במיון (דברים שקורים) לא יתנו לבן הזוג להיכנס,אבל סביר שלדולה שלך יתנו להיכנס איתך. אם יש לך אפשרות אני הייתי ממליצה גם על מיילדת פרטית . אומנם סביר שיאשרו אותך למרכז אבל מנסיוני הם מוצאים 1000 תירוצים לא להכניס אותך לשם ואם יש לך מיילדת פרטית שאינה במצבת כח האדם היא כבר תדאג להכניס אותך בעיקר בגלל שבויב"ק יהיו תמיד יותר תירוצים למה לא חדר טבעי. בנוסף אם חס וחלילה תצטרכי עוד קיסרי לניאדו הוא מקום מעולה! ההתאוששות היא יחד עם התינוק ואם תהיה לך מלווה אשה ללילה ותירצי תוכלי להיות בביות מלא. מבחינת מקצועיות הם מצויינים וכמובן שערוכים למנות דם ולכל מה שצריך.

דולה: לדעתי הליווי מהבית מאד מאד חשוב, הרבה פעמים בטח בויב"ק השלב הלטנטי ארוך ויכול להיות מתיש והאשה צריכה את התמיכה כבר מהבית. ממליצה לך לסכם עם הדולה שתגיע אלייך ברגע שתצטרכי אותה אם הביתה ואם לבי"ח. אני עצמי דולה שמגיעה ברגע שצריך אותה ואכן הרבה פעמים זה עושה הבדל גדול כי יוצאים לבי"ח רק שצריך. במיוחד אם תחליטי על מיילדת פרטית היא תפגוש אותך רק בכניסה לחדר לידה (מפתיחה 4 בערך) וגם עד אז התמיכה מאד מאד חשובה. (ומנסיון מיילדת פרטית+ דולה זאת הסביבה הכי תומכת שאפשר)גם כיולדת הדולה שלי התחילה את התמיכה מהבית! השארות בבית חשובה כל עוד את מרגישה שבטוח לך בבית. בבית אין פרוטוקולים, הצירים יכולים להיפסק והלידה יכולה לנוח, את לא צריכה להראות התקדמות ולא להתאים לאף עקומה. כמובן שבירידת מים כאשר הלידה מתחילה באשפוז הדולה מגיעה להיי ריסק לתמוך בך שם עד המעבר לחדר לידה...

Adip6381

New member
ווואוו, תודה רבה על התגובה המפורטת והעצות

חשבתי על העניין של מיילדת פרטית.... לצערי, בשל העלויות הנלוות האחרות שמאוד חשובות לי (דולה, עלות המרכז הטבעי בלניאדו, עיבוד לידה) - זה ירד מן הפרק... כבד מאוד כלכלית.
החלטתי שאשוחח עם הדולה שליוותה אותי בלידה הראשונה....היא באמת היתה מקסימה ועזרה לי מאוד...כנראה שהנסיבות הובילו אותי לבחירה לנסוע לבית החולים בשלב מוקדם מידי :/
נבדוק את האפשרות שתלווה אותי מהבית.
&nbsp
שוב הרבה תודה 3> אין ספק שיש לי הרבה חומר למחשבה.

הבנתי שמיילדת פרטית בלניאדו זה חינם עכשו. תבדקי איתם.

בנוסף, גם אם לא- אני רוצה להגיד לך שאנחנו יולדות רק פעמים מעטות בחיים. שילבש התינוק יד שלישית, שילך למעון מוקדם יותר, את זה אני אשכח. את הלידה לא.
גם אם זה עוד אלף שקל- זה המון, אבל בעיני זה מאד שווה. שילמתי את זה בלידה שניה בלניאדו כשלא היה לי גרוש ואני חושבת שזו היתה השקעה מצוינת (המיילדת היתה נהדרת, עזרה לי ללדת ברגישות, בעדינות ובנחישות כשהיה צריך וככה שלא היה לי קרע/תפר אחד...רק הסיפא לבדו שווה אלף שקל..)
ובלי קשר- למה שהדולה לא תגיע הביתה? בלידה השניה שלי הלידה היתה מהירה, התפתחה מהר ועדיין היו שלוש שעות בבית(שעה מתוכן- בגלל שהסבא שצריך היה לשמור על הילדה איחר! זה גם דברים שעלולים לקרות...) העברתי אותן בשמחה במקלחת כשבתי ובעלי צופים בי, אבל ,במיוחד כשהסבא איחר והצירים החלו להיות צפופים- דולה היתה יכולה להועיל.

מצטערת-טעיתי. מיילדת פרטית זה יקר. חינם זה מרכז הלידה הטבעי

ושם המיילדת היא אישית, כלומר היא צמודה אלייך אם את בחדר הטבעי, והיא מתחלפת עם תום המשמרת.
&nbsp

עוד הצעות!!

ברוכה הבאה וברוכה המתכוננת לויב"ק,
קודם כל, מה זאת אומרת דולה שמגיעה רק לבית חולים?.. בבחירת הדולה הבאה בבקשה לעמוד על העניין הזה - ברגע שאת צריכה אותה היא שם. כל כך הרבה קורה לפני שמגיעים לבית חולים!
ובהקשר הזה - לא לרוץ לחדר לידה עם ירידת מים. (סליחה שאני אומרת משהו נגד ההמלצות של משרד הבריאות). אם יש טיפטוף מי שפיר - להשאר, לשמור על היגיינה, להיות עירניים לחום הגוף, לנוח ולהזמין את הצירים. עד שהצירים לא יושבים טוב טוב אין לאן ללכת. בסביבה רגועה הצירים ישמחו להגיע.
מחזקת את הבחירה שלך במרכז הטבעי בלניאדו.
המלצות לדולות - ברור שרוית לוין, "אמאשלשלושה" שכתבה לך מעלי. ועוד - רות לונה לב, גגלי אותה, חברה טובה שלי ודולה מנוסה מאד, מלווה הרבה בלניאדו.
דרך צלחה!

Adip6381

New member
דסי, המון תודה גם לך 3>

ככל שעובר הזמן ועם התשובות שלכן גם - אני מרגישה יותר שלמה עם הבחירה בלניאדו. כולי תקווה שיאשרו לי להכנס למרכז לידה טבעית עקב נסיבות הלידה הקודמת.
&nbsp
אגב, איך אוכל לדעת מתי הזמן הנכון לגשת לבית החולים?
בלידה הקודמת קמתי בבוקר עם ירידת מים וכשעתיים אחר כך כבר היו צירים לא נעימים..... הלכתי לבית החולים. בדיעבד כנראה שמוקדם מידי.... אבל גם הייתי בשבוע 42 וכבר ממש דאגתי שהכל יסתיים בשלום. ובעיקר רציתי שתצא כבר :/

מתי יוצאים

שאלה טובה!!
ביעקרון כשמרגישים שהצירים ארוכים וסדירים לאורך זמן, מרווחים של 4-5 דק. (כמה זמן את מבית חולים?). סדירים לאורך זמן - ז"א הרבה צירים עם אותו מרווח ביניהם פחות או יותר. לא 2 או 3 ואז מרווח יותר גדול. שהלידה נכנסה לקצב.
דולה יכולה מאד לעזור בהחלטה הזו כמובן.

דסי....גם לקראת לידה 2 ?

באמת שואלת כי אצלי ההלידות מתפתחות סופר סופר מהר (לא לידה שניה אבל עדיין) ןאפ אני צריכה לחכות לצירים סדירים
לאורך זמן , אני יולדת בבית , למרות שמרחק הנסיעה לבית החולים הוא בערך 10- דקות (כולל זמן הירידה מהבית) כלומר ממש
קרוב באופן יחסי.
אצלי האינדיקציה היא באופן "פשוט" - רמת הכאב . בלידה אמיתית הצירים מרגישים חזקים, משמעותיים, תכופים עם הרפיות
ביניהם, הגוף אומר לי לבד מה ובאיזה מצב אני נמצאת, והאם זה "זה" או "עדיין" לא. - כפי שאת מכנה- "לידה נכנסת לקצב"
&nbsp

נשמע שאת מהירה !

אכן זה קשה לקבוע מראש מתי לצאת אבל בדרך כלל אלו ההנחיות. תמיד יש כאלה שהלידות ייתפתחו אצליהן יותר מהר, וגם יש כאלה שמרגע שהצירים סדירים עד הלידה יעברו יומיים גם בלידות חוזרות.
אז תמיד יש הפתעות (ובגלל זה זה טוב שתהייה אשת מקצוע באיזור שתוכל ברוב המקרים לייעץ ).

מהירה ...מהירה

אולי יותר מידי מהירה (חמסה חמסה מלח שום בצל !!)
למרות שהפעם הבטחתי לעצמי , שלא אתן לאף אחד (או אחת) לנסות להשפיע על המהירות ולעזוב אותי לנפשי
(את זה מאפשרים לי חופשי חופשי)
בלידה הקודמת המהירות הזו גרמה לי לבלאגן לא קטן
מסכימה לחלוטין שבעלת מקצוע יכולה "רק" מלהתסכל על היולדת לדעת מה היא רמת הדחיפות
(ואני יוצאת בהנחה שדולה ל-א בודקת ווגינלית אישה במהלך השלב הלטנטי בבית או בשלב בו האישה ב"טרום" לידה בכלל)
&nbsp
כבר נתקלת בצירים סדירים (כפי שאת מתארת ) בלידות חוזרות שעוברים יומיים עד הלידה ? גם בלידות רגילות
וגינליות ? או במקרים מיוחדים אחרים ?
&nbsp

יש כל מיני..

גם כמו שאמרנו - צירים סדירים במשך המון שעות גם בלידות חוזרות, וגם נשים שיילדו לבסוף עם צירים לא סדירים, או עם צירים של פעם ב 7 דק.. הכל אפשרי!
וכן - דולה לא אמורה לבדוק אישה ווגינלית בשום שלב.
מבינה את הבאלאגן שלידה מהירה יכולה לגרום.. מכירה מקרוב, זה נותן חומר להרבה סיפורים, אדרנלין, התרגשויות, דרמות..

הי חיפשתי חומר על המרכז ללידה טבעית בלניאדו ונתקלתי בשרשור..

קודם כל לכותבת ההודעה, האם ילדת כבר? האם ילדת בלניאדו? אם כן, אני יותר מאשמח לשמוע איך היה!
דבר שני- דסי ואמאשלשלשה, יש לכן דעה שונה לגמרי על המקום, ואני בבעיה, כי אני קוראת את שתיכן כבר הרבה זמן ומאוד מעריכה את הדעה של שתיכן..
עכשיו אין לי מושג מה לעשות..........
קצת עלי: אני בהריון שני,(שבוע 33+) נכנסתי ל'קטע' של לידה פעילה וביתית בצורה די רצינית..
קוראת את לידה פעילה ועושה קצת יוגה...
ובעיקר 'חולמת' על לידה מעצימה, שתגיע ממני בצורה טובה.. מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
יש לי עוד כמה דברים שחשובים לי ונראה לפי הטפסים למילוי שיש באתר של לניאדו שהם פתוחים להכל,
אבל בשביל ללדת שם אני צריכה לעשות מאמץ די גדול.
פשוט צריכה עזרה להחליט, אם שווה לסוע עד לשם?
האופציות האחרות הן הדסה עין כרם או בתי החולים במרכז. (גרה איפושהוא באמצע, רק שהמלווה שלי-אמא- גרה בירושלים)
תודה מראש ואני ממש מקווה שתוכלו לעשות לי קצת סדר בראש ובהחלטות..

Adip6381

New member
מקפיצה בשבילך :) לא ילדתי עדיין, יש עוד קצת זמן....

כן התחלתי עיבוד לידה והתחברתי עם דולה.... מתחילה להיערך

למעלה