בהשראת שרשור קודם

בהשראת שרשור קודם../images/Emo26.gif../images/Emo9.gif

איזה אלבום לפי דעתכם, הוא היצירה הכי רציפה? מה הכי לא נקטע באמצע, מה הכי זורם לכם בתור גוש יצירתי אחד, שיש בו הגיון מוזיקלי וקו מוזיקלי אחיד, אשר ממשיך לאורך כל האלבום? ~ברשותכם אגיב ברצינות בזמן אחר~ לילה טוב

kittycatbone

New member
לדעתי..

בסה"כ כל האלבומים שלהם לדעתי קשורים ..כאילו השירים שלהם רציפים. את פאבלו האני אני לא מכירה, וthe bends אני מניחה, פחות מורגש ברציפות של השירים.. כלומר זה יותר שיר-שיר בפני עצמו... OK computer לעומת זאת, יש בו המון רציפות. בזמן ששמעתי אותו פעם אחרונה, ברצף (כמעט עד הסוף מה לעשות היה טיול שנתי והגענו להר סדום...), אז ממש הרגשתי את הקשר שבין כל השירים. ובמשמעות במיוחד אני מתכוונת... גם יש את החיבור למשל בין airbag לparanoid android... אבל מצד שני,כל שיר הוא גם בפני עצמו. אפשר להקשיב אליהם בלי בעיה ולהינות מהיופי שלהם. אח"כ יש את kid a, שבו, כמו שכתבתי בשרשור הקודם, יש הכי הרבה רציפות לדעתי. הרבה שירים ממש מתחברים אחד לשני, יש כאלה שהרוב זה רק מנגינה, וכל האווירה של האלבוםדומה מאוד (אבל במובן החיובי כמובן...) כשמסיימים להקשיב לאלבום, יש הרגשה שהקשבת לאלבום ולא לשירים בתוך אלבום. אותו דבר לגבי אמניזיאק גם... שיש הרגשה כזאת לגבי השירים. ואווירה שלמה של אלבום. בכל מקרה, את kid a שמעתי הכי פחות יחסית לשאר האלבומים (קניתי אותו יחסית לא מזמן), ועל אמניזיאק לא הספקתי לחרוש יותר מדי.... אבל עדיין זה מה שהרגיש לי כשהקשבתי לאלבומים.... בקשר לhttt, יש כאלה ששמתי לב שאומרים שזה אלבום פחות מוצלח, בגלל שאין בו ממש קשר בין השירים,ואין תחושה של אלבום שלם. את האמת שאני חולקת על זה.. לדעתי האלבום הזה מאוד קשור בתוך עצמו, כאילו השירים שבו. אומנם אין בו את הרציפות שבקיד א' ואמניזיאק, אבל לכל השירים, יש אווירה מסויימת שאני מאוד אוהבת. אווירה אפלה כזאת. כמו איזה ריף כזה שחוזר על עצמו, אבל הוא לא... יותר איזה משהו בשירים. קשה לי מאוד להסביר למה אני מתכוונת, כי אני לא חושבת שיש לזה ממש שם, אבל אחרי שחרשתי על האלבום הזה ממש ממש הרבה, אני ממש אוהבת אותו.. וכלומר, את הרציפות המסויימת שיש בו.... (שזה מגיע לשלב שכששיר נגמר, גם אם אתה שומע אותו בלי קשר, אתה מיד מתחיל לשיר לעצמך את השיר הבא באלבום שמתחיל..... -למרות שזה קורה הרבה באלבומים שאני חורשת עליהם...)

michael meiri

New member
KID A

אני הכי מרגיש כאילו אני בתוך איזה סרט שאני שומע אותו, לשמוע אותו מאמצע או משהו כזה זה לא אותו הדבר

vegetable man

New member
לדעתי זה כמובן...

OK COMPUTER - היא בההחלט היצירה הכי "שלמה" שלהם, עד כמה שאפשר להגדיר שלמות. זה בדר"כ גם מה שעושה אלבום טוב לאלבום מצויין - העובדה שקיים קשר בין השירים, קשר שהופך אותם למכלול שלם. למשל - Dark side of the moon של פינק פלויד. אם מסתכלים רק על ה-LP'S של רדיוהד, אפשר לומר שהאלבום הכי לא שלם של רדיוהד הוא AMNESIAC, למרות שיש בו שירים טובים.

kittycatbone

New member
בקשר לדארק סייד אוף דה מון..

אולי זה בעיקר כי שמעתי את זה בתקליט(
) אבל שם זה בכלל הכל ברצף- כאילו שיר אחרי שיר אחרי שיר שמתקשר אחד לשני במעברים גם וזה..

Latisia

New member
זה נכון...

הוא באמת בין האלבומים הכי רציפים ששמעתי והוא גם ממממש מעולה! אומנם כולם אומרים את זה וגם הרבה אנשים שמכירים רק את טיים או מוני מהאלבום אבל באמת הוא מעולה..... בכלל פינק פלויד טובים. בקשר לאלבומים של רדיוהד לדעתי זה אוקי קופיוטר כי לכול האלבום ישמן רעיון כזה שעומד מאחריו ובכול השירים הרעיון הזה מוגדש טוב ויש מן אוירה כזו שנמצאת בכול השירים P:

whatever4

New member
אכן,

אוקיי קומפיוטר מהווה יצירה אחת שלמה. יש אחידות לאורך כל האלבום, כל שיר מתחבר לשיר שבא לפניו ולשיר שיבוא אחריו- פשוט יצירה מושלמת. בשבילי, אמניזייק הוא האלבום הכי זורם, אלבום ששומר על אותה אווירה לכל אורכו. איזה הכי לא? הייל טו דה טיף.

kittycatbone

New member
../images/Emo11.gif

אז אתה רוצה להגיד לי של-the bends יש יותר רצף מל-hail to the thief?? תנסה להקשיב איזה כמה פעמים, יותר לעיתים קרובות ל-httt ותראה כמה דווקא כן יש רציפות..
למרות שבסה"כ לכל אלבום יש. אבל לדעתי לthe bends יש הרבה פחות רציפות מל-httt למשל...

whatever4

New member
אני ../images/Emo68.gif

וזה עניין של דעה. הייל הוא אלבום שלדעתי מהווה למעשה "סלט". באלבום הזה רדיוהד כאילו לקחו את כל האלבומים שלהם ועשו אלבום אחד שממש לא מגובש מבחינת הסאונד שלו. בנוסף לעובדה שהוא לא מגובש מוזיקלית, יש בו (שוב, לדעתי) הרבה שירים בינוניים שהורסים את האחידות וגורמים לאלבום להיות בינוני. יש בו 14 שירים שלפחות מחצית מתוכם הם שירים בינוניים (פלוס-מינוס). בראיה לאחור אני יכולה להגיד שיותר מהכל הייל הוא אלבום מפוספס. לדה בנדס יש יותר רציפות כי הסאונד הרבה יותר מגובש- האלבום הוא למעשה אלבום רוק-מלודי. מההתחלה עד הסוף הוא שומר על אותו צליל.

kittycatbone

New member
אני מבינה למה *את* (../images/Emo122.gif)

מתכוונת בthe bends, אבל לדעתי, בהייל יש דווקא איזה גיבוש מוזיקלי.. אומנם לא כמו באלבומים אחרים. אבל בהחלט יש בו קשר בין השירים ורציפות מסויימת... בקשר לשירים עצמם שבאלבום, דווקא אני ממש מתה על כמעט כל השירים שם. יש שם אולי פה ושם שירים שהם פחות טובים, כמו שאמרת בינוניים, אבל עדיין אני לא חושבת שזה כל כך חלק גדול מהשירים. זה גם עניין של טעם, אני מניחה שאין טעם להתווכח על זה שנים..

למעלה