בהשראת meandmeandm

• פותח הנושא NIR Y
  • פורסם בתאריך

NIR Y

New member
בהשראת meandmeandm

אחרי שקראתי את המאמר שלו על מדל, שגרם לי ממש להתרגש, חשבתי לפתוח שירשור. שבו כול אחד יכתוב מה הוא מדמיין כשהוא שומע את Echoes, אני לא חושב שיש שיר שיותר גורם לדמיין ולראות דברים יותר מהשיר הזה (בדיוק מה הסיבה הזאת אני בחיים לא יודה שהוא בשלב מסוים קצת משעמם). ורק כדי שיהיה ברור אני לא מתכוון לניתוח של המילים של השיר, אלה יותר התיחסות למוזיקה ומה היא גורמת לך לדמיין.

נחמד...

אני נזכר בסרט נינג`ה אמריקה(?), אימוני שחר בחוף, המדיטציה, הלחימה. אולי בגלל שאני עייף

אני חסרת דמיון...

אני מדמיינת אותם מנגנים את הקטע על הבמה. רק שזו במה קטנה ולא במת אצטדיונים. אין קרח יבש, אין בובות, חזירים מתנפחים, קליפים ושאר ירקות. רק הם, נטו. מה אחרים מדמיינים?

avki

New member
האמת שגם אני מתאר את פומפיי, חוץ מ

Echoes, שבו אני מתאר פחות או יותר את הסיפור. בהתחלה אני מתאר חושך מוחלט, אחרי הצלילים הראשונים, אני מתאר מין אור כחול בתחתית אוקינוס אפל. אחרי שהצלילים תופסים לחן, אני מתאר מין יצורים חדי תאים, שמתפתחים עד לתחילת הפזמון, ומשם זה מתפתח, עד שבסוף מתאר עולם שבו אנשים נלחמים או עוזרים או... הנקודה הובהרה. אני מתאר את מה שהשיר בא להעביר. גם את A Pillow Of Winds - אני מתאר אותי ואת חברה שלי באיזה גבעה, ב5 וחצי בבוקר, רוח קרירה, שנינו בתוך שמיכת פוף, צבעים כתומים, ורודים בהירים ועדינים וכו'. שאר השירים ני מתאר בהופעה.

holo

New member
ציף, אני שם לב לזה הרבה אצלך

שאת נוטה להתייחס יותר למילים ולעובדות היבשות לגבי השירים ושאר הדברים. בקושי יוצא לי לראות אותך מדברת על המוזיקה עצמה, על התחושות שהיא מעבירה, את דעתך עליה.

avki

New member
ובהזדמנות זו,

אני חייב להמליץ על מה שכתבתי לפני מספר ימים פה בפורום על שני סולואים, בהתייחסות לרגשות שהמוזיקה בהם מעבירה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=648&firstmsg=15 לת'רד קוראים "בהמשך לשאלתה ולבקשתה של ציף".

שני הדברים קשורים קשר הדוק

ובלתי ניתן לניתוק. שיר ללא מוסיקה טובה, כמה שהמילים יהיו טובות הוא לא יהיה אפקטיבי, כי הרגש מועבר דרך המוסיקה יותר מאשר דרך המילים. אבל גם ההפך נכון, במידה רבה: שיר עם ריף נהדר אבל מילים טפשיות 'יאבד נקודות', בסיכום הסופי. הסיבה שאני מדגישה מילים היא כנראה תת-מודעת: פחות מדי אנשים כאן מתייחסים למילים; ההתייחסות היא בד"כ למוסיקה. אולי זה בגלל מגבלות שפה? בכל מקרה, איפשהו זה מפריע לי. יש לי הרגשה עמומה שישראלים מפספסים פן מרכזי ברוק בגלל התעלמות מהטקסטים. ראה, למשל, את הדגש על "ז'אנרים" בדיונים רבים, בעוד שיש מעט התייחסות למה השירים בעצם באים לומר לנו, בסופו של דבר. זה מה שניסיתי לעשות ברשימת האלבומים שלי: להתייחס למה שהשירים גורמים לי להרגיש, תוך ניתוח של משמעותם.

Pitudi

New member
אני מדמיין תמנון עם אשכים ענקיים

ומפלצתיים. ועכשיו ברצינות. מדמיין את עצמי מנסה לנגן את היצירה בגיטרה. כן, אני ליים

buffa

New member
יש שירי לילה

ששומעים עם קטורת בריחות כבדים, חושך מוחלט וכרית נוחה. Echoes כזה. אחד השירים שהמוזיקה וטון השירה נוגעים בי בצורה מוחלטת. אני לא מדמיינת משהו מסויים, אבל זה תמיד משהו טוב ואחרי זה תמיד יש את selling england by the poud. באמת מזמן לא יצא לי לעשות את זה.

NIR Y

New member
וואו ואני חשבתי שאני חסר דמיון

לפחות עכשיו גיליתי יש לי קצת דמיון. בקשר למה שאני מדמיין, אני מצטער אין לי כוח לכתוב.

NIR Y

New member
אז ככה

דבר ראשון זה פשוט הצחיק אותי לכתוב שאין לי כוח ואני פתחתי את השירשור. דבר שני עכשיו שמעתי את אקהוס (וזאת היתה הפעם שהכי נהנתי לשמוע, אחרי כול כך הרבה שמיעות) והגעתי למסקנה שפתחתי שישור די דפדוק אבל שטויות, בקיצור הקטע היחיד שאני מדמיין בו הוא שיש קולות מוזרים כאלה, ואני מדמיין את אמצע הים בלילה כשיש אור של ירח אבל לא רואים אותו והכל נראה אותו דבר, ויש לוויתנים ששרים לעצמם, אבל אחד לא שומע אותם כי זה אמצע הים.

למעלה