בהתחלה ממש נבהלתי

בהתחלה ממש נבהלתי

בשנה האחרונה אני חווה חלומות צלולים.
הם תמיד מתחילים במיטה. כלומר אני מתעורר בחלום במקום שהלכתי לישון בו. יש לי קוצר נשימה בחלום. בהתחלה מייד נלחמתי בזה והייתי מעיר את עצמי.
לאחרונה לשמחתי למדתי לשלוט. זה מתחיל אותו דבר. במיטה עם קוצר נשימה. ואז אני נרגע. אומר לעצמי שזה חלום צלול. וקם מהמיטה.
אני תמיד הולך למראה דבר ראשון. בדיקת מציאות. ברגע שאני מבין שאני בוודאות בחלום צלול אני קודם כל מתחיל בריחוף. זה הכי כיף לי.
אתמול בלילה ריחפתי בגובה נמוך בטיילת. פגשתי את ביבי. :))))
זה מתחיל להיות מעניין. וזה קורה בתדירות של אחת לשבוע...:)

Romaner811

New member
וואו! אני רוצה את מה שהבחור הזה מסניף ;)

ברכותיי וברוך הבא לעולם החלומות הצלולים, ולפורום :)
וגם בהצלחה בלימודי החלימה הצלולה :)
&nbsp
מה שאתה מספר נשמע ממש מעניין ומגניב! :)
תוכל לספר עוד?
זה נשמע כאילו יצרת הרגל לחלום צלול בלי שבאמת היית מודע לקיום של זה...
&nbsp
נראה שעברת בכוחות עצמך סוג של טרפיה נגד סיוטים...
יש פסיכולוגים שמשתמשים בלימוד חלימה צלולה
כדי לעזור לאנשים להתגבר על ריבוי סיוטים.
מה שספרת, זה ממש דומה, רק בלי עזרת פסיכולוג :)
&nbsp
מצד שני, ממה נובע החלום הזה שבו יש לך קוצר נשימה?
יכול להיות שזה נובע ממשהו, מפחד כלשהו?
ואיך אתה מתמודד אתו כשאתה מגלה שאתה חולם? הוא פשוט מפסיק?
&nbsp
סליחה על ההפצצה בשאלות והשערות,
זה מקרה ממש מעניין :)

בהתחלה זה היה נוראי

החלומות הצלולים שלי מתחילים תמיד אותו דבר. אני כאילו מתעורר. יש רעש עמום כזה. חושך מצרים, ואין לי אוויר. אני מבין שאני חולם ואז הייתי נלחץ ומתחיל להשתולל עם הגוף עד שאני מתעורר. פעם אחת הרגיש לי שאני משתולל איזה 5 דקות, ואז כשהתעוררתי ראיתי את בת הזוג שלי בהלם. ;) מסתבר שזזתי בטירוף והיא ראתה שאני סובל אבל אמרה שזה נמשך אולי 2 שניות. :) זה לא מסתדר לי עם עניין שיתוק השינה אבל שיהיה. בכל אופן, לאט לאט הבנתי שאם אני קם (בחלום) ומתחיל להתקדם בעלילה העניינים נרגעים. ההליכה בהתחלה ממש כבדה ואני מרגיש מת מעייפות אבל אז זה משתחרר. אני תמיד בודק מציאות מול מראה. זה תמיד נראה כמו ערפל ואז אני מבין שאני בחלום מלבד פעם אחת שבאופן לא מוסבר ראיתי את עצמי במראה ולא הייתי בטוח (אמרו לי שלא הגיוני שאראה את עצמי אבל עובדה). השלב הבא הוא תמיד מעוף. אני עף וזה כיף לי בטירוף. אגב, אני אף פעם לא מכתיב מה יהיה בחלום. אף פעם לא הצלחתי. אני כמו שחקן במרחב שמוכתב לי מראש. שולט אבל בטוח עלילה שנקבעה לי. ככה זה פחות או יותר אצלי. :)

Romaner811

New member
נשאר ללמוד לשלוט :)

נשמע ממש ממש מגניב! :)

אגב, יש האומרים שלהבין שאתה בתוך חלום לא מספיק - מציעים להזכר ברגע שבו אתה נרדם, ככה אתה בטוח ב-200% שזה חלום, כך שזה אמור להגביר צלילות בצורה דרמטית :)
אני חושב שבגלל זה בסרט inception בדיקת המציאות של הזכרון הכי אהובה על הדמות.
הרעיון הוא שאתה מנסה לשחזר את כל שרשרת האירועים בהליכה לאחור בזכרון,
בשלב מסויים אתה מבין שאין לאירוע מסויים אירוע קודם, ואז צריך להתאמץ הכי חזק כדי להזכר במציאות - והאירוע האחרון במציאות יהיה ללכת לישון.

אחרי שהגעת לחלום הצלול - יש הרבה אפשרויות של "מה לעשות" אבל גם את זה צריך ללמוד :)
זו יכולת שלומדים עם הזמן.
כבר התחלת לעוף, ואתה יודע שזה לא הגיוני.
נסה להבין מה שונה בין לעוף לבין כל פעולה אחרת שאתה פחות מצליח (חוץ מנסיון מוצלח, נסה להזכר בפעם הראשונה).

לעניין של 5 דקות לעומת 2 שניות אני יכול למצוא 2 הסברים, אולי אף שניהם נכונים.
1 - בחלום תחושת הזמן היא אחרת, כמו שבמשפט אתה יכול לומר:
"דני סבל שנה שלמה", (ואז הדמות פשוט סובלת במשך שנה, אפילו שלא פרטתת ממה), כך גם בחלום, המוח יכול לספר לך ש"אתה 5 דק' לא יכול לנשום", וזה מה שתרגיש ותזכור אחרי שתתעורר.
2 - העלת את עניין שיתוק השינה. נניח שזה באמת ארך יותר מ-2 שניות, אתה מתאמץ "זז בטירוף", למשך X זמן, אבל הגוף המציאותי משותק - לכן לא קורה כלום. ורק כאשר השיתוק מתחיל להתפוגג (תוך כדי התעוררות) - הגוף האמיתי מתחיל לעשות את הפעולות שאתה עושה בחלום.

Programming Spoiler Alert!
לפני שאתה קורא את החלק הבא תתחקר את הבדל בין התעופה לבין משהו אחר שאתה לא מצליח.
המסקנות שאתה תוכל להגיע אלהם יכולות להיות שונות ממה שאכתוב, לכן מה שכתוב כאן יכול להסיט אותך ולגרום לך לחשוב בדרך שלא בהכרך נכונה עבורך.

- שליטה בכל פרט שהוא בחלום היא סוג של שריר ווירטואלי שאתה בונה לעצמך,
דמיין לרגע שעכשיו מצמידים לך זנב, הוא שלך, מחובר למע' העצבים והכל, אתה מרגיש אותו, ויכול להזיז אותו.
אבל תסכים איתי, עד שתצליח להזיז אותו בדרך שאתה רוצה - יקח זמן.
עכשיו תדמיין את אותו מצב, רק הפעם אתה לא מרגיש את הזנב... יקח לך ימבה זמן רק כדי להבין שאתה יכול לשלוט בו, "לגלות את השריר".
עם שליטה בחלומות זה אותו סיפור, אלה שרירים שצריך לגלות, ואחרי שגילית אותם, נשאר רק ללמוד להשתמש בהם.
- בדרך כלל את כן שולט בשרירים האלה, תוך כדי הבעות בלתי רצוניות, שאתה אפילו לא שם לב אליהן, זה כמו השריר שמזיז את האוזניים אחורה כשאתה מביע פליאה.
- רוב הסיכויים שהתשובה שתגיע אליה בתחקיר, היא ש"הייתי עם ראש פתוח, האמנתי שזה אפשרי, ניסיתי וזה פשוט עבד," וכמובן "ומאז, זה בדר"כ עובד לי..."
יש צ'יט קטן להפעלת השרירים - ראש פתוח, או אמונה, אם תאמין שזה אפשרי ותנסה, זה כנראה יעבוד, ועם הזמן אתה כבר תתרגל לזה, כמו עם התעופה,
והמראה - מי שאמר לך שאי אפשר לראות את עצמך במראה - הפעיל שריר ש"מביע" את האמונה שלו בכך, לכן עד שיבין את זה ויגרום לזה, הוא כנראה לא יראה את עצמו במראה בחלום.
לחלום אין איזה סט חוקים מוגדרים מראש, מצד שני כמו שאומרים "הכל בראש שלך".

מקווה שהתגובה שלי:
- לא מאוחרת מדי
- לא ארוכה מדי
- באמת תעזור :)
בהצלחה! :)

למעלה