בהתנדבות !

barakab

New member
בהתנדבות !

שלום!! זו הפעם השלישית מאז שיחרורי שמאלצים אותי להתנדב למילואים מכיוון ש"נוצר מצב ואחד מהקצינים האחרים לא יכול להגיע... מצטערים על ההתרעה הקצרה". אין לי בעיה עם המילואים, אני מגיע ברצון. השאלה היא מה קורה עם הכסף... לא שאלתי יותר מידי שאלות ואמרו לי שישלחו לי איזשהו אישור. זה משנה שאני מתנדב? מה התשלום היומי? בכלל... איך זה עובד כל עיינין התשלום. אני סטודנט שמשתדל לחסוך בחופשה הזו, שאוטוטו מסתיימת, כל אגורה וכל יום מילואים הוא למעשה הפסד של יום עבודה! בתודה מראש, ברק.

Section

New member
תשובות

אני לא מבינה את הביטוי "מאלצים אותי להתנדב"?? איך אפשר להכריח אותך?? או שאתה חותם או שלא... בכל מקרה אין תשלום נוסף על התנדבות. האישור שאמרו שישלחו לך הוא הטופס הצהוב הארוך - 3010. איך עובד עניין התשלום? אם אתה עובדה אתה מגיש את הטופס למעביד שלך והוא דורש את הכסף מביטוח לאומי. אם אתה לא עובד- אתה מגיש אותו לביטוח לאומי ישירות. איך תדע אם הכל מוזן לך? פשוט וקל! קבלת צו? (אפילו כזה שכתוב עליו שאתה צריך להתנדב), זה מעלה את הסבירות שהזינו לך את המילואים. אם לא, אני ממליצה להתקשר למשרד הקישור ולברר.

barakab

New member
.............

אני אחד כזה שכשמבקשים ממני משהו שלא מוצא חן בעיניי אבל אני יודע שאין לי סיבה מספקת לסרב אז אני מרגיש שזה אילוץ :] לא חשוב.. בכל אופן, לא הבנתי לחלוטין - גם אם מתנדבים מקבלים תשלום? ואם לא מתנדבים אלא מגיעים כנדרש ע"פ צו - אז קיים גם דבר כזה "תשלום נוסף" כדברייך? ובדיוק דיברתי איתם ושאלתי אם למרות שזה בהתנדבות הם שולחים לי צו - הם אמרו ש"כן... בוודאי.." בקיצור, אני אקבל על זה כסף או לא? כי אם לא אני מעדיף לעבוד... אין לי כסף למותרות... תודה רבה על עזרתך

כאשר אתה מגיע למילואים

תעמוד על כך שיגייסו אותך. הדבר חשוב ביותר גם לקבלת תשלום וגם לביטוח. הכוונה שירשמו אותך ויתנו לך ספח שמראה שהתחיילת.

השכר המינימלי ליום מילואים הוא

כ-108 ש"ח שנגזר משכר המינימום במשק. אנו בבלת"מ מקיימים מאבק בכנסת כדי לקדם חוק שמינימום התגמול לחודש מילואים יהיה על בסיס השכר הממוצע במשק ולא על בסיס שכר המינימום. החוק עבר קריאה ראשונה בכנסת הקודמת ואנו ממתינים לעיתוי המדויק כדי להמשיך ולקדמו.

החישוב הוא לפי ממוצע שלוש המשכורות

האחרונות. כך שאם בשלושת החודשים האחרונים השתכרת 200 ש"ח ליום, כך תקבל (כמעט) גם במילואים

barakab

New member
זה ממש על הפנים...

אז איפה התמריץ? ביום עבודה אני יכול לבצע משמרת כפולה.. שעות נוספות.. מה שאתה אומר זה אפילו פחות ממה שקיבלתי בשנת קבע. זה ממש מוזר. אם זה כך, אני אאלץ לסרב הפעם.. אני ממש חייב את הכסף לשנת הלימודים! למרות שאני מאוד רוצה לבצע את הימי מילואים שלי, זה בעייתי.

ההתנדבות היא "בתשלום"

ראשית ישר כוח על רוח ההתנדבות, שנית ההתנדבות היא "בתשלום" רק שלא במחיר הריאלי שאתה משתכר באזרחות, משכורתך במילואים מבוססת על נוסחת ממוצע 3 משכורות החודשים האחרונים קודם למילואים, לחלק ל22 יום כמדומני, (אף על פי שבכל חודש נורמלי לעניות דעתי יש כ30 יום) ולהכפיל במספר ימי ימי המילואים. מספר ימי החודש הזעום נגרם עקב קיזוז ימי שישי שבת (כאילו כל החיילים יוצאים כל שישי שבת?...) עצתי לך, קודם לקריאה\התנדבות פדה את ימי החופשה בכדי להעלות את ממוצע שכרך בחודשים קודם צאתך למילואים, זה יקטין ולא במעט את הפגיעה הלא מוצדקת לחלוטין בשכר בתקופת המילואים. אני מאוד מקווה כי נוסחת החישוב תשונה ואו חיילי המילואים יתוגמלו בהתאם בהקדם.

barakab

New member
תודה רבה! עכשיו הבנתי הכל :]

כמובן גם שכבר דיברתי הבוקר עם הק.קישור !

Section

New member
הבהרה לעתיד

גם כאשר חייל מתנדב לשמ"פ יוצא לו צו והוא מקבל עליו תשלום. ההבדל היחיד הוא שעל הצו יהיו כתובים החריגים עליהם תצטרך לחתום. למה תמיד יהיה צו? בגלל הביטוח. ללא צו אין ביטוח! מי מכם שמתנדב בהתראה קצרה מאוד (יום עד 4 נגיד) ועוד לא קבל את הצו לביתו- אני ממליצה להתקשר למשרד הקישור לוודא שאכן יצא לכם הצו. אחרת אין לכם ביטוח! איך תדעו שגייסו אתכם? עליכם לחתום על טופס - 429 (הביטוח) ובמידה שהתנדבתם גם על כתב הסכמה לחריגי קריאה. אם השמ"פ הוא חד יומי מספיק גם לקבל רק את ה- 3010 (טופס התשלום) ואין צורך לחתום על 429, כיוון שחד יומי הוא ביטוח ל-24 שעות.

ניר נגר

New member
היי ברק....קודם כל ...כל הכבוד על

רוח ההתנדבות..:))) שנית, אתה צודק בנוגע לאי התמריץ להתנדב היות והשכר נגזר לפי 3 החודשים האחרונים חלקי 90 יום... אנחנו בתנועת בלת"ם מנסים לקדם חוק (עבר בקריאה ראשונה...) שייתו למשרתים שכר לפי הממוצע במשק ולא לפי שכר המינימום... שיהיה בהצלחה במילואים ובלימודים

helius

New member
אני חושב שיש פה בעיה יותר רצינית

חלק נרחב מהסטודנטים עובדים במשרות חלקיות במגזר נותני השירותים וחיים על טיפים. המשכורת הבסיסית שלפיה מחושב השכר בתמורה למילואים היא המשכורת המוצהרת, ולא המשכורת הריאלית שהיא למעשה הטיפים. לכן ביום עבודה רגיל לכאורה מקבלים מהצבא את מה ש"צריך" אבל בפועל מפסידים הרבה יותר. אני יכול להגיד לכם שאני פשוט מסמן מובטל בטופס וזהו, ככה לא צריך להסתבך עם בירוקרטיה וטפסים ושטויות. נראה מה יהיה עם העסק של בלת"ם...

helius

New member
חבוב - האימייל שלי נמצא אצלכם באתר

כבר חודשיים, אם אני זוכר נכון.

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif...אנחנו מעל 5,000...:)))))))

אל אף זיכרוני הכביר אינני זוכר את כולם חחחחחחחחח שבת שלום איש

למעלה