בה"ד 7

A2222WSP

New member
בה"ד 7

טוב אז אחרי יום גיוס די מוזר אתמול אמרו לי לקראת הסוף שאני אחד מאלה שנשארים בבסיס לישון בזמן הטירונות, למרות שיש לי קרוהן אז לא יודע למה למרות שיש לי רעיון אחד או שניים למה אמרו לי שאני יכול להשאר לישון בבסיס.
בכול מקרה רציתי לשאול איך בה"ד 7 מבחינת תנאים למתנדבים שנשארים לישון שמה ללילה?
ישנים בצריפים או אוהלים?
יש שירותים ומקלחת או לפחות רק שירותים בחדר?
חולה קרוהן נראה לכם יכול להחזיק מעמד לישון בבסיס שמה?

ועוד משהו סתם לשתף אולי זה רק אני אבל שאר החברה שהיו איתי בגיוס חוץ מאלה החרשים והאוטיסטים נראו לי סבבה יחסית, כאילו שהבעיה שלהם לא מפריעה להם כל החולי קרוהן והצליאק למיניהם. לא כואבת להם הבטן או צריכים לשירותים באופן מיוחד, נראה לי שרק אני התגייסתי במצב שעדיין כואבת לי הבטן ככה סתם ואני צריך להתפנות באופן לא סדיר.
יש מצב כזה? שבדרך כלל המתנדבים שמתגייסים הם במצב די טוב ורק רשום בפרוטוקול שהם מתנדבים?

נ ו ע ה 12

New member
ברוך הבא לצה"ל (;

אתה יכול לבחור לישון בבה"ד, אתה לא חייב. זה בדר"כ למי שגר רחוק. לגבי איך תסתדר ועל התנאים בבה"ד 7 ספציפית אני לא יכולה להרחיב, מחוסר ידע.

לגבי העניין שהעלת - יש מתנדבים רבים שמתגייסים ואין להם בעיות קונקרטיות או מגבלות יומיומיות... או שמדובר במחלה שלא משפיעה/מאוזנת, או בבעיה פיזית... סתם דוגמא, אם נדבר עליי - נולדתי ללא אצבעות בכף יד שמאל. הנוסחא היא מאוד פשוטה - ע"פ הרפואה בצבא אני לא כשירה להשתמש בנשק=אני צריכה לקבל פטור. בפועל, ביומיום, אני כמעט לא זוכרת את ה"בעיה" הזאת והיא לא מגבילה אותי בכלל. אני יכולה לעשות הכל ועושה הכל.
יכול להיות מישהו עם צליאק, שסה"כ צריך אוכל מיוחד, אבל שום דבר מעבר לזה. יש הרבה דוגמאות... כל אחד והתיק הרפואי שהוא סוחב איתו...

ענברי8P

New member
תשובה

אני האמת עדיין בתהליך של חיפוש תפקיד (גם חולת קרוהן)
אבל לפי מה שאני יודעת לא נראה לי אמורים לגייס את אלו שבמצב לא יציב מבחינת המחלה, אז המצב צריך להיות טוב מבחינת המחלה, כלומר רמיסיה...
אם זה יצא ככה ואתה רוצה להישאר בצבא... אז נראה לי שאתה צריך יותר להתייצב מבחינת המחלה, גם בשביל הבריאות שלך קודם כל..
עדכנת את הצבא לפניי שהתגייסת שהמצב שלך לא כ"כ יציב כביכול וכאלה?

A2222WSP

New member
תודה לשתיכן על התשובות

תודה לשתיכן על התשובות. ובנוגע אליי ולקרוהן, אצלי זה יכול כמה זמן להיות סבבה ובאמת בזמן האחרון זה באמת היה בסדר אבל בלי אזהרה מוקדמת המצב שלי יכול להדרדר ואני יכול לא להרגיש טוב אז זה בעיה לדעת מתי זה יקרה.
אבל אני מקווה שאני אעבור את הטירונות הזאת בשלום ואז בבסיס הקבוע שלי הכל יהיה טוב

למעלה