בואה מטר וקצת יחד עם חולדה....

איתי322

New member
בואה מטר וקצת יחד עם חולדה....

שלום... לי יש מתכדרת היא בערך 110 ס"מ הנשל האחרון שלה היה 115 לפני קצת זמן... והעכשיו אני מאכיל אותה ב-4 עכברים לשבוע כי מה לעשות זה מה שאני מרבה... היא אוכלת הכל חי מת מופשר לפעמים... בכל מקרה פיניתי מקום בגינה ואני מתחיל לגדל חולדות עם המתכדרת שיגדל והבואה שיגדל ראיתי בזה יותר משתלם אני ימשיך עם עכברים בישביל הקינגית השחורה כי היא עדיין יחסית קטנה... בכל מקרה אז אני רק רוצה לדעת עם אתם חושבים שהמתכדרת שלי תצליח להרוג את החולדה לבד? לאכול זה לא שאלה היא כבר יכולה לאכול כמעט הכל... בכל מקרה שאלה שניה שלי היא: חולדות אפשר לגדל רק בזוגות או גם למשל 2 נקבות וזכר, כמובן בכלוב מתאים...

אני מגדל מתכדרים...

והתשובה היא כן בלי שום בעיה,רק תשגיח עד שהנחש יהרוג את החולדה כי קורה מצב שהחולדה עשויה לנשוך את הנחש,חוץ מזה אין בעיה אני מגדל גם עכברים וגם חולדות כך שאתה יכול להתחיל עם זוג אחד ואת כל השאר הם יעשו,כל המלטה זה לפחות חמש וולדות.

altid

New member
עדיין עדיף יותר

אם אתה רוצה לקבל תוצאות מהירות כדאי להביא זכר עם 2-3 נקבות ככה יהיה לך ממש הרבה יחסית מהר

galit 03

New member
החולדות שלי

לא רוצות להתרבות... יש לי זוג בכלוב אחד והייתה חמישייה(4 נקבות וזכר) בכלוב אחר ואפילו לא רבייה אחת... בסוף ניכנעתי ופשוט נתתי אותם לבואה... למה הן לא מתרבות לי לכל הרוחות????? האוגרים מתרבים כמו כלום וגם העכברים(למרות שאותם אני לא מסוגלת לתת לזוחלים....)ודווקא המאכל המועדף נשאר פסיבי?

altid

New member
וואלה כמה זמן חכית?

אולי התנאים שלהם לא היו אידיאלים כל כך יכול להיות הדבר הכי פשוט וזה יהרוס הכל גם לי יש עכשיו איזה 7 עכברים שנשארו לי ואיזה חודש או יותר הם לא היו מוכנים להיתרבות וליפני שבועיים פיתאום הם תחילו ועכשיו לךא מפסיקים כל שבוע יש לי נקבה אחת בהריון חחח רק חבל שיש לי 3 כרכנים בייבי עכשיו שצריכים את הוולדות חח אז מכל 6-7 קטנים נשאר לי הרבה פחו חחחח

galit 03

New member
אז ככה...

בעיקרון הן בכלוב מכרסמים גדול ויש להן שם הכל מהכל וכלום לא קורה....למרות שהיום בבוקר כשבאתי להאכיל אותם, גיליתי שאחת הנקבות ברחה מהכלוב(אין לי מושג איך....) ומצאתי אותה ללא רוח חיים עם ולד מחובר לה עדיין,אז ניתקתי אותו - הוא היה עדיין חי(והפך לארוחת בוקר לבירדי)... אבל החולדה שנמצאת שם יותר זמן(כבר כמעט חצי שנה) - איתה לא קורה כלום.... המכרסמים אוכלים תערובת של פרסטיג' למכרסמים ואני נותנת להם פעם ביום גם קצת מהאוכל של הכלבים(פרופלן לארג' בריד), לפעמים הן מקבלות גם פירות טריים.

איתי322

New member
יש לי זכר ו-3 נקבות

אני מגדל אותם בכלוב 60*32*40 (אורך גובה רוחב) ונראה שיש להם המון מקום בפנים... בכל מקרה בפורום אחר מישהו אמר לי שיקח להם חודש להתרגל לכלוב ורק אז יתחילו להתרבות בהתחשב שההריון שלהם 3 שבועות עד שוולדה אחת כבר תפקח עיניים יעברו יותר מחודשיים... זה נכון? אצל העכברים שלי זה להכניס זכר וכמה נקבות וישר מתחילה הרביה...

artafactal

New member
תגידו לי מה אתם נותנים

לחולדות/עכברים שאתם מרבים לאכול??? (חשוב!!) תודה.

אני נותן מזון מיוחד לעכברים וחולדות

תוצרת קופולוק. מדובר במזון מעולה אבל עולה המון (בערך 5 ש"ח לקילו), עולה לעבודה שם אני מגדל את העכברים והחולדות.

galit 03

New member
מה

הופך את המזון למיוחד? כי המזון שאני מאכילה בו את המכרסמים אצלי יוצא קצת יותר יקר,אולי שווה לי להחליף?

bendj123

New member
אני נותן להם בונזו ותערובת של עופות

מקבל בשקים של 10 קילו מצמח תערובות.... וכמובן ששום אוכל אורגני לא נזרק לפח אלה עובר לעכברים ולחולדות.......

אתה נותן תערובת עופות למכרסמים?

עד כמה שאני יודע תערובת עופות לא עושה טוב בבטן ליונקים... אני מציע לך לעבור לתערובת למכרסמים (שגם היא מתאימה יותר לשרקנים וארנבונים מאשר לעכברים וחולדות) ולרדת מהתערובת עופות.

למעלה