בואו ואספר לכם קצת על גיסתי

בולי27

New member
בואו ואספר לכם קצת על גיסתי

אז ככה... הבחורה בת 29 נשואה + ילד קטן בן 3.5 בהתחלה היחסים בינינו היו מצוינים! ממש חיבבתי אותה! כמובן שהיום כשאני מנתחת אני מבינה למה היא הסתדרה איתי כ"כ טוב, כל הזמן רק נתתי לה, מה זאת אומרת נתתי? גם חומרי וגם נפשי. אף פעם לא חיפשתי תמורה, אבל אחרי שנים שאת נותנת ונותנת, גם בלי לצפות לתמורה זה קצת צורם, כשעוברים ימי הולדת וחגים וכל מיני ארועים שבהם תמיד אני מתקשרת, אני באה, אני נותנת מתנות ולא מקבלת כלום בחזרה. ברגע שהדברים התחילו לצרום לי, לאט לאט התרחקתי, והיא כבר לא מרוצה מגיסתה, מרכלת עלי מאחורי הגב, ומסכסכת איפה שאפשר. לבעלי לעומת זאת היא מספרת שאני מקסימה והיא מתה עלי. אם הוא תופס אותה בקלקלתה (זה קרה רק פעם אחת) היא מתנצלת ושוב שרה לי שירי הלל בפניו. לבחורה "המקסימה" הזו, אין אף חברה אחת על פני כדור הארץ! (לא מבית הספר, לא מהשכונה, לא מהצבא) היא לא עובדת (כבר שנים) ואחת לכמה חודשים היא מתכסחת עם בעלה. כשרע לה היא פונה אלי (למרות כל ההיסטוריה) כי אין לה אף אחד חוץ מאמא שלה, ואני אף פעם לא מפנה לה גב (למרות שזה מגיע לה) לעומת זאת כל פעם שלי קורה משהו רע זה קשור גם אליה... כבר התעמתתי איתה, אמרתי לה הכל בפרצוף בלי ליפות שום דבר! לאחר תחנונים מצד בעלי והתנצלות מצידה "סלחתי" ואנחנו שוב ביחסי דיבור בלבד. פעם בכמה חודשים בעלי מנסה "לרכך" אותי ומבקש ממני בעדינות להתקשר לאחותו המסכנה כי אין לה אף חברה (תחשבו רגע...האם אתם מכירים אנשים שאין להם אפילו חבר אחד שמתקשר מדי פעם לשאול מה עינינים) כמובן שאני מסרבת, ובעלי חושב שאני סתם סוחבת מטענים מהעבר (הוא טיפוס שסולח מהר ושוכח מהר, בדיוק ההיפך ממני) הבעיה שהיא כל הזמן מבקשת מבעלי דברים (והוא אף פעם לא אומר לה לא, כי הוא לא מכיר את המילה הזו כל כך טוב, וכי הוא מרחם עליה) ואתמול בערב הוא שוב "ביקש" ממני להתקשר אליה, ושוב סרבתי. מה עושים???? אני לא סובלת אותה, וכל פעם שהוא עושה בשבילה משהו מתחשק לי לקרוע את השערות. אני יודעת שהיא אחותו, אבל בגללה כמעט התגרשנו (הוא התעשת בזמן) ולה לא כל כך איכפת שאחיה סובל בגללה (ושאשתו זרקה אותו מהבית בגללה, וגם אמרתי לה את זה) והוא כמו עיור לא רואה כלום, וממשיך להיות הפראייר שלה... יצא קצת ארוך....

אלמה

New member
גם אצלנו הגיסה היתה הקוץ

הקוץ שגרם הרבה נזק להרבה אנשים במשפחה! אני בחרתי שלא לדבר איתה. (בהתחלה היה קצת שמח, אח"כ נרגעו הרוחות והיחידה שאכלה את הלב היתה הקוץ!) אגב, הקוץ הזה היה בסיגנון פולני. אני מודה לאלהים שהקוץ הזה כבר איננו... אתן רואות? יש תקוה...

בולי, ../images/Emo11.gif

טחנו אותה לפני מס´ דפים אם אינני טועה ובו גלגלת את כל הסיפור על ה"גיבנת" הזאת שנקראת "אחות האיש". עצם זה שחזרת על כך הסיפור "חורה" לך עד מאוד. הייתי אומרת לאיש שלי ש"יניח לי וינתן לי את הזמן להחליט מה מתאים לי ומתי" "עצם היותו "לחצן" לא יתרום והפיצוץ הבא בנינו (בנך ל"גיבנת") יהיה מהר וחזק יותר מהפעם הקודמת". שלחי לחמך על המים לכי תדעי מה תדוגי.

בולי27

New member
אמרתי../images/Emo13.gif בדיוק במילים האלו!

אבל אני "משתגעת" מזה שהוא כזה "עיוור" לגביה, וממשיך להיות הפראייר של המשפחה. איך מפסיקים את זה? יש בכלל דרך?

תפסיקי להשתגע, אנו רוצות אותך פה|פט

תפסיקי בחייך, תשתדלי להרחיקו ולהעסיקו כמה שיותר, אבל אל תאמרי לו מפורשות השכם וערב מה דעתך על גיסתך זה עלול לבסוף להיות היבלת שהוא עלול לדרוך עליה כשבאמת תתעצבנו אחד על השניה. זוכרת ? חוממממממממממממממממה

בולי27

New member
תגידי....נראה לך שאם הייתי

מספרת לבעלי כל יום מה אני חושבת על אחותו היו לי נישואים היום? זה לא הסגנון שלי "ללכלך" על המשפחה שלו בפניו (גם ככה קשה לו שיש לו כזו משפחה, לא רוצה לזרות מלח על הפצעים) זו אחותו והוא אוהב אותה! ושום דבר שאני אגיד לא ישנה את זה, וזו גם לא המטרה שלי. אני רק רוצה שיפסיק להיות פראייר! כשכתבתי מקודם שאני אומרת לו בדיוק במילים האלו, זה כמו שכתבת, אני אומרת: "תניח לזה עכשיו, אולי עם הזמן הפצעים יגלידו, ואני אוכל להתקדם הלאה אבל אל תלחץ עלי בנושא..." שום מילה לא יפה! והוא דווקא משתף פעולה איתי, הוא מבין אבל בגלל השוני באופי שלנו הוא כל הזמן "מנדנד" לי בנושא. אני רק רוצה שיפסיק לעמוד להם דום! וזה לא משנה כמה עיסוקים יהיו לו הוא תמיד אומר, "לנו יש את כל החיים יחד, הם רק רוצים א´/ב´/ג´ ..." הבעיה היא שהם תמיד, אבל תמיד רוצים משהו!

כבר אמרתי לך ?

שאנחנו מחותנות עם אותה משפחה? שבת שלום יקרה נדבר ביום ראשון.

הגנובה

New member
אין דרך....

עד שהוא לא יבין לבד שמנצלים אותו.... לריב איתו מריבות נוראות כאלו זה הדבר הכי לא נכון שאת יכולה לעשות... כבר כתבתי את זה קודם ואכתוב את זה שוב... למרות כל הכאב והכעס ולמרות שאני יודעת כמה זה "גורס" אותך מבפנים... את לא יכולה לגרום לו לנתק את קשריו עם משפחתו... את בהחלט כן יכולה לבקש ממנו לראות גם את הצד שלך ולא לבקש ממך לעשות דברים שאת לא שלמה איתם!

הגנובה

New member
בולי יקירתי!

עם כל הכעס... עם כל הכאב... עם כל הסלידה.... אחותו היא עדיין אחותו! (ואני מדברת מתוך נסיון - הקיטונות ששפכו עלי גיסותי הנחמדות בגלל הוריו....) - את לא חייבת לשמור איתה על קשר! אם היא רוצה לדבר - שהיא תתקשר אלייך... אם לא - עוד יותר טוב!! אבל - וזה אבל גדול!! - היא אחותו. אחותו לטוב ולרע ואת לא יכולה לדרוש ממנו לנתק איתה את הקשר. קשר עם אחים/אחיות מתבטא גם בנתינה... זה יהיה מאוד לא פייר מצדך למנוע ממנו קשר עם אחותו - למרות שאת לא סובלת אותה - כמו שכתבת - היא אישה מרירה,בודדה וללא חברים - אישה כזו לא יכולה פתאום להיות נחמדה.... אז... אל תתקשרי אם את לא רוצה - תסבירי לו שזה לא פייר מצידו לדרוש ממך דבר כזה - אבל באותה מידה - זה לא יהיה פייר מצידך לדרוש ממנו לנתק יחסים עם אחותו. והכי חשוב!!! - האם היא שווה את המריבות איתו? אני מניחה שהתשובה תהיה - לא! האם אני טועה?

בולי27

New member
תקראי את ההמשך גנובית....

התגובה לא ממש אקטואלית....
1. כתבתי שאין לי כוונה "ללכלך עליה" בפניו. אני לא רוצה שינתק ממנה קשר אני רוצה שיפסיק לעמוד לה דום, כי לא מגיע לה, וכי אלה לא יחסים נורמליים בין אחים שצד אחד כל הזמן מנצל את הצד השני, איפה האיכפתיות? האם האחים שלך מסוגלים לנצל אותך???? 2. אנחנו ממש לא רבים בגללה!!!!! הוא מבקש בעדינות, אני מסרבת בעדינות. אבל יש לי הרגשה מחורבת אח"כ כי אני לא יכולה לעשות בשבילו משהו שכל כך חשוב לו. אם הוא היה מבין איזה מכשפה אחותו, הוא לא היה מנדנד לי עם העיניין הזה? מה לעשות??????

הגנובה

New member
ובכן בולי... יש לך 3 אפשרויות:

1. לסרב בעדינות לבקשתו, להיות שלמה עם הסירוב - וכך לא תרגישי רע. 2. להענות לבקשתו ולסבול. 3. להענות לבקשתו ולהיות שלמה עם זה - וכך לא תרגישי רע אלא תצאי גדולה! הרבה יותר גדולה מאחותו!! ולבסוף - תוודאי שהוא יודע בדיוק מה עשית בשבילו!! בהצלחה!

בולי27

New member
כבר עשיתי את כל האפשריות...

1. סרבתי בעדינות, אני שלמה עם החלטתי, אבל העצבות בקול שלו מאוד מכאיבה לי. 2. נעניתי לבקשתו וסבלתי (מספר פעמים בעבר) וכך למדתי את הלקח. 3. כשלאחותו היה משבר מאוד גדול, נעניתי לבקשתו והתקשרתי עם כל הרצון לעזור ולתמוך. היא קיבלה את העזרה בידיים פתוחות, אבל...כשנגמר המשבר שלה, היא ירקה לי בפרצוף בצורה כזו שיקח לי המון המון המון זמן לסלוח (אם בכלל....) יש עוד רעיונות????? בבקשה!!!! מחר אני אצלהם, שוב צריכה לסבול את הפרצוף המחייך של הצבועה הזו...

הגנובה

New member
רעיון אחרון...

תתעלמי ממנה! אם היא תבקש את קרבתך... שיחה כדי לצאת ידי חובה בלבד!! יותר מזה... קצרה ידי מלהושיע.... בהצלחה!

נוי3

New member
קצת באחור...

הכי טוב, לא ללכת בכלל וככה לא תצטרכי לסבול את הפרצוף של גיסתך ושל כל השאר.... אבל בגלל שכתבתי את זה באחור, ספרי לי לנו איך היה..

עדה ב

New member
גם אני רוצה לספר על הגיסות שלי../images/Emo46.gif

אצלי, ההוא למעלה, לא הסתפק באחת ולכן יש לי שתי גיסות
הגדולה בת 37 בערך, נשואה + 3 ילדים, הקטנה בת 30, נשואה ובלי ילדים. בשביל האחות הגדולה שלו אני אויר, מהיום שהיא ראתה אותי בפעם הראשונה, כיוון שבערך מהיום שהוא הכיר אותי היא איבדה עליו את השליטה והוא הפסיק לרקוד לפי החליל שלה. פעם זה עוד היה מצליח להרגיז אותי, אבל היום אני מתייחסת אליה אותו דבר, בשבילי גם היא אויר!!!!! היא טיפוס שתלטן ואוהבת לנהל את העניינים לכולם, חושבת שהיא חכמה גדולה ותמיד יש לה מה להגיד על כל דבר, אבל לא יודעת להיות מרוצה מכלום, לא משנה מה יהיה לה וכמה יהיה לה היא לא תיהיה מרוצה. האחות הקטנה עוד יותר גרועה ממנה, יורה לכל הכיוונים בלי לראות בכלל במה היא יורה. יש לה פה מלוכלך וסגנון דיבור של שוק הכרמל ותתארו לכן שהיא עוד מורה
אני את הילדים שלי בחיים לא הייתי שולחת ללמוד אצלה!!! איך שהיא מדברת ומקללת את בעלה, גם כשיש להם אנשים בבית, אלוהים ישמור!!! לא פעם היא אומרת לבעלי שהיא רוצה לקחת אליה את הילדה, אבל אני לא מסכימה שהבת שלי תהייה איתה לבד אפילו רגע אחד. תישמעו סיפור, ערב אחד היינו אצל הוריו ואחרי שאכלנו ארוחת ערב קלה (השעה היתה אחרי 9 וחצי בערב) היא יצאה מהמטבח עם שקית של צ´יטוס שצובע את הלשון. לפני שהיא הספיקה לפתוח את השקית אמרתי לה שלא תפתח (אני לא נותנת לילדים שלי לאכול כל זבל שיוצא בשוק ובטח שלא משהו שמכיל צבעי מאכל ובטח לא בשעה 10 בלילה), היא בתגובה לזה שביקשתי שלא תפתח את השקית פתחה את השקית ואמרה לי יאללה יאללה לא יקרה לה כלום עם היא תאכל את זה. למזלי היום בעלי יודע בדיוק עם מי יש לו עסק ומצדיק אותי ואת הכעסים שיש לי על האחיות שלו. בעל זהב, כבר אמרתי

למעלה