בהמשך ל"מסה" שאני כותב על שבוע שני בעונה 8 -
צפיתי בשתי התוכניות ברצף, יום ג' ויום ד'
יוס'לה הפגיז בטוב טעם באירוח אצלו. מבחינת האורחים בישול כמעט "עילי" והתרגיל הקבוע של ה"דראג", להלביש את האורחים בפיאות, לאפר אותם, חלקית ולתת להם לחוות את ה"מוגזמות" שבדראג. עם זאת, הוא נוטה לדבר יותר מדיי, יוס'לה, להתערב באמצע ולזרוק "פניני חוכמה". האחרים מכילים ולא אכפת להם, למעט יונתן, שהוצף לגמרי אצל יוס'לה, ולרגע איבד את בטחונו בזהותו הסיס-ג'נדרית. או כמו שיפה אמרה: בטח עמוק בפנים הוא הומו. [זוכרים את העונה עם יובל, ציונה פטריוט? עונה 2 אני חושב, גם הוא איפר את כל אורחיו והעניק להם "חווית דראג משחררת". ]
ביום רביעי, כדור האנרגיה, קארי החרדית, האמריקאית, ויש הבדל עמוק בין חרדים אמריקאים לבין חרדים ישראלים אירחה את הקבוצה לארוחת "חג ההודיה". כמו יוס'לה, קארי היא דמות צבעונית, מציפה ולכאורה חסרת גבולות. בטח שמתם לב שהיא לא לוחצת יד לגברים. הפתיע אותי, לכאורה שהיא הסכימה להכניס את יונתן אליה הביתה, כשהיא לבד [חשש ייחוד], אבל מתברר שבעלה היה בבית כל הזמן, אז אפשר היה.
היא בישלה אוכל אמריקאי טיפוסי ודי הפתיעה את הנוכחים בכך שגם יהודים דתיים חוגגים את חג ההודיה האמריקאי. סיפור ה"טרקי" והישבן שמופנה ללבנה הטבעונית הרג את הנוכחים מצחוק, לבנה איבדה את יתרון השיווק של מוצרי תחליפי הבשר פעמיים: גם עם הביצה שיוצאת דרך התחת, מה שלא הצליח להרשים את הקהל וגם בהתיחסות המעט מתנשאת שלה לאוכלי הבשר.
מתנשא נוסף, לכאורה, לדעתי, היה יונתן. הוא עצבן בעיקר את יפה, ששאלות על חייה כאמא ו-ויתור על הקריירה קצת עיתבנו אותה, בלשון המעטה. יפה, לכאורה, אני חושב, לוהקה כ"עושת הצרות" ומה ל'שות, היה לה כלכך "כיף" שגם רטינותיה ואבחנותיה התקבלו ביישוב הדעת ללא קונפליקטים ברורים.
פרק מעניין, כי במקום צעקות ועלבונות היה שיח בין האנשים.