בואו לאכול איתי עונה 8, שבוע 2

צליליתה1

Well-known member
חבורה מגוונת, כבר טוב
אני התאהבתי ביוסלה, בתקווה שלא יאכזב בהמשך
לא מאוד אהבתי את ההצגה שעשתה לבנה עם הביצים והסטייק
אני גם לא מאוד אוהבת שנכנסים לי לצלחת בצדקנות מתנשאת
שמחתי לאידה שקיבלה ניקוד נמוך, אבל יש לי הרגשה שהחבורה הזאת תנקד נמוך, אז מי יודע, אולי הנמוך יהיה גבוה

אבח"י

Well-known member
קארי לחברים או ד"ר קארי למי שמכבד אותה ולא חבר שלה. אשה מדליקה מאוד. אישית הייתי מתעייף מהר מהאנרגיות הפרועות.. אבל עדיף על בכיינים ומדוכאים ושליחות של אלוהים.
שאר החברים מקסימים. בשלב הזה אני לא רואה התפתחות של קונפליקטים.
יפה שמרנית, יפת תואר. ממהרת לבטל את מה שהיא לא מכירה. כן, זה טיפוסי לאנשים מבוגרים.
יוס'לה, הוא אוחצ'ה [הומו נשי] לא אגרסיבי, הוא חכם ולא מגזים בנפנופי ידיים. לענ"ד כולם נדלקו עליו בקטע של "ידיד/חבר". התכונה הזו עוזרת לו בעבודתו, אין לי ספק.
י[ה]ונתן [זכרו את השיר האלמותי של יונה וולך על יונתן שראשו נכרת בענף גלדיולה] נראה לי איש מקסים, טוב לב. מארח? לא נראה. ה"רזורט" שלו הוא רק בשבילו, לא כמו אחיה, שהרזורט שלו הוא לצורך פרסום והלבנת התנחלותו.
המארחת לבנה. אני חושב שהיא עשתה את מה שצריך למען שיווק הרעיון שלה, זו הסיבה שהגיעה לתוכנית, לא כדי להדגים כישורי בישול, שלענ"ד עפ"י התגובות, ולא רק של יונתן, ראויים להערכה. נו, היא נפלה עם הבשר אצל קארי ויוסל'ה. [אכלתי כמה וכמה פעמים "במקום בשר" [ ביונדמייט] - היה טעים מאוד. לא שמתי לב להבדלים גדולים בטעם.
הציון הנמוך לא ממש "פייר" לטעמי. אבל אולי הם נפגעו מזה ש"עבדו עליהם". הטעות השיווקית של לבנה שהיא גילתה מהר מדיי. לא היתה חייבת לאכול מהבשר, אלא להצמד לתפריט טבעוני ללא "חלבונים מהחי".
יהיה שבוע מעניין עם שני הצבעוניים: קארי ויוס'לה.

אבח"י

Well-known member
חבורה מגוונת, כבר טוב
שמחתי לאידה שקיבלה ניקוד נמוך, אבל יש לי הרגשה שהחבורה הזאת תנקד נמוך, אז מי יודע, אולי הנמוך יהיה גבוה
אז צפיתי בפרק של אתמול, ותיכף אצפה בשניים ברצף.
גם אתמול, הקונפליקטים אם היו נמוגו במהירות. לאנשים האלה ממש כיף להיות ביחד, והם בשלב הזה, לא יתנו לאף אחד לקלקל להם.
יפה היתה המארחת. הגישה אוכל מסורתי, עיראקי. קציצות בשר, קובה במיה וקינוח מתוק. היא לא התביישה, ולמה שתתבייש. היא בטוחה שהבישול שלה עילי, החברים קצת פחות. כמו הרבה קרניבורים, אין ליפה שמץ של מושג מה לבשל ל-לבנה, אם כי בארוחה הראשונה היא יכלה לראות איך אפשר להשתמש במוצרים שונים שהם "תחליפי בשר". [בטח בירושלים המתחרדת והולכת לה.]
את ה"שוס" לכאורה נתן יוס'לה. איך הוא פינטז שיפה "תתעלף", ואיך היא, מקסימה שכמותה, קלקלה לו. יוס'לה הגיע עם הדמות הדראגית שלו, ויפה התלהבה. בהיותו בחור חכם וישיר הוא הודה בכשלונו, אבל שמח בו.
הכי מצחיק הרמז ששלח ליונתן, אתה הומו? וואווווווו, זה היה ישיר, חריף ומדוייק.
וקארי, אני מאוהב באישה הזו אהבת החיים שלה על כל תופעותיהם לא תאומן. הקבלה שלה את יוס'לה היא הרבה מעבר לגבולות "סבירים" של הקהילה שלה. אגב, זה שהיא אוכלת בבתים חילוניים מצביע על אפשרות של חיים יחד, לא?
ולבנה נשארה קצת לא משוחררת. שואלת שאלות בכבדות רבה מדי.

אבח"י

Well-known member
חבורה מגוונת, כבר טוב
בהמשך ל"מסה" שאני כותב על שבוע שני בעונה 8 -
צפיתי בשתי התוכניות ברצף, יום ג' ויום ד'
יוס'לה הפגיז בטוב טעם באירוח אצלו. מבחינת האורחים בישול כמעט "עילי" והתרגיל הקבוע של ה"דראג", להלביש את האורחים בפיאות, לאפר אותם, חלקית ולתת להם לחוות את ה"מוגזמות" שבדראג. עם זאת, הוא נוטה לדבר יותר מדיי, יוס'לה, להתערב באמצע ולזרוק "פניני חוכמה". האחרים מכילים ולא אכפת להם, למעט יונתן, שהוצף לגמרי אצל יוס'לה, ולרגע איבד את בטחונו בזהותו הסיס-ג'נדרית. או כמו שיפה אמרה: בטח עמוק בפנים הוא הומו. [זוכרים את העונה עם יובל, ציונה פטריוט? עונה 2 אני חושב, גם הוא איפר את כל אורחיו והעניק להם "חווית דראג משחררת". ]
ביום רביעי, כדור האנרגיה, קארי החרדית, האמריקאית, ויש הבדל עמוק בין חרדים אמריקאים לבין חרדים ישראלים אירחה את הקבוצה לארוחת "חג ההודיה". כמו יוס'לה, קארי היא דמות צבעונית, מציפה ולכאורה חסרת גבולות. בטח שמתם לב שהיא לא לוחצת יד לגברים. הפתיע אותי, לכאורה שהיא הסכימה להכניס את יונתן אליה הביתה, כשהיא לבד [חשש ייחוד], אבל מתברר שבעלה היה בבית כל הזמן, אז אפשר היה.
היא בישלה אוכל אמריקאי טיפוסי ודי הפתיעה את הנוכחים בכך שגם יהודים דתיים חוגגים את חג ההודיה האמריקאי. סיפור ה"טרקי" והישבן שמופנה ללבנה הטבעונית הרג את הנוכחים מצחוק, לבנה איבדה את יתרון השיווק של מוצרי תחליפי הבשר פעמיים: גם עם הביצה שיוצאת דרך התחת, מה שלא הצליח להרשים את הקהל וגם בהתיחסות המעט מתנשאת שלה לאוכלי הבשר.
מתנשא נוסף, לכאורה, לדעתי, היה יונתן. הוא עצבן בעיקר את יפה, ששאלות על חייה כאמא ו-ויתור על הקריירה קצת עיתבנו אותה, בלשון המעטה. יפה, לכאורה, אני חושב, לוהקה כ"עושת הצרות" ומה ל'שות, היה לה כלכך "כיף" שגם רטינותיה ואבחנותיה התקבלו ביישוב הדעת ללא קונפליקטים ברורים.
פרק מעניין, כי במקום צעקות ועלבונות היה שיח בין האנשים.

סופהו 1

Well-known member
עדיין לא צפיתי, אבל לגבי

היא בישלה אוכל אמריקאי טיפוסי ודי הפתיעה את הנוכחים בכך שגם יהודים דתיים חוגגים את חג ההודיה האמריקאי. סיפור ה"טרקי" והישבן שמופנה ללבנה הטבעונית הרג את הנוכחים מצחוק, לבנה איבדה את יתרון השיווק של מוצרי תחליפי הבשר פעמיים: גם עם הביצה שיוצאת דרך התחת, מה שלא הצליח להרשים את הקהל וגם בהתיחסות המעט מתנשאת שלה לאוכלי הבשר.
בזמנו, כשקלטתי שגם בני משפחתי וחברי (מהענף האמריקאי הדתי הקונסרבטיבי) חוגגים את חג ההודיה, גם אני תמהתי וקבלתי הסבר ש..
זה אינו חג דתי ולכן הרבה דתיים חוגגים אותו. מי שמקפידים (או הרב שלהם מקפיד) ב 100% על איסור הליכה בחוקות הגויים, לא יחגגו.

אבח"י

Well-known member
בזמנו, כשקלטתי שגם בני משפחתי וחברי (מהענף האמריקאי הדתי הקונסרבטיבי) חוגגים את חג ההודיה, גם אני תמהתי וקבלתי הסבר ש..
זה אינו חג דתי ולכן הרבה דתיים חוגגים אותו. מי שמקפידים (או הרב שלהם מקפיד) ב 100% על איסור הליכה בחוקות הגויים, לא יחגגו.
כן, זה מה שקארי הסבירה.

אבח"י

Well-known member
בהמשך ל"מסה" שאני כותב על שבוע שני בעונה 8 -
צפיתי בשתי התוכניות ברצף, יום ג' ויום ד'
יוס'לה הפגיז בטוב טעם באירוח אצלו. מבחינת האורחים בישול כמעט "עילי" והתרגיל הקבוע של ה"דראג", להלביש את האורחים בפיאות, לאפר אותם, חלקית ולתת להם לחוות את ה"מוגזמות" שבדראג. עם זאת, הוא נוטה לדבר יותר מדיי, יוס'לה, להתערב באמצע ולזרוק "פניני חוכמה". האחרים מכילים ולא אכפת להם, למעט יונתן, שהוצף לגמרי אצל יוס'לה, ולרגע איבד את בטחונו בזהותו הסיס-ג'נדרית. או כמו שיפה אמרה: בטח עמוק בפנים הוא הומו. [זוכרים את העונה עם יובל, ציונה פטריוט? עונה 2 אני חושב, גם הוא איפר את כל אורחיו והעניק להם "חווית דראג משחררת". ]
ביום רביעי, כדור האנרגיה, קארי החרדית, האמריקאית, ויש הבדל עמוק בין חרדים אמריקאים לבין חרדים ישראלים אירחה את הקבוצה לארוחת "חג ההודיה". כמו יוס'לה, קארי היא דמות צבעונית, מציפה ולכאורה חסרת גבולות. בטח שמתם לב שהיא לא לוחצת יד לגברים. הפתיע אותי, לכאורה שהיא הסכימה להכניס את יונתן אליה הביתה, כשהיא לבד [חשש ייחוד], אבל מתברר שבעלה היה בבית כל הזמן, אז אפשר היה.
מתנשא נוסף, לכאורה, לדעתי, היה יונתן. הוא עצבן בעיקר את יפה, ששאלות על חייה כאמא ו-ויתור על הקריירה קצת עיתבנו אותה, בלשון המעטה. יפה, לכאורה, אני חושב, לוהקה כ"עושת הצרות" ומה ל'שות, היה לה כלכך "כיף" שגם רטינותיה ואבחנותיה התקבלו ביישוב הדעת ללא קונפליקטים ברורים.
פרק מעניין, כי במקום צעקות ועלבונות היה שיח בין האנשים.
אז צפיתי בפרק האחרון, ואני באיחור של שבוע.. אז מה?!
הפתעות לא היו שם. מבחינתי זה היה שבוע מדליק ומקסים. החברים בקבוצה יצאו מגדרם ע"מ שיהיה להם נעים יחד. רמות ההכלה שלהם לא תאומנה. יוס'לה, שהיה אמור אולי להיות "עצם בגרון" של יפה התברר כ"מאמי" הקבוצתי, וגם התברר שהוא יודע לבשל, יודע לארח, אם כי הדברנות שלנו קצת חמוגזמת.
שבוע נהדר.

צליליתה1

Well-known member
אני סקרן, איזו הצגה לבנה עשתה עם ביצים וסטייק?
לבנה היא טבעונית וחשוב לה לחנך את כולנו לא לאכול משהו שיש לו אמא ואבא
מנה ראשונה הכינה עם ״ביצה עלומה״, שאינה ביצה, והמנה העיקרית היתה סטייק מתחליף בשר
היא גילתה את הסוד רק אחרי שכולם אכלו

הכי טוב שכל אחד יתעסק בצלחת שלו.
(אם במקרה לבנה קוראת כאן, אז אני כמעט ולא אוכלת בשר כי אני לא אוהבת בשר, ואני עוד יותר לא אוהבת תחליפי בשר למינהם)

סופהו 1

Well-known member
חבורה מגוונת, כבר טוב
ווי, לא סיימתי לראות את כל הפרקים מהשבוע הקודם. מה יהיה?

לא אוהבת בשר בקר, או כל בשר שהוא? ואיזה תחליפים אינך אוהבת?

נ.ב: ראיתי שהמסעדה שתפתח באזורך, תפתח מחר.
נסי ותיהני

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member

נסי ותיהני
לא יהיה כלום, מבטיח ;-) מחכים לך.

צליליתה1

Well-known member

נסי ותיהני
פה ושם אוכלת בשר, אבל זה לא המאכל המועדף עלי
התחליפים - אני פשוט לא ממש מבינה את הקטע
כל מה שטעמתי היה פחות טעים מהדבר האמיתי
ובטח פחות בריא, לפחות כל מה שאני מכירה מפוצץ במיני כימיקלים

בעניין המסעדה - נסיון העבר מלמד שכדאי לחכות שהמקום קצת יתארגן על עצמו

צליליתה1

Well-known member
עוד שבוע הסתיים
אזהרת ספויילר: הזוכה היה צפוי
סך הכל שבוע נחמד, עם אנשים נחמדים

אני לא מבינה למה אין שבוע מיוחד לטבעונים/צמחונים
כלומר, אני כן מבינה, מערבבים כדי לעורר קונפליקט
(טבעונות, הומוסקסואליות, ודתי מיליטנטי. חייבים לפחות אחד כזה בשולחן, רצוי 3)
אבל זה חבל, כי בישול טבעוני יכול להיות נהדר, כשיודעים לבשל
ולא סתם זורקים קופסאת שמפיניון למחבת
בדיוק כמו שלא מצפים מאוכלי כשר להתערבב עם אוכלי לא כשר
(בסדר בסדר לא בדיוק אותו דבר)
ולטעמי, ממש לא נעים לשבת לשולחן כשלכל אחד יש מנה אחרת
(מזכיר לי כל מיני ארוחות עבר אצלי, זה לא אוכל בשר, ההיא לא אוכלת עגבניות, ההוא לוקח איךקוראים לתרופה ולא יכול לאכול אוכל ירוק, וכו וכו וכו וכו )

סופהו 1

Well-known member
עוד שבוע הסתיים
אזהרת ספויילר: הזוכה היה צפוי
סך הכל שבוע נחמד, עם אנשים נחמדים

אכן צפוי. משהו בו גרם לי להיות בעדו עוד לפני שאירח.

ולטעמי, ממש לא נעים לשבת לשולחן כשלכל אחד יש מנה אחרת
(מזכיר לי כל מיני ארוחות עבר אצלי, זה לא אוכל בשר, ההיא לא אוכלת עגבניות, ההוא לוקח איךקוראים לתרופה (קומדין?) ולא יכול לאכול אוכל ירוק, וכו וכו וכו וכו )
ומה כעת? כולם חזרו לאכול הכל?

אפרופו כל אחד אוכל משהו אחר- משתדלת יותר כשזה עניין בריאותי. אפשר להגיד שפה חצי שולחן אוכלי כל וקרניבורים, בחצי השני יש נמנעים ממוצרי בשר, מאכלי חלב, ירקות סולניים וכד, חלק בגלל הבריאות.

אפרופו כימיקלים, בפעם האחרונה שבדקתי יש כבר כאלו שיותר ידידותיים למשתמש.
חוצמזה, אני חושבת על זה ואומרת, לעזאזל..
אנשים שהם כבר דור שני למקפידים על פעילות גופנית ועל מה שהם מכניסים לפה, מפרנסים חברות של תוספי מזון, תחליפי בשר וכד, ובסוף??? הנורא מכל מתגלה והסוף מגיע. מוקדם מדי, מהר מידי. (ואני מדברת על צעירים כאלו שלא נהנו, כמונו, לפחות חלק מחיינו מהכל).
אולי חבל על המאמץ?

סופהו 1

Well-known member
אז אולי באמת חבל, כי הסוף ידוע מראש

אני מאמינה שההקפדת יתר עצמה (אלא במקרי קיצון, כמו למשל צליאק) לא תורמת לבריאות
כשיש עניין בריאותי, שווה להקפיד.
הגעתי לרופא קונבנציונלי, בגלל בעיה באצבעות. רגע לפני התרופות החלטתי על נטורופתיה.
אחרי תקופה ארוכה של שינוי בתזונה, האצבעות, שמפרקיהן היו נפוחים, אדומים, כואבים והגבילו אותי, חזרו למצב מתפקד.
אפרופו צליאק, איזה קפיצה בהיצע בחנויות ולא רק באי אילו חנויות פה ושם. גם קפיצה בדרישה, כי מסתבר שגם לא צליאקים מעדיפים ללא גלוטן. כ"א מסיבותיו.
בריאות לכולנו

למעלה