בואו לאכול איתי - שבוע 1

דקל נור*

Well-known member
ליהוק טוב, חמישייה מעניינת. הצליחו לשמור על אוירה טובה עד הפרק האחרון ששודר אתמול. ביתו של ראש כנסיית הפסטה המעופפת (נחמד הטרלול הזה. גורם לאנשים לחשוב מחוץ לקופסה) היה לא נקי מספיק לטעמם של האורחים. היה מאד לא נעים לצפות בהתנהגותם. דוקא המארח שמר על נימוס ואיפוק. לא ברור כיצד ההפקה גורמת לאנשים להתנהג כמפלצות קטנות. או שהם ככה באים מהבית.

אבח"י

Well-known member
ליהוק טוב, חמישייה מעניינת. הצליחו לשמור על אוירה טובה עד הפרק האחרון ששודר אתמול. ביתו של ראש כנסיית הפסטה המעופפת (נחמד הטרלול הזה. גורם לאנשים לחשוב מחוץ לקופסה) היה לא נקי מספיק לטעמם של האורחים. היה מאד לא נעים לצפות בהתנהגותם. דוקא המארח שמר על נימוס ואיפוק. לא ברור כיצד ההפקה גורמת לאנשים להתנהג כמפלצות קטנות. או שהם ככה באים מהבית.
לא עורר בי הרב יולי, שמתיר גידול זקנים לצעירי ישראל החילונים בצבא, שום מחשבה מחוץ או בתוך הקופסה. די הצחיק אותי כשאמר בסוף: "העיקר שהבאתי את המסר שלי". אני מכיר אנשים כמוהו, הרבה אנשים כמוהו. הם נעימים בגיחוך שבהם, בחוסר המודעות העצמית ובחוסר הבנתם את המין האנושי הקונפורמי, אבל שיהיה. לו הייתי במצב דומה, כנראה היו קונסים אותי בכסף, כי הייתי מסרב לגעת אצלו באוכל. תחושת הגועל שליוותה אותי אתמול, כשצפיתי בזוועה שנקראת בית, לא עזבה.
בני ציפר נשאר בני ציפר - פוזאיסט נרקסיסטי ממדרגה ראשונה. לולא ידעתי מקריאת טקסטים רבים שלו על רוחב ההשכלה שלו אולי הייתי קונה את ההצגה על ה"קריאולים". [מענין מה דחף אותו ל"הצטנע", מה דחף אותו להצהיר שהוא לא גיי, את מי זה בכלל מעניין?!]
האמא ל- 12 התנהגה כצפוי ממישהי שחושבת שאלוהים נמצא אצלה ברחם, במיוחד כשזה מגיע לבישולים ולאמהות. תפיסת "ההקרבה העצמית" כל כך נלעגת, והידיעה הא-פריורית, שאין אבל ממש אין כמו המטבח המרוקאי <אפשר לחשוב, יש הרבה יותר טובים ממנו>. אבל זה הפרצוף הישראלי שלנו. נכון, גם הדוד האדריכל ההומו, המקפיד על הופעתו, אפילו יותר מציפר עם הפפיון. לא נעים, עוד "רכלנית" שיושב בבתי קפה ומרכל על כל מי שעובר לנגד עיניו בהתחסדות ובצדקנות מבחילה, לכאורה. [בשפת ההומואים לאיש כזה הם קוראים: טונטה ]
יוצא, שרק הקיבוצניקית מצאה חן בעיניי, יחסית, והיא לא מכשפה אלא מבשלת מעולה, שלא מתיימרת לכלום חוץ מאשר לבשל טוב. עם זאת, גם היא נטתה לעפעוף יתר ולהצגת "אומללות" ו"שכחה" ושאר מריעין בישין.
אני מאוד אוהב את התכנית הזו.
כל מה שטוב ורע אצל ישראלים יש בה ללא כחל ושרק, והקומנטטור [מעירן?], שי אביבי, במיטב האירונה ו"האנדרסטייטמנט" הישראלי, רק מגביר את הפער בין ההתחסדות לבין המציאות הישראלית.
למעונינים - קישור ישיר לפרקי התכנית - https://www.kan.org.il/page.aspx?landingpageid=1167

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
התוכנית עוברת עריכה. אני מניחה שכל ארוחה זה משהו כמו מינימום 3 שעות. מעולם לא השתתפתי באירוע כזה אבל אני בטוחה מאוד שאנשי ההפקה שואלים, מעירים, יוצרים פרורוקציות. קלי קלות לקחת מזה חצי שעה טובה. מוציאים קצת מקונטקסט, שי אביבי פותח את הפה, והופ, אנשים כבר לא מכירים את עצמם.

לפני כמה שנים הופתעתי לגלות באחת העונות מכר מעברי. שבשוטף הוא איש מנומס ותרבותי למדי. בתוכנית הוא יצא הרבה יותר מגעיל ממה שזכרתי במציאות.

אני אוהבת את התוכנית אבל לטעמי הגרסה הישראלית יכולה להיות טיפי יותר מעודנת. ואם חייבים עקיצות ומריבות, ממש נמאס כבר מיחי הלהט״ים, מרוקו שולטות וכיוצב

אם הגרסה הישראלית היתה מעודנת, היא לא היתה מעניינת אף אחד. אין כמו לראות את ההומו המוגזם, העיתונאי ההזוי והכוסית שאלוהים תעזור לי להבין איך יש לה תחת כזה קטן אחרי 12 לידות. חוץ מזה קיבוצניקים שזוכים זה הכי מעורר חלחלה בציבור הישראלי, שחשב שכבר נפטר מהאשכנזים האלו, שטוענים שהקימו את המדינה.

אבח"י

Well-known member
אם הגרסה הישראלית היתה מעודנת, היא לא היתה מעניינת אף אחד. אין כמו לראות את ההומו המוגזם, העיתונאי ההזוי והכוסית שאלוהים תעזור לי להבין איך יש לה תחת כזה קטן אחרי 12 לידות. חוץ מזה קיבוצניקים שזוכים זה הכי מעורר חלחלה בציבור הישראלי, שחשב שכבר נפטר מהאשכנזים האלו, שטוענים שהקימו את המדינה.
אבל מה ל'שות
עליה ראשונה, שניה ושלישית היתה של אשכנזים, יצרנים ולא כאלו שעולים למות ולהקבר מול שער הרחמים.

דקל נור*

Well-known member
אבל מה ל'שות
עליה ראשונה, שניה ושלישית היתה של אשכנזים, יצרנים ולא כאלו שעולים למות ולהקבר מול שער הרחמים.
אלה שעלו למות ולהיקבר מול שער הרחמים היו השואבים והחוטבים של הקמת המדינה. תרמו לבניינה לא פחות. אפרופו ראשוניות, עליית אעלה בתמר של התימנים מ-1882, היתה הראשונה. ראה גם תימני כנרת.

אבח"י

Well-known member
אלה שעלו למות ולהיקבר מול שער הרחמים היו השואבים והחוטבים של הקמת המדינה. תרמו לבניינה לא פחות. אפרופו ראשוניות, עליית אעלה בתמר של התימנים מ-1882, היתה הראשונה. ראה גם תימני כנרת.
איך העזתי לשכות את עליית אעלה בתמר, ואיך שכחתי איך גירשו אותם, ותרומת העולים-המתים היתה בעיקר לארבע ק"ק ולבתי הקברות, את צודקת, וכן גם עזרה לממן את השליחים. בניית הארץ מעבר לקברי צדיקים, בתי קברות וארבע ה-ק"ק החלה ב- 1880 [כלומר לפני אעלה בתמר, אם את מדקדקת בקטנות ממש], עליה 2 ועלייה 3, לא נשכח את סיפורי הכנת החצץ, המלחמה על עבודה עברית וכו'

דקל נור*

Well-known member
"ציפי ליבני" עוררה הזדהות מסוימת עד הפרק האחרון והיחס הגועלי שהפגינה. אנשים קצת מתנשאים על בישול של קיבוצניקים אז היה פה עניין.

אני לא בטוח. היה להם את הערבים בשביל זה. העליה של אעלה בתמר
"ציפי ליבני" עוררה הזדהות מסוימת עד הפרק האחרון והיחס הגועלי שהפגינה. אנשים קצת מתנשאים על בישול של קיבוצניקים אז היה פה עניין.
ממש ציפי לבני. כולל השיניים העקומות. לא באמת התלהבתי מהבישול שלה. מאידך, לא היו שם כוכבים בבישול. מה שגורם לי לא לרצות לראות עוד ריאליטי זבל שבו ההפקה משסה הומו בגזען בערבי, בדוס, במזרחי, באשכנזי. די מיצה את עצמו בשבילי. מניח שאמשיך לצפות בגלל הכוסית התורנית...ואכן זאת עם תריסר הילדים היתה גם תורנית וגם כוסית...

צליליתה1

Well-known member
אני לא בטוח. היה להם את הערבים בשביל זה. העליה של אעלה בתמר

ממש ציפי לבני. כולל השיניים העקומות. לא באמת התלהבתי מהבישול שלה. מאידך, לא היו שם כוכבים בבישול. מה שגורם לי לא לרצות לראות עוד ריאליטי זבל שבו ההפקה משסה הומו בגזען בערבי, בדוס, במזרחי, באשכנזי. די מיצה את עצמו בשבילי. מניח שאמשיך לצפות בגלל הכוסית התורנית...ואכן זאת עם תריסר הילדים היתה גם תורנית וגם כוסית...
מהמקום הבטוח בסלון ביתינו אנחנו יכולים רק לשפוט אם התפריט מעניין, הרמוני ומגוון. ואם הכלים נאים והצלחות פלצני. הקיבוצניקית הגישה למנה העיקרית דג בהכנה די פשוטה (וחבריה שקראו את התפריט הביעו זלזול מסוים) אבל להכין מתכון פשוט, באופן מושלם, דורש כשרון גדול. אישית, אני הכי אוהבת דגים שעשויים פרפקט בלי הרבה התקשקויות, וזו מנה שאפשר להנות ממנה רק אצל טבחים מצוינים. בעצם גם מנות אחרות. יש הבדל גדול בין סלט יווני מוקפד לבין סלט יווני עם כמה ירקות עייפים וגבינה פושטית.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
לפעמים, כשממש לועגים למישהו אני מרגישה שזה מוגזם.
ההוא מהספגטי, מפתיחת התוכנית עשה עלי רושם של מים שקטים, ולדעתי, כמו שאמר, הוא התכוון להביא את המסר (עד אז לא הכרתי את הדת שלו) וכמו שאמר, הוא חוטף בשמחה.
היה ברור לו והיה ברור להפקה שהוא עבר דירה לפני שבועיים והדירה מבולגנת
אני מניחה שההפקה דחפה להשאיר את הבלגן, כדי לעורר את התגובות
אבל המגיבים, לטעמי, היו הרבה יותר מדי בוטים.

אם כי, בסופו של יום, זו היתה קבוצה נעימה מאוד, בהשוואה לקבוצות קודמות.

דקל נור*

Well-known member
לפעמים, כשממש לועגים למישהו אני מרגישה שזה מוגזם.
ההוא מהספגטי, מפתיחת התוכנית עשה עלי רושם של מים שקטים, ולדעתי, כמו שאמר, הוא התכוון להביא את המסר (עד אז לא הכרתי את הדת שלו) וכמו שאמר, הוא חוטף בשמחה.
היה ברור לו והיה ברור להפקה שהוא עבר דירה לפני שבועיים והדירה מבולגנת
אני מניחה שההפקה דחפה להשאיר את הבלגן, כדי לעורר את התגובות
אבל המגיבים, לטעמי, היו הרבה יותר מדי בוטים.

אם כי, בסופו של יום, זו היתה קבוצה נעימה מאוד, בהשוואה לקבוצות קודמות.
בטוחה שאמרו לו לא לסדר את הבית כדי להישאר אותנטי...
אוהבת את הרעיון של כנסיית הספגטי שמחדד את העובדה ששאר הדתות לא יותר הגיוניות.

אבח"י

Well-known member
התוכנית עוברת עריכה. אני מניחה שכל ארוחה זה משהו כמו מינימום 3 שעות. מעולם לא השתתפתי באירוע כזה אבל אני בטוחה מאוד שאנשי ההפקה שואלים, מעירים, יוצרים פרורוקציות. קלי קלות לקחת מזה חצי שעה טובה. מוציאים קצת מקונטקסט, שי אביבי פותח את הפה, והופ, אנשים כבר לא מכירים את עצמם.

לפני כמה שנים הופתעתי לגלות באחת העונות מכר מעברי. שבשוטף הוא איש מנומס ותרבותי למדי. בתוכנית הוא יצא הרבה יותר מגעיל ממה שזכרתי במציאות.

אני אוהבת את התוכנית אבל לטעמי הגרסה הישראלית יכולה להיות טיפי יותר מעודנת. ואם חייבים עקיצות ומריבות, ממש נמאס כבר מיחי הלהט״ים, מרוקו שולטות וכיוצב
יחי הלהט״ים, מרוקו שולטות וכיוצב -
למה התכוונה המשוררת?

צליליתה1

Well-known member
יחי הלהט״ים, מרוקו שולטות וכיוצב -
למה התכוונה המשוררת?
כוונתי היתה שבכל עונה הדברים חוזרים. מביאים הומו מול הומופוב (דווקא בעונה הזאת ההומופוביה היתה מינימאלית) מזרחי מול אשכנזי מתנשא, אשכנזי חנון מול ערס מפולפל...וכו. בקצת ניחוח שמאל/ימין. יש עוד הרבה ניגודים בחברה הישראלית, לא חייבים להשאר בתחום הצר הזה.

דקל נור*

Well-known member
כוונתי היתה שבכל עונה הדברים חוזרים. מביאים הומו מול הומופוב (דווקא בעונה הזאת ההומופוביה היתה מינימאלית) מזרחי מול אשכנזי מתנשא, אשכנזי חנון מול ערס מפולפל...וכו. בקצת ניחוח שמאל/ימין. יש עוד הרבה ניגודים בחברה הישראלית, לא חייבים להשאר בתחום הצר הזה.
הורסיה הבריטית פחות מעניינת כי היא לא מפה ואולי מפני שאנחנו לא מכירים את הניואנסים החברתיים שלהם

אבח"י

Well-known member
הורסיה הבריטית פחות מעניינת כי היא לא מפה ואולי מפני שאנחנו לא מכירים את הניואנסים החברתיים שלהם
אם כי אהבתי אותה מאוד מאוד. שם גם דחפו אג'נדות חברתיות, [זוכר, חד הורית שבישלה רק מתלושי מזון, זו היתה תוכנית מופלאה.. כי בין אורחיה היתה איזו מלייאנית שהונה נע סביב מליארד ולא מליון אחד] ומכיוון שהאי וספיחיו גדולים יותר ממדינת ישראל, הם נעו בין אזורים שונים ותרמו להכרת המקום.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
אם כי אהבתי אותה מאוד מאוד. שם גם דחפו אג'נדות חברתיות, [זוכר, חד הורית שבישלה רק מתלושי מזון, זו היתה תוכנית מופלאה.. כי בין אורחיה היתה איזו מלייאנית שהונה נע סביב מליארד ולא מליון אחד] ומכיוון שהאי וספיחיו גדולים יותר ממדינת ישראל, הם נעו בין אזורים שונים ותרמו להכרת המקום.
נדמה לי שראיתי את האנגליה עם תלושי מזון. העתיקו את הרעיון גם אלינו, באחת העונות היתה גברת שעבדה במשק בית, מול אחת אמידה מאוד. זה לא הרגיש לי מאוד נוח למרות שברור שכולם ידעו למה הם נכנסים. הם רק לא הבינו עד כמה עמוק הם נכנסים. לו היו מבינים לא היה אפשר לעשות תוכנית כזאת.

סופהו 1

Well-known member
מסכים מאוד, אבל השאלה מי הם הפונים להשתתף.
וזה נכון לגבי כל התכניות האלו.
גם מה הקריטריונים לבחירה.

(וכששאלתי את מי שבעניינים, התגובה היתה חיוך מסתורי)
נ.ב: כבר מזמן לא צופה, כך שאין לי מושג במה מדובר...

למעלה