בואו לאכול איתי - שבוע 2 תל אביב

דקל נור*

Well-known member
תחושת שעמום מהמפגש של צפון העיר ודרומה. זה חוזר בכל עונה. העסק מוצה.

מיאוס משני הציניים התורניים. אחד מהם היה לפחות משעשע. להריונית בא בעיקר לדחוף שוקו-פאי ללוע.
היה קצת עניין חדש סביב נושא המהגרים.
הפיליפינית כנראה התאזרחה בעקבות החלטת שר הפנים דאז לאזרח את כל ילדי המהגרים שנולדו בארץ.

את אושרית נראה אולי בעתיד ח"כ, אם תיטיב ללקק את דרכה במרכז הליכוד.

אז ככה.
ההריונית עושה חשק לרימינג טוב...פשוט עושה לי את זה. ההומו, שאינו יודע שהוא הומו, משעשע מאוד. למארחת הייתי מלביש חולצה חומה שתהלום את מידותיה. הפיליפינית מתלהמת, צעקנית ולא בדיוק יודעת את מקומה...אנחנו עדיין מדינת היהודים, שתגיד תודה שאנחנו מאשרים לה לנשום.

אבח"י

Well-known member
ברור שמעריצת מירי רגב חוברה לפליפינית שאביה גורש כשהיתה ילדה.
יפה אושרית מאוד, לבשל היא לא יודעת כנראה, עוד לא זכתה לבלות במחיצת "ידועי שם" כנשואת הערצתה - מירי. וייאמר לזכותה, הפה שלה נקי, וזה יפה.
שני הגברים - דוגמה לשני מצליחנים ישראליים, שישראלים רבים רוצים להיות כמותם.
וההריונית - שלא נדע. עוד פלצנית "משועממת" כפוזה.
אבל שי אביבי עושה את המלאכה שלו, כראוי, ומעניק את הנפח האירוני, חושף את חוסר המודעות, כמו שצריך.

צליליתה1

Well-known member
לא זכור לי שאי פעם ראיתי הפרשת חלה, בכלל, ובתוכנית הזאת, שבוע אחרי שבוע.
(לא נראה מלהיב)

קלייטון.ש

Well-known member
לא זכור לי שאי פעם ראיתי הפרשת חלה
כשגרתי בצפון היו לנו שכנים ששנים הם ניסו להיכנס להריון, ולא הצליחו.
יום אחד מודיעים לי שהולך להיות הרבה רעש בערב ולתוך הלילה, סליחה.
מה קרה?
עושים הפרשת חלה לטובת הריון של האשה, מזמינים רבנית והרבה נשים, ויהיו שירים ותפילות וכולי, אז רעש.
מפה לשם עוברים כמה חודשים, והשכנה נתקלת בי בחצר ומבשרת לי בשמחה שהיא בהריון.

אז אני לא מכיר את התוכנית שאתם מדברים עליה, אבל אם עשו שם הפרשת חלה, תדעו שזה דבר ממש יעיל להריון, אז מי שלא רוצה הריונות לא רצויים עדיף שתתרחק.
יכול להיות שזה עובד גם דרך הטלויזיה, אני לא יודע. אבל נראה לי הגיוני.

דקל נור*

Well-known member
(לא נראה מלהיב)
בעונות הקודמות
כשגרתי בצפון היו לנו שכנים ששנים הם ניסו להיכנס להריון, ולא הצליחו.
יום אחד מודיעים לי שהולך להיות הרבה רעש בערב ולתוך הלילה, סליחה.
מה קרה?
עושים הפרשת חלה לטובת הריון של האשה, מזמינים רבנית והרבה נשים, ויהיו שירים ותפילות וכולי, אז רעש.
מפה לשם עוברים כמה חודשים, והשכנה נתקלת בי בחצר ומבשרת לי בשמחה שהיא בהריון.

אז אני לא מכיר את התוכנית שאתם מדברים עליה, אבל אם עשו שם הפרשת חלה, תדעו שזה דבר ממש יעיל להריון, אז מי שלא רוצה הריונות לא רצויים עדיף שתתרחק.
יכול להיות שזה עובד גם דרך הטלויזיה, אני לא יודע. אבל נראה לי הגיוני.
במשך כל הדורות, נשים היו מפרישות חלה בביתן, אומרות את הברכה בפרטיות ואת תפילותיהן בעד הזיווג של זה והחלמה של זו.

בשנים האחרונות, נשים דתיות מחפשות סיבות לצאת מהבית, להתאוורר, להתלבש יפה, להציג את הבובו המטורף החדש שעל הראש ולהתעדכן בחדשות האחרונות בקהילה אז הן המציאו את זה כאירוע המוני מקושקש ראוותני.
נכחתי גם בסעודת אמנים. עוד חידוש. מאחר ועושים את זה לחולים קשה, אז מה אני יודעת. אולי באמת כשמברכים על בייגלה ובוטנים, זה מחזק את החולים.

קלייטון.ש

Well-known member
להתלבש יפה, להציג את הבובו המטורף החדש שעל הראש
חרדיות הן מהיפות בנשים שאני מכיר, כשהן מתלבשות בשמלות הארוכות עם השרוולים הארוכים וחובשות פאה שבטוח יותר יפה מהשיער הטבעי שלהן.
אם הייתי יהודי הייתי חוזר בתשובה בשביל אחת כזו.
שילכו להפרשת חלה, למה לא. לפגוש חברות, להתקשקש, לבלות, ואם בסוף העקרה פתאום מתברכת, אז על אחת כמה וכמה.

אבח"י

Well-known member
(לא נראה מלהיב)
פאתטי לגמרי, ואז שורפים, ואז מטהרים את הבית, ואז מארחים עם חולצה חושפנית ומכנסיים שמדגישות את מתאר הערווה. העיקר - הפרישה חלה. [שלא נדע, גם הפועל המזעזע משורש פר"ש. הפרשות גוף וכו']
ראיתי אתמול את החלק השני.
הדירה הענקית שהיא כמו אופנוע גדול הארכה חיצונית של XXX קטן, או במציאות או בראש של בעליו.
הגעילה אותי ההתנשאות, כפייה של טעימה מדג חי], ופתגמי המחץ: צריך לנסות הכל בחיים. הערצת ההייטקיסט לבעל הממון עוררה בי בחילה, אף היא. כך זכרי אלפא אצל פרימאטים זוכים במקומם: או מרביצים לחלשים או מראים לחלש מי הגבר! [למי יש יותר גדול!] ההייטקיסט השתכנע.
ההריונית נפתח לה הפה ולא נסתם לרגע בעוד הפיליפינית מדברת ישראלית פידג'ינית [קריאולית], מעין שפה הברידית שנוצרת מכמה שפות בו זמנית.
ואושרית, איי אושרית המתוקה, חכמת הרחוב אבל טפשה ביחסי אנוש לגמרי. אגב העברית שלה נהדרת. היא נברה בקינוח ולא חטטה.

דקל נור*

Well-known member
ראיתי אתמול 2 פרקים ברצף.
משתתפת בצערם של בעלה והקולגות של הביץ' משכונת הארגזים. לא קל לחיות לצד רכלצת כזו. חדה ובלתי נסבלת. ניסתה לשדר אגביות בבישול אבל ברור שהיא השקיעה את הנשמה.
הבחור המשעשע של אתמול עשה לי חשק למרק תפוא ומח עצם שהכין. בישול סו ויד לא תפס באופן המוני ולא בכדי. רק פתאי חידושים יפלו בזה.
המאפה שהכין היה נראה מצויין אבל גבר שקולע במיומנות כזו בצק, זה טרן אוף. שמחה שזכה (כנראה) ולא הנובוריש.

אבח"י

Well-known member
ראיתי אתמול 2 פרקים ברצף.
משתתפת בצערם של בעלה והקולגות של הביץ' משכונת הארגזים. לא קל לחיות לצד רכלצת כזו. חדה ובלתי נסבלת. ניסתה לשדר אגביות בבישול אבל ברור שהיא השקיעה את הנשמה.
הבחור המשעשע של אתמול עשה לי חשק למרק תפוא ומח עצם שהכין. בישול סו ויד לא תפס באופן המוני ולא בכדי. רק פתאי חידושים יפלו בזה.
המאפה שהכין היה נראה מצויין אבל גבר שקולע במיומנות כזו בצק, זה טרן אוף. שמחה שזכה (כנראה) ולא הנובוריש.
לא בטוח לגבי נובורישיותו של הנובוריש. נרמז מעדנות שהוא התחיל עם הון משפחתי גדול, כלומר זה עסק משפחתי ענין הנכסים, מכירתם וכו'.
לגבי נפגע "פוסט טראומה" כפי שנאמר על ידי הפיליפינית בקול רם, הוא בישל נהדר וכל הכבוד לו. נכון שהוא קצת "מוחטה", אז מה?! לבשל הוא יודע. שחצן הוא בהחלט. [למרות כשלון ה- סו-ויד, שהפציע בתוכניות בישול בינלאומיות לפני הקורונה, ונעלם מהן במהירות רבה].
לגבי פישר הפישרית. אין שמחה כשמחה לאידהּ של ביצ'ית "משועממת" ש"הכל קשה" לה, בגלל ההריון. מי שחשפה אותה ממש לעומק, היתה קייסי. מה שלהדס לא יהיה מד כמויות [משקל?]. כל נסיונותיה ללטף, להחמיא מחמאות שווא, ל"פתות" את הגברים לא ממש עבד לה.
ומה עם השקלית, אושרית, שהפישרית ניסתה להעצים, והפיליפינית קראה לה פרימיטיבית והיזם התבלבל כשניסה להסביר במה היא שונה ממנו או מהם? נדמה לי שרק ה-פוסט-טראומטי התיחס אליה, יחסית, יפה, אם כי כמארח הוא היה צריך לחסל מהר את השיחה בה היא הפכה מטרה של יפי הנפש, שנהנים מעובדים זרים [ראה הפוסט-טראומטי וקניית הבשר] אבל לא חיים אתם. הנסיון להציגה רק כ"גזענית" מבלי להקשיב למכלול של דבריה, זו ההתנשאות והגזענות הישראלית הטיפוסית, כולל חוסר הקשבה ופחד מדעות שונות. הלוואי ועוד אזרחים ישראלים היו מוצאים זמן לפעילות קהילתית-פוליטית חסרת רווח כספי כמו אושרית. למזלם של הנוכחים היא אשה עדינה, כואבת את כאב הרס השכונה שלה [זכותה], נעזרת, בלית ברירה, במובילים ובמנהיגות [שפי פז הגזענית ללא בושה] שמדברת את המחשבות שלה, בצורה פשוטה. מצוקה לא מעודדת "תחכום" רב, כשכואב למישהו הוא לא יקשיב להיסטוריה של מחלתו.
סה"כ בת זוגי שאלה אם האייקיו שלי ירד ל- 30 כשהקשיבה לתכנית.
נו טוב, כמי שצופה רק ב"סוגות עילית" כשושלת, אנימה לגילאי 7 - 13, סרטי מד"ב מפגרים לגמרי.. ;-)

דקל נור*

Well-known member
לא בטוח לגבי נובורישיותו של הנובוריש. נרמז מעדנות שהוא התחיל עם הון משפחתי גדול, כלומר זה עסק משפחתי ענין הנכסים, מכירתם וכו'.
לגבי נפגע "פוסט טראומה" כפי שנאמר על ידי הפיליפינית בקול רם, הוא בישל נהדר וכל הכבוד לו. נכון שהוא קצת "מוחטה", אז מה?! לבשל הוא יודע. שחצן הוא בהחלט. [למרות כשלון ה- סו-ויד, שהפציע בתוכניות בישול בינלאומיות לפני הקורונה, ונעלם מהן במהירות רבה].
לגבי פישר הפישרית. אין שמחה כשמחה לאידהּ של ביצ'ית "משועממת" ש"הכל קשה" לה, בגלל ההריון. מי שחשפה אותה ממש לעומק, היתה קייסי. מה שלהדס לא יהיה מד כמויות [משקל?]. כל נסיונותיה ללטף, להחמיא מחמאות שווא, ל"פתות" את הגברים לא ממש עבד לה.
ומה עם השקלית, אושרית, שהפישרית ניסתה להעצים, והפיליפינית קראה לה פרימיטיבית והיזם התבלבל כשניסה להסביר במה היא שונה ממנו או מהם? נדמה לי שרק ה-פוסט-טראומטי התיחס אליה, יחסית, יפה, אם כי כמארח הוא היה צריך לחסל מהר את השיחה בה היא הפכה מטרה של יפי הנפש, שנהנים מעובדים זרים [ראה הפוסט-טראומטי וקניית הבשר] אבל לא חיים אתם. הנסיון להציגה רק כ"גזענית" מבלי להקשיב למכלול של דבריה, זו ההתנשאות והגזענות הישראלית הטיפוסית, כולל חוסר הקשבה ופחד מדעות שונות. הלוואי ועוד אזרחים ישראלים היו מוצאים זמן לפעילות קהילתית-פוליטית חסרת רווח כספי כמו אושרית. למזלם של הנוכחים היא אשה עדינה, כואבת את כאב הרס השכונה שלה [זכותה], נעזרת, בלית ברירה, במובילים ובמנהיגות [שפי פז הגזענית ללא בושה] שמדברת את המחשבות שלה, בצורה פשוטה. מצוקה לא מעודדת "תחכום" רב, כשכואב למישהו הוא לא יקשיב להיסטוריה של מחלתו.
סה"כ בת זוגי שאלה אם האייקיו שלי ירד ל- 30 כשהקשיבה לתכנית.
נו טוב, כמי שצופה רק ב"סוגות עילית" כשושלת, אנימה לגילאי 7 - 13, סרטי מד"ב מפגרים לגמרי.. ;-)
הוא אולי כסף ישן אבל מתנהג ככסף חדש. ומסכימה לגבי אושרית. אשה עדינה ולא צריך לבטל את דבריה ודעותיה בכזו בוטות והתנשאות.

אבח"י

Well-known member
הוא אולי כסף ישן אבל מתנהג ככסף חדש. ומסכימה לגבי אושרית. אשה עדינה ולא צריך לבטל את דבריה ודעותיה בכזו בוטות והתנשאות.
נכון
אבל לענ"ד כיום, בתרבות המסוימת מאוד שאנו חיים בה, בה הראוותנות היא שם המשחק, אני חושב שכסף ישן היום מתנצנץ כמו כסף חדש. אולי אני טועה, לא יודע.
רק תזכרי שבוונציה אהבו הסוחרים לנופף בעושרם הרב, לא הסתירו מעולם. לואי היפה הפריז בעושרו על חשבון עמו ויצר אירועי קיטש מהגדולים בעולם, וזה שמשפחת רוטשילד תוצכת באמנים או במוזיאונים זה גם סוג של רברבנות בכסף.

צליליתה1

Well-known member
תודה למיז נור שפתחה את הנושא
איזה כיף שכולנו (חלקינו) רואים את אותה תוכנית
וכמו בימי קדם, בבוקר מתאספים בברזיה של הביצפר, צבא, עבודה (כל אחד על פי גילו)
לנתח את אירונסייד, מקגייבר, soap וכו

וכבוד לעונה הנוכחית, שבינתיים, מצליחה להביא אחלה תוכנית עם רק נגיעות, ולא הרבה יותר ,של רשעות וטמטום
(בניגוד לכמה וכמה עונות קודמות)

שיניתי את דעתי והתאהבתי בהדס
לא התאהבתי, כמו ההוא, שחם לה על התחת
אלא התאהבתי במובן שהיא המשתתפת החביבה עלי

היו לנו בעונות קודמות הרבה משתתפים אינטלגנטים, מתוחכמים, אנשי העולם הגדול
אבל הזותי, לעניות דעתי, הכי מבינה את התוכנית מכל מי שראיתי עד עכשיו
כאילו היא יודעת מה מצפים ממנה, מה יצטלם טוב, איפה לדחוף פרובוקציה, באיזה בורות לא ליפול
ואפילו, מי יודע, אולי היא הנפש התאומה של שי אביבי והם כתבו את הדאחקות ביחד.

לא הבנתי: מישהו דיבר כאן על ההומו שלא יודע שהוא הומו
מכיוון שגלאי ההומואים שלי במוסך, אין לי מושג על מי מדובר, שניהם חשודים אפשריים

אבח"י

Well-known member

וכבוד לעונה הנוכחית, שבינתיים, מצליחה להביא אחלה תוכנית עם רק נגיעות, ולא הרבה יותר ,של רשעות וטמטום

כאילו היא יודעת מה מצפים ממנה, מה יצטלם טוב, איפה לדחוף פרובוקציה, באיזה בורות לא ליפול

זה לא הייתי אני, כי הגייראדאר שלי זיהה דווקא את הנובוריש, אבל הוא מעיד על עצמו אחרת, ומי אני שיאמר או יטען אחרת. ההייטקיסט סתם גבר עם קול נשי, שהבין שחבל על הזמן להלחם בדעות קדומות. זה אני, קחו או אל תקחו.

דקל נור*

Well-known member
צליליתה, נכון שהיא מבינה את המשחק מצויין אבל זה לא חוכמה בעונה 4. היית רוצה כלה כזו? 🤔

צליליתה1

Well-known member
צליליתה, נכון שהיא מבינה את המשחק מצויין אבל זה לא חוכמה בעונה 4. היית רוצה כלה כזו? 🤔
בגלגול הזה כנראה שכבר לא תהיה לי כלה
אלא אם אצליח לחכות עד שהנכדים מסוג זכר ינשאו
איך קוראים לאשתו של הנכד? גרנד כלה?

בכל מקרה, אני לא חושבת שהיא ככה בחיים האמיתיים
אין ספק שהיא פקצעה לא קטנה, שהיוהרה שהיא מפגינה (אזהרת פסיכולוגיה בגרוש) מכסה על הרבה רגשי נחיתות, מכיוון כזה או אחר
אולי לא כלה, אבל בהחלט הייתי שמחה לכמה שעות על כוס קפה, קצת להתעמק בדמות.

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
לא החלטתי מה יותר מעניין/מסקרן.
התכנית, שהחלטתי לצפות בה בעקבות השרשור, או השרשור.
אין ספק שמזמן לא נתקלתי במבחר תיאורים כמו שפורטו פה.

למעלה