בואו לאכול איתי 7 - השבוע הראשון

דקל נור*

Well-known member
אחרי 2 פרקים מנומנמים, הגיע פרק מענג היישר משולחנו של מציל מזון.
הקליימקס נבנה בהתאם לשקיעת ההבנה אצל הסועדים שהם אוכלים מזון שנדלה מפחים.
(הערת צד: המוצרים היו נראים אסתטיים מדי לתכולת פחים. מתארת לעצמי שההפקה שתלה מוצרים בפחים כדי שהמשתתפים לא יתלוננו וכדי שהצופים לא יזדעזעו יותר מדי).

אם בעונות הראשונות היו מריבות עסיסיות בין האורחים (המארח תמיד השתדל להיות מהאו"ם בערב שלו), כיום כולם נמנעים מהמבוכה של היום שאחרי. חרצובות הלשון לא משוחררות והכל על אש נמוכה.
הלו, זו לא תכנית אוכל.
 

אבח"י

Well-known member
אחרי 2 פרקים מנומנמים, הגיע פרק מענג היישר משולחנו של מציל מזון.
הקליימקס נבנה בהתאם לשקיעת ההבנה אצל הסועדים שהם אוכלים מזון שנדלה מפחים.
(הערת צד: המוצרים היו נראים אסתטיים מדי לתכולת פחים. מתארת לעצמי שההפקה שתלה מוצרים בפחים כדי שהמשתתפים לא יתלוננו וכדי שהצופים לא יזדעזעו יותר מדי).

אם בעונות הראשונות היו מריבות עסיסיות בין האורחים (המארח תמיד השתדל להיות מהאו"ם בערב שלו), כיום כולם נמנעים מהמבוכה של היום שאחרי. חרצובות הלשון לא משוחררות והכל על אש נמוכה.
הלו, זו לא תכנית אוכל.
נדמה לי, שהמריבות העזות, גירוש וחסימת גולשים בעלי פה ג'ורה [כמוני!] לימדו אותם את גבולות המותר בעריכה מגמתית, בכמות הרעל שאביבי והכותבת שלו יכולים לשחרר, ולענ"ד המשתתפים עצמם הבינו ומבינים את גודל הסכנה ליפול למשל, ל-ג'ורה שלי. [אם כי לא יהנו ממנה, כי נחסמתי לעד כאמור.]
ראיתי את ארבעת הראשונים בבינג', ביום חמישי לא צפיתי, כך שאין לי מושג מי זכה.
אלא אם כן הקוסמטיקאית הפגיזה בבישולי גורמה, המשתתף הראשון - די בוגר ונחמד לגילו, אגב - יזכה.
ונכון - שמת לב איך הם מילאו את התוכנית בשידורים מהערב הקודם.. אין כנראה.
אפילו חנה והקוסמטיקאית [לא זוכר את שמה.. הרגה אותי, בדרנית טבעית, מודעות עצמית גבוהה, שום דבר שיוצא מהפה שלה הוא לא במקרה.. "ממזרה".] לא הצליחו לעבור את גבולות המותר בחטטנות שלהן, ובמאבק על תשומת הלב.
 

mיטלמן

Well-known member
ברור שלא תוכנית אוכל,
עד כה אנמית.
וקשה לי להאמין שבאמת בעל הראסטות דלה הכל מהפחים והחבר'ה אכלו, לא מסתדר לי.
 

mיטלמן

Well-known member
באשמת הקורונה או החיסונים או אוגוסט הרותח (לא צולמה בקיץ) או הלחות, (יש לי עוד),
התוכנית הכי משעממת,
מחכה לאחרונה לשבוע, הערב.
 

mיטלמן

Well-known member
קיוויתי לאחת פחות מצ'עממת,
היתה מוזרה עם גברת (ככה מתנהגת גברת מבוגרת?) נקמנית.
 

סופהו 1

Well-known member
אפשר לומר שהמבוגרת יותר התחילה עם התחקור חסר הגבולות.
מאמינה שההפקה דירבנה את הנקמה.
אם חשדנו שזה לא משהו ספונטני ופשוט, אחרי הריאיון על מאחורי הקלעים, ברור שהתכנית -
אינה תכנית על אוכל.
התכנית בנויה על עימותים ולכן מחפשים דמויות שתגרומנה לכאלו (גם ממליצים לאנשים לצפות בתכנית, כדי שידעו למה הם "נופלים" ובוחנים את האנשים -מה אפשר "להפיק" מהם).

איך הגדירה זאת המלהקת הראשית- זו מעין תכנית ריאליטי וכביכול תחרות בישול/אירוח:
 

אבח"י

Well-known member
אם חשדנו שזה לא משהו ספונטני ופשוט, אחרי הריאיון על מאחורי הקלעים, ברור שהתכנית -
אינה תכנית על אוכל.
התכנית בנויה על עימותים ולכן מחפשים דמויות שתגרומנה לכאלו (גם ממליצים לאנשים לצפות בתכנית, כדי שידעו למה הם "נופלים" ובוחנים את האנשים -מה אפשר "להפיק" מהם).

איך הגדירה זאת המלהקת הראשית- זו מעין תכנית ריאליטי וכביכול תחרות בישול/אירוח:
הקשבת לכל השעה המלאה?
 

mיטלמן

Well-known member
דקל, התכוונתי כמוך, לגברת היותר מבוגרת,
ומסכימה בעניין ההפקה, אין לנו מושג מה הם מונחים להגיד ולהגיב לטובת הרייטינג,
ראיתי השבוע הכנות מוקדמות להפקת התוכנית, מסתובבים שם בבית לפחות 10 אנשים מטעם ההפקה כל הזמן, תאורה וקול וייעוץ ואיפור ועוד, זה שנדמה לנו שזה רק אנחנו על הכורסה והם רק 5, ממש לא,
לא תוכנית אוכל אלא ריאליטי.
אין לי מושג מה הייתי עושה במקום שלי, כלומר, לא הייתי מגיעה לשם כדבר ראשון,
אבל אם מישהו היה בוחש לי בביציות?
וחנה עוד עשתה פרצוף נעלבת ובנותיה כתבו שם בדף התוכנית לא לפגוע בה בגלל הלידות השקטות.
יש מישהו/י שמגיע לשם בלי לראות תוכניות קודמות? לא מאמינה.
 

צליליתה1

Well-known member
ולסיום שבוע מנומנם וסתמי למדי
שימח אותי מאוד שהארוחה אצל רייכל עברה בשקט. תרבותי, מן הסתם ההפקה בנתה על פיצוץ
הצלת אוכל זה נושא ממש חשוב
אני מהזורקים,לא המלקטים, ובתור התחלה מנסה לתכנן טוב יותר, כדי להמנע מבזבוז
מה שקשה, כשבסופש אוכלים כאן עדת טיינאיג׳רים מורעבים, אי אילו. ילדים קטנים בררנים (שמשנים את דעתם על אוכל כזה או אחר כל רבע דקה) ומבוגרים, שבכל רגע נתון אחד מהם פותח בדיאטה קיצונית אחרת( כבר עברנו כאן צמחוני, טבעוני, איך קוראים לזה עם הבשר, בלי גלוטן, בלי חלב, צום מיצים, ועוד מיני עם ובלי הזויים)

לפני הקורונה היתה כאן בעיר מסעדה שהגישה מנות מאוכל מוצל. אבל לא אשכרה פחים, יותר ליקטו מהחקלאים ומהשוק. האוכל היה טבעוני, פשוט, ביתי, ומגוון, בהתאם למה שמצאו.אהבנו, וזה כולל נמוכים, או מי שאז היו נמוכים, לאכול שם.
 

סופהו 1

Well-known member
ולסיום שבוע מנומנם וסתמי למדי
שימח אותי מאוד שהארוחה אצל רייכל עברה בשקט. תרבותי, מן הסתם ההפקה בנתה על פיצוץ
הצלת אוכל זה נושא ממש חשוב
אני מהזורקים,לא המלקטים, ובתור התחלה מנסה לתכנן טוב יותר, כדי להמנע מבזבוז
מה שקשה, כשבסופש אוכלים כאן עדת טיינאיג׳רים מורעבים, אי אילו. ילדים קטנים בררנים (שמשנים את דעתם על אוכל כזה או אחר כל רבע דקה) ומבוגרים, שבכל רגע נתון אחד מהם פותח בדיאטה קיצונית אחרת( כבר עברנו כאן צמחוני, טבעוני, איך קוראים לזה עם הבשר, בלי גלוטן, בלי חלב, צום מיצים, ועוד מיני עם ובלי הזויים)

לפני הקורונה היתה כאן בעיר מסעדה שהגישה מנות מאוכל מוצל. אבל לא אשכרה פחים, יותר ליקטו מהחקלאים ומהשוק. האוכל היה טבעוני, פשוט, ביתי, ומגוון, בהתאם למה שמצאו.אהבנו, וזה כולל נמוכים, או מי שאז היו נמוכים, לאכול שם.
מכירה את זה שאת כותבת על מזון מוצל ופתאום נוחתות לך פרסומות/אירועים שנוגעים לעניין?
קפצה פרסומת של רובין-פוד.
זו המסעדה שדברת עליה?
לפי העמוד שלהם בפייסבוק הם עורכים מדי פעם ארוחות. יש גם קישורים לשיתופי אוכל, למעוניינים.

ראיתי בכמה מקומות מקררים שיתופיים. אנשים/עסקים מכניסים לתוכם אוכל שנשאר מארוחות או מצרכים שלא ה/ישתמשו בהם, מיידעים בקבוצה ויש מי שישתמש.
אני יודעת על המקרר בבאר-שבע, בשכונה שבה הרבה סטודנטים שוכרים דירות. הוא מתמלא יומיום במצרכים ובאוכל מוכן שנשאר וה"ספקים" מדווחים מה הביאו ומתי. באחת הסערות המקרר נפל והדלת נשברה והיה מי שהתנדב לתקן. בחניה בקרבת מקום מישהו שמכנה עצמו 'אנונימי' משאיר, בימי שישי בצהרים, רכב עם תא מטע עמוס ארגזי ירקות פירות שהציל מהשוק/ירקנים.
יפה לראות את שתופי הפעולה לצמבו"ז (צמצום בזבוז).

לפי המסורת הבלתי קבועה שהנהגתי, בערך אחת לחודש מתכנסים כאן לארוחת צהרים רב-דורית. בפעמים האחרונות היה ממש מוצלח, מבחינה זו שכמעט לא נשארו שאריות ומה שנשאר נגמר תוך יומיים. מבחינת הקניות, הכי מעצבנים המלפפונים הירוקים, שנקנו טריים ונוקשים ותוך יומיים מאבדים את זה. למזלי, סלט מלפפונים ושמיר פותר את הבעיה ופחות מושלך ואם נשאר בסוף הארוחה תמיד יש מי שיקח.

נעשיתי רעבה.
בתיאבון ושבת שלום
 

mיטלמן

Well-known member
מכירה את זה שאת כותבת על מזון מוצל ופתאום נוחתות לך פרסומות/אירועים שנוגעים לעניין?
קפצה פרסומת של רובין-פוד.
זו המסעדה שדברת עליה?
לפי העמוד שלהם בפייסבוק הם עורכים מדי פעם ארוחות. יש גם קישורים לשיתופי אוכל, למעוניינים.

ראיתי בכמה מקומות מקררים שיתופיים. אנשים/עסקים מכניסים לתוכם אוכל שנשאר מארוחות או מצרכים שלא ה/ישתמשו בהם, מיידעים בקבוצה ויש מי שישתמש.
אני יודעת על המקרר בבאר-שבע, בשכונה שבה הרבה סטודנטים שוכרים דירות. הוא מתמלא יומיום במצרכים ובאוכל מוכן שנשאר וה"ספקים" מדווחים מה הביאו ומתי. באחת הסערות המקרר נפל והדלת נשברה והיה מי שהתנדב לתקן. בחניה בקרבת מקום מישהו שמכנה עצמו 'אנונימי' משאיר, בימי שישי בצהרים, רכב עם תא מטע עמוס ארגזי ירקות פירות שהציל מהשוק/ירקנים.
יפה לראות את שתופי הפעולה לצמבו"ז (צמצום בזבוז).

לפי המסורת הבלתי קבועה שהנהגתי, בערך אחת לחודש מתכנסים כאן לארוחת צהרים רב-דורית. בפעמים האחרונות היה ממש מוצלח, מבחינה זו שכמעט לא נשארו שאריות ומה שנשאר נגמר תוך יומיים. מבחינת הקניות, הכי מעצבנים המלפפונים הירוקים, שנקנו טריים ונוקשים ותוך יומיים מאבדים את זה. למזלי, סלט מלפפונים ושמיר פותר את הבעיה ופחות מושלך ואם נשאר בסוף הארוחה תמיד יש מי שיקח.

נעשיתי רעבה.
בתיאבון ושבת שלום
צמבו"ז - אימצתי.
תודה.
ואולי אציע בשכונה את הרעיון של שיתופי הפעולה, גם יפה, גם המילה ההיא, וגם וביחוד, תורם ועוזר.
 

סופהו 1

Well-known member
צמבו"ז - אימצתי.
תודה.
ואולי אציע בשכונה את הרעיון של שיתופי הפעולה, גם יפה, גם המילה ההיא, וגם וביחוד, תורם ועוזר.
התודה לרשת, בה הצמבו"ז מסתובב כבר זמן מה.
יש יום, שבוע ושאר אירועי צמבו"ז.
 

צליליתה1

Well-known member
מכירה את זה שאת כותבת על מזון מוצל ופתאום נוחתות לך פרסומות/אירועים שנוגעים לעניין?
קפצה פרסומת של רובין-פוד.
זו המסעדה שדברת עליה?
לפי העמוד שלהם בפייסבוק הם עורכים מדי פעם ארוחות. יש גם קישורים לשיתופי אוכל, למעוניינים.

ראיתי בכמה מקומות מקררים שיתופיים. אנשים/עסקים מכניסים לתוכם אוכל שנשאר מארוחות או מצרכים שלא ה/ישתמשו בהם, מיידעים בקבוצה ויש מי שישתמש.
אני יודעת על המקרר בבאר-שבע, בשכונה שבה הרבה סטודנטים שוכרים דירות. הוא מתמלא יומיום במצרכים ובאוכל מוכן שנשאר וה"ספקים" מדווחים מה הביאו ומתי. באחת הסערות המקרר נפל והדלת נשברה והיה מי שהתנדב לתקן. בחניה בקרבת מקום מישהו שמכנה עצמו 'אנונימי' משאיר, בימי שישי בצהרים, רכב עם תא מטע עמוס ארגזי ירקות פירות שהציל מהשוק/ירקנים.
יפה לראות את שתופי הפעולה לצמבו"ז (צמצום בזבוז).

לפי המסורת הבלתי קבועה שהנהגתי, בערך אחת לחודש מתכנסים כאן לארוחת צהרים רב-דורית. בפעמים האחרונות היה ממש מוצלח, מבחינה זו שכמעט לא נשארו שאריות ומה שנשאר נגמר תוך יומיים. מבחינת הקניות, הכי מעצבנים המלפפונים הירוקים, שנקנו טריים ונוקשים ותוך יומיים מאבדים את זה. למזלי, סלט מלפפונים ושמיר פותר את הבעיה ופחות מושלך ואם נשאר בסוף הארוחה תמיד יש מי שיקח.

נעשיתי רעבה.
בתיאבון ושבת שלום
אכן רובין פוד
היתה להם מסעדה בשוק תלפיות, ממש בימים הראשונים של הפריחה הקולינרית
ובניגוד לרוב המסעדות (שחלקן ממש טובות) לרובין פוד היה מזגן
מה שאומר שבימים חמים/קרים אפשר היה לשבת בפנים בתנאי אקלים סבירים
 

סופהו 1

Well-known member
אכן רובין פוד
היתה להם מסעדה בשוק תלפיות, ממש בימים הראשונים של הפריחה הקולינרית
ובניגוד לרוב המסעדות (שחלקן ממש טובות) לרובין פוד היה מזגן
מה שאומר שבימים חמים/קרים אפשר היה לשבת בפנים בתנאי אקלים סבירים
את רצינית. יש עדין מקומות ללא מזגן?????????????????
את יושבת, אוכלת וחלק מהחוויה זו הזיעה הנוטפת?
 

צליליתה1

Well-known member
את רצינית. יש עדין מקומות ללא מזגן?????????????????
את יושבת, אוכלת וחלק מהחוויה זו הזיעה הנוטפת?
יש כמה מקומות בשוק שהישיבה רק בחוץ, בחוץ יש (אולי) מאוורר, בחורף (אולי) תנור
אוכלת שם רק במקומות עם שולחנות בפנים (רצוי להזמין מראש) או מוותרת על החוויה, עד למזג אוויר מושלם
 
למעלה