בואו להצביע

בואו להצביע

ביום חמישי, ה-30 באוקטובר, בשעה 8 בערב, בבית הקיבוץ הארצי, רח' לאונרדו דה וינצ'י 7, תל אביב - אסיפת אגודת ההומואים, הלסביות, הבי והטרנסג'נדרים. יכולים להשתתף כל מי שמלאו להם 18 שנה. מי שאינם חברי האגודה יכולים להרשם במקום. מחיר ההרשמה הוא 40 ש"ח. היי, ביום חמישי מתקיימת אסיפת האגודה. במהלכה ייבחרו רוב חברי הועד הארצי. כיוון שהקדנציה שלי מגיעה לסיומה, גם אני אמורה להציג עצמי לבחירה. חשוב שתבואו להצביע. האגודה נחשבת בעיני החברה הסטרייטית, כולל הממסד, כגוף היציג העיקרי של כלל הקהילה. האגודה היא הארגון הגדול ביותר של הקהילה, בעל הפריסה הארצית הכי גדולה, מקריית שמונה ועד אילת. פעילות האגודה מתקיימת במישורים רבים: מפעולות תרבות וחברה, דרך שירותי רווחה, פעילות קהילתית, פעילות פוליטית וציבורית, סיוע משפטי, תמיכה נפשית, הסברה וחינוך ועוד. מספר האנשים הנהנים משירותיה של האגודה מונה אלפים רבים, הרבה מעבר מספר החברים הרשומים. האגודה רואה היום את ציבור הטרנסג'נדרים כחלק מן הקהילה הומו, לסבית, בי וטרנס. זה לא דבר מובן מאליו, וזה לא קרה ביום אחד. היום, האינטרסים של הציבור שלנו הם האינטרסים של האגודה, הן במישור הכללי, כציבור, והן במישור האישי. לכן, מה שקורה באגודה חשוב לכל טרנסג'נדר, בין אם הוא חבר באגודה ובין אם לא. גם למי שחי בשקט את חייו ואינו מרגיש שייך לקהילה, חשוב לדעת שבעת צרה יהיה מי שיעמוד לצדו. הטרנסג'נדרים הרבים שנעזרו ונעזרים באגודה בהגנה מפני קיפוח, בעזרה משפטית, בהכוונה לקבלת שירות רפואי, בעצה ותמיכה וסיוע עם ההורים, המשפחה והסביבה, הם עדות לכך, כפי שמעידה גם המודעות ההולכת וגוברת של הממסד לקיומו ולצרכיו של הציבור הטרנסג'נדרי. למה חשוב שתהיה נציגות טרנסג'נדרית בועד הארצי של האגודה? הועד הארצי של האגודה קובע את מדיניות האגודה. פעילות חבריו משפיעה ומקרינה גם על הנעשה בסניפים וגם על ארגונים אחרים, שלא לדבר על שאר הקהילה, הממסד והחברה הכללית. כידוע, לא הכל ורוד באגודה. יש גם מאבקים, תככים ומזימות. ככה זה בקהילה שחיה ותוססת. המאבק המתרחש באחרונה באגודה, ושהדיו הגיעו לתקשורת, הוא מאבק מהותי. יש בו לא רק אינטרסים אישיים. מצד אחד עומדת ההנהגה הנוכחית של האגודה, המובילה קו של פתיחות, פלורליזם ושיתוף של כל מגזרי הקהילה בכל הארץ, עם רצון לקדם נשים, לפעול בקרב כל שכבות האוכלוסיה, ולשתף את ציבור הטרנסג'נדרים כשווים בין שווים. מצד שני עומדת קבוצה שבין חבריה נמנים הומוקונים (הומואים שמרנים), הרוצים קהילה להומואים "מכובדים" בלבד, עם מעט לסביות אבל שלא יעשו יותר מדי רעש, בלי אוחצ'ות, בלי בוטשיות, בלי קוקיצות, בלי ג'נדר-קוירים וכמובן בלי הטרנסג'נדרים והקוקסינליות שנואי נפשם. הם רוצים קהילה שתתקיים רק בתל אביב, ולכן הם מבקשים לסגור את סניפי האגודה, ולסלק את כל מי שעלול להפריע לחזונם לקיים קהילה של הומוקונים ממעמד בינוני-גבוה, הנראים סטרייטים כמו מותגים, מסודרים בחיים ומוברגים היטב בחברה הסטרייטית. האנשים האלה מבקשים לסלק את הטרנסג'נדרים מן הקהילה. סביר שבאספה תהיה התארגנות למנוע את בחירתי מחדש, במטרה לחסום כל נוכחות טרנסג'נדרית באגודה. לכן חשוב כפליים שכל אחד מכם יגיע לאסיפת האגודה ביום חמישי, יירשם כחבר האגודה ויצביע. השתתפות מסיבית של טרנסג'נדרים בהצבעה תהיה ביטוי והוכחה לבגרות של הציבור הזה, הוכחה להבנתו שבלי נציגות פוליטית אין לו סיכוי לקדם את זכויותיו ולהגן עליהן. אסיפת האגודה מתקיימת, כאמור, ביום חמישי, ה-30 באוקטובר, בשעה 8 בערב, בבית הקיבוץ הארצי, רח' לאונרדו דה וינצ'י 7, תל אביב. יכולים להשתתף כל מי שמלאו להם 18 שנה. מי שאינם חברי האגודה יוכלו להרשם במקום. מחיר ההרשמה הוא 40 ש"ח. נורה

natali0106

New member
חשוב מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!

יש התארגנות באגודת ההומואים, הדו, הבי, והטרנס להעיף את הטרנסיות מחוץ לאגודה, אני לא יודעת מה זה עושה לכם אבל לי ולעוד כמה בנות זה ממש, ממש, ממש, ממש חשוב מיכיוון שיש לנו נציגה אחת בסה"כ, נציגה שעושה ממש המון למעננו. אני מבקשת בבקשה מכל מי שיכול להגיע שיגיע מיכיוון שזה חשוב לנו הטרנסיות להישאר ולהשפיע באגודה. אז הכתובת היא לאונדו דה ווינצי 7 בת"א בבית הקיבוץ הארצי זה ליד הקריה חשוב שתהיה לנו נציגה חזקה!!!! בתודה מראש!!!

אורי 0

New member
ולא לשכוח 40 ש"ח

דמי חבר, אחרת לא יכולים להצביע וסתם באנו. בכל אופן למען הדיוק, הכוונה להדיח את נורה מהועד. לפי התקנות היא עומדת לבחירה מחדש. אם לא תיבחר - המשמעות היא שהטרנסימות כבר לא יענינו כ"כ את האגודה. הן מוזמנים להישאר אם מאוד בא להן.

natali0106

New member
האומנם ההתארגנות נגד נורה ונורה היא

נורה היא הטרנסיות, הבעיה של הקבוצה הזו היא לא נורה אלא הכוח שנהיה לטרנסיות. הם לא מעוניינים שאנחנו נהיה בפנים וזה חשוב לבוא!!!!

אופס, טעות בשעה

הסבו את תשומת לבי לכך שהאספה מתוכננת להתחיל בשעה 7:30 בערב, ולא כפי שכתבתי. אז היום, יום חמישי, 30 באוקטובר, בשעה 7:30 בערב, אסיפת האגודה בבית הקיבוץ הארצי, רחוב לאונרדו דה וינצ'י 7, תל אביב. נורה

barak001

New member
שיהיה בהצלחה נורה

לצערי אין לי כל אפשרות להצביע ביום והשעה המדוברת :( אני מחזיק אצבעות.

tit4tat

New member
ומה לגבי

יצירת קבוצה נפרדת? האם היה אי פעם נסיון שכזה? גם לסביות הן מיעוט הנלחם על התייחסות לצרכיו באגודה אבל להן ישנה גם קל"ף. אני באמת רק תוהה אם אי פעם ניסו להקים קבוצה שכזאת או חושבים לנסות פעם.

אורי 0

New member
ניצחון מוחץ

נורה קיבלה 78 מתוך 81 קולות. חשוב לציין, שהיו רק 5 מתמודדות בסופו של דבר, על 5 מקומות בועד האגודה. כך שכל מה שצריך היה זה להבטיח מינימום של 25 קולות לבחירה. כל ה - 5 נבחרו: הומו אחד, שתי לסביות, בי אחת ונורתנו, שזכתה במספר בקולות הגבוה ביותר. בועד האגודה יש עתה 4 נשים ושלושה גברים! עכשיו חסר רק ג'נדרקויר. האופוזיציה (להבנתי קבוצה של חברה שניהלו את האגודה בעבר) העלו טענות קשות בתחום הניהול הכספי בשלבים הראשונים של הישיבה. הויכוח התפתח לצעקות. להצבעה, עד כמה ששמתי לב, הן לא נשארו. ודרך אגב, נעשו צעדים לפני שנה בערך להקים עמותה עצמאית. אבל ההתלהבות היתה קטנה וכנראה שמספר החברים/ות הצפוי היה קטן. אז ירדו מזה.

ותודה לכולם

טוב, עכשיו אנחנו אחרי הכל. נבחר ועד חדש, וכבר קיים את ישיבתו הראשונה ובחר באלון סטריקובסקי ליו"ר. כל הידיעות, ההערכות והשמועות על התבדו. האסיפה עברה, אמנם עם מעט צרחות, אבל בסך הכל אותם גורמים שכל כך רוצים לסלק אותנו מהאגודה נמנעו הפעם מלנקוט צעדים כלשהם. הרבה טרנסג'נדרים נענו לקריאתי, והנוכחות הטרנסג'נדרית באספה הייתה מרשימה ומרגשת. תודתי נתונה לכולם. אתם מקור השראה וכוח. בהזדמנות זו אני רוצה לחזור ולציין שלשה הישגים מתוך דו"ח הפעילות שמסרתי לאסיפה, כי באלה יש משום אתגר לכל החברים וסימן לכך שאפשר בכל זאת לשנות דברים: - חושן (מערך ההרצאות של האגודה) אימץ את נושא הטרנסג'נדרים כתחום פעילות שלישי שלו, יחד עם הומואים ולסביות. הקמנו קבוצת מרצים טרנסג'נדרים בחושן, המונה היום שבעה חברים. כל המעוניינים להצטרף - מוזמנים לפנות אליי. - עומדת לקום קבוצת שיחה למתבגרים טרנסג'נדרים, לגילאי 15 עד 18, עם גמישות מסויימת בגילאים. שוב - המתעניינים מוזמנים לפנות אליי. - אחרי תקופה ארוכה של ניסיונות לשכנע את "תהילה" (אירגון המעניק תמיכה להורים של הומואים ולסביות) לשלב בפעילותו גם תמיכה בהורים של טרנסג'נדרים, הצלחנו להשיג פריצת דרך: בכנס של "תהילה", המתקיים בשבת הקרובה בבית דניאל שבתל אביב, הוזמנתי לשאת את הרצאת הפתיחה בנושא "טרנסקסואליות וזהות מינית". אני מקווה שמכאן תתפתח השותפות המיוחלת. עכשיו ממשיכים לעבוד. יש הרבה מה לעשות, וכולכם מוזמנים לבוא וליטול חלק. נורה

למעלה