בואו לשולחן - איזה אוכל מעיר אתכם?

נחמנית

New member
בואו לשולחן - איזה אוכל מעיר אתכם?

הפורום קצת רדום, וזה גרם לי לחשוב על שאלת אוכל שתעיר אותו - מה אתם אוכלים כשאתם רדומים? שוקולד? קפה? פירות? אני גיליתי, למרבה הצער, שמה שמשאיר אותי ערה זה העיסוק בפעולת הלעיסה ולאו דווקא מאכל ספציפי.

הכנתי השבוע - לביבות כרובית וכרישה שזכו להצלחה בערב בנות (2 כרוביות קטנות ו-3 כרישות, מובשלים לריכוך במים עם מלח ומסוננים היטב. טחונים עם 2 ביצים, מלח, פלפל, גרידת לימון וכוס פירורי פנקו. אפויים 20-30 דקות בתנור בחום של 400 מעלות). עוד הוכן, חזה עוף עם בטטות ברוטב תפוזים. מתכון בקישור. אני החלפתי את הירקות רק לבטטות שבושלו כמה דקות במים, חזה עוף נצרב על מחבת עם מלח ופלפל, את הרוטב הכנתי כלשונו - חצי כוס מיץ תפוזים עם 3 כפות סילאן, כף חרדל ומלח ופלפל. ואז הכל הלך לתנור. למרות שהמתכון אומר לאפות 10 דקות בחום גבוה, אצלי לא היה מוכן כל כך מהר.

[URL]http://food.walla.co.il/recipe/648401[/URL]
 
מעולה שכמוך


בשביל להתעורר אני מרגישה שצריכה קפה עם עדיפות למשהוא מתוק ליד. אבל בעצם, כל דבר שמוציא מהשיגרה של ההרדמות הזאת, מוציאה אותי משם
 

shilaF29

New member
תודה על המתכון, נשמר

כשאני עייפה אני פשוט בולסת כל מה שבא ליד, בדרך כלל את הדברים שכשאני חושבת נכון, אני לא מרשה לעצמי לאכול
 
שוקולד מעיר אותי ואז מרדים אותי בגלל הסוכר


בד"כ שתייה מעוררת אותי במיוחד אם זה מיץ טבעי, זה מרענן אותי ומקפיץ לי את האנרגיות.
&nbsp
לגבי מה הכנתי- מאחר ואני אמורה לנוח, הכנתי דברים די בסייסים לעצמי: פסטה, פתיתים, בטטה בתנור וכאלה... ובעיקר הרבה סלט.
הבחור הכין קציצות עוף מעולות.
 

נחמנית

New member
איך הוא הכין את הקציצות?

אם זה עבר את הוועדת ביקורת שלך זה כנראה היה מעולה


כל פעם כשאני מכינה מקפיאה משהו חצי מבושל כדי לקצר את הדרך להכנה מלאה אני חושבת עכשיו עלייך (נגיד, עוף נקי וחתוך למוקפץ, קציצות עוף מתערובת מוכנה מוקפאים כבר ככדורים וכו)
 

danakama10

New member
במיץ טבעי יש בדר"כ לא פחות סוכר

מאשר בשוקולד, ולעיתים אפילו יותר.
 

danakama10

New member
לא יודעת מה מעיר

אבל בהחלט יודעת מה מרדים - ארוחת פחממות גדולה, או בקיצור, פסטה.
 

galialon8

New member
בהחלט פעולת הלעיסה

חלק גדול משעות העבודה, בעיקר כשאני רדומה אחרי ארוחת הצהריים, אני מנשנשת כדי להתעורר. בעקרון כל דבר עובד, אבל אני משתדלת שזה יהיה יותר פירות יבשים ואגוזים ופחות עוגיות ושוקולד... גם שתיית מים קרים עוזרת לי מאוד, וקפה בשביל הטעם והפינוק.
 
אני חייבת לעלות פה את סוגית הקפה


אני מכורה!!! שותה רק 3-4 כוסות ביום, אבל קפה בשבילי הוא רגשי לגמרי. פינוק, ניחום וחברים אחרים.
אם בוחנים את טעם הקפה באמת, בלי כל הרגשות מסביב, הוא מר ואני לא אוהבת מר
מה יש בו בקפה הזה? איך קרה שהתמכרתי ככה?
 

galialon8

New member
אולי זה הקפאין?


אם אני לא טועה, זה המרכיב הממכר...
אישית, אני דווקא אוהבת טעם מר. עם השנים השוקולד שלי הופך יותר ויותר מריר, והקפה מקבל פחות סוכר (יום אחד בטעות שכחתי להוסיף. עדיין היה לי טעים
). אבל לקפה (טוב, גם לשוקולד) יש בהחלט מרכיב רגשי חשוב גם עבורי. עכשיו בהריון אני עושה מאמצים להפחית את צריכת הקפאין, וזה לא פשוט...
 

shuttles3

New member
גלידה


גלידה מעירה אותי. גם קר וגם מתוק! גלידה או "ברד". כשהייתי בהריון, חיסלתי כוסות ברד בקצב כדי להלחם בעייפות האיומה.
 
למעלה