בואו לשולחן - איזה אוכל מעיר אתכם?
הפורום קצת רדום, וזה גרם לי לחשוב על שאלת אוכל שתעיר אותו - מה אתם אוכלים כשאתם רדומים? שוקולד? קפה? פירות? אני גיליתי, למרבה הצער, שמה שמשאיר אותי ערה זה העיסוק בפעולת הלעיסה ולאו דווקא מאכל ספציפי.
הכנתי השבוע - לביבות כרובית וכרישה שזכו להצלחה בערב בנות (2 כרוביות קטנות ו-3 כרישות, מובשלים לריכוך במים עם מלח ומסוננים היטב. טחונים עם 2 ביצים, מלח, פלפל, גרידת לימון וכוס פירורי פנקו. אפויים 20-30 דקות בתנור בחום של 400 מעלות). עוד הוכן, חזה עוף עם בטטות ברוטב תפוזים. מתכון בקישור. אני החלפתי את הירקות רק לבטטות שבושלו כמה דקות במים, חזה עוף נצרב על מחבת עם מלח ופלפל, את הרוטב הכנתי כלשונו - חצי כוס מיץ תפוזים עם 3 כפות סילאן, כף חרדל ומלח ופלפל. ואז הכל הלך לתנור. למרות שהמתכון אומר לאפות 10 דקות בחום גבוה, אצלי לא היה מוכן כל כך מהר.
[URL]http://food.walla.co.il/recipe/648401[/URL]
הפורום קצת רדום, וזה גרם לי לחשוב על שאלת אוכל שתעיר אותו - מה אתם אוכלים כשאתם רדומים? שוקולד? קפה? פירות? אני גיליתי, למרבה הצער, שמה שמשאיר אותי ערה זה העיסוק בפעולת הלעיסה ולאו דווקא מאכל ספציפי.
הכנתי השבוע - לביבות כרובית וכרישה שזכו להצלחה בערב בנות (2 כרוביות קטנות ו-3 כרישות, מובשלים לריכוך במים עם מלח ומסוננים היטב. טחונים עם 2 ביצים, מלח, פלפל, גרידת לימון וכוס פירורי פנקו. אפויים 20-30 דקות בתנור בחום של 400 מעלות). עוד הוכן, חזה עוף עם בטטות ברוטב תפוזים. מתכון בקישור. אני החלפתי את הירקות רק לבטטות שבושלו כמה דקות במים, חזה עוף נצרב על מחבת עם מלח ופלפל, את הרוטב הכנתי כלשונו - חצי כוס מיץ תפוזים עם 3 כפות סילאן, כף חרדל ומלח ופלפל. ואז הכל הלך לתנור. למרות שהמתכון אומר לאפות 10 דקות בחום גבוה, אצלי לא היה מוכן כל כך מהר.
[URL]http://food.walla.co.il/recipe/648401[/URL]