בואו לשולחן , אם מתחשק לכם בורקס
אני מנסה להעלות תמונות ממחשב אחר ומקווה שאצליח .
ביום שבת בבוקר אני אוהבת להכין ארוחות בוקר ישראליות כאלה ...
בורקס , ביצה קשה ,מלפפון חמוץ , סלט , גבינות לפעמים ג'חנון עם סחוג ורסק , לפעמים פנקייקים מפנקים במילוי נוטלה , פיצוי על זה שאני לא נוכחת מספיק .
השבת הכנתי בורקסים מבצק פריך עם שמן . שיצאו מעולים
הבצק הזה מתאים לקישים, פשטידות ואפילו לתמונת השמש העולה ברקע של סופראמא.
המילוי יכול להיות חלבי, ירקות מוקפצים, פטריות וכבד, בשר טחון, טונה וזיתים בקיצור הכול הולך. תנו לדמיון דרור.
למילוי השתמשתי ב300 גרם גבינת פטה, 100 גרם ריקוטה, ביצה, שתי שיני שום כתושות, מלח ופלפל גרוס.
לבצק 4 כוסות קמח לבן , כפית גדושה אבקת אפייה, כפית מלח, 3/4 כוס שמן רגיל, כוס מי ברז. ללוש את הבצק היטב לתת לו לנוח חצי שעה. לקרוץ עיגולים עם פורמה למלא בנדיבות כפית גדושה, לסגור בצורה שאוהבים , להבריש ביצה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה.
דרך אגב גם את גבינת הריקוטה הכנתי אז אם תרצו לדעת איך , תנו קריאה .
אם מתחשק לכם לשתף אני אשמח לשמוע מה הכנתם , אם צילמתם זה יהיה נפלא
שבוע טוב לכולם .
דורית
אני מנסה להעלות תמונות ממחשב אחר ומקווה שאצליח .
ביום שבת בבוקר אני אוהבת להכין ארוחות בוקר ישראליות כאלה ...
בורקס , ביצה קשה ,מלפפון חמוץ , סלט , גבינות לפעמים ג'חנון עם סחוג ורסק , לפעמים פנקייקים מפנקים במילוי נוטלה , פיצוי על זה שאני לא נוכחת מספיק .
השבת הכנתי בורקסים מבצק פריך עם שמן . שיצאו מעולים
הבצק הזה מתאים לקישים, פשטידות ואפילו לתמונת השמש העולה ברקע של סופראמא.
המילוי יכול להיות חלבי, ירקות מוקפצים, פטריות וכבד, בשר טחון, טונה וזיתים בקיצור הכול הולך. תנו לדמיון דרור.
למילוי השתמשתי ב300 גרם גבינת פטה, 100 גרם ריקוטה, ביצה, שתי שיני שום כתושות, מלח ופלפל גרוס.
לבצק 4 כוסות קמח לבן , כפית גדושה אבקת אפייה, כפית מלח, 3/4 כוס שמן רגיל, כוס מי ברז. ללוש את הבצק היטב לתת לו לנוח חצי שעה. לקרוץ עיגולים עם פורמה למלא בנדיבות כפית גדושה, לסגור בצורה שאוהבים , להבריש ביצה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה.
דרך אגב גם את גבינת הריקוטה הכנתי אז אם תרצו לדעת איך , תנו קריאה .
אם מתחשק לכם לשתף אני אשמח לשמוע מה הכנתם , אם צילמתם זה יהיה נפלא
שבוע טוב לכולם .
דורית