בואו לשולחן , אם מתחשק לכם בורקס

mumfor4

New member
בואו לשולחן , אם מתחשק לכם בורקס

אני מנסה להעלות תמונות ממחשב אחר ומקווה שאצליח .
ביום שבת בבוקר אני אוהבת להכין ארוחות בוקר ישראליות כאלה ...
בורקס , ביצה קשה ,מלפפון חמוץ , סלט , גבינות לפעמים ג'חנון עם סחוג ורסק , לפעמים פנקייקים מפנקים במילוי נוטלה , פיצוי על זה שאני לא נוכחת מספיק .
השבת הכנתי בורקסים מבצק פריך עם שמן . שיצאו מעולים
הבצק הזה מתאים לקישים, פשטידות ואפילו לתמונת השמש העולה ברקע של סופראמא.
המילוי יכול להיות חלבי, ירקות מוקפצים, פטריות וכבד, בשר טחון, טונה וזיתים בקיצור הכול הולך. תנו לדמיון דרור.
למילוי השתמשתי ב300 גרם גבינת פטה, 100 גרם ריקוטה, ביצה, שתי שיני שום כתושות, מלח ופלפל גרוס.
לבצק 4 כוסות קמח לבן , כפית גדושה אבקת אפייה, כפית מלח, 3/4 כוס שמן רגיל, כוס מי ברז. ללוש את הבצק היטב לתת לו לנוח חצי שעה. לקרוץ עיגולים עם פורמה למלא בנדיבות כפית גדושה, לסגור בצורה שאוהבים , להבריש ביצה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה.
דרך אגב גם את גבינת הריקוטה הכנתי אז אם תרצו לדעת איך , תנו קריאה .
אם מתחשק לכם לשתף אני אשמח לשמוע מה הכנתם , אם צילמתם זה יהיה נפלא
שבוע טוב לכולם .
דורית







 
את סגת האורחת שלא אוכלת בצל כבר שמעתם,

אז ארוחת ערב נוספת בוטלה מקוצר זמן של האורחות, אבל הזמנתי אותן לבלות איתנו את ההצהריים ולארוחת צהריים כמובן. הכנתי מרק עדשים אדומות עם תפוחי אדמה, גזר ופטרוזילה, ויצא מצויין גם בלי הבצל. היה לי מרק ירקות שהכנתי יום קודם לארוחת צהריים הזאת, בלי בצל כמובן, אבל חברה קפצה לביקור ורובו נגמר, אז הכנתי את המרק עדשים ונתתי אופציה לבחירה - ממש לרזג'ית אני

מסתבר שאפשר לבשל בלי בצל


השבוע בעלי קנה שקית של ירקות שורש: גזר, ניפ' ופרניפס. אני מאוד אוהבת את הפרניפס. הכנתי רוטב בצל (יש!!! האורחת לא היתה
) בצל מטוגן, מים, קצת אבקת מרק והמון פטרוזיליה קצוצה במחבת עד לרתיחה. חתיכות מהגזר, ניפ', פרניפס ותפוחי אדמה חתוכים למניפה בתבנית פיירקס, הרוטב מעל, אני שמה במקרו ל-10 דקות ואח"כ לתנור לעוד 25 דקות. יוצא רך וטעים

מצ"ב תמונה, מסתבר שדרך גוגל כרום ניתן להוסיף תמונות.

 
נראה ממש טעים


אצלנו היה די פעיל במטבח השבוע:
&nbsp
אורז עם אפונה וגזר ברוטב עגבניות
&nbsp
תפוחי אדמה "מדורה"- תפו"א חצויים בנייר כסף כשכל אחד מהם עבר עיסוי של שמן זית ומעל מלח גס, הוכנסו לכ-45 דקות לתנור. מומלץ אגב להוסיף שמנת חמוצה כשזה חם. פשוט וטעים!
&nbsp
עוף עם תערובת תבלינים לעוף- יצא קצת חריף, אני פחות התחברתי, הבחור אהב.
&nbsp
מוקפץ שיצא ממש טעים

&nbsp
חזה עוף במרינדה -http://www.nikib.co.il/food-for-kids/40330/ לצד אורז עם אטריות (תערובת של קנור).
&nbsp
פסטה ברוטב עגבניות עשיר
&nbsp
ואתמול: קציצות הודו וירקות לצד אורז עם אטריות וירקות.
נשארו קציצות אז נראה לי שאלא אם נאכל בחוץ כי מתכננים ללכת למוזיאון- אני אכין ירקות מבושלים ותפו"א בתנור לצד הקציצות. משהו קליל
 
אפשר מתכון לאורז עם אפונה וגזר ברוטב עגבניות?

נשמע לי מעולה, אבל לא נראה לי שיעבור אצל בעלי ובוני. אני יכין לי ארוחת צהריים.
 
אני פשוט מבשלת כמה דקות במים את הירקות

ואז מכניסה את זה לרוטב העגבניות כשהוא כמעט מוכן, ונותנת לזה להתבשל עוד קצת ואז מערבב היטב עם האורז.
&nbsp
פשוט אך טעים
 
האורז מבושל בנפרד ואז מצרפת את זה לרוטב

או ששופכת את הרוטב עם הירקות מעל האורז-תלוי כמה רוטב הכנתי.
 

mumfor4

New member
אוהבת תפוחי אדמה מדורה .

חוץ מזה הכול נשמע נפלא !
תודה שאת משתתפת פעילה
 
למעלה