בואו לשולחן , ארוחות זריזות

mumfor4

New member
בואו לשולחן , ארוחות זריזות

שעות עבודה ארוכות , חושך שאני יוצאת חושך כשאהי חוזרת הביתה . אין זמן לארוחות שגוזלות זמן .
השבוע הכנתי ארוחות בריאות וסופר סופר זריזות .
על אותו בסיס . עוף ודג.
הקפצתי קוביות דג סלמון טרי וקוביות חזה עוף באותו הרוטב
שמן זית משובח , שום כתוש , פלפל גרוס , מלח ים אטלנטי ומעט סילאן טהור .
קודם הקפצתי את הנתחים ואז הוספתי את הרוטב .
יצא מעולה !
לחלק הוספתי פטריות קצוצות ורצועות גמבה .
אני אנסה להעלות תמונות תפוז לא ידידותי אליי היום .
את השאריות הוספתי לסלט חסה גדול , הוספתי פקאנים , מיץ לימון והיה יאמייי .
בא לכם לשתף ? בשביל זה הפינה נועדה ....
אשמח לראות תמונות ולקבל רעיונות למאכלים זריזים וטעימים
 
הפעם אין תמונות, כי הנייד הוחלף ועדיין לא העברנו תמונות


אבל אוכל היה והרבה

&nbsp
קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות. הכנסתי לקציצות בין היתר תפוח אדמה ובטטה מגורדים. היה מתוכנן גם גזר אבל זה לא יצא לפועל

&nbsp
פסטה
&nbsp
פתיתים ברוטב עגבניות
&nbsp
ריזוטו פטריות ופרמזן-http://www.mevashlim.com/Recipe/379573.asp
&nbsp
גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ובצל מטוגן- http://www.taimeod.co.il/2013/08/05/עוף/חזה-עוף-ממולא-בצל-ופטריות/
&nbsp
תפוחי אדמה וכנפיים בתבלין של עוף לגריל עם שמן זית.
&nbsp
לא מצאתי לחם נורמלי, אז החלטתי להכין כזה- לחם זיתים- http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=754842
&nbsp
פסטה עם מעט שמנת מתוקה ופרמז'ן- לא התחשק לי להשקיע יותר מידי ויצא האמת נחמד ממה שציפיתי.
&nbsp
אתמול הכנתי לנו קוסקוס במרק עוף עם תפוחי אדמה ובטטות ועוף בתיבול של קטשופ, סויה,דבש ופפריקה אדומה.
&nbsp
להיום מתכננת להכין סלט עגבניות שרי וצנוברים ומאפינס תפוזים.הולכת לבוק קלאב. נשאר קוסקוס מאתמול אז הבחור שנשאר היום לבד יכין לעצמו משהו עם החזה עוף שיש במקרר. שיתמודד

&nbsp
&nbsp
 
צ'יזי טוסטי,

ככה בוני קוראת ללחם עם מרגרינה וגבינה צהובה מעל
זאת האהבה החדשה שלה. לצערי קר זה לא טעים לה, ככה שזה לא מתאים לארוחת צהריים בבית הספר.
בשבילנו אני מכינה את זה עם תוספת של עגבניה.

 

יוקלילי

New member
מרק אספרגוס שמוכן תוך רבע שעה

אנסה להשתתף גם אני בפינה..בד"כ מכינה אוכל פשוט ומהיר, משתדלת שיהיה טעים. ברירת המחדל המשפחתית שלנו היא שניצל עם אורז או פסטה\פירה, בין התבשילים שאני מכינה.
מרק אספרגוס לימים הקרים:
מצרכים: אספרגוס, 3 תפו"א קטנים מקולפים וחתוכים, בצל\כרישה, תרד\פטרוזילה\כוסברה (אפשר גם ביחד כמובן)
אופן ההכנה: לטגן את הבצל, להוסיף תפו"א אספרגוס וכחצי ליטר מים (הנחיות לחיתוך אספרגוס: את החלק התחתון מקפלים, החלק הזה נחתך, ואותו זורקים. את שאר הגבעול אפשר לחתוך באותה צורה, ע"י קיפול). כשתפוחי האדמה רכים אפשר להוסיף את התרד ועלי התיבול לעוד כמה דקות של חליטה.
את התוצאה המבושלת לטחון ביד חשמלית, לתבל מלח פלפל. אפשר להוסיף פרמזן כמובן..בתאבון!!
*לפעמים אני מוסיפה גם פטריות למרק בשלב הטיגון , יחד עם הבצל
 

shuttles3

New member
הכנה זריזה או גם זמן בישול זריז? בכל אופן, הנה גם וגם

כך אי אפשר לטעות ולקבל עונש
.
&nbsp
חומוס טוסקני
&nbsp
מרכיבים:
כ-500 גרם גרגירי חומוס מקופסת שימורים או מבושל
2 כפות מים
2 כפות שמן
1 עגבניה בינונית, קצוצה דק
1 שן שום כתושה (גם 1/4 כפית שום גבישי עובדת)
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1.5 כפות פטרוזיליה קצוצה (או יבשה, לעצלנים כמוני)
1 כף מיץ לימון טרי או מתרכיז (גם אם באופן עקרוני לא אוהבים לימון באוכל, כאן זה חובה)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית (או יותר) פלפל שחור
שמן זית ולחם קלוי להגשה
&nbsp
הכנה:
1. מעבדים גרגירי חומוס עם המים במעבד מזון.
עכשיו, כדי לחסוך בכלים ורעש, אצלנו עובדת יופי מעיכה בעזרת מועך תפו"א. כמובן המרקם יוצא פחות חלק, אבל כך אנחנו אפילו מעדיפים את החומוס שלנו.
קיצור תהליכים נוסף: את החלק הזה עושה הבעל מכוח היותו איש גדול וחזק.
&nbsp
2. מחממים את השמן על מחבת בינונית, מוסיפים את העגבניה ומאדים כ-4 דקות, עד שהיא נהיית רכה. אם משתמשים בשום טרי, אז מוסיפים אותו וממשיכים לאדות עוד דקה אחת.
&nbsp
3. מוסיפים את בלילת החומוס ומבשלים עד שהכל חם.
&nbsp
4. מורידים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, מיץ הלימון, פטרוזיליה, מלח ופלפל (ואבקת שום), מערבבים היטב.
&nbsp
טה-דה. מוכן.
&nbsp
מחלקים לצלחות הגשה, מעטרים בשמן זית ואוכלים חם או פושר עם לחם קלוי.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה