בואו לשולחן - ארוחת ערב שבת

בואו לשולחן - ארוחת ערב שבת

לרוב ארוחת ערב שבת בארץ היא ארוחה יותר מיוחדת, אוכל יותר מושקע והרבה פעמים משפחתית. אולי אפילו חובה בהרבה משפחות. כשחיינו בארץ מאוד אהבתי את זה. בעלי, הסקוטי, סבל קשות

מחוץ לישראל, יום שישי הוא יום רגיל. לא תמיד פשוט להרים ארוחה משפחתית מיוחדת. איך אתם נוהגים?

מה בישלתם לארוחת ערב שבת השבוע?

מה בישלתם השבוע שאתם רוצים לשתף אותנו?

שוב רוצה להודות לנחמנית, ואשמח שמישהו יקח את הפינה על עצמו, כי אם אני יפתח את כל הפוסטים בפורום שלנו, יהיה פה משעמם

אצלנו כל השבוע הארוחות הן משפחתיות,

דהיינו המשפחה הפרטית שלי. אבל ערב שבת, אני מכינה ארוחה שאני הכי אוהבת ומדליק נרות שבת על השולחן. התפריט לרוב הוא אותו תפריט
תפוחי אדמה ברוטב בצל, בתנור. שמעתי שקוראים לזה תפוחי אדמה מניפה, פשטידת בצל ושעועית ברוטב עגבניות. בוני אוכלת צ'יפס בתנור, שניצל ותירס.

השבוע לא בישלתי שום דבר חדש או משהוא ששווה להזכיר

alphadelta

New member
איזה כייף

גם אני אוהבת ארוחות משפחתיות. אנחנו אוכלים יחד כל יום. לפעמים זה דורש תיאום בין חוגים והתחייבויות וקורה לעיתים שאוכלים ארוחת ערב ב16:30...
הלהיט האחרון (שבעבר נאכל תוך כדי קיטורים ) מג׳דרה.

אם אני אקח את הפינה על עצמי

זה יהיה בהחלט אסון קולוסאלי.
אוכלים אצלנו כל שבוע אותו דבר שבא למות. הבת בכלל, עם השנים נהיית יותר ויותר בררנית, וזה מתחיל להיות ממש קשה.
הבנים יותר פתוחים לנסות, ויותר גמישים באוכל.

ולענייננו - אנחנו לא עושים ארוחת שישי. גם בישראל לא היינו חזקים בזה, מקסימום היו באים אלינו זוג חברים עם הילדים שלהם, אבל לא מעבר. עם המשפחות היינו עושים שבת צהריים (הרבה יותר כיף לדעתי).

יום שישי הוא יום רגיל לגמרי אצלנו, ובנוסף זה אחד הימים שהבת שלי מתאמנת כך שהיא חוזרת הביתה אחרי 7, ולפעמים גם אחרי 9, כך שהיא אוכלת בנפרד.
סה"כ רוב ימות השבוע אנחנו עדיין מצליחים לאכול כולם ביחד (כשבעלי לא בנסיעות עבודה), לפחות ארבעתנו אם הבת באימון, כך שמבחינה הזו לא חסרה לי משפחתיות.
ארוחות חגיגיות יותר עושים עם חברים במהלך סופ"ש או חגים, ואני לגמרי סבבה עם זה.
נ.ב. - עם בן הזוג שלי במקרה יקרא כאן, הוא דווקא הכין סלט ממש שווה אתמול בערב, לאירוח שעשינו אצלנו בבית (ללא ילדים) והיה הצלחה גדולה, אז אולי יסכים לשתף במתכון

galialon8

New member
אצלנו אין משהו מיוחד ביום שישי

כל ערב אנחנו אוכלים יחד. מדי פעם מארחים או מתארחים בשישי ואז כן עושים ארוחה קצת יותר חגיגית, אבל אנחנו לא מדליקים נרות או פורשים מפה.
אתמול הכנו מאפינס תירס וגבינות, יצאו חביבים אבל יש מקום לשיפור - נראה לי שאנחנו לא כ"כ אוהבים ריקוטה :p

נחמנית

New member
פעם עשינו ארוחות שבת של חלה

ביתית ונהדרת. התנור הנוכחי שלי איום ונורא ויוצא טוב, אבל לא כמו פעם.

הלחץ של החיים כאן גרם לנו לוותר על ארוחות שישי ואני מקווה להחזיר אותן בקרוב. המסורת החדשה שלנו היא שכל שבת בצהריים אנחנו מביאים טייקאווי ממסעדה אסייתית ששנינו אוהבים והילד גם.

הכנתי השבוע, תירס עם פטריות ושמיר (פטריות טריות מכמה סוגים, מבושל חם), שעועית בעגבניות ופלפלים קלויים (בגישת ה- בוא נראה איזה ירקות נראים יפה בקוסטקו השבוע), חזה עוף בעשבי תיבול בהשראת הבחור מבוסטון. כמובן שגם הכנתי נגלה טרייה של גרנולה - חייבים שיהיה תמיד בבית, שבבי קוקוס עושים את זה מגניב

מתוקוש2

New member
השעות של אחה"צ ביום שישי אלו השעות הכי אהובות עלי

בשבוע , האוירה היא מיוחדת מרגישים את השבת באויר , וערב שבת אנחנו קבוע מוזמנים לחברים , עושים קידוש למרות שאנחנו חילוניים לגמרי בשביל האוירה אוכלים מקשקשים כל הערב ואני אוהבת את יום שישי באופן מיוחד . אני כאמור גרה בארץ. כל שישי אוכלים משהו אחר .

נחמנית

New member
בשורות הראשונות שלך חשבתי

"איפה זה המקום הזה מחוץ לישראל שמרגישים בו את השבת מגיעה?", אחר כך חשבתי, "נו טוב, בקריאה לא שומעים את הטון הציני", ואז הבנתי שאת בכלל בישראל והכל נעשה ברור. חסרה לי התחושה של חג מגיע (כולל שבת). כאן תחושת החג היא בפקקים של אנשים יוצאים מהעיר בעיקר. בקנדה זה היה תחושת העיר רפאים כי הכל סגור (מסעדות וכו) ואנשים יצאו מהעיר. ההורים שלי קראו לזה יום כיפור קנדי וזה היה נכון בכל חג כמעט. מצד שני, אף פעם לא גרתי בשכונות שיש בהן ריכוז ישראלי גבוה, אולי שם זה ככה, אבל זה לא מתאים לי מסיבות אחרות לדעתי.

כיף לך שזה ככה. וכיף לחברים שלכם שיש לכם אתכם לארח ולקשקש.

אני זוכרת את האוירה הזאת של שישי אחה"צ בארץ.

כל כך מתגעגעת זה, ואני חילונית גמורה. יכולתי להרגיש את זה בשנות ה-20 של חיי, על חוף הים בת"א, ובכל מקום אחר שגרתי ובשלבים השונים של חיי. בחו"ל זה מאוד חסר לי. יום רגיל מכל הבחינות, בעיקר כרגע שאצלי זה אחד הימים היותר עמוסים
לכן העלתי את זה כאן.

למעלה