בואו לשולחן - ארוחת ערב
שבוע טוב לכולם. מה אכלתם השבוע? מה בישלתם השבוע?
איך הולכת ארוחת ערב אצלכם בבית? יושבים כולם ביחד ליד השולחן? אוכלים את אותן המנות? כל אחד לעצמו? ארוחת ערב בסגנון ישראלי - קלילה ולרוב ביצים וסלט או דווקא הארוחה המרכזית של היום עם בשר ותוספות?
אצלנו הילדים חוזרים מהגן/בית הספר רעבים נורא. מיד מתחיל פסטיבל אוכל. הילדים תמיד אוכלים יוגורט לארוחת ערב, ביצים ו/או לביבות, פסטה או טוסט, אבוקדו/מלפפון/גזר. המבוגרים אוכלים יותר מאוחר לקראת 8-9 ואוכל אחר. מהדברים שהיו לנו השבוע: ערב אחד היה בפשטות חביתה עם בצל על בייגל עם אבוקדו. מוקפץ עם טופו וירקות - פעמיים, כל פעם בדרך אחרת, סלט ירוק עם סלק, פשטידת תירס (כל דבר ביום אחר כמובן). וערב אחד הבאנו פיצה! טעים! בנוגע לטופו, הרבה אנשים לא אוהבים אותו בטענה שאין לו טעם. הם צודקים ולא צודקים - אכן טופו הוא נייטרלי בטעמו, אבל זה לא אומר שהוא לא טעים כי הוא כמו דף חלק שאפשר לתת לו כל טעם שהוא. הנה איך שאני מכינה טופו:
מוקפץ עם טופו
טופו קשה
חצי חבילה איטריות אורז
חבילת ירקות קפואים מהסוג האהוב עליכם (אני אוהבת את השעועית השטוחה שמגיעה עם גזר, או ברוקולי ואדממה עם תירס)
חותכים את הטופו ל-5-6 מלבנים (חתכי אורך) מניחים על צלחת בין 2-3 שכבות של נייר סופג ולוחצים.
חותכים לקוביות.
בקערה נפרדת מכינים מרינדה. הקורנפלור סופח נוזלים מהטופו ויוצר קריספיות בתהליך ההכנה. הנה שתי אפשרויות ממה שניסיתי השבוע
אופציה 1 : כף חמאת בוטנים + כף סויה + כפית דבש + כפית קורנפלור (הכמויות בערך)
אופציה 2 : 2 כפות צ'ילי מתוק + 2 כפות סויה + כפית דבש + כפית קורנפלור
בשלב זה - כפי שרואים בתמונות - באחת האופציות חתכתי חציל לקוביות, זילפתי שמן זית, ערבבתי מהר (החצילים מייד סופגים שמן כמו ספוג, חייבים לערבב לפני שהשמן נספג). ואפיתי 20 דקות לבד בתנור על חום גבוה.
מערבבים את קוביות הטופו למרינדה ונותנים לעמוד. הכי טוב, להכין את זה מראש, אפילו יום מראש, ולאפסן במקרר. אני תמיד מכינה ברגע האחרון וזה מה יש.
בקערה רחבה משרים את אטריות האורז במים רותחים. בינתיים מכינים את הטופו והירקות
אופציה 1: מחממים קצת שמן בתבנית טפלון, מקפיצים את הטופו ומעבירים לקערה, מקפיצים את הירקות ומעבירים לקערה.
אופציה 2: על תבנית בתנור (זו עם החציל שהיתה שם כבר 20 דקות) מוסיפים את הירקות, מעליהם את הטופו ומזלפים את שאריות המרינדה. אופים ב-180 מעלות.
סלט הבית החדש שלנו - מצאתי על המדפים מוצר טעים להפליא, סלק מוכן לאכילה בהחמצה של בלסמי וג'ינג'ר (יש עוד כמה טעמים אבל אנחנו אוהבים את העקצוץ של הג'ינג'ר). אני משלבת אותו בסלט עם תפוחים אדומים, עלי רוקט, שקדים קלויים ורוטב ויניגרט של בלסמי ושמן זית.
שבוע טוב לכולם. מה אכלתם השבוע? מה בישלתם השבוע?
איך הולכת ארוחת ערב אצלכם בבית? יושבים כולם ביחד ליד השולחן? אוכלים את אותן המנות? כל אחד לעצמו? ארוחת ערב בסגנון ישראלי - קלילה ולרוב ביצים וסלט או דווקא הארוחה המרכזית של היום עם בשר ותוספות?
אצלנו הילדים חוזרים מהגן/בית הספר רעבים נורא. מיד מתחיל פסטיבל אוכל. הילדים תמיד אוכלים יוגורט לארוחת ערב, ביצים ו/או לביבות, פסטה או טוסט, אבוקדו/מלפפון/גזר. המבוגרים אוכלים יותר מאוחר לקראת 8-9 ואוכל אחר. מהדברים שהיו לנו השבוע: ערב אחד היה בפשטות חביתה עם בצל על בייגל עם אבוקדו. מוקפץ עם טופו וירקות - פעמיים, כל פעם בדרך אחרת, סלט ירוק עם סלק, פשטידת תירס (כל דבר ביום אחר כמובן). וערב אחד הבאנו פיצה! טעים! בנוגע לטופו, הרבה אנשים לא אוהבים אותו בטענה שאין לו טעם. הם צודקים ולא צודקים - אכן טופו הוא נייטרלי בטעמו, אבל זה לא אומר שהוא לא טעים כי הוא כמו דף חלק שאפשר לתת לו כל טעם שהוא. הנה איך שאני מכינה טופו:
מוקפץ עם טופו
טופו קשה
חצי חבילה איטריות אורז
חבילת ירקות קפואים מהסוג האהוב עליכם (אני אוהבת את השעועית השטוחה שמגיעה עם גזר, או ברוקולי ואדממה עם תירס)
חותכים את הטופו ל-5-6 מלבנים (חתכי אורך) מניחים על צלחת בין 2-3 שכבות של נייר סופג ולוחצים.
חותכים לקוביות.
בקערה נפרדת מכינים מרינדה. הקורנפלור סופח נוזלים מהטופו ויוצר קריספיות בתהליך ההכנה. הנה שתי אפשרויות ממה שניסיתי השבוע
אופציה 1 : כף חמאת בוטנים + כף סויה + כפית דבש + כפית קורנפלור (הכמויות בערך)
אופציה 2 : 2 כפות צ'ילי מתוק + 2 כפות סויה + כפית דבש + כפית קורנפלור
בשלב זה - כפי שרואים בתמונות - באחת האופציות חתכתי חציל לקוביות, זילפתי שמן זית, ערבבתי מהר (החצילים מייד סופגים שמן כמו ספוג, חייבים לערבב לפני שהשמן נספג). ואפיתי 20 דקות לבד בתנור על חום גבוה.
מערבבים את קוביות הטופו למרינדה ונותנים לעמוד. הכי טוב, להכין את זה מראש, אפילו יום מראש, ולאפסן במקרר. אני תמיד מכינה ברגע האחרון וזה מה יש.
בקערה רחבה משרים את אטריות האורז במים רותחים. בינתיים מכינים את הטופו והירקות
אופציה 1: מחממים קצת שמן בתבנית טפלון, מקפיצים את הטופו ומעבירים לקערה, מקפיצים את הירקות ומעבירים לקערה.
אופציה 2: על תבנית בתנור (זו עם החציל שהיתה שם כבר 20 דקות) מוסיפים את הירקות, מעליהם את הטופו ומזלפים את שאריות המרינדה. אופים ב-180 מעלות.
סלט הבית החדש שלנו - מצאתי על המדפים מוצר טעים להפליא, סלק מוכן לאכילה בהחמצה של בלסמי וג'ינג'ר (יש עוד כמה טעמים אבל אנחנו אוהבים את העקצוץ של הג'ינג'ר). אני משלבת אותו בסלט עם תפוחים אדומים, עלי רוקט, שקדים קלויים ורוטב ויניגרט של בלסמי ושמן זית.