בואו לשולחן - בטוח הכנתם משהו ב3 שבועות

נחמנית

New member
בואו לשולחן - בטוח הכנתם משהו ב3 שבועות

הרבה זמן שלא פתחתי את הפינה, אז אני משערת שכולם יתחילו ישר בהפגזה של כל המאכלים הטעימים שהם הכינו ואכלו לאחרונה.

בפינת - מה נכין ליולדת שאנחנו לא יודעים מה הילדים שלה אוהבים לאכול, הכנתי עוף מתקתק עם חצילים (שאת החצילים אפשר להעלים ולהשמיד ואת העוף אפשר גם להקפיא עם הרוטב), אורז ירוק ועוגיות טחינה וקקאו.

בפינת ניצול שאריות - משהו שפעם זעזע אותי, מחזור אוכל, רק לחשוב על זה עשה בחילה. עברו השנים, העוף מהמרק טעים אבל משעמם. חיפוש באינטרנט של סלטי עוף ללא מיונז והנה סלט עוף, עגבניות וסלרי ברוטב של תבלינים ולימון. היה כל כך טעים שהכנתי פעמיים!

בפינת ה- מצאתי חומר גלם ישראלי איזה התרגשות - מצאתי לימון כבוש תוצרת פרג באיזה חנות באיזור דתי, סיר של כדורי בשר עם כמון וקינמון צף ברוטב של עגבניות, לימון כבוש, אפונה וזייתים. ערבוב של כמה מתכונים ומאוד טעים

גם היה לחם טחינה (זה לא לחם, זה לא ממש היה לי טעים, אני מוותרת), עוגת גבינה בציפוי קפה (מסביבי מאוד אהבו), קראמבל תותים (ארוחת ערב מנחמת שכזו). ובטח היו עוד דברים ששכחתי ואין להם תמונה. סליחה על איכות התמונות הירודה.













 
בתקופה האחרונה משעמם לי במטבח.

מכירים את זה שהרפרטואר הרגיל כבר משעמם ורוצים משהוא אחר? אז זה מה שקורה לי בשבועות האחרונים, והפינה הזאת מאוד חסרה לי


אז הכנתי בצק ממולא בירקות ומשהוא דומה לטחון מהצומח. אני מאוד אוהבת את כל הבצקים, בעלי פחות!!! פחות? הוא לא אוהבת את זה בתור מנה עיקרית

אבל הוא מאוד אהב כלקחתי את זה לאחת החופשות שלנו, וחימתי לנשנש במקום ארוחת צהריים


מכיוון שהכנתי יותר מילוי מבצק, מה שאריות של המילוי הכנתי למחרת קציצות ברוטב עגבניות - בתמונה. יצא מעולה!!! גם בעלי אהב


בתקופה האחרונה אני גם אוהבת סלט סלק עם עדשים שחורות/חומות. יוצא טעים ומרענן, ושתי דקות עבודה, אחרי שהכנתי עדשים שאני מכינה כמות ושמה במקרר ומוסיפה לכל מה שמתאים, או סתם עם עירית קצוצה או בצל מטוגן.

 

נחמנית

New member
מכירה היטב את התחושה שכל הזמן אותו דבר

איפה את מחשפת מתכונים להעברת השעמום? עוברת על אתרים אהובים ומוצאת משהו שנראה טוב, או מתחילה ממוצרים שהיית רוצה להשתמש בהם ומחפשת מתכון מתאים? או שבכלל ספר? או שבכלל מקבל השראה ממקום אחר?
 
אני לא חושבת על אוכל עד שאני צריכה להכין ארוחה


אז לרוב ממה שיש בבית.
יש תקופות שפתאום בה לי משהוא. עכשיו זה סלק ועדשים למשל

חיפושים אני עושה ברשת, אבל יש כך כך הרבה ואין לי סבלנות לשבת ולקרוא מיליון ומתכונים.

בזמנו הייתי שומרת לי מתכונים שנראו לי בסיפריה. משום מה גוגל כרום שינו משהוא, ואין לי מושג איך להגיע למה שאני שומרת
דהיינו יכולה לשמור וגם שומרת, אבל לא יודעת איך אני מגיעה לזה כשרוצה לחפש. מישהו יודע להנחות אותי?
 

galialon8

New member
מזמינה מעוגת הגבינה!

וגם הסלט נראה מעולה.
אנחנו היינו בפוטלאק (potluck, מסיבה שבה כל אחד מביא משהו לאכול) והכנו בורקס גבינה. פעם ראשונה שאנחנו מנסים להכין לבד, אז סה"כ אני מרוצה (וגם כמעט נגמר במסיבה למרות שהיה מלא אוכל, חששתי שהאמריקאים יתייחסו בחשדנות אבל נראה שעבר טוב). לקחים לעתיד: בצק עלים במקום בצק פילו שקניתי בטעות, ולשים מלמעלה שומשום (שלחתי את בעלי לקנות והוא לא מצא). המילוי יצא מצוין וממש דומה למילוי שאני זוכרת מהארץ, יאי!
 
כל הכבוד לך!!!

אני מתה על בורקסים, בכלל יש לי חולשה לבצקים באשר הם
אבל אף אחד אחר במשפחה שלי לא

השבוע היה באחד מהסופרים אצלנו שבוע יוון והביאו בורקסים קפואים. לא היינו כאן בתחילת השבוע, אבל הלכתי ביום שלישי, ו... נשארו רק ממולאים עם בצק פילו. (כנראה שיש בריטים שכן אוהבים את זה
) הבצק פילו עבה מידי. עדין קניתי שקית אחת, אבל זה היה די גדול ולא קל לחתוך את זה ו... זה לא זה.
 

נחמנית

New member
בצק פילו אני אוהבת במילוי בטטה

ובעיקר בתוספת של פסטו שנותן קצת שומן לפילו ומונע מכל העסק לצאת יבשושי.

כל הכבוד על ההכנה! נראה לי הקטע הקשה זה להגיע לתערובת גבינה שתהיה גם טעימה וגם לא נוזלית מדי. שמחה לשמוע שהם אהבו את זה. אני אף פעם לא יודעת מה להכין לפוטלוקים אמריקאיים. עם ישראלים זה קל.

העוגת גבינה הזאת היא אחד המתכונים הקלים ביותר שאני מכינה. ונראית מרשים.
 

forglemmigej

New member
יאו תמיד מרשימים המאכלים שלך

אז ככה שני דברים שהכינותי לאחרונה :
1. לקסבורגר או בשפה שיותר מוכרת סלמוןבורגר , זה אלף כל יותר עדין מבשר ומתברר שזה אפילו טעים.
אופן ההכנה: לוקחיםכ600 גרם סלמון חותכים לרצועות קטנות מערבבים עם קצת קרם פרש , מיץ לימון, 1 בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה ועירית. יוצרים כארבעה בורגרים . מטגנים בקצת חמאה או צולים בגריל.
פורסים לחמניות ג'באטה (עדיף על לחמניות בורגר ) , מכינים תוספת שמורכבת מפלפל אדום חתוך לקוביות , בצל חתוך לקוביות וצנונית חתוכה לקוביות שאותם משרים כשעה שעתיים בקצת חומץ עם סוכר שמרתיחים קודם , נותנים לירקות להתבשל כדקה בתמיסה ונותנים לנוח. לפזר קצת שמיר טרי ומיץ לימון על הבורגר לפני שנועלים בחצי של הלחמניה.
~~
עוגת שוקולד טעימה ומהירה
200 גרם שוקולד מריר , שלוש ביצים, 100 גרם חמאה, 100גרם קרם פרש, 200 גרם סוכר.150 גרם קמח מנופה , 1.5 כפית אבקת אפיה
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם החמאה בבאן מרי או במיקרו, להקציף את הביצים עם הסוכר בשלמותן, להוסיף את קרם השוקולד לערבב בעדינות , להוסיף את הקרם פרש בתנועות קיפול להוסיף את הקמח פלאס אבקת אפיה ולערבב היטב במרית.
לאפות ב180 מעלות כחמישים דקות.
קרם לציפוי, 100 גרם חמאה 100 גרם שוקולד להמיס ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה קלות.

 
אין לי מושג למה, אבל יש לי רתיעה מלהקציף ביצים

אני חייבת להתגבר על זה. תמיד בוחרת עוגות שאין בהם מעורבות של מיקסר
נראה סוף!!!
 

Boston Guy

New member
הטריק - לא להקציף ביצים ישר מהמקרר

בביצים זה בדיוק ההפך מאשר בקצפת (הקצפת שמנת).
הביצה (והכלי שבו מקציפים) צריכים להיות בטמפרטורת החדר (כ 21 מעלות) - ולכן צריך להוציא את הביצים מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההקצפה כדי שהטמפרטורה שלהן תעלה.
בהקצפת שמנת זה בדיוק ההפך - שם כמה שיותר קר יותר טוב. הכי טוב להקציף בקערת מתכת שהייתה במקרר או בפריזר כמה שעות.
 
תודה על הטיפ. אצלנו הביצים לא נמצאות במקרר,

פעם מישהו אמר לי שעדיף לשמור ביצים בטמפרטורת החדר, שאצלנו היא בסביבות ה-18-20 כל השנה, ולא במקרר.
 

נחמנית

New member
יכולות להיות כמה סיבות שאמא שלך פחדה מזה

אנחנו מדברות על תקופה שהמיקסרים לפעמים היו פחות חזקים מהיום (למרות שהקנווד של פעם הרבה יותר טוב מהנוכחי). הביצים איבדו טריות. החום הישראלי יצר לחות וגם חימם אולי יותר מדי. כל מיני סיבות שמזכירות את הסיבות שאמא שלי פוחדת ומסרבת לרדד בצק. דווקא בגלל זה אני לימדתי את עצמי לרדד בצק - עכשיו אני מרדדת את הבצק בשבילה.

ביצים מקציפות טוב יותר כשהן בטמפרטורת החדר, אבל לא קורה שום אסון אם הן קרות. זה עדיין מקציף, אולי קצת פחות גבוה.

אני מחבבת את המרקם האוורירי יותר והיבש יותר של עוגות מבוססות קצף ביצים, לעומת המרקם הדחוס והלח יותר של עוגות ללא הקצפה (כמובן שיש מרכיבים נוספים בתוצאה כמו כמות החומרים הרטובים מול היבשים, שימוש בחומרי התפחה, אבל זו הגדרה טובה להבדל). אם יש לך כח לנסות, תקחי מתכון שאומר להקציף ותנסי פעם כן להקציף ופעם נוספת בלי ותראי מה ההבדל שנוצר במרקם ואז תדעי מה את אוהבת.
 

forglemmigej

New member
מקציף ידני יפתור לך את הבעיות

תפקיד הביצה בעוגה הוא להדביק את כל החומרים ביחד לא חייבים להקציף עד מוות אני כמעט ולא מקציפה במיקסר חשמלי אלא עם יש קצת קמח

 
מה שמרתיע אותי זה שאני לא ידע מתי לעצור את ההקצפה.

האמת, שהיום אכלתי מאפינס מוקצף כזה, מהסופר, ואני כנראה מעדיפה את העוגות היותר רטובות ולא יבשות אווריריות
 

נחמנית

New member
העוגה יפהיפה

אבל הלקסבורגר גונב את ההצגה. במיוחד התוספת. אני צריכה לנסות את זה. אולי זה מה שיגרום לדגים להתחבב עליי. או שאני פשוט אצמיד את התוספת הזאת למשהו אחר. אבל היא נראית לי מושלמת לדגים. אין ברירה, יהיה צריך לנסות

והקצפת ביצים זה משהו שמפחיד עד שמנסים אותו ומגלים שזה בכלל לא כזה מפחיד. במיוחד אם זה ביצים שלמות כי אז מקציפים עד שמפסיק לגבוה. הקצפת חלבונים לבד דורשת טיפה יותר הקפדה. בדומה לשמרים, או רידוד בצק, מסוג הדברים שכשמבינים, אז מבינים, והשד באמת לא כזה נורא.
 
יצא לי להקציף כבר כמה פעמים, ויצא טוב,

אולי טראומת ילדות

אמא שלי היתה אופה נוראית. היו לה כמה עוגות שהיא הכינה מעולה, אבל כל השאר... היא תמיד האשימה את הביצים, אז לדעתי זאת הבעיה
 
למעלה