בואו לשולחן - ביצים ביצים ביצים

נחמנית

New member
בואו לשולחן - ביצים ביצים ביצים

השבוע יצא לי להיות לבד עם הילדים בזמן שהבן זוג טס באופן לא מתוכנן לשבוע. האמת שאין לי כח לבשל רק לעצמי תבשילים כי במילא הם לא יגמרו וילכו חצי לפח או שזמן ההכנה שלהם עולה על זמן האכילה שלהם. הילדים במילא אוכלים דברים פשוטים בעיקר. וככה יצא שאכלתי השבוע הרבה ביצים. שקשוקה של עגבניות ובצל, חביתה עם בצל מטוגן (ורסיית הביצים האהובה עלי) וגם טורטייה עם אבוקדו ופסטרמה.

הדבר היחיד שבכל זאת הוכן זה כמות מסחרית של גרנולה (והפעם עם שבבי קוקוס) וככה כל בוקר היתה לי ארוחת בוקר מפנקת של יוגורט, תותים וגרנולה.

איך אתם אוכלים את החביתה שלכם? יש לכם כח ומוטיבציה לבשל רק לעצמכם?
 

shilaF29

New member
כשאני מבשלת רק לעצמי גם חבילה זו הסחפות

מבחינתי ארוכה יכולה להיות גם תפוח אדמה במיקרו עם קטשופ, או פסטרמה ישר מהקופסא עם חומוס עליה, ישירות על הפסטרמה.
כמובן שזה לא מספיק ואחרי שעה אני מתחילה לבלוס כל מה שבסביבה.
&nbsp
מבחינת ביצים, אני מאוד אוהבת ביצים קשות ומוצאת שזה מוסיף המון לסלט ירקות או אפילו סתם יוגורט עם ביצה קשה ופירורי פריכיות בפנים.
 

forglemmigej

New member
עוגת ביצים

זה מאכל כפרי שהרבה עושים אותו הוא בן כמה מאות שנים אני עושה לעיתים רחוקות אבל זה טעים וממלא ככה עושים:
מצרכים:
4-5 ביצים
1/2 כוס קמח מנופה
3/4 כוס חלב
מלח
פלפל
עגבניות שרי
עירית קצוצה
כמה רצועות בייקון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה ביצים, קמח,חלב , מלח ופלפל לתערובת הומוגנית
יוצקים במחבת עם קצת חמאה , מעל מפזרים עגבניות שרי חתוכות , עירית קצוצה ופרוסות בייקון שמטגנים לחוד.
נותנים לעיסה לבעבה ככארבעים דקות

 

danakama10

New member
נראה נהדר (מינוס הבייקון עבורי)

אבל יש לי בעיה עם השם: כשמאכל שאינו מתוק נקרא עוגה, למוח שלי קשה לעכל זאת. עם pie אין לי בעיה אם זה מתוק או לא, התרגלתי, אבל עם עוגה כן.
 

forglemmigej

New member
המצרכים הם של עוגה אולי בגלל זה קראו לזה כך

אפשר כל מיני דברים במקום בייקון , תפוחי אדמה לפרוסות דקות , קישואים כל מיני, פה מוסיפים בייקון לכל דבר יש 150000 חזירים צריך למצוא להם שימוש..
 
השבוע בדיוק חשבתי שיתכן שאנחנו לא אוכלים מספיק ביצים.

לעיתים רחוקות אוכלים אצלנו חביתה בארוחת ערב, ופעם בשבוע, לרוב בסופ"ש, אני מכינה ביצים קשות, והבת שלי אוכלת אותן כביצה קשה בגביע ביצים, אני כסלט ביצים עם מיונז ובעלי חתוכה בסנדויץ.
אני אוהבת ביצת עין או מקושקשת. הבת שלי רק מקושקשתי ובעלי אוהב חביתה עם גבינה צהובה. אני מוסיפה את הגבינ"צ על חצי מהעיגול, אחרי שהחביתה מוכנה, ומקפלת אותה. ככה הגבינ"צ נמסה בפנים.
כולנו אוהבים לחם מטוגן


הדבר היחיד שאני מבשלת לעצמי הוא פתיתים וקניידלך. אף אחד במשפחה לא אוהבת פתיתים, אז לפעמים, לארוחת צהריים, אני מכינה לי.
אם בעלי לא נמצא, אני מכינה אוכל שגם אני וגם בוני אוהבות, לא בעיה.
 

נחמנית

New member
רק חצילים אני מכינה רק לעצמי

כי אני כל כך מחבבת את הירק הזה ואני היחידה. אתמול טרחתי והמלחתי והשהתי לפני האפייה, שטפתי וניגבתי (כמו שמישהי הציעה כאן, וגם כולם מציעים תמיד. אבל בעבר מעולם לא היה צורך). בהחלט יצא יותר טעים מהפעמיים הקודמות. או שהחציל היה יותר מוצלח, וזה די בטוח, בלי גרעין אחד. או שהשיטה הזו נחוצה עם התנור הדפוק שלי. שזה מסביר מי המציא שיטה כזו קרצייתית לירק כזה נחמד ומתמסר. במקום לחתוך ולתנור, לחתוך, לחכות, לנקות, לנגב. התקרצצות שכזאת. הרסו לי את החציל. מצד שני, היה טעים עם טחינה.
 

נחמנית

New member
לא יוצא מר

הגעתי מזמן למסקנה שחציל מר זה פונקציה של איכות החציל וכמו הגרעינים שבו ולא של ההתעסקות איתו. אחרי ניסיון נוסף שמראה אכן שיפור מסויים אני בטוחה לחלוטין שהבעיה המרכזית זה התנור שמייבש הכל.
 

mumfor4

New member
אני חושבת שזאת אני;)

מנסיון הרבה יותר מוצלח וסופג פחות שמן בטיגון. חציל זה הירק הכי טעים לי בעולם!
 
איך שכחתי את הכלב במלונה?

כל אחד קורא לזה אחרת, אצלנו קראו לזה כלב במלונה. ואני מתה על זה!!!

 

galialon8

New member
אוהבים ביצים כמעט בכל צורה

הילדון אוהב חביתה חלקה או "משקושקשת". אנחנו אוהבים עם תוספות - בצל ופטריות, גבנ"צ ולפעמים פריטטה מלאה על טוב. גם עין ולחם מטוגן הולך, וכשהייתי ילדה הכי אהבתי "ביצה בקן" - עושים חור בפרוסת לחם אחת, ולתוכו שופכים את הביצה.

הדבר היחיד שאני מבשלת רק לעצמי זה מג'דרה - זה נוח לי בתור ארוחת צהריים לקחת לעבודה, מחזיקה כמה ימים במקרר ואני מאוד אוהבת אז לא נמאס לי.
 

נחמנית

New member
אצלי הבן אוהב מג'דרה

אבל המתכון שלי דורש להכין כמות גדולה של לפחות כוס וחצי אורז ואני מתבאסת כשהולך חלק לפח. אם הוא במצב רוח, הוא יכול לחסל הכל לבד. אבל אם לא, אנחנו לא מתגברים על הכמות הזאת.
 

mumfor4

New member
את צודקת לחלוטין

מצאתי שאני מבשלת והילדים מעדיפים אוכל מהיר וקל אז למה לטרוח? הילדים שלי אוהבים ביצים בעיקר ביצה עין זוי פריטו בפורטוגזית. אני משקיעה בחביתה שלי ברור;) המון בצל מטוגן ופטריות. לוקחת לעבודה מגולגל לרול עם גמבה טריה חתוכה בפנוכו. נסו פעם זה טעים!
 
אוהבת ביצים מ א ו ד

אני אישית אוהבת ביצים כמעט בכל צורה, אבל באופן מיוחד ביצת עין, בעיקר כשיש לחם מעולה בסביבה שאפשר לטבול בצהוב, ואחכ ביצים קשות.
אוהבת גם חביתה, מקושקשת, סלט ביצים ומה לא

הילדים בעיקר מקושקשת (ואני מכניסה לתוכה קצת גבינה מגוררת) וגם ביצים קשות בלי הצהוב כמובן


לבשל לעצמי? NEVER

אוהבת כשהבעל מבשל בשבילי, זה הכי כיף!
 

אספרסו2

New member
ביצים הן

מקור חלבון מצוין,בריא,נגיש וזול,סתם תעשית התרופות הוציאה להן שם רע.
אצלנו בעיקר ביצי עין עם בייקון או מקושקשות,גם ביצים קשות ,עם מיונז ,אהובות במיוחד על הילדים.כשנחה עלי הרוח אני מכין חביתת ירק או שקשוקה.
בדרכנו מהבריכה המקורה בכפר אנו עוצרים אצל הקשישה החביבה בעלת התרנגולות,הביצים מונחות בסמוך ללול המקרקר בדוכן,המחיר נקוב וקופה קטנה מונחת בסמוך,היא נזפה בי פעם בחביבות כשקראתי לה על מנת לשלם,יש לה ביצים לתת אמון בעוברים והשבים שיהיו הוגנים.
ביצה טריה בהחלט ניכרת במירקם,בצבע ובטעם.
 
למעלה