בואו לשולחן - ביקורי משפחה

נחמנית

New member
בואו לשולחן - ביקורי משפחה

ההורים שלי אצלנו בשבועיים האחרונים ושמתי לב שזה משנה לחלוטין את מה שקורה במטבח. מבשלים הרבה יותר (יש הרבה אנשים ואבא שלי מעדיף אוכל ביתי). מבשלים מנות אחרות. בא לי לאפות 90% מהזמן, כי יש שותפים לפשע.

הוכנו - מרק בטטות בטעם גזר (פחות מדי בטטות או בטטות עם פחות מדי טעם), צ'ילי נוסח אמא שלי - מתכון של רות סירקיס, בלי השעועית, סה"כ כמו בולונז עוף מתקתק, אחת המנות שהיתה אהובה עלי כילדה ועדיין, סלט חצילים ודלורית, צלי בתנור, עוגת ארניגלושקה - עוגת שמרים הונגרית שלוקחים כדורי בצק שמרים מצופים בחמאה ואגוזים מצופפים בתבנית ואופים, עוגת תלישה כזאת. לא יצא כמו של סבא שלי - מאכזב.

מה אתכם? מה שונה במטבח שלכם כשיש אורחים? יש מנות שיוצאות מהבויידעם לכבוד האירוח? יש מנות שמכינים תמיד לכבוד האורחים? בכלל מבשלים פחות והולכים למסעדות יותר?
 
כאשר מגיעים אורחים אני משתדלת להתאים להם את האוכל

מה שלא פשוט כי גם ככה התזונה של בעלי שונה לגמרי משלי וזה די מאתגר לפעמים.
כשחברה פליאוליתית הגיעה לפה השתדלתי להיערך לזה אבל לא הבנתי את הכמויות ונוצר מצב שהיא אכלה לבד כמות שתוכננה לכולנו ליומיים וזה היה די הלם עבורנו גם מבחינת ההוצאות וגם מבחינת כמות הפעמים שהיינו בסופר- לא עמדנו בקצב

&nbsp
כשההורים היו השתדלתי לפנק ולהכין דברים מיוחדים- בביקור הבא הם יכינו לעצמם או יאכלו בחוץ או יחזיקו את התינוקת בזמן שאני אכין לעצמי משהו שאוהבת

הביקור האחרון שלהם היה די מאתגר: אבא שלי לא אוהב לאכול כלום, די כמוני רק שאני יותר פתוחה לנסות... אם כבר הוא אוהב משהו זה חייב להיות ספציפית איך שהוא אוכל את זה ואם לא עושה- שביתת רעב (רצינית לגמרי- בעלי הכין לו טוסט והוא סירב לאכול ארוחות בוקר כי הטוסט לא היה כמו שהוא רצה). והם הגיעו גם לקראת הסיום של פסח כך שהכנתי מראש דברים כשרים לפסח לאמא שלי ואנחנו אישית לא שומרים פסח אז היה קצת לא נעים בהיבט הזה.
 

נחמנית

New member
אצלנו הבעיה הפוכה

הילדים מעדיפים שאני אכין להם הכל ומסרבים לטוסט אם הוא הוכן בדרך לא נכונה


הייתי מנצלת את ביקור ההורים לכמה שיותר אגירה קדימה אם זה אפשרי. אצלי אמא שלי מלאה את הפריזר במרקים, קנו עוף, ניקו אותו והקפיאו לי מסודר ומחולק למנות כדי שאני אוכל לבשל ממנו. אני נעזרת בהם המון לכביסות, אבל זה פחות קשור לאוכל (חוץ מזה שהרבה פעמים כל שוקולד שעובר ליד הבן שלי מסיים על החולצה שלו).
 
אני לגמרי מעדיפה לבשל לעצמי או שהבעל יבשל לי

הוא מכיר ויודע בדיוק מה אוהבת ומה לא, ואמא שלי פחות...
אבל אין ספק שהם יוכלו לעזור בדברים אחרים וגם זה שיש עוד מישהו איתך ואת לא לבד- זה מקל.
ראיתי השבוע כשהייתי חולה ובעלי היה בחו"ל, וחברות לא יכלו לעזור איך הייתי די חסרת אונים אז בהתחלה זה יקל לצד זה שזה יעלה לי על העצבים שהם שם.
למזלי התכנון הוא שהם יגורו בסאבלט כדי לתת לנו ספייס.
 
אנחנו משפחה של

3 איש. אני מגישה את האוכל על הצלחות. אין כלי הגשה על השולחן. כשיש אורחים זה לא קורה, ובגלל שאין לי מושג כמה הם אוכלים וכמה צריך בשביל להכין ליותר אנשים, אני מבשלת כמויות.
אני גם מעדכנת תמיד מה אני מתכננת להכין, שאם יש למישהו בעיה, שיגיד עכשיו


כשאבא שלי ודודתי היו אצלי בקיץ, מאוד רציתי להכין להם קניידלך למרק, עוגת שמרים וכד'. אבל למי היה זמן?? טיילנו המון וכמה פעמים הגענו מאוחר הביתה ואבא שלי אמר שנלך למסעדה, הוא משלם, כי הוא לא רצה שאני יתחיל לארגן ארוחה עכשיו אחרי יום טיול. פונקתי!!!
 

alphadelta

New member
בשר

אנחנו לא אוכלים הרבה בשר. וכשכן אוכלים זה עוף והודו. אבל כשיש אורחים אנחנו אוכלים יותר בשר.
 

נחמנית

New member
אנחנו אוכלים טופו, לפחות פעם בשבוע

מאז שההורים שלי פה, אפילו לא פעם אחת. רק עוף ובשר כמנה עיקרית. מוזר לי מאוד. בכלל לא שמתי לב לשינוי הזה שקרה לנו. הוא היה כל כך הדרגתי ונינוח.

גם המשפחות לא אוכלות הרבה בשר או שהן דווקא כן?
 

alphadelta

New member
שאלה טובה :)

האורחים שלנו מאד מגוונים ...מקרנבורים קיצוניים לטבעונים. כמובן שהבישול מותאם לאורח. אפילו שמעתי את הילדים שלי אומרים לאורחים ״הכנו בשר כי אתם פה ...״ מה שאתגרי פה אלו האלרגיות. השיא היה אורחים שבתם אלרגית לגלוטן, סומסום, מוצרי חלב, בוטנים, אגוזים שגדלים על עץ , מלון , אבטיח ותפוח. והייתה לה גם רשימה של ״לא אוהבת״ הצלחתי לעמוד במשימה בכבוד יחסי, פרט לחלה ללא גלוטן שיצאה בכלל לא כמו חלה.
 

galialon8

New member
תלוי מי מבקר

כשההורים שלי היו, אכלנו יותר בחוץ. הארוחות בבית היו דומות למה שאנחנו אוכלים בדרך כלל, אבל כשבעלי לא היה (הוא בד"כ הבשלן בבית) לקחתי בשמחה צעד אחורה והשארתי להם את הבישולים. לקניות הלכנו ביחד, כי לא הייתי בטוחה מה הם ירצו. בביקור הראשון של אמא שלי גילינו שהבית ממש לא ערוך לאפייה, אז קנינו גם ציוד אפייה - תבניות, מערוך וכו' והצטיידנו במצרכים מתאימים כדי שהיא תוכל להכין עוגיות עם הנכד ולפנק אותנו בעוגות. כיף גדול, אני מתגעגעת

ההורים של בעלי היו אצלנו פעם אחת, בפסח. ידעתי מראש שהם הולכים להשתלט על המטבח, ופשוט יצאתי מהבית רוב היום כדי לא להשתגע
הם גם יצאו בלעדינו לקניות, וקנו המון דברים שאנחנו אף פעם לא קונים - כי לא אוהבים, או בגלל המחיר הגבוה. כך מצאנו את עצמנו בסוף הביקור עם שתי חבילות של תה לימון (אחת כבר היתה בבית והם לא שמו לב), שתי קופסאות אבקת קניידלך שהם הביאו מהארץ ולא השתמשנו, שני ארגזים (!) של מצות, חמוצים למיניהם שאנחנו לא אוכלים וכמה סוגי ממרחים כנ"ל. וזה בלי לספור את כמויות האוכל המבושל שנשאר מליל הסדר, השונה מאוד ממה שאנחנו אוכלים בד"כ (אבל טעים!).
 

נחמנית

New member
התפשרתי עם אמא שלי על קניית תה פירות יער

היא מעדיפה תה מנגו ופסיפלורה שרק הריח שלו יכול לגמור אותי. לא היה לי שום עניין בהלתקע עם 3 חבילות שלו כשהם הולכים. ככה קנינו משהו ששתינו שותות וזהו.

היא אכן בשלה לאבא שלי עוף שרק הוא אוהב, אז הוא עבד קשה וחיסל את זה.

אנחנו אכן מבשלות שונה. אני בכלל לא משתמשת באבקות מרק, לדוגמא (עכשיו כבר זה הגיע למצב שהטעם מפריע לי ומרגיש שהוא ממסך את הטעמים של הירקות והמרכיבים של התבשיל).

הקטע הנחמד בעיני הוא באמת שזה מחזיר למטבח מאכלי ילדות ומאכלים מסורתיים שאנחנו פחות מכינים בשגרה וההורים שלי טורחים עליהם, או שאני טורחת בגלל שגם הם איתנו. איזה מאכלים נשארו לכם מליל הסדר?
 

galialon8

New member
הכי שווה היה מיינה

מתכון מצרי, מעין מציות במילוי בשר או תפוחי אדמה.
ברשת מצאתי את זה: http://food.walla.co.il/recipe/649056, אבל חמי מכין אותן מגולגלות ומטוגנות. טעים טעים!
חוץ מזה אני כבר לא ממש זוכרת - בטח נשאר מהתוספות (אורז, תפוחי אדמה בתנור) ומהסלטים... הרוב נזרק כי יומיים אח"כ טסנו לחופשה בפלורידה
 

נחמנית

New member
איפה הייתם בפלורידה?

השנה היינו לראשונה בחופשה בפלורידה. בהחלט אני אשמח לחזור לפלורידה, אבל לא למקום שהיינו בו.

בנוגע ל-"הנה מתכון" אבל "אצלנו עושים אחרת"
בשנים האחרונות אני עוסקת הרבה בחיפוש מתכונים ברשת של מאכלים שסבא וסבתא שלי נהגו להכין ונסיונות נואשים להכין כמו של XXX. אבל כולם מכינים את המתכון ככה, רק שסבא שלי היה עושה אחרת. הרבה מהמתכונים הם הונגריים קלאסיים והגרסאות היהודיות היו שונות (מטעמי כשרות). במקרים אחרים, פשוט אצלנו נהגו אחרת, בגלל סגנון שונה, השפעה של המורשת הספציפית, או אילוצים כלכליים (בקר היה יקר, חמאה היתה יקרה, לא היה מקרר וכו).
לכמה מאכלים, דוד שלי הלך לראות איך סבתא שלי מכינה ורשם שלב אחרי שלב (אני עוד הייתי ילדה). לדברים האלה יש לנו לפחות כיוון כללי כמו איזה רשימת מצרכים צריך. לבצק של העוגה, לדוגמא, אני אפילו לא יודעת אם הכניסו חלב או מיץ או מים או חמאה או שמן או כלום או לא ברור. ממליצה בחום להכנס איתו למטבח ולראות בדיוק מה הוא עושה, או לפחות בערך. אחר כך הלב מתגעגע יותר מהבטן.
 

galialon8

New member
היינו באזור פורט לודרדייל ומיאמי

קצת ביקרנו משפחה וקצת הסתובבנו עצמאית, באברגליידס ועל החופים.
היה מעניין לראות איך קצב החיים שם שונה מאצלנו (אזור בוסטון)...

זה רעיון טוב לראות איך חמי מכין כל מיני מאכלים, הוא גם מעביר סדנאות בישול אז אני בטוחה שישמח ללמד אותנו. בתור שונאת בישול, אולי אשלח את בעלי
המיינות תמיד נראו לי כמו המון עבודה, וחשבתי שאין מצב שאני אטרח ככה על אוכל... אוהבת מתכונים קלים ופשוטים, מינימום עבודה. מצד שני, זה באמת טעים!
 
למעלה