בואו לשולחן - האוכל כבר מוכן

mumfor4

New member
בואו לשולחן - האוכל כבר מוכן

אני ממש מרגישה שלא יצאתי מהמטבח בסוף השבוע הזה
דווקא היו לי כוונות לא להיכנס אליו יותר מדיי אבל עצם זה שכול השבוע לא ממש בישלתי יחד עם מזג אוויר ממש סוער בחוץ שינו את דעתי והשקיטו את מצפוני כלפי הילדים שלי , אוכל של אמא .
ביום שישי הכנתי בשר ופטריות טריות בסיר הבישול האיטי שאני כול כך אוהבת
הוספתי גם אורז שהכנסתי לתוך שקית קוקי וזה יצא פשוט נפלא ויותר חשוב כשחזרתי מהעבודה זה היה מוכן . אני מאוהבת בסיר הזה.
ביום שבת בבוקר נזכרתי שצריך למלא את צנצנת העוגיות ושהמון זמן לא הכנתי עוגיות מלוחות . אחרי זה כמה בננות מיותמות הפכו לעוגת בננות מייפל , בנוסף הכנתי גם עוגת ביסקוויטים עם שמנת חמוצה , אני מעדיפה את השילוב הזה מאשר גבינה לבנה .
היום הכנתי פלאפל , למרות שזה לא משהו שקשה להכנה ומסובך במיוחד , כול ההתעסקות סביב החומוס צ'יפס סלט , חמוצים , פיתות לקחה המון זמן
אבל על הפיתות האלה אצלנו לא מוותרים .
לא יודעת אם יש לכם בבית סיר גריל חשמלי , אבל אם יש תעשו לעצמכם טובה אישית ותכינו פיתות , שום מאפייה לא משתווה לטעם , לטריות ולמרקם .
שיהיה שבוע טוב , בלי ריב ומדון .
שלכם , דורית
המתכון לפלאפל כאן יחד עם מתכון אחר לפיתות
http://mum4four.com/?p=1385
המתכון לפיתות המשודרגות קצת כאן
[URL]http://mum4four.com/?p=2848[/URL]







 
הרגת אותי עם הסיר הזה,

וישששש, לילדות שלי. בדירות בקיבוץ לא היה מטבח, רק מטבחון. שיש של מטר לשים קומקום וכמה כוסות.
אז לכל אמא היה גם סיר פלא כזה (ככה קראו להם אצלנו). לרוב בימי חמישי אחה"צ, אמא שלי היתה מכינה עוגה שיהיה לסופ"ש. היא היתה מחברת את הסיר לחשמל מחוץ לבית, ליד דלת הכניסה (כנראה המקום הכי בטוח) ואסור היה לרוץ או לטרוק את הדלת, כי אז העוגה תיפול
 

mumfor4

New member
הייתה מכינה עוגה על זה ???

לא חושבת שזה אותו סיר .
סיר פלא זה סיר שהיו שמים על הגז ומכינים בו עוגה או לחם על מעין פלטה כזאת שחוצצת בין הסיר לכיריים , סבתא שלי הייתה מכינה בו את הלחם הכי טעים ביקום
היה לו קראסט ובפנים הוא היה רך כמו ענן .
הסיר הזה הוא סיר עם סליל חשמלי מלמעלה , צירפתי תמונה מגוגל , הייתי צריכה לצלם ככה זה יותר ברור


 
שבוע כזה שלא ממש היה לי חשק לבשל...

הבחור בישל בעצמו או שהכנתי ממש בקטנה.
היום חוגגים יום נישואים חמישי אז הכנתי בבוקר פנקייקס ועכשיו בדיוק מכינה ארוחת צהריים למחר לעבודה לבחור:
אורז עם אגוזים וצנוברים לצד פרגיות, קוביות תפו"א ובטטה.
 

shuttles3

New member
כשרונית ויצירתית את!

אני עוד לא התגברתי על הבלבול של לבחור מה להכין כשמגיע הזמן להכנס למטבח... מה שכן, הבלבול והלחץ כבר ירדו מספר רמות עם השנים.
&nbsp
בהשראת נירית משרשור הסלטים, הכנתי באבא גנוש. כל כך טעים לנו!
היתה (עוד אתמול היא היתה... היום כבר לא) כרובית צלויה בתנור, עם שום ושמיר.
יש מרק עוף (הפעם לא סגול, אם מישהו במקרה זוכר את סיפור המרק הצהוב והעוף הכחול
)
יש צלי שוקי עוף ותפוחי אדמה
היה סלמון צלוי (בשביל הילדון אני מועכת ומערבבת עם גבינת שמנת, כך הוא אוהב את זה)
היה תבשיל בשר טחון עם רסק עגבניות ותיבול משקית קנויה
היה סלט גזר, שום ומיונז
אפיתי מעין פשטידת גבינה מגבינת קוטג' ויוגורט פירות שפג תוקפם. יצא טעים (לי)
והיו גם סתם דברים פשוטים, כגון חביתות עשבי תיבול, סלטים וכו'.
נראה שאנחנו בדרך לטגן בלינצ'ס היום (חצי קמח מלא, חצי לבן).
&nbsp
שיהיה שבוע טעים לכולנו.
 

carlimi

New member
וואי וואי הפיתות האלה ....

נראות סוף!
הלוואי והייתה לי הסבלנות .....
אבל אתמול הכנתי משהו גם טעים וגם בריא ..חחח
הכרובית של אייל שני!
חחחחחח
כמה פשוט ככה טעים. אוך כלכך אוהבת כרובית.
בסוף זה עוד יגרום לי להפוך לצמחונית
 
לזניה עם חצילים.

אני מאוד אוהבת חצילים, אבל כמה שזכור לי, בעלי היה מקבל מן יובש כזה בפה כשאכל חצילים והוא נמנע מהם.

יום אחד הופיע חציל במקרר. בעלי הוא זה שעושה את הקניות בסופר. אני רק השלמות קטנות אחת ל...

יש!!! לזניה עם חצילים. אני כל כך אוהבת. אבל מה, לא היה לי זמן להכין בבוקר (למי יש זמן לזה?) ולזניה, עדיף שתעמוד קצת. אבל לא ויתרתי והכנתי כשעתיים לפני ארוחת ערב. איזה אכזבה, החצילים לא היו מוכנים, עדין לא רכים נימוכים כאלה (אני לא מטגנת אותם לפני כן כי הם מתמלאים בשמן, ולמרות שזה עושה את זה הכי טעים בעולם, אני נמנעת). אחרי ארוחת הערב הכנסתי את התבנית לעוד שעה לתנור כשהיא מכוסה בנייר כסף, וזה יצא מצויין. עוד שתי ארוחות לפריזר


 

shuttles3

New member
לזניה?? אני?? אולי יום יבוא


ישנם 3 מאכלים שאני מודעת שאפשר להכין בבית די בקלות, אבל אני רק קונה: לחם, יוגורט ולזניה
 

rona73

New member
נראה סוף הדרך...


מתכון,אפשר?
אני מכינה לזניה,לא כשרה בעליל
אז לא אשים תמונה.הילדים מאוד אוהבים...
את האמת אם אני מוכנה עם כל המצרכים לוקח בערך חצי שעה והלזניה מוכנה להכנס לתנור.
 
לזניה צמחונית, אבל אפשר לשים בשר במקום

במקום בשר אני משתמשת בQuorn, מצ"ב קישור למוצר, שהוא תחליף לבשר.
אני מטגנת 2 בצלים בינוניים, ומוסיפה ל Quorn, יחד עם רוטב עגבניות, שיהיה רטוב.
מכינה רוטב בשמל: ממיסה מרגרינה/חמאה, מוסיפה קמח, חלב ומיונז/חרדל, מתבשל על אש קטנה עד שנוצר רוטב סמיך.
במידה ויש לי חצילים ממליחה לחצי שעה. במידה ולא, מכינה פסים של גזר עם קולף תפ"א (דקים ורחבים) ומרככת במיקרו כ-4 דקות.

הכנה:
שכבה ראשונה תמיד ירקות – גזר, חציל או מה שמתאים לך
שכבה שניה דפי פסטה ללזניה
שכבה שלישית התחליף בשר
שכבה רביעית רוטב בשמל
וחוזר חלילה עד שכמעט נגמר המקום, כאשר השיכבה האחרונה היא רוטב בשמל (הוא לא נשרף ויוצר מין שכבה כמעט קריספי טעימה).
אז אני מציפה עם המון רוטב עגבניות. למדתי שכמה שיותר רוטב עגבניות, יותר טוב, אז בנדיבות.

נכנס לתנור לפחות לשעה, על חום של 180 מעלות. עדיף להכין כמה שעות טובות לפני הגשה, איכשהו זה יותר טעים שטעמים מתערבבים להם.
 

rona73

New member
תודה.

השכבה הראשונה ירקות בלי שום רוטב? אנסה,תודה
 
למעלה