בואו לשולחן - החורף עוד כאן

נחמנית

New member
בואו לשולחן - החורף עוד כאן

אחרי סופת שלג בחוף המזרחי שלוותה בטמפרטורות קרות, הרגשתי שמרק חם יהיה במקום. בהשראת מינסטרונה ובהגבלה של מה שיש בבית אידתי בצל עם כרישה, הוספתי בטטות גזר טימין ושום, הוספתי מים יין, מלח פלפל, עלה דפנה, עגבניות קלופות ולקראת הסוף גם קצת קייל. בקערה השלישית עוד תהיתי מה הייתי מוסיפה אם היה לי בבית כל דבר (קטניות, חומוס או שעועית - היה גורם לזה להרגיש הרבה יותר מינסטרונאי).
השבוע היה בסימן חזרה למאכלים שאני מכינה כשרק אנחנו בבית (כלומר, שאני לא מתחשבת בהעדפות של אף אחד אחר). מנה של טופו בחמאת בוטנים נתנה לי הרגשה של חזרה לאיזור הנוחות שלנו. ניסיתי גם להכין חצילים בטחינה. בסוף כל החצילים הגיעו לצלחת בלי טחינה. בישראל הייתי מכינה חצילים על ידי חיתוך ואז זילוף קצת שמן זית, מלח והופ לתנור 180-210 מעלות. התנור שלי כאן מאוד מייבש. לא ברור לי למה. אולי החום נמוך מדי. אז השבוע קניתי מד חום לתנור לבדוק למה התנור מייבש במקום לאפות. אני חושדת שהוא רק מחמם מלמטה ואין בעצם שום סירקולציה של חום. אני אנסה למדוד את החום בכמה מקומות וגם להוסיף למטה אבן אפייה שאולי תעזור לפיזור החום. בתמונה חצילים שהוכנו ויצאו יבשים מדי.

מה הכנתם אתם ומה אכלתם?



 
בעיקר ירקות בתנור/ירקות מבושלים, פעם אחת פסטה...

היום הולכת לחנות הישראלית אז אקנה פתיתים- פתאום מתחשק לי

הבחור יותר משקיע בהכנת האוכל ממני- מכין פרגיות מוקפצות וכל מיני כאלה אבל מאז ההריון לא מסוגלת לאכול דברים שהוא מכין והריח מחרפן אותי... ברמה שאתמול רציתי לצאת מהבית ב-11 בלילה כשבישל.
&nbsp
בשר אני בד"כ מזמינה מבחוץ כי הוא לא מרשה לי להתעסק עם בשר חי
אז לרוב רק מכינה תוספת.
 

mumfor4

New member
חצילים אוהבים הרבה שמן

תנסי לחתוך אותם ולהשרות בקערה עם מים קרים ומלח ואז לסנן מהמים ולהכניס לתנור עם שמן זית מעל. המרק נראה טעים ותאמיני לי מעולם לא הכנתי טופו... השבוע הכנתי קוסקוס עם מרק ירקות ועוף. תפוחי אדמה קטנים ברוטב צהוב עם פטריות שמפיניון טריות כתוספת לאורז לבן הכנתי גם עוגיות מושלגות שיצאו לי לא מתוקות בכלל אבל הילדים עדיין אהבו
 

נחמנית

New member
רק עכשיו ראיתי את התגובה

אחרי שנים רבות של הכנת חצילים, ובלא מעט תנורים (בספירה מהירה, 7 תנורים, 4 מתוכם בצפון אמריקה), אני יכולה להגיד בבטחון - זה לא אני זה התנור. הוא מייבש הכל מאז ומתמיד. קניתי מד חום ואני אבדוק אם החום שלו מדוייק ואחיד. אבל נראה לי שיש לו בעיה מובנית - משהו בצורה שהוא מכניס את החום. קציצות כרובית מתייבשות, עוף מתייבש מבחוץ ונא מבפנים. מעצבן, כי אפייה זה אחת מצורות הבישול האהובות עליי - ככה אני לא מסריחה באופן ישיר ואפשר להשתמש בפחות שמן
אבל התנור הזה פשוט הורס לי את חדוות האפייה!
 
למעלה