בואו לשולחן - החורף עוד כאן
אחרי סופת שלג בחוף המזרחי שלוותה בטמפרטורות קרות, הרגשתי שמרק חם יהיה במקום. בהשראת מינסטרונה ובהגבלה של מה שיש בבית אידתי בצל עם כרישה, הוספתי בטטות גזר טימין ושום, הוספתי מים יין, מלח פלפל, עלה דפנה, עגבניות קלופות ולקראת הסוף גם קצת קייל. בקערה השלישית עוד תהיתי מה הייתי מוסיפה אם היה לי בבית כל דבר (קטניות, חומוס או שעועית - היה גורם לזה להרגיש הרבה יותר מינסטרונאי).
השבוע היה בסימן חזרה למאכלים שאני מכינה כשרק אנחנו בבית (כלומר, שאני לא מתחשבת בהעדפות של אף אחד אחר). מנה של טופו בחמאת בוטנים נתנה לי הרגשה של חזרה לאיזור הנוחות שלנו. ניסיתי גם להכין חצילים בטחינה. בסוף כל החצילים הגיעו לצלחת בלי טחינה. בישראל הייתי מכינה חצילים על ידי חיתוך ואז זילוף קצת שמן זית, מלח והופ לתנור 180-210 מעלות. התנור שלי כאן מאוד מייבש. לא ברור לי למה. אולי החום נמוך מדי. אז השבוע קניתי מד חום לתנור לבדוק למה התנור מייבש במקום לאפות. אני חושדת שהוא רק מחמם מלמטה ואין בעצם שום סירקולציה של חום. אני אנסה למדוד את החום בכמה מקומות וגם להוסיף למטה אבן אפייה שאולי תעזור לפיזור החום. בתמונה חצילים שהוכנו ויצאו יבשים מדי.
מה הכנתם אתם ומה אכלתם?
אחרי סופת שלג בחוף המזרחי שלוותה בטמפרטורות קרות, הרגשתי שמרק חם יהיה במקום. בהשראת מינסטרונה ובהגבלה של מה שיש בבית אידתי בצל עם כרישה, הוספתי בטטות גזר טימין ושום, הוספתי מים יין, מלח פלפל, עלה דפנה, עגבניות קלופות ולקראת הסוף גם קצת קייל. בקערה השלישית עוד תהיתי מה הייתי מוסיפה אם היה לי בבית כל דבר (קטניות, חומוס או שעועית - היה גורם לזה להרגיש הרבה יותר מינסטרונאי).
השבוע היה בסימן חזרה למאכלים שאני מכינה כשרק אנחנו בבית (כלומר, שאני לא מתחשבת בהעדפות של אף אחד אחר). מנה של טופו בחמאת בוטנים נתנה לי הרגשה של חזרה לאיזור הנוחות שלנו. ניסיתי גם להכין חצילים בטחינה. בסוף כל החצילים הגיעו לצלחת בלי טחינה. בישראל הייתי מכינה חצילים על ידי חיתוך ואז זילוף קצת שמן זית, מלח והופ לתנור 180-210 מעלות. התנור שלי כאן מאוד מייבש. לא ברור לי למה. אולי החום נמוך מדי. אז השבוע קניתי מד חום לתנור לבדוק למה התנור מייבש במקום לאפות. אני חושדת שהוא רק מחמם מלמטה ואין בעצם שום סירקולציה של חום. אני אנסה למדוד את החום בכמה מקומות וגם להוסיף למטה אבן אפייה שאולי תעזור לפיזור החום. בתמונה חצילים שהוכנו ויצאו יבשים מדי.
מה הכנתם אתם ומה אכלתם?