בואו לשולחן - השולחן הנודד

נחמנית

New member
בואו לשולחן - השולחן הנודד

פעם שנייה החודש שאני בנסיעת עבודה והפעם עם אינטרנט בעייתי ולו"ז עמוס מאוד. הספקתי להעביר הרצאה לפני שנסעתי ולכן גם להכין עוגיות מגולגלות במילוי ממרח לוטוס (אסון טבע של ממש). אז השבוע אני לא אספיק לבשל ממש (תכף מוסיפה כמה מתכונים שאני חייבת משבוע שעבר). וברוח הדברים של השבוע - מה המאכל רחוב האהוב עליכם או סוג המסעדה? איזה מנות הן הימור בטוח?

בהתחשב במגבלות שלי אני נוהגת לאכול בעיקר טבעוני מחוץ לבית. היום אכלתי בורגר טבעוני. האמת שהוא טבע כל כך ברטבים סטייל מיונז שהוא השאיר תחושת בחילה קלה ומאכזבת. חסר לי תחושת הטריות שכל כך מאפיינת מאכלים ים תיכוניים. באופן כללי אני חובבת פיצות. יש בהן משהו קליל ונעים. גם סלט מעניין תמיד מתקבל בשמחה. מה אצלכם? ומה אוכלים הילדים מחוץ לבית?

הילדים שלי חובבי אצבעות עוף במקדונלדס (אוי לבושה), הגדול אוהב פיצה, הקטן אוהב צ'יפס, שניהם שמחים לקבל לחמניה איכותית וטרייה עם יוגורט כך שהול פודס הוא אופציה טובה אצלנו מחוץ לבית. מה אצלכם?
 

נחמנית

New member
חזה עוף בלימון - מתכון של "על השולחן"

חזה עוף בלימון ונענע

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2 כפות עלי נענע קצוצים דק דק (או בלי אם לא אוהבים)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי חריף

1. מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
2. מחממים היטב מחבת, ממיסים מרגרינה עם שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. מוסיפים לאותה מחבת מיץ וקליפת לימון, נענע, מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אבקת מרק, דבש וצ'ילי, יוצקים מעל 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את נתחי העוף למחבת ומבשלים 5 דקות.

מקור: על השולחן "עוף"
 

נחמנית

New member
פרגיות בסילאן וסויה - "על השולחן"

המתכון במקור לפרגיות אבל אני משתמשת בו לחזה עוף, ולבישול ביתי ולא רק על האש. אם מעורבים ילדים בעניין אפשר לוותר על תוספת הקינמון והכוסברה למרות שהם מאוד מאוד מוסיפים.

600 גרם פרגיות חתוכות לנתחים של 3 סמ
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית זרעי כוסברה טחונים טריים
1 כפית שטוחה קינמון

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים ללפחות שעתיים

צולים על מחבת פסים או טפלון מאוד חמה (רק להשחמה חיצונית) בכמה נגלות. מחזירים למחבת עם כל הרוטב.
מצמצמים את חומרי המרינדה ברתיחה 2-3 דקות לקבל רוטב סמיך ושנתחי חזה העוף מבושלים מבפנים
מגישים עם הרוטב (מצויין עם אורז)
 

נחמנית

New member
הערה

למרות שבמקרה שני המתכונים מגיעים מהספר "עוף" של הוצאת "על השולחן" אני לא ממליצה במיוחד על הספר הזה. אני מאוד אוהבת ספרי בישול, גם אם אני לא מכינה מתכונים ספציפיים הם משמשים להשראה (וגם בלוגים, וגם עיתונים וגם מסעדות וגם וגם וגם). אין הרבה מתכונים מהספר הזה שמתאימים למשפחה שלנו. אם כבר, אני מעדיפה את הספר הכל מחזה עוף של בני סיידא
 

galialon8

New member
למדתי כאן לאהוב אוכל מקסיקני

במקומות שבהם מכינים במקום ממרכיבים טריים, זה יכול להיות ממש מוצלח. וגיליתי להפתעתי שכשהילדון מתארח אצל השכנים שלנו, הם מכינים לו קסדייה (quesadilla) והוא ממש אוהב, אז אימצתי את זה גם כארוחה קלה וטעימה.

בחוץ הילדון אוהב לאכול צ'יפס, אבא שלו אוהב בשר (המבורגר תמיד מתקבל בברכה), ואני תמיד שמחה לפיצה - בעיקר מהסוג הדק.

תודה על המתכונים נחמנית - בדיוק היום הוצאתי להפשרה חזות עוף, אז אולי אנסה את העוף בלימון ונענע... נשמע רענן וקליל, מתאים לי!
 

נחמנית

New member
בשמחה


איזה מזל שכל המבורגר תמיד מלווה בצ'יפס בכמות שמספיקה לילד ומבוגר

אני לגמרי איתך בנושאי הפיצה
 
אני לא מתה על מאכלי רחוב,

זה צריך להיות מקום נקי ונעים שאני ירגיש נוח לאכול שם. אני צמחונית ותמיד מעדיפה מאפים במקרה כזה, אבל אם חייבים, אני גם יכולה לאכול פלפל בפיתה אבל שלא יהיה מלא מידי ומטפטף כי זה ילך לפח כמו שזה


בוני אוכלת בחוץ בעיקר צ'יפס ובעלי לא אוכל בחוץ
 

alphadelta

New member
אנחנו לא אכלני מסעדות

מאד אוהבים לבשל ולאכול בבית או אצל חברים. אבל שיוצאים בכל זאת אז לרב נמצא אוכל צמחוני במסעדות מקסיקניות ( כל עוד נזהרים מהrefried) ומסעדות איטלקיות. מדהים אגב כמה דברים מבושלים עם בשר ושיחות כמו אני: המרק צימחוני? מלצר: כן . אני: מה הבסיס של המרק? מלצר: בקר. המון מאכלים מבושלים עם בשר ולומדים עם השנים מה לשאול.
 

נחמנית

New member
איך יודעים מה refried?

אני פשוט הולכת למקומות שהם רק טבעוניים. בדרך כלל יוצא טוב. אתמול גררתי מישהו שאני לא מכירה היטב לכזה מקום והאוכל היה פשוט נורא. באסה.
 
למעלה