בואו לשולחן והפעם ארוחה בסיר אחד

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם ארוחה בסיר אחד

אז אחרי הדיון הפורה שהיה לנו בשבוע שעבר , נתתם לי להבין שאתם לא רוצים שהפינה שלנו תיעלם , תודה רבה לכול מי שהגיב, תרם לדיון את חלקו והשתתף .
השבוע המשכתי לשמור על תזונה ( פחות או יותר ) , בינתיים לא חלו שינויים מרחיקי לכת בירכיי או היקפיי , אני אמשיך לעדכן גם אם יהיו מינוריים ...
אני אוהבת ארוחות בסיר אחד . זה הכי קל , הכי טעים , הכי מהיר ולא מלכלך יותר מדיי .
השבוע הכנתי תבשיל חצילים , זוקיני וכרובית עם עוף .
למי שצמחוני , פשוט ישמיט את העוף ויוסיף עוד ירקות .
אני ממעטת להשתמש במרק עוף עכשיו וחוזרת לטעמים האמיתיים כמה שאפשר .
כמובן , אשמח לראות מה התבשל בסירים שלכם , ואפילו במוחכם הקודח , כלומר מה הייתם רוצים להכין ולא העזתם או אתם מתכננים להכין וצריכים עזרה / כיוון / מתכון , בשביל זה אנחנו כאן .
תבשיל עוף, חצילים זוקיני ופרחי כרובית טעים וקל.
המתכון מוגש באהבה ❤
חציל אחד חתוך לחתיכות גדולות, זוקיני גדול חתוך עיגולים, כרובית בינונית מפורקת לפרחים גדולים. חתיכות עוף.
לטגן בשמן זית את החצילים והזוקיני כ15 דקות להוציא מהסיר, להכניס את העוף לטגן היטב משני הצדדים, להחזיר לסיר את החצילים, ולהוסיף מים עד כיסוי . תיבלתי במלח, פלפל גרוס, אבקת שום גבישי, פפריקה חריפה ומתוקה. להוסיף את הכרובית, לבשל שעה על אש נמוכה להכניס לתנור לחצי שעה. להתאהב.
המתכון כמו שהוא מופיע בבלוג http://mum4four.com/?p=2598
מחכה לתמונות ....
שלכם , דורית

 
השבוע הכנתי ירקות מבושלים שיצאו מעולה,

גזרים ובצל חתוכים ארוך ושעועית ירוקה.
מטגנת קצת ומוסיפה קצת מים. מוסיפה את השעועית השחורה (Red kidney beans) מתבלת עם אבקת שום וכמון, וסוגרת לבישול איטי על אש נמוכה של כ-20 דקות. מאוד טעים. לחילופין, אפשר לתבל עם רוטב סויה.

התמונה לא משהוא, אבל יותר טוב מכלום.

 
נראה מעולה

אני השבוע די בחופש כי אמא שלי שולטת במטבח.
&nbsp
אבל באופן כללי זה שבוע קצת מאתגר כי אני באה ממשפחה דתית וזה אומר שצריך לשמור כשרות השבוע...
עבדנו קשה להכשיר את המטבח.
&nbsp
אבל תכלס,
כייף לאכול אוכל של אמא
 

Et tu Brute

New member
וואו ארוחה בסיר אחד זה סגנון הבישול האהוב עליי


בעיקר כי זה פחות כלים לשטוף...
אני מכינה תבשיל של גזר, בטטה, תפוח אדמה ושעועית, בד"כ אנחנו אוכלים את זה עם אורז לבן (נכון, זה עוד סיר
) - מעולה לחורף!
 
צילמתי אבל אין בטריה בנייד, אז אוסיף תמונות אחרי זה


קציצות turkey עם ברוקולי ברוטב מוכן של עגבניות ופטריות- שילוב שנשמע מוזר, אבל איזו קשישה מקסימה שפגשתי בסופר המליצה לי בחום לנסות וזה יצא כל כך מעניין וטעים!
&nbsp
מתכון: קונים turkey טחון, מוסיפים חתיכות בצל דקות מטוגנות ,ברוקלי מפורק שבושל ונמעך. מערבבים היטב יחד עם ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל. נותנים לבלילה לעמוד מעט ובזמן הזה מבשלים את הרוטב (מדובר ברוטב מוכן בצנצנת של וולפוד)-פשוט להרתיח בסיר עם מעט מים לדילול ואז להוסיף את הקציצות שיצרנו לבישול.
&nbsp
אני בישלתי כחצי שעה.
&nbsp
בטטה בתנור עם שמן זית ומלח גס
&nbsp
אורז עם אפונה וגזר -ברוטב עגבניות ש"גנבתי" מהקציצות.
&nbsp
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
&nbsp
אטריות עם אורז (תערובת של קנור) ואצבעות עוף בתנור.
הנה המתכון לאצבעות העוף:
חזה עוף טחון, יוצרים צורה של אצבע כמו קבב. טובלים בביצה כמו שניצל ואז בפירורי לחם מעורבבים עם פירורי פנקו ולתנור שחומם מראש. 10 דקות בערך בכל צד (עד שמזהיב). הופכים כאשר צד אחד מזהיב. אנשים בעבודה של בעלי לא מאמינים שאני מכינה את זה, בטוחים שזה הקנוי. הכנתי יותר כדי שיחלק להם בעבודה

&nbsp
טוסט טורטייה- יש לנו תמיד טורטיות במקרר אז הכנסתי לשם תערובת גבינות ויאללה לתנור לכ-10 דקות. יוצא קריספי וממש טעים.
&nbsp
אתמול התחשק לי מאוד בורקסים וקניתי יום קודם בצק עלים אז הכנתי מתערובת גבינות ויצא כל כך טעים , ממש הזכיר את הבית.
&nbsp
צילמתי את רוב הדברים, מבטיחה להעלות בהמשך כשהפלאפון שלי יפסיק להראות סימני מצוקה
 
למעלה