בואו לשולחן והפעם לחמניות מתוקות

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם לחמניות מתוקות

ראש השנה בפתח . ממש מעבר לפינה ביום ראשון הבא נשב יחד לשולחן
חברים , משפחות , ילדים נשיר שירים ונחגוג את ראש השנה היהודית החדשה אני רוצה לאחל לכולכם שנת שגשוג , הצלחה , ברכה בעמלכם ובריאות איתנה , שהשנה תהיה מתוקה כדבש ומוצלחת .
בחרתי לתת לכם מתכון ללחמניות מתוקות שאני מכינה כול השנה אבל בראש השנה אכין אותן בצורת רימון . המתכון פשוט ותמיד מצליח . התפריט שלי לראש השנה כולל קבבוני כבש ובקר , שעועית ירוקה מוקפצת , סלטים כמיטב המסורת המרוקאית וקינוח של ורד תפוחים , עצי התפוחים בגינה שלי כורעים תחת הפירות מתכון ללחמניות אפשר להכין חלות או כול צורה אחרת קיפצו ליו טיוב לביקור
קילו קמח , השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא ו5 רגיל
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן
2 ביצים
מים פושרים 2 עד 3 כוסות, להוסיף בהדרגה.
בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים, סוכר ולערבל
להוסיף מים וביצים ולערבל 5 דקות, להוסיף מלח ושמן ולערבל עוד 5 דקות.
הבצק צריך להיות נעים למגע.
לשמן קערה ולהניח להתפחה עד שמכפיל נפח מכוסה בשקית ניילון ומעל מגבת מטבח.
ללוש ידנית וליצור נקניק ארוך.
לחתוך חתיכות, כול חתיכה אני מרדדת במערוך ואז יוצרת נקניק וממנו צורה.
ביו טיוב יש המון דוגמאות.
למרוח ביצה ולהתפיח עוד 40 דקות.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות. לחמניות מוכנות אחרי 17 דקות
חלות תלוי בגודל יהיו מוכנות אחרי 25-30 דקות.


ורד תפוחים לראש השנה :
<p>https://www.youtube.com/watch?v=rmGy9GOceiY</p>









 
נראה מעולה!!!


הפעם אין מה לתרום ממש, לא ממש השקעתי השבוע באוכל.
מה שכן- חסל סדר הזמנת אוכל ואכילה בחוץ ברמה יומימית כך שיהיה הרבה בישולים
 

mumfor4

New member
גם אם תחגגו לבד


זה יכול להיות נחמד , תכינו ארוחה מושקעת עם הרבה אלכוהול
ואחרי זה תצפו בסרט נחמד וקליל עם המון תפוחים ודבש ומי יודע ? אולי יהיו בשורות טובות כבר בכריסטמס ...
בשנה הראשונה שלי מחוץ לישראל החגים היו מלנכוליים עבורי , למדתי לשחרר , להגיד תודה על מה שנפל בחלקי
ולהנות מהביחד .
שנה טובה
 
כמה שאלות לגבי הלחמניות

לכמה חלות זה מתאים?
האם אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהשאיר במקרר להתפחה?
האם זה יוצא מתוק או במידה ואני רוצה חלה מתוקה להוסיף סוכר? למרות שנראה לי שחצי כוס סוכר זה מתוק, אני מעדיפה לוודא
 

mumfor4

New member
תשובות

הכמות תספיק ל3 חלות גדולות או 4 בינוניות. אפשר להשאיר את הבצק להתפחה במקרר. לא מתוק מדיי, את יכולה להמיר בדבש או להוסיף סוכר.
 

Et tu Brute

New member
יש עצות למי שאין לו מיקסר שיכול ללוש?

יש לי רק מיקסר ידני סטנדרטי לגמרי... ממש לא heavy duty.
 

mumfor4

New member
ללוש ידנית

לא חייבים מיקסר כדי להכין לחם או חלות. לי בכלל לא היה מיקסר עד לפני חודשיים בערך. חשוב להקפיד על סדר המצרכים. לערבב קמח, שמרים, סוכר ואז להוסיף ביצים, מים וללוש היטב חמש דקות ואז מלח ושמן וללוש היטב עוד 5 דקות הבצק נעים למגע.
 
למעלה