בואו לשולחן והפעם לחמניות מתוקות
ראש השנה בפתח . ממש מעבר לפינה ביום ראשון הבא נשב יחד לשולחן
חברים , משפחות , ילדים נשיר שירים ונחגוג את ראש השנה היהודית החדשה אני רוצה לאחל לכולכם שנת שגשוג , הצלחה , ברכה בעמלכם ובריאות איתנה , שהשנה תהיה מתוקה כדבש ומוצלחת .
בחרתי לתת לכם מתכון ללחמניות מתוקות שאני מכינה כול השנה אבל בראש השנה אכין אותן בצורת רימון . המתכון פשוט ותמיד מצליח . התפריט שלי לראש השנה כולל קבבוני כבש ובקר , שעועית ירוקה מוקפצת , סלטים כמיטב המסורת המרוקאית וקינוח של ורד תפוחים , עצי התפוחים בגינה שלי כורעים תחת הפירות מתכון ללחמניות אפשר להכין חלות או כול צורה אחרת קיפצו ליו טיוב לביקור
קילו קמח , השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא ו5 רגיל
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן
2 ביצים
מים פושרים 2 עד 3 כוסות, להוסיף בהדרגה.
בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים, סוכר ולערבל
להוסיף מים וביצים ולערבל 5 דקות, להוסיף מלח ושמן ולערבל עוד 5 דקות.
הבצק צריך להיות נעים למגע.
לשמן קערה ולהניח להתפחה עד שמכפיל נפח מכוסה בשקית ניילון ומעל מגבת מטבח.
ללוש ידנית וליצור נקניק ארוך.
לחתוך חתיכות, כול חתיכה אני מרדדת במערוך ואז יוצרת נקניק וממנו צורה.
ביו טיוב יש המון דוגמאות.
למרוח ביצה ולהתפיח עוד 40 דקות.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות. לחמניות מוכנות אחרי 17 דקות
חלות תלוי בגודל יהיו מוכנות אחרי 25-30 דקות.
ורד תפוחים לראש השנה :
<p>https://www.youtube.com/watch?v=rmGy9GOceiY</p>
ראש השנה בפתח . ממש מעבר לפינה ביום ראשון הבא נשב יחד לשולחן
חברים , משפחות , ילדים נשיר שירים ונחגוג את ראש השנה היהודית החדשה אני רוצה לאחל לכולכם שנת שגשוג , הצלחה , ברכה בעמלכם ובריאות איתנה , שהשנה תהיה מתוקה כדבש ומוצלחת .
בחרתי לתת לכם מתכון ללחמניות מתוקות שאני מכינה כול השנה אבל בראש השנה אכין אותן בצורת רימון . המתכון פשוט ותמיד מצליח . התפריט שלי לראש השנה כולל קבבוני כבש ובקר , שעועית ירוקה מוקפצת , סלטים כמיטב המסורת המרוקאית וקינוח של ורד תפוחים , עצי התפוחים בגינה שלי כורעים תחת הפירות מתכון ללחמניות אפשר להכין חלות או כול צורה אחרת קיפצו ליו טיוב לביקור
קילו קמח , השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא ו5 רגיל
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן
2 ביצים
מים פושרים 2 עד 3 כוסות, להוסיף בהדרגה.
בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים, סוכר ולערבל
להוסיף מים וביצים ולערבל 5 דקות, להוסיף מלח ושמן ולערבל עוד 5 דקות.
הבצק צריך להיות נעים למגע.
לשמן קערה ולהניח להתפחה עד שמכפיל נפח מכוסה בשקית ניילון ומעל מגבת מטבח.
ללוש ידנית וליצור נקניק ארוך.
לחתוך חתיכות, כול חתיכה אני מרדדת במערוך ואז יוצרת נקניק וממנו צורה.
ביו טיוב יש המון דוגמאות.
למרוח ביצה ולהתפיח עוד 40 דקות.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות. לחמניות מוכנות אחרי 17 דקות
חלות תלוי בגודל יהיו מוכנות אחרי 25-30 דקות.
ורד תפוחים לראש השנה :
<p>https://www.youtube.com/watch?v=rmGy9GOceiY</p>