בואו לשולחן והפעם מאפינס חציל מטוגן וגבינות
המתכון הזה נולד כך סתם במקרה , מחציל מיותם אחד וגבינות שהיו לי במקרר .
עכשיו כשחג השבועות בפתח , נראה לי מצוין להוציא את המתכון מהבוידעם ולהגיש לכם באהבה רבה .
אם אתם אוהבים חצילים וגבינות , תאהבו את המאפינס הזה .
מצויין לארוחת ערב קלה , לאירוח או כשקורה ונשאר לכם חציל אחד מיותם …
אז קדימה , מספיק לדבר בואו איתי למטבח
המצרכים ל- 12 מאפינס :
תבנית מאפינס שקעים
12 ניירות מאנג'טים
חציל חתוך לקוביות מושרה במים עם מלח לשעה לפחות ומסונן
30 גרם חמאה
כף שמן זית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת , השתמשתי בצ'דר
כוס קמח תופח
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים
פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה :
במחבת לשים את השמן והחמאה ולטגן את קוביות החצילים עד השחמה לתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט .
בקערה נפרדת , לטרוף את הביצים ידנית, להוסיף את הגבינה לערבב היטב ולהבליע את הקמח לערבב לתערובת אחידה .
לשים את המנג'טים בתבנית השקעים , בכול שקע לשים מעט חצילים , מעל גבינה צהובה מגורדת ולחלק את בלילת הקמח והגבינה מעל .
למלא 3/4 גובה , לחמם תנור ל180 מעלות לאפות כ20 דקות
תוספות למיטיבי לסת :
אפשר להחליף את החציל ( הוא לא ייעלב ) ב4 פטריות שמפיניון חתוכות ומטוגנות עם בצל קטן , בקוביות בטטה או תפוחי אדמה מתובלים ומבושלים , פרחי כרובית , ברוקולי , תרד חלוט ומסונן .
אין צורך לשמן את המנג'טים , החציל מטוגן ומשמן את התחתית ובתערובת גבינות יש שומן.
כרגיל , אם יש לכם רעיונות למתכונים , בישלתם משהו טעים ואתם רוצים לשתף , הכנתם משהו שכבר עלה בפינה ובא לכם להשוויץ תרגישו חופשי , אני כאן לכול שאלה , הערה או הארה .
המתכון באתר : http://mum4four.com/?p=1855
שלכם , דורית
המתכון הזה נולד כך סתם במקרה , מחציל מיותם אחד וגבינות שהיו לי במקרר .
עכשיו כשחג השבועות בפתח , נראה לי מצוין להוציא את המתכון מהבוידעם ולהגיש לכם באהבה רבה .
אם אתם אוהבים חצילים וגבינות , תאהבו את המאפינס הזה .
מצויין לארוחת ערב קלה , לאירוח או כשקורה ונשאר לכם חציל אחד מיותם …
אז קדימה , מספיק לדבר בואו איתי למטבח
המצרכים ל- 12 מאפינס :
תבנית מאפינס שקעים
12 ניירות מאנג'טים
חציל חתוך לקוביות מושרה במים עם מלח לשעה לפחות ומסונן
30 גרם חמאה
כף שמן זית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת , השתמשתי בצ'דר
כוס קמח תופח
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים
פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה :
במחבת לשים את השמן והחמאה ולטגן את קוביות החצילים עד השחמה לתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט .
בקערה נפרדת , לטרוף את הביצים ידנית, להוסיף את הגבינה לערבב היטב ולהבליע את הקמח לערבב לתערובת אחידה .
לשים את המנג'טים בתבנית השקעים , בכול שקע לשים מעט חצילים , מעל גבינה צהובה מגורדת ולחלק את בלילת הקמח והגבינה מעל .
למלא 3/4 גובה , לחמם תנור ל180 מעלות לאפות כ20 דקות
תוספות למיטיבי לסת :
אפשר להחליף את החציל ( הוא לא ייעלב ) ב4 פטריות שמפיניון חתוכות ומטוגנות עם בצל קטן , בקוביות בטטה או תפוחי אדמה מתובלים ומבושלים , פרחי כרובית , ברוקולי , תרד חלוט ומסונן .
אין צורך לשמן את המנג'טים , החציל מטוגן ומשמן את התחתית ובתערובת גבינות יש שומן.
כרגיל , אם יש לכם רעיונות למתכונים , בישלתם משהו טעים ואתם רוצים לשתף , הכנתם משהו שכבר עלה בפינה ובא לכם להשוויץ תרגישו חופשי , אני כאן לכול שאלה , הערה או הארה .
המתכון באתר : http://mum4four.com/?p=1855
שלכם , דורית