בואו לשולחן והפעם : מוסקה קישואים ובשר עם קינואה ברוטב

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם : מוסקה קישואים ובשר עם קינואה ברוטב

אז איך עבר עליכם השבוע הקולינרי ?
מה בישלתם ? מה יצא לכם מוצלח ? אנחנו חגגנו יום הולדת לחצי שלי ואכלנו סטייקים במסעדה ( בינוניים יש לציין )
היינו בפסטיבל אוכל ורק שתינו הרבה בירה נפלאה
והוזמנו לחנוכת בית והבאתי איתי עוגת סולת קוקוס ( נשאיר משהו לשבוע הבא )
השבוע הכנתי מוסקה מקישואים ענקיים שמצאתי עם בשר טחון וקינואה בוטב עגבניות ובזיליקום
יצא נדיר והמתכון לפניכם :

כשראיתי את קישואי הענק האלה בשוק כבר דמיינתי את המנה שאכין איתם
אחד המאכלים הטעימים בעיניי - מוסקה .
לתערובת הבשר החלטתי להוסיף קינואה מבושלת שנתנה לקציצת הבשר טעם משגע ואווריריות
אנחנו אהבנו , מקווה שימצא חן בעינכם .
אם לא תמצאו קישואים כאלה ,חציל יהיה נפלא בהחלט .
למילוי הבשר
750 גרם בשר בקר טחון
4 כפות גדושות קינואה מבושלת
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 עלי בזיליקום גדולים טריים קצוצים דק
תיבול : מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כמון , פפריקה מתוקה
אופן ההכנה : את הקישוא הגדול יש לחתוך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
ללוש את הבשר היטב לקחת חופן לשטח ולהכניס בין שתי פרוסות קישוא ( או חציל )
נשאר לי בשר אז הכנתי ממנו קציצות קטנטנות ופיזרתי בתבנית
לרוטב :
500 גרם פאסאטה ( שזה רכז עגבניות סמיך )
5-6 עלי בזיליקום טריים קצוצים קטן
2 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף סוכר חום
חצי כוס מים רותחים
להניח את הקישואים בתבנית חסינת חום , לערבב היטב את הרוטב , לשפוך מעל הקישואים, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ב180 מעלות
לשעה .
להגיש לצד אורז לבן או קינואה ולהנות
מקווה שתהנו , כמוני
שלכם , דורית
המתכון בבלוג מוזמנים לבקרני http://mum4four.com/?p=2434



 
השבוע במטבח שלנו


היה פעיל ככה ככה- כל כך חם פה שאני מוצאת את עצמי ממש מתעצלת ומזמינה הרבה אוכל.
אבל בכל זאת הכנתי כמה וכמה דברים:
&nbsp
אורז מטוגן עם פטריות ובצל שיצא ממש ממש טעים
חזה עוף בסויה ושומשום
&nbsp
עוף בפפריקה אדומה
פסטה ברוטב עגבניות
&nbsp
והכנתי עוגת יום הולדת למכרה שלי- עוגת קובי שרצה בפורומים כבר שנים ארוכות-http://morcake.blogspot.com/2010/01/blog-post_24.html
אני הכנתי את הציפוי עם שוקולד הרשיס ונוטלה- יצא ממש ממש טעים!
 
וואו, איך שאני אוהבת את התבשילים לאלה!!!

אני אצל אבא שלי וזה מאתגר מאוד. הוא סוכרתי, אסור לו מלח ועדיף לא מוצרי חלב למרות שנמאס לו מהאיסור הזה והוא סובל גם כאשר הוא לא אוכל מוצרי חלב
מעבר לזה, הוא ממש לא אוהב תבשילים עם רוטב עגבניות שאני מאוד אוהבת.

דווקא היתה לי הצלחה אצל הדודה שלי, אצלה ביליתי 3 ימים השבוע. ארוחת צהריים אחת אני הכנתי/אירגנתי, כי ככה יצא, למרות שהיא היתה בשלנית מדהימה, הגיל עשה את שלו
הכנתי אורז עם בצל וגזר מגורר, שעועית ירוקה עם עגבניות, מעט בצל ומעט פלפל ירוק, והיו המון סלטים שהבן שלה הכין מבעוד מועד. היא מאוד התלהבה מהכל
 
ואו נראה סוף!

אנחנו דווקא ממש משקיעים באוכל מאז שהגענו..
יש זמן וכולנו בחופש.
כייף
 

CheniNanny

New member
חייבים ממש לבשל?

לא עשינו משהו מעניין אבל מצאתי בחנות הקוריאנית חטיף חמוד וממכר ... אני אהבתי מאאאאאד, בעלי פסל ועבר הלאה...

 

mumfor4

New member
אצות מטוגנות זה נהדר .

כול מה שקשור באוכל אנחנו אוהבים כאן .
תודה על השיתוף , שלחי טעימונת ...
 
למעלה