בואו לשולחן והפעם מחווה צמחונית /טבעונית

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם מחווה צמחונית /טבעונית

הפוסט הזה מוקדש לחבריי הצמחונים / הטבעונים/ הצליאקים והסוכרתיים
אם הייתי צריכה להחליט איזה טעם אני הכי אוהבת הייתי בוחרת בשילוב המנצח הזה
חמוץ חריף מתוק , נכון אלה 3 טעמים אני יודעת , אל תהיו קטנוניים ...
ברגע שתכינו את התבשיל הזה תחזרו עליו פעמים רבות , כול כך מוצלח וקל להכנה .
שילוב של טעמים מנצח
למתכון מוצלח כדאי להשתמש בכרוב מוארך או שטוח , להוציא את הליבה שלו ולהפריד את העלים .
לריכוך העלים יש הרבה שיטות , טבילה במים רותחים למספר דקות , הכנסה למיקרוגל לכמה דקות או הקפאה למשך הלילה ואז הפרדה של הכרוב .
מהיותי מקצרת תהליכים ידועה במטבח אני משתמשת במיקרוגל .
אז בואו למטבח ...
המצרכים :
12 - 15 עלי כרוב גדולים ויפים מרוככים בשיטה שבחרתם
2 כוסות אורז מבושל ( מלא, לבן, בר , איזה שאתם בוחרים )
חופן פטרוזיליה קצוצה דק ( הכוונה לחופן כף יד )
מספר עלי נענע קצוצים
חופן שמיר קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
תיבול : מלח , פלפל שחור , מעט כורכום , מעט מרק עוף
לערבב את כול חומרי המילוי להניח בצד
לרוטב :
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
3 כפות שמן זית משובח
2 וחצי כוסות מים רותחים
קופסת עגבניות חתוכות 400 גרם
2 עגבניות גדולות פרוסות לטבעות עבות
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה סוכר ( לא חובה למי שמטעמי בריאות לא יכול אבל כף לסיר גדול לא משמעותית בעיניי )
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח לימון ( או מיץ לימון סחוט מלימון שלם )
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט כורכום
אופן ההכנה :
בסיר רחב יש לטגן את הבצל והפלפל החריף להוסיף את קופסת השימורים את המים הרותחים , להוסיף את התבלינים , להניח את פרוסות העגבניות מעל הרוטב ולבשל על אש קטנה כ20 דקות .
את עלי הכרוב יש לחרוץ בקצה , אני מוציאה מעט מהחלק הלבן כמו בתמונה , לשים כף גדושה מהמילוי , לסגור את העלה מימין , משמאל ולגלגל .
לשים על העלה חופן של מילוי
לגלגל מהצדדים ומכיוון הבסיס לחלק העליון
גלגול פשוט ולא הדוק מדיי
לסדר יפה על גבי הרוטה , החלק הפתוח כלפי פנים
לבשל על אש קטנה כ40 דקות
להניח את עלי הכרוב המגולגלים בסיר , לבשל מבלי לערבב כ40 דקות , אפשר לטלטל את הסיר מדי פעם.
מוכן
להגיש חם ולהתענג, אפשר להקפיא את העלים ולהכין רק את הרוטב כשאתם צריכים , לחיסכון בזמן .
במילה אחת - עונג
בתיאבון
שלכם ,
דורית
צילומים משלבי ההכנה השונים
http://mum4four.com/?p=2107
מחכה לשמוע מה בישלתם ? מה ניסיתם ? מתכונים ותמונות יתקבלו באהבה



 
שמח במטבח אצלנו


אחרי הרבה זמן שלא ממש אפיתי לעומת בעבר שהקיטצינאייד שלי לא נח לרגע- נרשמה אפייה בסופשבוע הזה.

אתמול בחסות המולטי קייק- קייק פופס בציפוי שוקולד הרשיס ובציפוי שוקולד ורוד עם ציפוי של סוכריות-http://baraks.co.il/at-home/המדריך-המלא-והלא-רשמי-להכנת-קייק-פופס/

וגם הכנתי מאפינס גבינה וזיתים שיצאו ממש טעימים- לא נשאר כלום ויצא המון! מה שטוב בהם זה שהם בלי סוכר:
1ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
1 כוס זיתים טבעות
חצי כוס שמנת מתוקה
50 גרם גבינת קשקשבל או בולגרית
מעט חלב אם הבלילה סמיכה מדי - המתכונים מתאימים למולטי קייק אבל אפשר כמובן להכין גם בתנור כרגיל. (המתכון נלקח מקבוצה של מתכונים למולטי קייק).

בנוסף היה לנו גם חזה עוף ברוטב פטריות (משהו שהבחור קנה ב-whole food וטוען שהיה טעים), אורז, פסטה ופתיתים.

והבוקר הכנתי לעצמי משהו שמלא זמן לא הכנתי- שבלולי פיצה מבצק מלוואח:

מפשירים בצק של מלוואח (בחוץ או בתנור ל-2 דקות), מורחים רוטב עגבניות/קטשופ לעצלנים, מפזרים גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, אפשר להוסיף גם אורגנו או עוד גבינות למי שבא, מגלגלים כל עלה של מלוואח ופורסים. מעמידים כל פרוסה כזו כך שרואים את החלק הפנימי שכולל את רוטב העגבניות והגבינה ומכניסים לתנור לכ-10 דקות. פשוט,משמין
ויאמי!



 

mumfor4

New member
בהחלט שמח במטבח !

תודה רבה על המתכון והתמונות , נראה טעים !
חבל שאין לי את המכשיר הזה ( בינתיים )
 
קמח רגיל


מאז שאני לא באיזור של חמותי הסוכרתית, אני לא משתמשת בקמח מלא

&nbsp
נראה לי שיעבוד בסדר אבל אולי הייתי שמה קצת פחות בגלל הכובד של הקמח- אולי כוס וחצי במקום 2 כוסות.
 

1me too1

New member
ואו....

כמה זמן שלא הכנתי כרובים.
אני כבר יודעת מה יתבשל השבוע במטבח שלי.....
 
למעלה