בואו לשולחן והפעם מחווה צמחונית /טבעונית
הפוסט הזה מוקדש לחבריי הצמחונים / הטבעונים/ הצליאקים והסוכרתיים
אם הייתי צריכה להחליט איזה טעם אני הכי אוהבת הייתי בוחרת בשילוב המנצח הזה
חמוץ חריף מתוק , נכון אלה 3 טעמים אני יודעת , אל תהיו קטנוניים ...
ברגע שתכינו את התבשיל הזה תחזרו עליו פעמים רבות , כול כך מוצלח וקל להכנה .
שילוב של טעמים מנצח
למתכון מוצלח כדאי להשתמש בכרוב מוארך או שטוח , להוציא את הליבה שלו ולהפריד את העלים .
לריכוך העלים יש הרבה שיטות , טבילה במים רותחים למספר דקות , הכנסה למיקרוגל לכמה דקות או הקפאה למשך הלילה ואז הפרדה של הכרוב .
מהיותי מקצרת תהליכים ידועה במטבח אני משתמשת במיקרוגל .
אז בואו למטבח ...
המצרכים :
12 - 15 עלי כרוב גדולים ויפים מרוככים בשיטה שבחרתם
2 כוסות אורז מבושל ( מלא, לבן, בר , איזה שאתם בוחרים )
חופן פטרוזיליה קצוצה דק ( הכוונה לחופן כף יד )
מספר עלי נענע קצוצים
חופן שמיר קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
תיבול : מלח , פלפל שחור , מעט כורכום , מעט מרק עוף
לערבב את כול חומרי המילוי להניח בצד
לרוטב :
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
3 כפות שמן זית משובח
2 וחצי כוסות מים רותחים
קופסת עגבניות חתוכות 400 גרם
2 עגבניות גדולות פרוסות לטבעות עבות
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה סוכר ( לא חובה למי שמטעמי בריאות לא יכול אבל כף לסיר גדול לא משמעותית בעיניי )
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח לימון ( או מיץ לימון סחוט מלימון שלם )
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט כורכום
אופן ההכנה :
בסיר רחב יש לטגן את הבצל והפלפל החריף להוסיף את קופסת השימורים את המים הרותחים , להוסיף את התבלינים , להניח את פרוסות העגבניות מעל הרוטב ולבשל על אש קטנה כ20 דקות .
את עלי הכרוב יש לחרוץ בקצה , אני מוציאה מעט מהחלק הלבן כמו בתמונה , לשים כף גדושה מהמילוי , לסגור את העלה מימין , משמאל ולגלגל .
לשים על העלה חופן של מילוי
לגלגל מהצדדים ומכיוון הבסיס לחלק העליון
גלגול פשוט ולא הדוק מדיי
לסדר יפה על גבי הרוטה , החלק הפתוח כלפי פנים
לבשל על אש קטנה כ40 דקות
להניח את עלי הכרוב המגולגלים בסיר , לבשל מבלי לערבב כ40 דקות , אפשר לטלטל את הסיר מדי פעם.
מוכן
להגיש חם ולהתענג, אפשר להקפיא את העלים ולהכין רק את הרוטב כשאתם צריכים , לחיסכון בזמן .
במילה אחת - עונג
בתיאבון
שלכם ,
דורית
צילומים משלבי ההכנה השונים
http://mum4four.com/?p=2107
מחכה לשמוע מה בישלתם ? מה ניסיתם ? מתכונים ותמונות יתקבלו באהבה
הפוסט הזה מוקדש לחבריי הצמחונים / הטבעונים/ הצליאקים והסוכרתיים
אם הייתי צריכה להחליט איזה טעם אני הכי אוהבת הייתי בוחרת בשילוב המנצח הזה
חמוץ חריף מתוק , נכון אלה 3 טעמים אני יודעת , אל תהיו קטנוניים ...
ברגע שתכינו את התבשיל הזה תחזרו עליו פעמים רבות , כול כך מוצלח וקל להכנה .
שילוב של טעמים מנצח
למתכון מוצלח כדאי להשתמש בכרוב מוארך או שטוח , להוציא את הליבה שלו ולהפריד את העלים .
לריכוך העלים יש הרבה שיטות , טבילה במים רותחים למספר דקות , הכנסה למיקרוגל לכמה דקות או הקפאה למשך הלילה ואז הפרדה של הכרוב .
מהיותי מקצרת תהליכים ידועה במטבח אני משתמשת במיקרוגל .
אז בואו למטבח ...
המצרכים :
12 - 15 עלי כרוב גדולים ויפים מרוככים בשיטה שבחרתם
2 כוסות אורז מבושל ( מלא, לבן, בר , איזה שאתם בוחרים )
חופן פטרוזיליה קצוצה דק ( הכוונה לחופן כף יד )
מספר עלי נענע קצוצים
חופן שמיר קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
תיבול : מלח , פלפל שחור , מעט כורכום , מעט מרק עוף
לערבב את כול חומרי המילוי להניח בצד
לרוטב :
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
3 כפות שמן זית משובח
2 וחצי כוסות מים רותחים
קופסת עגבניות חתוכות 400 גרם
2 עגבניות גדולות פרוסות לטבעות עבות
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה סוכר ( לא חובה למי שמטעמי בריאות לא יכול אבל כף לסיר גדול לא משמעותית בעיניי )
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח לימון ( או מיץ לימון סחוט מלימון שלם )
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט כורכום
אופן ההכנה :
בסיר רחב יש לטגן את הבצל והפלפל החריף להוסיף את קופסת השימורים את המים הרותחים , להוסיף את התבלינים , להניח את פרוסות העגבניות מעל הרוטב ולבשל על אש קטנה כ20 דקות .
את עלי הכרוב יש לחרוץ בקצה , אני מוציאה מעט מהחלק הלבן כמו בתמונה , לשים כף גדושה מהמילוי , לסגור את העלה מימין , משמאל ולגלגל .
לשים על העלה חופן של מילוי
לגלגל מהצדדים ומכיוון הבסיס לחלק העליון
גלגול פשוט ולא הדוק מדיי
לסדר יפה על גבי הרוטה , החלק הפתוח כלפי פנים
לבשל על אש קטנה כ40 דקות
להניח את עלי הכרוב המגולגלים בסיר , לבשל מבלי לערבב כ40 דקות , אפשר לטלטל את הסיר מדי פעם.
מוכן
להגיש חם ולהתענג, אפשר להקפיא את העלים ולהכין רק את הרוטב כשאתם צריכים , לחיסכון בזמן .
במילה אחת - עונג
בתיאבון
שלכם ,
דורית
צילומים משלבי ההכנה השונים
http://mum4four.com/?p=2107
מחכה לשמוע מה בישלתם ? מה ניסיתם ? מתכונים ותמונות יתקבלו באהבה